Eşim bana sormadan plan yapıyor

Birlikte gidecekmişiz.Ben pek sosyal biri değilim, genelde evdeyim, kpss çalışıyorm evde , o da benim işim yok diye düşünüp kabul etmiştir hemen ama gerçekten bugün kendimi iyi hissetmeyince öyle tepki verdim bundan sonra eşime soruyum de öyle karşıya dön dedim. bilmiyorum bu konuda da farklı yorumlar var, belki de kişisel birşey ,kişiye göre değişiyor.
Yine de kendimi suçlu hissettim eşim özür diledi haftasonuna aldı planı bu sefer haksızlık mı yapıyorum diye

Kendimi kötü hissediyodum ve bir daha biri böyle sorarsa eşime sorup dönüyüm dersin dedim. Ama beni sinir eden cümlesi ''bundan sonrası yok'' demesi oldu.
Bilmiyorum belki bu konu da kişisel birşey, kişiye ve yapıya göre değişir.Yine de fazla empati yapan birisiyim kendimi suçlu hissettim diyebilirim, tabi onun özür dilemesi ve planı ertelemesi etkili oldu şimdi akşam eve geldiğinde ne demeliyim bilmiyorum gerçekten

Aslinda hem tamam demissiniz, hem de bana sorsun diyorsunuz.
Bence sorun bu,
siz genelde musaitsiniz (evde KPSS calisiyorum yazmissiniz), dolayisi ile sormasina gerek yok ki.
Ama hayir gelemem su isim var deseydiniz mesela, bir dahakine kesin sorardi, sizin 'bir dahakine bana sor' demenize gerek bile kalmazdi ki.

benim de esimin de takvimimiz genelde doludur, o yuzden birbirimize sormadan pek plan yapmayiz.
Ama bilsem ki aksama esim bos, bir plani yok, bir daveti kabul ederken neden sorayim ki, gelmek istemezse gelmez o ayri elbette.

Sizin sanırım sosyal ortamlara girmekle ilgili sıkıntınız vardı, daha önce de bu minvalde konunuz vardı diye hatırlıyorum. Eşimle evde biz bize yetiyoruz diyordunuz, ama eşiniz sosyalleşmek istiyor, sizi de dahil etmek istiyor. Biraz ona uyum sağlamaya çalışsanız olmaz mı? Tek başına planlar yaptığında da içerlemişsiniz. Siz böylesiniz diye eşiniz de sizin gibi ev kuşu olmak zorunda değil. Ben de sizin gibiydim. İş-ev dışında sosyal bir hayatım yoktu. Eşim dünyanın en sosyal adamı.. Ben ona uyum sağladım. Ona gitme, çıkma, gitmeyelim, gelmesinler deseydim ikimiz de mutsuz olurduk. Kabuğumu kırmak zorundaydım, bana da iyi geldi.

Bunu, esiniz sizi kanka yerine de koysun, baskalarini aramasin diye mi yapiyorsunuz? Yoksa gercekten icinizden boylesi erkek gibi carcabuk hazirlanip 1 ayagi kapida, hemen cikacak modda, diken ustunde yasamaktan keyif aldiginiz icin mi bu sekilde davraniyorsunuz?

Sizinle birlikte yaptığı plandan ben olsam rahatsız olmazdım hatta memnun olurdum. Ama bana sormadan kendisi için plan yaparsa işte o zaman kavga çıkardı. Yanlış yerde patlamışsınız sanki ha?

Ben de bana söylemeden plan yapılmasından çok hoşlanmam.
Regl olup olmamakla da ilgisi yok. Bazen insan göresim gelmez
Yine de düşüncesizliğin kibar halini yapmış çok büyük sorun değil o açıdan. Görüşmek istiyorlar deyip eve davet etmemiş. Dışarı yemeğe çağırmışlar. Sürekli olan bir durum değilse yemeğimi yer oturur gelirdim mis gibi

Erkek gibi ne alaka ki?
Hazırlanma sürem maksimum 5 dakikadır. Çocuk oldu 15 dakikaya çıktı.
Eşim benden geç hazırlanır.

Sizinle birlikte yaptığı plandan ben olsam rahatsız olmazdım hatta memnun olurdum. Ama bana sormadan kendisi için plan yaparsa işte o zaman kavga çıkardı. Yanlış yerde patlamışsınız sanki ha?

Asıl bu saçma değil mi? Adam arkadaşlarıyla çıkmak için onay mı alacak eşinden?

O ikisini de yapıyor da ben kendimi bugün kötü hissediyordum. önce bana sorsaydın dediğimde ayarladık artık dedi sonra telefonu kapattık. ben sonradan sinirlenip mesaj attım bundan sonra sorarsın diye o da bundan sonrası yok dedi. Yani bir daha bi yere kimseyle gitmeyiz demek istiyor. İyice sinirlendim

Neden? Karı koca da olsalar ayrı plan yapamazlar mı?

Kocam burada yazılanları görse bana şükreder millet nazi kampı gibi evlilik yaşıyor herhalde.
KK sayesinde öğrendiklerim; Evlilik demek izin almadan plan yapmama demek, karı koca yapışık ikiz gibi gezmek demek Ben gidiyorum kocamı darlamaya

Evet. Benim için böyle. Benle otururken Bi anda hadi ben bilmem nereye gidiyorum diyemez.

Ama sizin işiniz var mı yok mu birine söz mü verdiniz mesaiye mi kaldınız dikkate almadan sizin adınıza plan yapabilir? Ama kendi arkadaşlarıyla size sormadan görüşemez.
Çok şaşırtıcı gerçekten.

Erkek gibi ne alaka ki?
Hazırlanma sürem maksimum 5 dakikadır. Çocuk oldu 15 dakikaya çıktı.
Eşim benden geç hazırlanır.
Genellikle bizim hazirlik suremiz, erkeklere nispetle daha uzun oluyor. Istisnalar, genel kaniyi degistirmiyor.
Orada yorum yazicinin anlatmak istedigi her an hazir modda yasiyor olmasiydi. Hazirlanma suresi degil.

Neden? Karı koca da olsalar ayrı plan yapamazlar mı?
Çok klişe olacak ama her evliliğin dinamiği farklıdır. Benim eşim çok yoğun çalışan maalesef eve zaten fazla vakit ayıramayan biri. Bi izin günü var sadece. O yüzden onda da evde beni çocuğumu bırakıp kendi kendine plan yapamaz. Ben de yapmam. Arkadaşlarımızla da ortak planlar yaparız genelde evli olduğu için herkes eşli olarak görüşürüz zaten.

Niye başkalarını aramasın ayol? Başka arkadaşlarımız da var, göbeğimiz bir kesilmedi ayrı ayrı da geziyoruz. Kendimi bildim bileli böyleyim ben, sırt çantasıyla 15 gün gezebilirim. Herkes boya kovasına batmadan evden çıkamıyor diye birşey yok.

Ben de o mesajımı neden beğenmediğinizi merak ettim, neyi battı mesela?

Genellikle bizim hazirlik suremiz, erkeklere nispetle daha uzun oluyor. Istisnalar, genel kaniyi degistirmiyor.
Orada yorum yazicinin anlatmak istedigi her an hazir modda yasiyor olmasiydi. Hazirlanma suresi degil.

Bizim burda deniz falan yok ama aklımıza piknik yapmak geldi mi yapabilelim diye sabit bir piknik çantam vardır benim de.
Deniz olsa kesin onun için de minik bir çanta hazırlardım.

Eşimiz başkasını aramasın diye değil mesela bu şekilde davranma sebebim. Dışarıda vakit geçirmek istediğimde evde oyalanmak istememektir.

Mesela babamın ani planları çok olur. Onun da sabit şehir dışı çantası vardır.

Bence bu biraz yaşamdan beklentilerle ilgili. Eşim arkadaşlarıyla takılmasın benimle takılması için sürekli hazır olayım kaygısı değildir yani.

Şu konuda haklısınız her evliliğin dinamiği farklıdır. Ama ne olursa olsun insanların başkalarıyla da görüşmesi gerekir. Ben bile her zaman eşimle gezmek istemiyorum. arada arkadaşlarla çıkmak iyi oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…