esim babama kredi cekti

Cksevyrm

Dinazor olaydım da bunları görmeseydim
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2015
643
363
53
32
Selamunaleykum kizlar benim derdim belkide burdaki cogu kisiden daha onemsiz ama gerçekten psikolojim bozuldu babam bi sabah beni aradi bana msj geldi dedi sana kredi veriyolarmis onaylanmis 4 bin lira ben tel kullanmadigim icin babkaya onun numarasini vermistim eskiden benim yerime siz cekin ben oderim dedi ben normalde asla babama para konusunda guvenmem ama kareesim universiteye baslicakti ve ihtiyaci vardi kardesim soz konusu olunca bende akan sular durur baska mesele olsa asla kabul etmedim neyse esime sordum kem Kum etti ama kabul etti bankata gittik isi bıraktığınız icin olmaz ama eşinize cikar dedi babamda bunu duydu haliyle keske doymamış olsaydı mecbur eşimin uzerine cekmek zorunda kaldık sagolsun hic bir lafina guvenmedigim babam uni. Kayit gününe kadar parayi ne halt ettiyse bitirmis 200 lira da borc istedi kardesim icin dedim yine verdim 3 ay oldu 200 lira geri gelmedi onu gectim kredi taksitini arayip soylemeden getirmiyo hemde bi kac kez esim cok ustume geliyo bj konuda surekli bu borc bize kalcak ara babani taksidin gjnu geldi bilmem ne ya utanıyorum artik arada olan bana oldu babamla aram da belli bi mesafe soğukluk vardir benim esimede anlatıyorum anlamiyo oda hakli borc tavan yapti bide o ustumde diyo o kadar doldumki gecen aksam artik patlama noktasına geldim huzur kalmadi ne yapicam ben ; (

Afedersin ama babanın düsüncesizligi esin guvenip cekmis arada sen varsın sana laf ettirmeden getirmesi lazim . Kardesiniz icin olan parayı bile harcamis bence parayi direk kardesinizin hesabına yatirin babaniza vermek yerine. Mecburen zamanı gelince arayıp isticeksin

Tam tersine hanimefendi tepesine binme tabirini ben kullanmadım siz kullandiniz e eimin ailesinin bize borcu var ve 1.5 yildir vermedigi halde bi kere olsun agzimi acmadim aksine odenir dedim kendi ailesine de uc kurus borc icin sirtini dondu ve babası yani kp calismiyo emekli maaşı dahi yok ödemeye de hic niyeti yok

Benim babamda boyledir kismen. Yillardir arkadaslarina borc verir, batar cikar, bankalar bunun sadece emekli maasina 50 60 bin sacma sapan krediler verir durur. Olan hep bize olurdu, en son 1 yil once yine borcun tavan yaptigi bi donemde ogrendik yine borc yapmis allah gunah yazmasin dogrumu degilmi bilmiyorum ama ölen bi arkadasi vardi ona vermis falan. Benimde kardeslerim var onlarda okuyodu, butun ihtiyaclarini birinin harclarini, digerinin dersane masraflarini karsiladim gocunmamda, ama is, o nereye yaptigi bilinmeyen borcu odemeye gelince 1 tl bile vermedim vermem, artik yillardir bu para yuzunden akillanmadi adam akillanmayacaginida bildigimden... Demem o ki artik olan olmus esinle arani bozmadan odenecek yani bu borc yapacak bisey yok, tabiki insanin babasi, ama herkesin evi koyu ayri... Bende hata yaptim kabul ediyorum de esine yapacak bisey yok, artik olan olmus anlayis gostermek zorunda. babanlada arani bozma. Herkese alttan almak durumunda olan sensin malesef su anda ortada sen oldugun icin

Benimde kizdigim nokta bu bi baba hiç mi evladjni düşünmez ne olursa olsun benim kocam onun oglu degil benim gibi yumusak yuzlu davranmaz

Bakın akrabaya aileye kredi çekilince para verilince onun üstüne 1 bardak su için asla geri gelmiyor.
Babanız zaten ödemeye niyetli değil ve ödemez de.
Ama siz şimdiden tavrınızı koymazsanız herkes sizi yolmaya çalışır.
Babanıza baskı yapın sürekli çok borcunuz olduğunu söyleyin...sürekli para isteyin. En azından bir daha istemez.

Bazı erkekler böyle oluyor maalesef borca harca meraklı olup bir türlü kurtulamıyorlar etraflarında da yiyici çok oluyor...

Sizi cok iyi anlıyorum sorumsuz bi babanın derdi evlenincede bitmiyo kendim çalışsa m dert degil ama tedavi görüyorum çocuğum olmuyo ise girip tedaviyi tarim birakmak istemiyorum allah bu adamlara akil fikir versin ne diyim ,,,

EXX post: 43648820 .!.:
Bazı erkekler böyle oluyor maalesef borca harca meraklı olup bir türlü kurtulamıyorlar etraflarında da yiyici çok oluyor...
Aynen oyle arkadaş ortamda bozuk olunca olan aileye oluyo gercekten

Babanı tanıyorsun madem kardeşine olan lazım oşan parayı neden eline veriyorsun zamanı gelince işlemleri ben yaparım deseydin
Keske oyle yapsaydim ama damadina bari bu kazigi atmaz dedim bin pisman oldum keske cekmeseydim hic oylede boylede bulucakti parayi

Yok tedaviyi birakmadan bi ise girme zaten bu sefer izin meseleleri cikacak zirt pirt daha cok asabin bozulacak.. Evet malesef bitmiyo, univ okuyan kardesimin okulu bitirmedi henuz ama isleri iyi gittide allahin izniyle cocukcagiz yarisindan fazlasini bitirdi borclarin. Seninde allah yardimcin olsun ne diyim, bizdede var ayni dert. Yaslandikca daha cok cocuklasiyolar biz ugrasiyoruz iste.

Zaten artik birdaha isticegini sanmam cunu annemle de tartistim sagolsun annemde cok umursamaz bi insandir pek takmiyo durumu borcumuz olmasa geri vermesin biz odemeye raziyiz ama cok borcumuz var ve biliyo

Aynen oyle ickisine hovardaligina alistik ta bu apayri bi konu esim ne guzel kardesiniz yolu yarilamis keske su cektigim sikintiya degsede iyi bi is sahibi olsa

cekmeyecektınız. kardeşinin masrafları içinse havale yapacaktın lazım oldukca kardesıne

Aynen oyle ickisine hovardaligina alistik ta bu apayri bi konu esim ne guzel kardesiniz yolu yarilamis keske su cektigim sikintiya degsede iyi bi is sahibi olsa
Merak etme dua et sen, onlarda farkinda oluyo herseyin daha cok savasiyolar, guzel bi mevkileri oluyo bu hayatta er yada gec, hic degermi degmezmi diye dusunme bile sen uzerine duseni yapmissin yani... Bizimkinin ickisi kumari karisi kizida yok anacim, olsa en azindan para buraya gitmis dicez. evde atletiyle dolasan herseye muhalefet cok bilmis bi adam. Demin arkadasin dedigi gibi etrafinda yiyicileri cok oluyo demekki, evde bulamadi pofpofu onlarda bulunca yediriyolar olmayan paralari

TE="Atom heart mo. er, post: 43648943, member: 357491"]Merak etme dua et sen, onlarda farkinda oluyo herseyin daha cok savasiyolar, guzel bi mevkileri oluyo bu hayatta er yada gec, hic degermi diye dusunme bile sen uzerine duseni yapmissin yani... Bizimkinin ickisi kumari karisi kizida yok anacim, olsa en azindan para buraya gitmis dicez. evde atletiyle dolasan herseye muhalefet cok bilmis bi adam. Demin arkadasin dedigi gibi etrafinda yiyicileri cok oluyo demekki, evde bulamadi pofpofu onlarda bulunca yediriyolar olmayan paralari [/QUOTE]
InsaLlah tek istedigi M bu duzenli bi is bulup calissa oda kotuymus adamda hovardalik yok ama para nereye gidiyo belli degil cok zor gercekten insan ailesinin evinin rizkini niye elaleme yedirsin anlamiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…