Eşim bana güvenmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşiniz hiç normal değil belki o anlık sinirlenip sorabilir çevrimiçi olmana veya rüyası çok gerçekçidir o gün sizle morali bozuk konuşur ama işi böyle yaşamam diye boşanmaya getirmek tuhaf ve ileride boyutları daha büyük şeyleri bulabilir..
Bence kendinizi kanıtlamaya uğraşmayın böyle bir şey dediği an tek seferde açıklayıcı bir şekilde anlatın, sonrasında suçlu sizmişsiniz gibi sürekli açıklayıcı davranmayın.
Resmen sizin yaptığınıza inanıp böyle yaşayamam diyor sizin böyle biriyle yaşamamanız lazım bence gitsin tedavi olsun.
Bende rüyamda eşimin aldattığını gördüm çok gerçekçiydi ve o gün moralim bozuk uyandım anlatmayacaktım eşime ama baya psikolojimi bozmuştu o gün ağlamak geldi anlattım ama anlatınca geçti sonra bunu gerçekmiş gibi devam ettirmenin bir anlamı yok

Gecmis olsun diyorum esin icin normal degil esimde boyleydi ama tartismaya getirmezdi bizim kiskanclik seviyesinde kaldi sadece ...

evliliginiz yeni mi peki 1-5arasi mi yani ?

Oncelikle evet kisi kendinden
Bilir isi allah korkusu var guzel ama öyleleri de cok fena isler karistiriyor yapmadiginiz seyler icin neden yemin edip yalvariyorsunuz ayrilmaya getiriyor adam konuyu siz yalvarmaya devam. Sizin rest cekmeniz lazim bu sacmaliklara devam edeceksen ayrilalim diye. Yarin bir gun bir adama bisey sordugunuzu gorse paranoyak kocaniz gelip sizi olduredebilir namus meselesi diyerek bunlar normal seylermi?

Kararlı olmadığın için bence.
Söylediklerini dinlemiyor eşin.
Fikirlerine önem vermiyor,duymuyor ve umursamıyor.
Ortada senin aleyhinde elle tutulur somut bir sey yokken gördüğü ruyanin gerçekliğine ve geçerliliğini inanıyor.
Yani adamın hayali bile senin dogrularindan ve gerçekliğinden daha değerli.
Bu şekilde devam ederse çok üzülürsün.

Siz niye yeminler edip, inandırmaya çalışıyorsunuz eşinizi, zorunuza gitmiyor mu bu saçmalık?

Başlarım senin güven problemine deyip kestirip atacaktınız ilk böyle birşey söylediğinde.

Eşine, çocuğunun annesine bir çevrimiçi meselesinden böyle bir ithamda bulunması büyük utanmazlık. Yarın birgün öyle sanarak size zarar bile verebilir, durumun ciddiyetinin farkında değilsiniz.

Bunu yapmasinin iki sebebi var ya ciddi hasta destek almasi lazim ya da kendisi siz yakistirmasanizda sizi aldatiyor panik oluyor ve ayni seyi sizinde yapabileceginiz aklina geliyor hayati size dar ediyor. Ikisinden biri ve ikiside NORMAL DEGIL
Kendisi yapmış zaten ama aşmışlar o problemi.

Eşiniz psikopat, yaptıklarını hafife almayın. İşi gereği elinin altında hep silah olan biri. Hiç mi korkmuyorsunuz?

Bir tanıdığım eşi tarafından öldürülmüştü, eşi de aynen eşiniz gibiydi. Kafasında kurardı, aldatıldığını düşünürdü.

Yok aksine onun hatası oldu ve aşıp devam ettik, yani benim böyle olmam gerekir aslında ama o bana yaşatıyo bu güven problemini, bahane olamaz canım bu sorunlar harici bulutların üstü bi ilişkimiz vardır
Daha önce "hata" yapan şimdi niye yapmasın? Kişi kendinden bilir işi değil diyorsunuz ya hani, bal gibi de öyle olabilir yani.

Öyle olmasa de durumun vehameti değişmez ama siz eşinize daha önce hata yapmasına rağmen kötü birşey konduramıyorken o kafasında hikayeler uyduyor. Karşılığı de öyle bir şey yapmadım diye edilen yeminler çok utanç verici sizin açınızdan.

Edinin bir psikolog psikiyatri hormesi lazim.esin seni bunun icin bosaya aksa bosasin bosver .

Bu şekilde suçlanmanın bir çok yönü var ; adam namusunuza dil uzatıyor kocanın feriştahı olsa dilini koparırım, imasını bile kabul etmem böyle bir şeyin buna basit bir kıskançlık gibi bakmayın

Eşiniz başından beri böyleymiş kabul etmiş evlenmiş üstüne çocuk bile yapmışsınız. Demek ki normal karşılıyorsunuz. Bu durum asla normal değil yalnız, eşinizin tedaviye ihtiyacı var.

Manyak mıdır nedir. İski yişidiklirimdin givin priblimim vir. He yavrum he.
O kadar manyağım ki gözüm dönmüş uçan kuştan bile nem kapıyorum demiyor da güven problemi varsa gitsin tedavi olsun.
Kimsenin hayatını yıpratmasın. Sen de aman yanlış anlar aman şüphelenir diye baskı altında yaşamaktan kurtulursun.

Bir süre sonra bu şüpheleri eyleme dökebilir. Radikal tedbirler alınmalı. Düşüncelerinde, kafasında bir sorun olduğuna ikna olmalı

Bazi insanlar gerçekle rüyayı ayristiramiyor.
Benim bir tanıdığımın başına gelen bir olayı anlatayım. Hiç aklımdan çıkmıyor:

Kadınla adam uyuyor kadın yastığın altında bir şey olduğunu farkediyor bir de bakıyor ki ne görsün et satırı. Kadın hiç anlamıyor bile.
Kocası uyandıktan sonra soruyor
Canım bu ne niye koydun ki buraya diyor.
Adam 2 gün önce rüyasında karısını görmüş başkasıyla. O hışımla gitmiş et satırını almış.
Kadına bir şey yapmak istemiş sonra bakmış karısı masum masum uyuyor yastığın altına koyup kendi de uyumuş.
Orda unutmuş. Karısına da bunu böyle anlatmış. Kadın da kızmış kocasına.

Kadin bunu bana anlattığında belli etmedim ama çok üzüldüm. Normalde birbirlerini çok seviyorlar. Adam şiddet bile uygulamaz kadına.
Allah im sen bizi koru dedim o an içimden. İnsan aynı yatağı paylaştığı güven hissettiği kişiye de guvenemeyecekse küme güvenecek dedim.

Bunun Kadın versiyonları da var kız kardeşim mesela.
Uyanınca kocasını tokatlamis. Adam napiyorsun sen deyince.
Beni nasıl aldatirsin diyor.
Adam ne aldatması nerde aldatmisim diye sorunca
Kadın rüyamda deyip ağlıyor.
Ben de kız kardeşimi uyardım bu konuda saçma salak davranmayı kes artık dedim.

Yok aksine onun hatası oldu ve aşıp devam ettik, yani benim böyle olmam gerekir aslında ama o bana yaşatıyo bu güven problemini, bahane olamaz canım bu sorunlar harici bulutların üstü bi ilişkimiz vardır
Kişi kendinden bilir işi demeyin demişsiniz konu içinde ama gayet yaptığı bu. Eşiniz "erkektir yapar" zihniyetini içten içe sürdürüp, sözde kınarken; kafasında olmayanı kurup, kendini ikna edip sizi suçluyor.
Lütfen sevgi ve aşkı bu yaşadığınız bağımlılıklara sığdırmayın. Sevgide aşkta özsevgi, özsaygı yüksektir. Huzurlu ve sakin hissettirir. Sizin yaşadığınız bu değil, öyle sansanız da değil.
Sanırım eşiniz burayı okuyordu, öyle hatırlıyorum. Okuyorsa söyleyelim; acil doktora gidip tedavi olması gerekiyor. Mesleği ağır bir meslek. Psikolojik olarak sarsıyor çoğu erkeği. Belki de mesleğindeki baskı ve travmaları size yansıtıyor. Bunu bir uzman ile çözmeniz lazım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…