eşim askere gidince nasıl dayanacağım. nolur bir teselli..bir fikir..

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
kızlar 3 senelik evliyim. eşim 27 yaşında ben 25.. bi oğlumuz var 19 aylık allah bağışlarsa... evlendiğim günden beri içim içimi yiyor.. askre gidince napıcam diye.. eşim biz evlenmeden önce okumuş iki yıllık önlisans.. nişanlıyken dedi iki yıl daha okuyabilirsem kısa dönem giderim.. diyeceksiniz keşke gidip geldikten sonra evlenseydiniz..haklısınız ama o zaman öyle cahillik ettik işte..şimdi şu ana bakalım ve ona göre bi yorum bekliyorum sizden.. eşim şuan dikey geçiş sınavlarına hazırlanıyor ve ne olacağı belirsiz kazanamazsa uzun dönem gidecek..inşallah kazanması için dualar ediyorum.. ama uzun dönem gitme fikri aklıma geldikçe yıkılıyorum..kendimden çok oğlum çok etkilenecek biliyorum..kendim de yıpranacağım çok iyi biliyorum.. bi kaynanamlarda bi annemlerde gidip gelmek arada kalmak yıpratacak beni...şimdiden gözümün önüne geliyor biliyorum olabilecekleri.. evet pişmanım hemde çok keşke nişanlıyken gidip gelseydi diyorum hep diyorum bunu ama iş işten geçti yaptım bi düşüncesizlik..insan yaşamadan algılayamıyor nolcak canım sabrederiz diyor ama öyle değil hele de çocuk olunca işler çok değişiyor..ama napıyım kaderimde beklemek varmış diyorum.. gözden ırak olan gönülden ırak olurmu sizce..bu cümle doğru mu.. soğurmuyuz birbirimizden.. çok şey değişirmi hayatımızda... veya abartıyormuyum..sayılı gün misali çabucak geçermi... inanın her aklıma geldikçe ağlıyorum...evlendiğimden beri aklımdan çıkmıyor..ufacık bi mutlu anımda bile bu durum suratımın asılmasına sebep oluyor..eşimle hiç ayrı kalmadık ve çok yaralanacağımı hissediyorum çocuğumla beraber..allahım sağ salim kısa dönem hayırlı bi yerde askerliğini yapıp dönmesini nasip eyle... AMİN.. sizden ricam bi teselli cümlesi..bi fikir..inanın çok ihtiyacım var..belki okuyup geçenlere çok basit önemsiz gelebilir ama yaşamayan bilemez ve benim ufacık bi fikre ihtiyacım var..nasıl yapsam ne yapsam.. bu askerlik döneminde nasıl geçirsem günlerimi... nolur kızlar bi fikir

kendimi yerine koydum inan zor bi durum canım öncelikle allah yardımcın olsun , pek diyebilceğim bişey yok ama sayılı gün çabuk geçer diyim sadece , beterin beteri var hem , dedelerimiz 2 3 yıl askerlik yapmamış mı ? sizin ki 15 ay , hem belkide 5 ay , dilerim en kısa zamanda gider ve gelir eşin , şöyle bi geriye baksana , bebeğini kucağına aldığın gün daha dün gibi aklında değil mi ? yada düğününüz... oysa ki ne kadar uzun zaman geçti... aç kapa gözünü geçer zaman içini ferah tut. hem bebeğinde var yalnız da kalmıcaksın daha ne olsun :)

dilerim biraz teselli olmuştur...

Öncelikle Allah bağışlasın kalben diliyorum ki İnşallah dgs yi kazanır ve kısa dönem askerliğini yapar.. lakin aksi olursa da elbet onsuzluk zor gelecektir.. bir orada bir burada olmak sıkıntılı iştir.. fakat atlatacağınıza inanıyorum.. askerlik olmasaydı belki derdim ki evet haklısın "gözden ırak " muhabbeti olabilir.. ama askerlik erkekler için bambaşka bir tecrübe..oraya gidenlerin çoğu ailesinin kıymetini anlıyor.. daha çok bağlanıyor.. hatta öylesine üstüne düşüyorlar ki karşısındakinin illallah diyebiliyorlar göz açıp kapayıncaya kadar geçer.. arkanı dönüp baktığında ne çabuk geçtiğine şaşırırsın.. ilklerde zorlanırsın ama hiç korkma.. eşin sana daha olgun , daha bilinçli bir şekilde gelecektir

canım sağol cevabın için, çok üzülüyorum içim pişmanlıkla dolu..nasıl düşünemedim yaptım bu hatayı..eşimi seviyorum iyiki onunla evlenmişim ama neden bekelemeden evlenmişim..tek tesellim oğlum ve geceleri ona sarılıp uyumak fikri biraz rahatlatıyor..yapayalnız kalmaktansa onunla avunurum belki ama bu yazıyı okuyan ve benzer durumda olanlar varsa asla bu benim düşüncesizliğimi yapmasınlar..

inşallah canım inşallah öyle olur.. inanın 3 senedir evliyim ve üç senedir askerlik yapsa bu kadar üzülürmüydüm bilmiyorum..uzattıkça bekledikçe askıya aldıkça ben yıpranıyorum.. bi an önce bitsin diyorum ama sınavlar var belki diyorum kazanır kısa dönem gider..o zaman beş ay dayanırım çok kısa geliyor beş ay gözüme..dünyalar benim olur beş olacağını bilsem bugün git derim inanın..ama bir buçuk sene olursa vay halime allah yardımcım olsun... eşime daha zor olacak biliyorum hem benim hem oğlumuzun hasretini çekecek.. ama bende arayerde kalıcam bi oraya bi buraya hiçbir düzen olamayacak..konar göçer gibi savrulacağım sanki..inanın üç senedir ben askerlik yapsam bu kadar yıpranmazdım ne kadar zormuş yaşamayan bilemez sanırım..

anlıyorum seni diyemem.. ama anlamaya çalışıyorum ve yapabileceğimin en iyisi olarak tahmin edebiliyorum içindeki duyguları.. keşke demenin sadece zaman kaybı olduğunu düşünüyorum.. ayrıca bu zamana kadar olmamasının içinde de bir hayır var bence.. olacak olan birşeyin önüne 40 engel koysan da o olur derim hep.. demek ki senin ve ailen için Rabbim bu şekilde hayırlı birşey yazmış. Sabrını asla yitirme.. sen dayanacaksın ki evladın babasının yokluğunu çok hissetmesin.. canının parçasına sımsıkı sarılacaksın, ve eşini bekleyeceksin.. tamamen kavuşma anınız geldiğinde eşin seninle gurur duyacak.. öyle çıkacaksın çünkü karşısına.. benim karım ne güçlüymüş diyecek.. öyle dedirteceksin.. hiç endişe etme.. o küçüğün temiz kalbine de, böylesine bir eşe de Allah kolaylık sağlar.. Ama dediğim gibi 1,5 sene bile çıksa asla isyan etme.. herkese ne kadar güçlü olduğunu ve eşini sonsuz sevgiyle beklediğini göster :13:

Zor evet..
15 ay bu dile kolay..
Acemilikten sonra yani dağıtım izninden sora içeriye cep tel sokabiliyorlar..
Her boş anınızda mesajlaşma ve konuşma şansınız var..
Ayrıca haftasonları çarşı izinleri oluyor ve bir internet cafeden msne gelebilir.. Yani haftada bir de görüp konuşabilirsiniz..

Bu şekilde geçip gidiyor işte onca zaman..
Hepsi anı olucak bittiğinde,böyle düşünün olur mu..
ALLAH BAŞKA TÜRLÜ BİR AYRILIK VERMESİN İNŞALLAH..
Şimdiden hayırlı tezkereler olsun..

Siz eşiniz asker olmadan, 3 yıldır askerdeymiş gibi üzülüyor ve ağlıyorsunuz ya...
Askere gittiğinde bu kadar sıkıntı yaşamayacaksınız emin olun.. Günleri saymaya başlayacaksınız... Ve su gibi geçecek...
Bebeğiniz de varmış, anneniz, kayınvalideniz, ziyaret günleri, onun izin günleri, hafta sonları internet üzerinden konuşma vs. derken... bir bakmışsınız gelivermiş :)
Belki uzak kalmak iyi bile gelecek...İyi tarafından düşünün :)
Henüz yaşanmayan bir şeyin acısını yaşatmayın ruhunuza... Maazallah, söylemek istemezdim aslında ama bakış açınızı değiştirmeniz için söylemeliyim diye düşündüm...
Siz böyle acı çekerken, daha büyük bir acı yaşarsanız.. o zaman da keşke askere gitseydi sayılı gün geçerdi dersiniz...
Bu sebeple eşiniz üzerinde de baskı kurarak gireceği sınavda stres yaşatmayın..
Hakkımızda hayırlısı neyse öyle olsun deyin...
Öyle de olsun...

Seni anlıyorum.
Ayrıldığım erkek arkadaşım da, askere gidicem demişti bana.
Bana bir yanlış yaptı (yine) ve ilişkimi kestim ama hala çok seviyorum.
Aklımda onda kaldı. Bu nisanda askere gidecekti, yalan değilse.
15 ay yapacak. Ve ben de çok korkuyorum ....
Ona bişey olmasından. Bu yüzden seni anlıyorum. Konunu okuyunca endişem geri geldi.
Üzülme, gözden ırak olan gönülden ırak olur sözüne ben pek inanmam.
Neticede siz karı-kocasınız ve bir çocuğunuz var. Aksine, döndüğünde daha bağlı olacaksınız.
Şu söze inan sen; Mesafeler küçük aşkları öldürür, büyük aşkları alevlendirir.​

Sağlığı yerinde,gittiği yer nerde ne yaptığı belli...niye gönülden ırak olasınız...daha iyi flört eder gibi olursunuz yeniden ...tel,msj fln derken....dua edin kazasız belasız gidip gelsin...bizim için kolay tabi söylemesi ama sayılı gün çabuk geçer, bu da bi gerçek.....Allah(cc) başka dert vermesin..

benim kızkardeşimde evliliğinin 3.yılında eşini uzun dönem askere yolladı,tabiki zor bir dönemdi ama geçti gitti,krdeşimin çocuğu yoktu çalışıyordu belki daha kolay olmuştur ama seninde en azından ilgileneceğin vakit geçirebileceğin bir yavrun var çocukla vakit su olup akıyor ,birgün birde bakmışsın eşin teskereyi alıp gelmiş,kafanda bir plan yap bebeğinle bir annemlerde bir k.valdende sürünüp durma,kurulu bir düzen oturtmaya çalış,kiradamısın bilmiyorum ama evinde olsan akşamları annem yada k.validen yanına gelse yada kiradaysanda illa birilerinde kalacaksan ,askerliğin bir bölümünü annende bir bölümünü k.validende geçir top gibi ordan oraya taşınma..tabi çeken bilir ama sayılı gün çabuk geçiyor..
kızkardeşimin eşi 2 gün erken gelebilmek için komutanıyla konuşmuş süpriz yapıcam demiş sağolsun izin vermiş,biz 2 gün sonra tezkereyle beklerken,bir akşam saat 10 da zil çaldı,kızkardeşim açtı kapıyı bir çığlık attı ki bütün apartman ayaklandı :) sarıldılar kapıda öylee 10 dk.kalakaldılar o manzara unutulmazdı,anlatırken birle tüylerim diken diken oluyor..
ALLAH yardımcınız olsun,eşin içinde çok zor ,eşini bebeğini bırakıp gidecek tek üzülen yıpranan sen olmayacaksın..
umarım kısa dönem hakkını kazanır..

arkadaşım Allah kolaylık versin ilk önce bende aynı durumu yaşıyorum ama benim çoçugum yok 1,5 yıllık evliyim uzun flört döneminden sonra evlendik eşim açıkögretim 4 snf öğrencisi ve tek dersten kaldıgı için geçen sene gidemedi askere bu sene nasip olursa eger agustos gibi alırlar beni diyor inş bizede kısa dönem çıkar diye dua ediyorum çalışmıyorumda geceleri gözüme uyku girmiyor ne yaparım nasıl olurum bilmiyorum gözümden yaşlar eksik olmuyor annem biz senin yanındayız diyo ama olmuyo i,şte. seni anlayabiliyorum umarım kısa dönem çıkar sana da dua ederim hayırı olsun diye Allah çoçugunuzu size bağışlasın en azından o var diye vakit geçer.işimiz artık şafak saymak olacak tek çare bu hayırlı günler

sayılı gün çabuk geçer canım...
inşallah kısa dönem gider...
erkekler askerde daha bi duygusal olur aranıza soğukluk fln girmez...
aksine daha çok bağlanır sana...
eşimle sevgiliydik o askere gittiğinde...
daha ilk haftadan başlamıştı...
"seni bi daha hiç üzmiceeemm" diye ağlamaya...
zaman çok çabuk geçiyo endişe etme...

eşin dgs ye gireceğine açık öğretime yazılsa ya canım. evli ve çocuklu bir bayan için zordur eminim ama dayanmak zorundasın özellikle evladın için. bn kısa dönem asker bekledim ama hiçte öyle gönülden ırak olmadım. daha çok bağlandık birbirimize. hem eşin daha askere gittmeden sen karaları bağlamışsın bi dur bakalım zaman neler getiricelk..

Eşim askere giderken 2,5 yaşındaydı oğlum.Onu uğurlayıp terminalden
eve geldik,yemek yedik,çay içecektik.Babama niye bardak koymadınız demişti.
O çay içmeyecek mi diye sormuştu.O kadar üzülmüştüm ki.
İlk günler zor oluyor ama insan alışıyor zor olsada ve günler de geçiyor işte bir şekilde.
Umarım kısa dönem gider ve çabucak kavuşursunuz.
Gözden ırak olur gönülden de ırak olur lafına gelince,biz resmen birbirimize yeniden aşık olduk.
Arada yaşadığımız kırgınlıkların ne kadar saçma olduğunu fark ettik.
Telefonu hiç kapatmak istemiyorduk,doyamıyorduk birbirimizle konuşmaya.
Bana sanki birazcık abartmışsınız gibi geldi.
Bu kadar üzmeyin kendinizi.Çocuğunuz sizin en büyük destekçiniz olacaktır.

Canım eşin önlisans mezunuymuş,DGS olmasa da üni sınavına girip, açıköğretımle 4 yıllığa tamamladıktan sonra askere kısa dönem gidemez mi? :26: öyle bir imkan var sanırım,ha kendi bölümü olmazda başka bir bölümü olur:26: hepsi bir yana uzun dönemde gitse allah sabrını veriri canım merak etme,sağ salim senın yanına döndükten sonra zaman dediğin ne ki akıp geçer.Hem sana destek olacak bir yavrun da var,annanler kayınvalıdenlerde yanında olur , hayırlısıyla atlatırsın.İçini daraltma,tadını çıkar şu günlerinin.Eşin askere giderse de" keşke o zaman düşünüp tadını bozmasaydım,anımı yaşasaydım"demek zorunda kalma,eşinde stres olmasın.Çocuğunun ve sevginin tadını çıkar ve unutma hayırlısını iste...

keşke öyle olsaydı böyle olsaydı öncede gitseydi diye üzme kendini
çünkü o artık değiltiremeyeceğin bir gerçek
bundan sonrası için dua et içinin daha huzurlu olabileceği bir yere çıkar inşallah kolayca atlatır.
eşinden ayrı yaşamak zorunda olan bir sürü kadın var
benim babam uzak yol kaptanıydı
annem değil cep telefonu her evde ev telefonu olmadığı zamanlarda babam bir gider bazen 1 sene gelemezmiş amerikaya uzakdoguya filan gittikleri zaman
o da kolay degil düsün eşin okyanusta fırtanası var hic haber alamazsın bazen 1 ay belki bir limandan yazılmsı mektup ya gelir ya gelmez ayda 1 telefon ya gelir ya gelmez
tabi ki kolay olacaktır demiyorum senin icin
ama en azından her gün konusabilirsin
benim esim mesela biz o zamanlar daha sevgiliydik beni her gun sıra olmadan arayabilmek icin yarım saat erken kalkardı herkesten.
benim sevgilim icin askerlik beni ona daha cok baglayan bir sey oldu mesela , illa gözden ırak olan gönülden ırak olur diye düsünme. 5,5 ay yapmıstı benim esim ama 15 ay yapan da cok fazla insan var.
Dgs olmasa bile lavinia arkadasımızın yazdıgı gibi acıkogretimden lisans tamamlamayı dusunsun bence .
biraz da kısmet isi askerlik bakarsınız sadece 1 saatlik mesafede bir yere cıkar her haftasonu bile görebilirsiniz esinizi.
hakkınızda hayırlısı olsun insallah

Son düzenleme:

Evleneli aşağı yukarı 3-4 yıl oldu galiba, eşiniz bu süre de bitirmedi mi 4 yılı? DGS falan yazmışmısınız.

SAna bi örnek veriyim
Hiç ama hiç üzülücek bişi olmadığını görüüceksin Allahın izniyle
Benim bi tanıdığım var
eşi sakaryalı
Kendisi Kütahyadan sakaryaya gelin gitti
Ve 3-5 aylık evliyken eşi uzun dönem askere gitti
Tanıdığım o sırada hamileydi.
Hamileliğinin büyük bölümünü eşinden uzakda geçirdi
Ve çocuğu doğdu
Babası çocuğunu bir kez doğumdan sonra görebildi
Yalnız bir kez..
Onun sonrasında aylarca çocuğuna hasret bi şekilde askerliğini yaptı
Ve henüz gelmedi askerden hala da yapıyo
Tanıdığıma gelince annesinin yanında yani Kütahyada
Çok mutlu Allah nazarlardan saklasın
Yani tabiki eşini özlüyo
Ama sürekli telefondan konuşurlar internetten görüşürler
Nisanda gelecekmiş eşi
Çocuk büyüdü 4 yada 6 aylık olması lazım tam emin değilim.
Onlar daha da zorlanmıştır diye düşünüyorum
Çünkü tanıdığım kişi bebeğinin ilk günlerini hatta ilk aylarını eşinden uzakta geçirdi
Hani onlara bakarak şükretmelisin..
Burdan kendine pay çıkartman için yazdım bu örneği
Yani sen hiç ama hiç korkma Allah büyük
Sizin yardımcınız olacaktır
Çünkü vatani görev ve hasretlik var işin içinde
Gerçekten hiç ama hiç üzülme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…