Tatlım nerden tutsak yine elimizde kalan bir konu. Eşinin arabası olduğunu iddia ettiğin araba özel bir araba. Çok bilgim yok ama kaza yaparsan başınız derde girebilir. Hatta daha önce başka bir şehire gittiğinizde eşin "bu arabayı babama veririz" diyor diye bütün kkya eşini ve eş aileni yuhalattın ama araba sizin değil engelli babaannenin olduğu için başka şehire götüremiyordunuz ortaya bu çıkmıştı. Yine öyle bir durum olabilir ekstra sakınmasında. Ben olsam o arabaya hiç elimi sürmem. Ama şu senin evinde nişan yapmayı kendine hak gören kızkardeşinin arabasında birkaç pratik yapıp hevesini almayı teklif et istersen? Ha bana sorsan ben bunu da yapmazdım emanetin canı az olur derler.
Kayınpederin ikinci bir araba alma demesine de maalesef gerçekler diyorum. Sen atanınca iyi bir maaş alacağını düşünebilirsin ama seni Ütopya'dan çıkarmak gerekirse araba almak maalesef öyle 1 yıl para biriktirir alırımlık bir şey olmaktan çıktı. Evimizdeki iki aracın mtvsi, kaskosu, trafik sigortası, muayenesi, bakımı hepsi gözüme batıyor şu ülkece zor zamanlardan geçtiğimiz günlerde. Ee tabi su da yakmıyor araba dediğimiz şey. Umarım atanır çok iyi şartlara ulaşırsın ama iki araba olmasındansa en mantıklısı senin eşinle birlikte ikinizin de kullanabileceği kendinize ait bir araba almanız. Ondan sonra insanlar size karışırsa size ne oluyor deme hakkına sahip olursun.
Şuan senin yerinde olsam direksiyon hocasına vereceğim parayı ve ayıracağım vakti ben neden 1 yıl önceki sohbeti kafama takıp 3 yıl sonrayı planlıyorum, niye anda kalamıyorum diye bir uzmandan yardım almaya harcardım. Ya da her zamanki gibi bunu reddedersen ne bileyim kpss kursuna, deneme setlerine...