Eşim ayrı yatıyor

İkiniz de mi çalışmıyorsunuz? Zira bir kişi bile çalışıyorsa günün her saati hepi topu 4 saat eder. Yemek ve kişisel ihtiyaç zamanlarını da çıkarırsak kaldı size 2 saat..
Birlikte yemek hazırlayıp yemek yiyoruz yemek yerken genelde netflixden film açıyoruz ya da izlediğimiz bir seriyi izliyoruz bitince yediğimiz yer kallıyor ve ben uyku pozisyonuna geçiyorum çamaşır vs yıkanmayacaksa sizi tatmin etti mi yaptığımız şeyler🤣

Sonuç dediğiniz ısrarla ne olduğunu neden trip yaptığımı soruyor. BBen nde artık aynı şeyleri tartışmaktan bıktığımı zqten düzelmeyecek şeyler için uğraşmayacağımı, kendisini azat ettiğimi karışmayıp hiç bir şey için zorlamayacağımı istediği zaman istediği yerde twk başına yemek yiyebileceğini herkesin ayrı ayrı yemekte özgür olduğunu söyledim. Bende acıkınca yemeğimi yiyorum uykum gelince istediğim yerde uyuyorum ben yapınca trip oluyor neren? Ama kendisi bilerek yapmiyormuş öyle gelişiyor muş ben bilerek yapıyormuşum vs vs

Bence sevmiyor sizi, ne yapsanız boşa.

İnsan sevdiği kişiyle uyumak, en azından sevdiği kişiyle yemek yiyip gününü paylaşmak ister. Olay koltuk aşkı değil size olan aşksızlığı.
Ne alakası var sevgisizlikle ya.
Bende evlilikleri zorla kalıba sokmaya çalışanları anlamıyorum. Karşımızda bir insan var, robot değil.
Benimle yemek yesin,
Benimle uyusun,
Benimle aile ziyretine gelsin,
Ben alışveriş yaparken kapıda beklesin,
Bensiz arkadaşlarıyla görüşmesin,
Eline telefon alıp oyun oynamasın,
Maç izlemesin...
Adam hayat arkadaşı değil köle sanki.

10 yıllık evliyim, kocam bana bu kadar baskı yapsa özgürlüğüne düşkün biri olarak evden kaçardım.
Evlilikte iki ayrı bireyin birarada yaşadığını unutmamak lazım. Yapışık ikizler gibi yaşamak değil evlilik.
Bende çoğu zaman eşimden ayri yatıyorum. Eşimi de seviyorum.
Klişe kalıplara bu kadar inanmayın.

Eşiniz sizi sevmeseydi zaten anlardınız konu sahibi. Bunu ayrı yatmayla filan alakası yok. Dolduruşa gelmeyin :)

Son düzenleme:
Birlikte yemek hazırlayıp yemek yiyoruz yemek yerken genelde netflixden film açıyoruz ya da izlediğimiz bir seriyi izliyoruz bitince yediğimiz yer kallıyor ve ben uyku pozisyonuna geçiyorum çamaşır vs yıkanmayacaksa sizi tatmin etti mi yaptığımız şeyler🤣
Beni değil sizi tatmin etmeli. Sizin için sorun yoksa benim için de tamamdır 😁

Bence sevmiyor sizi, ne yapsanız boşa.

İnsan sevdiği kişiyle uyumak, en azından sevdiği kişiyle yemek yiyip gününü paylaşmak ister. Olay koltuk aşkı değil size olan aşksızlığı.
sizi sevip sevmediğini konusunda buradan bir çıkarım yapamayız. Benim eşim de koltukta uyur. Ben de evliliğimizin ilk başında bunu önemsiyordum, evlilik için önemli sanıyordum ama hiç öyle değil. Sonuçta insan evinde istediği yerde uyuyabilir, önemli olan aranızdaki ilişkinin iyi olması. Benim eşimin uyku apnesi var ve koltukta uyuduğunda daha rahat ettiğini, ve apnesi olmadan uyuyabildiğini gözlemledim. Dolayısıyla karışmıyorum.

sizinle silah zoruyla evlenmiş gibi davranmasının mantıksız olduğunu istiyorsa boşanabileceğini buna daha fazla katlanmayacağınızı söylediniz mi
Hemen boşanmayı teşvik edin.
Ya belki adamın psikolojik sorunları var. Belki hiçbirşeyden keyf almıyordur.
Yani belki altta çok başka şeyler vardır, bu anlatılanlar semptondur.. Kadının iki cümlesiyle hemen teşhis koyamayız ki.
Mesela diğer sorumluluklarını yerine getiriyor mu,
Çocuğuna şefkat gösteriyor mu
Bu anlatılanlar dışında evliliği derinden sarsacak başka sorunlar var mı
Psikolojik veya fiziksel şiddet var mı
İletişim sorunları var mı
Ne bileyim birçok dinamik var.

Yapmayın hemen boşanmayı gündeme getirmeyin, memleket mahvoldu, istatistikler çok ürkütücü, her taraf aile danışmanı, psikolog doldu ama boşanmalar da aynı oranda arttı azalması gerekirken, bu işte Bi terslik var. Her taraftan boşanma teşvik ediliyor. Sonuç, Ortalıkta ziyan olan çocuklar, perişan kadınlar

Kızlar merhaba, 4 yıllık evliyim 2 yaşında çocuğum var. Benim sorunum eşimle çoğu zaman ayrı yatıyor ve ayrı yemek yiyor olmamız.
Fakat bu benim için sorun eşim için hiç değil.
İlk evlendiğimiz günden beri böyle. Bekarken alışmiş tv karşısında koltukta öylesine yatmaya rahat batıyor adama.
Bu sorun için neler yaptım önce anlatayım sonra sizden fikir alayım.
İlk 1.5-2 sene eşim her koltukta uyuya kaldığında tatlıntatlı gidip öperek uyandırdım hadi aşkım yatağa diye sürekli getirdim. Bi rutin oldu bu. Ama hiç bi alışkanlık olmadı kendisinde yani bu huyunu yeni bir yatakta yatma huyu ile değştiremedim.
Sonra çocuk oldu. Kendisi o ara psikolojik rahatsızlık yaşadı ve uykusuz kalıyordu.gece de bebek emmeye kalktığından uykusuz kalıyordu 2-3 ay ayrı yatmasına izin verdim. Baktım iyice huy oldu tekrar cağırmaya başladım ama artık dabrım tükenmeye başlamiştı sürekli de iteklemekten bıktım. İşte çocuktan dolayı cam açmayınca sıcak oluyor yok tv karşısında yatmaya alıştım vs vs saçma sapan bahaneler. Bu süreçte tepkim git gide arttı kimi zaman sitem ettim kimi zaman açıkça konuştum . Birlikte yatıp birlikte uyanmanın eş ilişkisi için öneminden açıkça bahsettim. Kendi özürler dileyip bunu bu kadar detaylı düşünemdiğinden bahsetti. Ara ara düzelir gb olsa da yien gevşedi. Mesela çocuk artık kendi odasında ve ben camı açıp yatıyorum ama beyfendi 2 gün gelse 5 gün koltuğuyla aşk yaşıyor😃 birlikte sofraya oturma konusundada ben bin takla atıyorum. Hemen yiyip kalkıyor bekleme yok sohbet yok. Mutfaktaki tv yi açıp 2 dk da yiyip hooop balkona sigaraya koşuyor. Sofra adabı içinde çok uğraştım hep çağırdım bekledim anlattım . Ol-mu-yooooor? Başka ne yapabilirim
Erkekler gerçekten biz kadınlara göre çok farklı düşünüyorlar..Hatta bugün bir videoya denk gelmiştim..Diyordu ki; kadın bir eliyle yemek yaparken diğer eliyle telefonla konuşur ve hatta baska alıcılarıda acıkken,erkek en basıtı trafıkte müzik açık ve yolu şaşırdıgı zaman müziği kısma eğilimindedir diyordu...

Adam evliliğin getirilerini değil sadece konfor alanını düşünüyor..Ona istediğiniz kadar anlatın hatta çok çok anlatırsanız daha da karmaşık hale getirip yine o an canı koltukta yatmak istiyorsa o an , o kararı verip sadece o koltugu dusunecek...

Psikolog bir arkadasımla konusmustum...Akşam yemeği yerken biranda tartışmaya başladık ve yemekten kalkıp mutfagın balkonuna geçmiştim...Eşim tam karşımdaydı yüzü düşmüştü ama hala önünde "Çok Güzel Hareketler Bunlar" izlemeye devam ediyordu dedim...Herşeyi geçtim sitcom izliyor ya hu
🤦🏻‍♀️

Bana dedi ki; belki de o da zor zamanlarını ya da kötü hissettiğinde atlatabilecek şey olarak bunu görüyor..Buna takılmamalısın..Herkes aynı sekılde tepkı vermek zorunda degıl demıstı...

Daha yenı evlı zamanlarımızdı o zamanlar...Şimdi zor dönemlerden geçerken beraber sitcom izliyoruz
😳 Benide alıştırdı..Demem o ki ; ya bu deveyi güdüceksiniz,ya bu diyardan gideceksiniz derler ya sanırım güdüldüm 🤪

Yerinizde olsam ısrar etmem geniş geniş yatarım...Bazen sizde karsı koltukta uyuyakalın falan..Kalkınca off belim tutuldu..Sen gelmeyince bende senın yanına geldim deyin...Minnoşluktan deneyin bakalım belki merhameti ağır basar 😉 Eşinizin bu problemi dışında sorunu olmadıgı için diyorum☀️

Hemen boşanmayı teşvik edin.
Ya belki adamın psikolojik sorunları var. Belki hiçbirşeyden keyf almıyordur.
Yani belki altta çok başka şeyler vardır, bu anlatılanlar semptondur.. Kadının iki cümlesiyle hemen teşhis koyamayız ki.
Mesela diğer sorumluluklarını yerine getiriyor mu,
Çocuğuna şefkat gösteriyor mu
Bu anlatılanlar dışında evliliği derinden sarsacak başka sorunlar var mı
Psikolojik veya fiziksel şiddet var mı
İletişim sorunları var mı
Ne bileyim birçok dinamik var.

Yapmayın hemen boşanmayı gündeme getirmeyin, memleket mahvoldu, istatistikler çok ürkütücü, her taraf aile danışmanı, psikolog doldu ama boşanmalar da aynı oranda arttı azalması gerekirken, bu işte Bi terslik var. Her taraftan boşanma teşvik ediliyor. Sonuç, Ortalıkta ziyan olan çocuklar, perişan kadınlar
Siz yazdığımı hiç anlamamışsınız, psikolojik sorunu varsa doktora gitsin, kimse kimsenin rehabilitasyon merkezi değil. Ayrıca karısı bizden iyi bilir şu konularda sorunu var der heralde, evlilik Birliği içinde kişi kafasına göre davranıyor eşinin duygu düşünce isteklerine önem vermiyorsa mağdur olan taraf böyle giderse boşanmaya düşünüyorum diyerek eşinin evliliğe bakışını sorgulayabilir, başımda yeterki erkek olsun aman çocuğum babasıyla yaşasın uğruna huzursuz mutsuz ortamda yaşamayı hiçbir kadın da çocuk da haketmez, kadın boşanmak isterse ortada çocuklar heba olmaz kadın ayrılmak isteyince olmuyor bu sorunlar tam tersi erkeğin sorumsuz bencil halleri yüzünden bu sıkıntılar yaşandığı için sebebi erkek oluyor bu konuda, yani benim yorumumu sorgulamak yerine bakış açınızı değiştirmenizi tavsiye ederim, istatistiklerin ürkütücülüğünü evliliğe saygısı olmayan, kafasına göre takılan, eşini bezdiren kim evliliği bitirmek zorunda bırakıyorsa onunla konuşun

Son düzenleme:
Tam tersine severek evlendik, eşim özel günleri atlmaz hediyeler almayı sever. Beni ve ihtiyaçlarımı göz önünde bulundurur. Söylediklermi önemser ama bu durumlar canımı çok sıkıyor. Ben bu konularda konuştum boşanmayı dile getirmedim ama ne alaka diyor. İşte orda rahat ediyormuş. Uyuyakalıyormuş ama nerdeyse her gece. Bi ara çocuğu bahane etti uykusu bölünmesin istiyordu. Ben kavga çıkarınca çocuğa ragmen uzun süre geldi. Onda benle uykusuz kaldı geceleri uyanıp baktı çocuğa. Ama şimdi yine koltukta uyuyakalmayq devame tti. Süreklilik sağlayamadık hep gevşedi
Sizi okurken aynı benim yaşadıklarım diyorum.Benimkinin bahaneleri de aynı.14 yıldır evliyiz aynı yatakta uyuyor olduğumuz günler çok nadir.Bizim çocuklardan dolayı oldu sonra da kaldı böyle.Arada ben de bağrınıyorum ama yalnız yatmak daha rahat benim için.Ben de umursamıyorum artık.Uzmanlara göre ayrı yatan çiftler daha uzun süreli evli kalıyorlarmış.

bu ilgisizlikle bu kadar çabalamanız bile takdir edilesi. sevmiyor gibi görünüyor. ben olsam tavrını gözlemlerdim. uzunca bi süre o yokmuş gibi davranırdım. yemegi hazırlar masaya 2tabak koyar kendi tabagımı doldurur kaldırır yemekte hiç konusmaz telefonla ugrasır video izlerdim onunla birlikte tv izlemezdim yoksa ona katılmış gibi görünürdüm, haber vermeden gidip yatar onun yaptıgı gibi sanki evde tek basına yaşıyomuşum gibi onla iletişim kurmazdım sadece yemegini yapar birde bulaşıgını hallederdim adam eringeçlikten onuda yıkamaz zaten. bikaç hafta sonra dikkatini çekerse kendini düzeltmeye çalişir ve kendisi başarır. ama bu durum hosuna gider aynı şekilde dahada salarsa ve iletişim bile kurmaya çalişmazsa ne kadar aşık olursam olayım yine aynı şekilde sessizce eşyalarımı toplar eve boşanma celbini gönderirdim. bu evlilik değil. siz resmen orada cocuklu dul kadın hayatı yasıyosunuz. herşeyle kendi basınıza mücadele edip eş denen zaatın varlıgını hissedemiyosunuz e geriye adama hizmetçilik seçenegi kalıyo. ben muhatap olmayım ama yemegim çamaşirim hallolsun kafasındaysa hadi yallah demenin zamanı geldide geçiyoooo

bizde durum tam tersi, ben salona kaçıyorum çünkü eşım horlamıyor resmen kükrüyor.
bu durumun bizim için bir sakıncası yok kim nerde rahat ediyorsa orda uyusun ama gün icerisinde bulduğu her fırsatta koltukta uyuyan insana uyuz olurum ☺️

Back
X