Eşim bana tavır yapıyor

Bu durumu neden kisisellestirdinizki kurtce konusmalari sizi rahatsiz etmemeli aksine onlr konustukca ortamdan uzaklasin bi iki boyle yaptiktan snra onlarda esinizde anlayis gostrrdi

Gizli gizli kürtçe öğren. Senin hakkında ne diyorlar dinlemiş olursun,bence süper bir fırsat
Hem de en azından 'Bir daha ailene gitmem' gibi iddialı bir cümle için mantıklı bir sebebin olur.

Bizimkiler de farklı bir dil konuşuyorlar. Türkçe bilseler bile, yaşlı insanlar dil donuveriyor. Hatta benim yaşıtlarım bile bazen çocuklar anlamasın diye kullanıyorlar. Eşim hiç şikayetçi olmadı. Tam tersi arada kelime vs. ogrendi. Konuşmaya çalıştı. Her seferinde de etrafindakiler vay bizim damat deyip bagirlarina bastılar.
Kurtceyi internetten öğrenme şansın olmaz mı? En azindan temel kelime ve cümleleri.

Geri adım atmayın, tek bunu bilir bunu söylerim...

Türkce bilmiyorlarsa o ayri mesele ama türkce bilip kürtce bilmeyen birinin yaninda sirf kürtce konusmak farkli bisey...
Şimdi arkadasım sana şöyle anlatayım. Ben Kürtçe, Türkçe ve İngilizce biliyorum üçünü de konuşurum,Kürtçe anne dilim olsa da ben kendimi en iyi Türkçe ifade edebiliyorum onun içinde genelde Türkçe konuşurum ama annem ve babamla bir araya gelince onlar daha net anlasin diye Kürtçe konuşurum. Ve bu arkadaşın da eşinin tarafı yan yana gelince kendilerini daha iyi ifade etmek için Kürtçe konuşuyorlar ve bu çok normal. Ama ne yazik ki arkadas istiyor ki herkes onun anlayacağı şekilde konuşulsun ve belirtigim gibi 5-6 kişi 1 kişi için degisemez. Abimde bir aralar anneme kızıyordu Kürtçe konuşuyor diye ama annem Türkçe bilmiyor dogma büyüme Erbil'li annem. Biz Türkiye de kaldik öğrendik ama annem bilmiyor bilmek zorunda da değil sırf gelini türk diye.

Bende başka bir millettenim, ve ailemizde Türk olan bir çok eniştemiz gelinimiz var. Ve onlar yanımızdayken kendi dilimizde konuştuğumuz çok çok olur. Fakat onlar hiçbir zaman sizin verdiğiniz tepkiyi vermezler çünkü tepkiniz oldukça yersiz. Onların bu yaptığı size saygısızlık falan değil. İnsanlar dillerini konuşuyor bu sizi neden bu derece rahatsız ediyor asıl sorun bu. Hiç yoktan yere bir daha gitmem demek huzur bozmak bence yanlış olmuş.

Arkadaslar bu konu böle konustugunuz kadar basit degil benimde kürt arkadasim vardi ben kprtce bilmiyorum ama nezaman onlara gitsem yanimda annesiyle kürtce konusuyolardi tprkce bildikleri halde eeee ben nerden biöcem ne konustuklarini benim hakkimdami konusuyolar ne konusuyolar türkce bildikleri halde niye yani bende saf saf oturuyodum konusnalati bitsinde bana da anlatsinlar neseleyi diye sonra noldu arkadasligimi kestim bana göre cünkü bu saygisizlik herkesin bakis acisi farkli türkce bilmeseler ok tamam ama bildikleri halde bilmeyennlamayan birinin yaninda konsuulmasi abez..

Ben olsam oraya giderken yanıma kitabımı alirim. Bi kösede oturul okurum. Hiç umrumda olmaz. Kimse de bana ayıp ediyorsun diyemez.

Zaten demeye kalkana da kitap türkçe yazılmış derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…