Eşim artık hiç bir şey ile ilgilenmiyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi sekr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Selam kızlar yaklaşık 9 aylık evliyiz ve birbirimizi severek evlendik aşk evliliği diyelim öncesinde 1 yıllık birlikteliğimiz oldu gel gör ki evlenince her şey değişiyormuş evlilik hazırlığına kadar değil kavga tartışmamız bile olmadı, evliliğin ilk ayları tartışma kavga vs ile geçti son zamanlarda hiç bir şeyi sallamıyor ikimizde çalışıyoruz ben öğretmen olduğum için saat 2 de dersim bitiyor eşimin işleri çok yoğun bazen mesaiye kalıyor işi bitip eve gelince yemek vs derken çekilip kenarda kitap okuyor bir şey soruyorum iç oralı olmuyor yığınla kitap almış onları okuyor hafta sonu desen aynı hep evdeyiz hiç çıkmıyor, çıkarsa da yalvar yakar anca çıkıyoruz dışarıya nasıl bir yol izleyeceğim bilemiyorum
Siz 2 de çıkıyorsunuz. İkiniz aynı anda eve girmiş olsaydınız serzenişiniz biraz daha normal karşılanabilirdi. Mesela siz bi yemek yaparken "hayatım salatayı yapar mısın" diyor musun? Genel olarak erkekler söylemeden düşünemiyorlar. Ben açıkçası ev işlerine aşık değilim. Yemeği akşamdan yapın. Evi dönüşte biraz düzeltin. Siz de eşinizle bir kitaba başlayın. Okuduğunuz kitaplardan bahsedin. Haftasonu sinemaya gidin. Deniz gören bir şehirdeyseniz sahile gidin. Çocuğunuz yoksa eviniz çok da dağınık değildir diye düşünüyorum

Selam kızlar yaklaşık 9 aylık evliyiz ve birbirimizi severek evlendik aşk evliliği diyelim öncesinde 1 yıllık birlikteliğimiz oldu gel gör ki evlenince her şey değişiyormuş evlilik hazırlığına kadar değil kavga tartışmamız bile olmadı, evliliğin ilk ayları tartışma kavga vs ile geçti son zamanlarda hiç bir şeyi sallamıyor ikimizde çalışıyoruz ben öğretmen olduğum için saat 2 de dersim bitiyor eşimin işleri çok yoğun bazen mesaiye kalıyor işi bitip eve gelince yemek vs derken çekilip kenarda kitap okuyor bir şey soruyorum iç oralı olmuyor yığınla kitap almış onları okuyor hafta sonu desen aynı hep evdeyiz hiç çıkmıyor, çıkarsa da yalvar yakar anca çıkıyoruz dışarıya nasıl bir yol izleyeceğim bilemiyorum
okumuşun cahili denen tip böyle olsa gerek

Cinsellik neden sekteye uğradı, daha tazesiniz üstelik :KK51:
Evlilikte herkesin kendine ait alanı olmalı fikrini abartmış eşiniz.
O kitap okurken sizde kendi ilgi alanınızla ilgilenin, bir süre bu durumdan hiç rahatsız değilmiş gibi davranın.
Bakalım ne oluyor deyip, kendisi bir adım atacak mı ?

Siz de kendinize hobi bulun? İkinize de ait boş alan ve zamanlar olsun bence. Ne güzel kitap okuyan bir eş, demek ki ihtiyaç duyduğu şey o. Öyle düşünmeye çalışın

Herkes ne güzel kitap okuyor demiş de
Adam niye evlenmıs yanlız gibi yaşayacaksa
Kız hem çalışsın hem akşam evde kendini yanlız hissetsin
Kitap da okunur tv de izlenir ama herşeyin bir dozu olmalı
İnsan yanlız yasıyor gibi her gece kösesine çekilip kitap okuyamaz
Her aktiviteyi konu sahibi mi planlasın
Eşimin de birşeyler planlamasını istiyorum demiş
Konu Sahibi sana gelince
Üzgünüm ama değişmez
Sen konuştukça daha da çekilecek kösesine
Eskiden erkekler kadınların ilgisizliği baş ağrısından şikayetçi idi
Şimdi kadınlar şikayetçi
Bu erkeklere ne oldu ?

Vallahi 9 aylık evlilikte gezmek tozmak sevişmek yerine sürekli kitap okumak çok sıkıcı bir durum. Olayda var Bi gariplik. Konuşmayı denediniz mi?? Ben kendimi böyle çok yalnız hissediyorum sürekli kendi kendine kalma isteğine anlam veremiyorum dediniz mi? Saatlerce kitap okuyup yatacaksa neden evlenmiş paşam? Bu adam 9 ayda böyleyse 9.yılda nasıl olur acaba.??Ayyy daraldım

Bir farkla eşi de ögretmen olan 9 aylık evli bir arkadasım var ama onun eşi hep PlayStation oynuyor, dışarı cıkmak istemiyor, evde calısıyor bazen. Hafta sonları arkadasım tek başına takılıyor, kocası evde hiçbirşey yardım etmeden bekliyor.

Evlenesiye kadar iyi ve yolunda giden herşey evlenince bozuluyor çünkü aralarında uyum yok, ortak zevk yok. Biri sosyal biri asosyal ve ailede de denklik yok bu da hayatlarına yansımış. Sizde de aynı durumlar olabilir mi?

Karşısına geçip anlattıgınızda dinliyor mu, sizin için bir adım atıyor mu mutluluğunuz adına?

Evliliğe adaptasyon sancılı oluyor canım.ne kadar birbirinizi sevseniz de aşık da olsanız ilkaylar aynı evde yaşamı paylaşmak,birbirine alışmak zaman istiyor.
Bu süreci birbirinizi yıpratmadan,tartışmaları uzatmadan yumuşatarak geçirmelisiniz ki birbirinizden kopmayın ki süreç sizde fazlaca uzamış :( eşiniz koyvermiş ama böyle olmaz siz toparlamaya çalışın,umuyorum ki çabanızı görünce o da yatışacaktır ve size katılacaktır. tartışmak yerine anlamaya çalışın birbirinizi.belki kısa bi tatil,ev ortamından uzaklaşma,eski sevgili döneminize bi çağrışım yapar yeniden yakınlaşırsınız bi deneyin başlangıç olarak

Kitap okumak çok güzel biz de eşimle akşamları 1saat kitap okuma yapıyorduk bir ara aynı anda başlıyorduk. Ama birbirinize de vakit ayırmalısınız film izlemek yürüyüş yapmak gibi. Eşinizle konuşun rahatsız olduğunuzu söyleyin. Bu şekilde birbirinizden uzaklaşırsınız.

Merak ettiğim için soruyorum çözüm yolu bulabildiniz mi

Kitap okumanın nesi kötü ki?😳

Asla kötü değil bence de .Hatta bir çok şeyden daha iyi.Ama şimdi sosyal platformda kitap ile ilgili sohbet siteleri çıkmış belki öyle bir problemdir merak ettim

Back
X