- 29 Mayıs 2021
- 15.226
- 99.467
- 548
- 37
Ben alkolle ilgili konulara genel olarak objektif bakıldığını düşünmüyorum açıkçası. Ortada açıkça söylenmis bir yalan var. Ama ne var ictiyse diye başlayıp giden yorumlar oluyor çoğunlukla. . Sana göre ne var konu sahibine göre öyle değil ki mesele etmiş bu konuyu. Konu sahibini Arabistan'a göndermek gerektiğini düşünen bile olmuşHepimiz farklı kültürlere görüşlere sahip insanlarız, birimizin kırmızı çizgileri diğeri için sorun olmayabilir ama genelde hepimizin benzer topiklerde yazdığı ve ortak paydada buluştuğu bir şey var ki evlenmeden önce çocuk sahibi olmak dahil eş adayıyla her şeyi konuşup netleştirmemiz, tanımadan bilmeden evlenmememiz gerektiğidir.
Evlenmeden önce kartlarını açık oynayan, ben asla çocuk sahibi olmak istemiyorum diyen bir erkeğe söz verip yıllar içinde fikir değiştirerek, eşinden gizli hamile kalmaya çalışan bir kadın nasıl tepki görüyorsa evlenmeden önce içki içmeyeceği sözü veren biri de aynı tepkiyi görür, mantıkta ikisi de yalanı barındıran söz vermelerdir.
Erkek eğer daha flört ederken ben ara sıra içiyorum, evlendikten sonra da bir arkadaş ortamında keyfim isterse içerim deseydi kadın belki eş adayını olduğu gibi kabul edecekti veya bu durumda anlaşamayız diyecekti herkes kendi yaşam biçimine uygun eş seçecekti, ki her zaman dediğimiz de bu değil mi?
İnsanlar kendi yaşam biçimine uygun eş seçmeli, bunu yapabilmek için de iki taraf da birbirine dürüst olmalı, evlenene kadar söz verip idare ederim sonrasına sonra bakarız dememeli.

Bende evlilik öncesi açık olunması, herşeyin konuşulması gerektiğini düşünüyorum. Ne kendini farklı göstermeye çalışacaksın ne de ben evlenince onu değiştiririm diye hülyalara dalacaksın. Öyle olunca onu yapma, bunu, içme, oraya gitme gibi sorunların olmuyor.