• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim Bana Tokat Attı :(

Evet biliyorum, fazlasıyla. Ben çocukken şımarık bir çocuktum. 4 yaşlarımdaydım, annemler bir gece gelen misafiri geçirmek için dışarı çıktılar, anneme sen gitme dedim. Gitti. Ben sinirlendim, gittim kapıyı kilitledim, hatta yukardan da sürgüledim. Ne dedilerse de açmadım kapıyı. Yan komşuya gittiler. Arayıp, bizi iste de kapıyı açsın dediler. Ben de duydum bunu. Kadın arayınca, "X teyze sensin biliyorum, açmayacağım kapıyı." diyip, kapattım. Bizim o zamanlar mutfağın penceresi apartmanın iç kısmına bakıyordu. Annem ben oradan gireyim de kapıyı açayım dedi. Ben de koştum camın kenarındaki masayı çektim ki giremesin diye. Kadın ayağını kırıyordu. Koştum kapıyı açtım o ara, annem tam vuracaktı ki babam kızma o daha çocuk dedi. Sizin mantığınıza göre benim kemiklerim kırılmalı şu durumda.

Alt tarafı yemek yememiş çocuk, yemek yememiş. Stres topu değil o savunmasız sabi. Psikolojisi bozuksa psikoloğa gidecek, çocuktan çıkarmayacak hırsını. Adam tabiki çocuğunu savunacak. Çocuk eşten her şartta daha üsttedir.

Son düzenleme:
Evet biliyorum, fazlasıyla. Ben çocukken şımarık bir çocuktum. 4 yaşlarımdaydım, annemler bir gece gelen misafiri geçirmek için dışarı çıktılar, anneme sen gitme dedim. Gitti. Ben sinirlendim, gittim kapıyı kilitledim, hatta yukardan da sürgüledim. Ne dedilerse de açmadım kapıyı. Yan komşuya gittiler. Arayıp, bizi iste de kapıyı açsın dediler. Ben de duydum bunu. Kadın arayınca, "X teyze sensin biliyorum, açmayacağım kapıyı." diyip, kapattım. Bizim o zamanlar mutfağın penceresi apartmanın iç kısmına bakıyordu. Annem ben oradan gireyim de kapıyı açayım dedim. Ben de koştum camın kenarındaki masayı çektim ki giremesin diye. Kadın ayağını kırıyordu. Koştum kapıyı açtım o ara, annem tam vuracaktı ki babam kızma o daha çocuk dedi. Sizin mantığınıza göre benim kemiklerim kırılmalı şu durumda.

Alt tarafı yemek yememiş çocuk, yemek yememiş. Stres topu değil o savunmasız sabi. Psikolojisi bozuksa psikoloğa gidecek, çocuktan çıkarmayacak hırsını. Adam tabiki çocuğunu savunacak. Çocuk eşten her şartta daha üsttedir.
Sonuna kadar katılıyorum sana

Ben olayin sokunu atamadgm icin ne yazdigimin bile farkinda deglm
Ben evladimi evirib cevirib dovmedm ona hic birsey firlatmaddm bobosuna ve eline vurdn asla siddetli vurmadm
Oglm ben bagirdigm icin korktu :KK43:
cinnet gecirdim vurdum iki kere dedin vurmanin azi cogu olmaz..esin de sana tokat atmis o zmn o da az tokat atmistir sana diyelim...
ne derdin var senin ?
evladin mi senin derdin ?
bu gunlerini bi daha goremiceksin o kadar cabuk buyuyolar ki...tadini cikarmayi denesene ... psikolojim bozuk deyip durcana..
esinden bosanmayi dusunme bile adam korkmus yanlis bi hareket yapmis.esim daha bana vurur bi kere vurduysa diyosun peki sen esinden farkli misin ? senin de elin alisti artik her bunaldiginda yemek yemiyo uyumuyo diye vurursun evladina...evladin napsin ????!
esin de sen de haksizsiniz ama baslatan sen olmussun...
esinden ozur dileme ama evladindan ozur dile onu mutlu et oyunlar oyna onun cok sevincegi bi hediye al biseyler yap annesi sensin..
esin de soncuta siddet uygulamis sakin ozur dileme haklisin deme ama cok da uzatma...

Kusura bakmayın ben de çoğu kişi gibi eşinizi haklı buldum.

Ne olursa olsun kimse şiddete başvurmamalı burada da başlatan siz olmuşsunuz üstelik ufacık bir çocuğa şiddet uygulamışsınız, babası da çocuğunu savunmak durumunda kalmış.

İkiniz de hatalısınız şiddet konusunda, ama konu itibariyle eşiniz haklı..

Belki profesyonel bir yardım almalısınız hem kendiniz hem aileniz için..

(Telefonumun bir harfi yazmiyor o yuzden "b" harfini kullaniyorum ) cook kotuyum dusunemiyorum , konusamuyorum, nefes dahi alamiyorum , sanki bogazima dugumlendi hayat durdu benim icin..
Dun aramiz biraz limoniydi. Esim ile bir cok kez kavga etmemize ragmen asla siddet gormedim ve bana siddet uygulamaya kalktigi anda herseyin bitecegini soyledim. Stresli bir hafta gecirdik bu hafta hersey ust ustte geldi bugun hava cok guzeldi , birlikte birseyler yabalım dedik.
Oglum bugun cok huysuzdu,
sabahtan itibaren sabrettm
Bir bugunumuz var rezil olmasn dedim.
Ogle uykusuna yatirdim, disari cikabilmemiz icin
oglumum uyumasi kalkmasi ve corbasini icmesi lazim
Uyuttum 25 dakika felan anca uyudu kalkti geri ( 2 saat uyur ogle uykusunu ) butun ugraslarima ragmen uyumadi
Uyumadigi zaman butun gun mizmiz olur yemez , icmez ve burnumuzdan getirir.
Tabi corbasinida icmedi
bende artik sinirlendm, zaten bu aralar uykusuzluk stres derken bitkin haldeydm diger konumda baylasmistim bunalimdayim..
O an gozum dondu sanki,
Ogluma bagirdim ,cagirdim, vurdum ellerim kirilsaydi
Esim kucagina aldi cocuga vurma bak kotu olacak dedi..
Elime ne gectiyse oraya buraya firlattim
oglum cok korktu Tekrar vurdum o halimle :KK43: cok bagirdm gozum dondu
Esimde kaldirdi bana tokat atti ve dizime ayagiyla vurdu ben cok kotu oldum kendime gelemedm :KK43:
Annemi aradi buraya bir gel diyee. kizinin yabtiklarina bak diye !!
(Annem ikinci evliligini yabti. Anneme dedim sakin kocan gelmesin. ),
Annem geldi olan Biten anlatildi
Annem bana kizdi neden cocuga vurdun yazik degil mi ? Nasil yabtin oglum korkudan titriyordu ..
Birdaha benim cocuguma vurursan senn o ellerini kirarim dedi esim ! Benim evladima vuramassn ben seni uyardm vs dedi
Ogluma vurdugum icin ben haksiz oldum evet biliyorm yabtigim cok kotu birsey ve geri donusu yok, cok hataliyim biliyorum iicm yaniyor evladima baktikca.
Annem, hadi bize gidelm dedi kafani tobla..Biraz bizde kal yok anne ben o adamin yanina gidemem dedim !
Hadi smdi cocuga vurdum diye vurdu beki yarin iki gun sonra ? Siddetli bir kavgamizda yine aynisini yabacak dedm
Birkere oldu devami gelir ! Annem ise O zaman vuramaz eger baska nedenlerden yabarsa o zaman ceker alrim sizi dedi esimide fircaladi yine istemiyorsan gotureym arkanda ben varm dedi
O adamla mi anne dedim ? birgun barindirmaz bizi ..
Annemi gonderdim bende ciktim evden oglumla bos bos dolaniyorum
Gitsem gidecek hic biryerim yok annemin yaninda o adamla asla yabamam siginamam ..
Maddi imkanim yok ( calsyrm asgari ucretle yarisi gidiyor bakici barasi oolarak ) ben simdi bu durumu kabullensem ileriki durumlarida kabullenmis olacam ..
Ben simdi ne yabaym ?
TTiskiniyorum ondan nefret ediyorum asla unutmayacagim :KK43:
Babam vefat etti kardesim yok kimsem yok.. Ben bunu hatalym diye kabullensem beki ya sonra ?? Biliyorum cok hatalym butun suc bende ama bu siddetin devami gelecek bunuda biliyorum
Sende bunalımdan yapmışsın ne yap ışsan canım sinirden yapmışsın üzülme bilerek vurmamaışsın ya anneler bazen olur öyle sinirlenince eşinde çocuk için vurmuş oda sana sinirlenmiş canım üzülme

Kendin içğn nasıl endişeliysen bir kere başladımı dvamı gelir diye. Aynı şey bebeğin içinde geçerli bir kez başladınmı kendini tutamaz en ufak şeyde aynısını yaparsın.

Oysa durumumu ve rahatsizligimi biliyordu buna gore davranablrdi ama yabmadi en azndan evladimi alib baska odaya gideblrdi bana tekme atmak yerine :KK43:
Ben yavrm icin her zorluklara katlandm omum icin herseyi goze aldm :KK43: cok bismanim baktikca agliyorm ben boyle bir anne degildm nasil vurabildm bilmiyorm :KK43: oyle yuzune kafasinw felan virmadm :KK43:
Bi ayagina birde totonusna vrdum ;(
Aellerm kirilsn benm gibi anne olmaz olsn :KK43:
Beki ya esm siddetli tokat atti ve ayagiyla tekme atti dizime o halimi ve nobet gecirdimi bile bile ;(
Hayıflanıp durma kendine gel acilen.
Öyle çocuğa poposuna vurdum ayağına vurdum falan diyip olayı yumuşatmakta çalışma sen korkuyorsun ya eşim daha da çok şiddete başvurur mu diye eşin o anda seni kendine getirmeseydi sen bu şoku da yaşayamaz çocuğuna şiddeti arttırarak devam edebilirdin! Sen eşinden bebek de senden mi korksun.
Bahanelerin ardına sığınma olayın şokunu yaşayıp aynı şeyi tekrarlamaman lazım
Başka bir odaya git orada sinir krizi geçir kimse sana vurmaz

Evirib cevirib dovmusum gibi yorumlar geldi daha cok kahroldum :KK43:

Kendin yazdın ama? Attım kenara vurdum sonra eşim uyardı ben yine cinnet geçirdim?
Cinnet geçirmek nasıldır bilirim. Bütün gücünle vurursun ya kendine ya etrafına saldırırsın!
Sen kendinin farkındasın psikolojim iyi değil depresyondayım diyorsun! Madem biliyorsun git doktora tedavi ol. Daha sonra cinnet geçirip bir yerini kırarsın daha sonra da öldürürsün. O çocuğun canı ne ki? Ben karnımda olan bebeğe zarar vermemek için ağlayamıyorum bile! Sinirlenemiyorum!

Eşinizin yerinde ben olsam bi tane de fazladan vururdum. Haketmişsiniz. El kadar çocuk tir tir titreyecek ona rağmen ikinci kez vuracaksınız ama eşiniz size bir tokat attı diye hemen hayata küseceksiniz bunalıma gireceksiniz. peki ya o çocuk napacak, nasıl atlatacak sizin ona attığınız dayağı? Gidin tedavi olun.

Siz gündüz iştesiniz o çocuk gündüz annesiz babasız.Bir de üstüne dayak yiyor evdeyken.Ya yaşınız ufak cahilsiniz yada psikolojiniz bozuk.Kocadan boşanır kurtulursun dayak istemiyorsan.Ya bu el kadar çocuk bu anneden neler çekecek bakalım daha.Siz üvey babadan çekiniyorsunuz.Özler böyleyse korkmakta haklısınız.Tokata gelince ben de eşimin elinden çocuğu alır biraz pataklardım sanırım.O yüzden şu an düşünmeniz gereken şeyler başka.Psikolojinizi düzeltmeye bakın.

Vallahi siz bir kereden bu güvensizliğe düştüyseniz bu yaşta, çocuğunuzu bir düşünün derim.. Zaten ana dediğin kendinden önce evladını düşünür değil mi?
Çocuğunuzun psikolojisi için, yeniden güveni için ne yaptınız mesela.. Hemen kendiniz için panikleyip, konu açıyorsunuz..
Kusura bakmayın, kadın erkek çocuk farketmez.. Şiddet normal değil, kabul edilemez.. Hem vuruyorsunuz hem birşeyler fırlatarak korkutuyorsunuz, yetmeyip bir daha vuruyorsunuz.. Aç kalsa daha iyiydi.. Biraz büyüdüğünde o fırlatmaya başlar eşyaları..

İsteyerek bir çocuk dünyaya getiyorsak, kocamız için, anamız için doğurmayacağız.. Maddi manevi sorumluluk bizde olacak.. Analıkta mola yok, istifa yok.. Çok zorda kalırsak, yardımcımız olacak.. Bunun için de çalışıp, didineceğiz.. Sizin özel durumunuzu bilmiyorum tabi, herkes için bu yazdıklarım..
Umarım toparlanırsınız

Sen bi kafanı topla evine git eşinle konuşun önceden varmıydı şiddet yani çocuğa dönüp dönüp. Vurmuşsun bi yerde eşin seni kendine getirmiş haklı diyemem ama olmuş bi hal yol bulunur

Oysa durumumu ve rahatsizligimi biliyordu buna gore davranablrdi ama yabmadi en azndan evladimi alib baska odaya gideblrdi bana tekme atmak yerine :KK43:
Ben yavrm icin her zorluklara katlandm omum icin herseyi goze aldm :KK43: cok bismanim baktikca agliyorm ben boyle bir anne degildm nasil vurabildm bilmiyorm :KK43: oyle yuzune kafasinw felan virmadm :KK43:
Bi ayagina birde totonusna vrdum ;(
Aellerm kirilsn benm gibi anne olmaz olsn :KK43:
Beki ya esm siddetli tokat atti ve ayagiyla tekme atti dizime o halimi ve nobet gecirdimi bile bile ;(

başkasının savunmasını üstleneceğinize tedavi olun..

Baştan sona haksızsın. Hatta sana çok sinirlendim ama sözlerimi yutuyorum. Zaten konunun da yarısına kadar okudum sinirden.

Lakin şu da var, senin gerildiğini o adam görmedi mi? Neden ilgilenmiyor çocuğuyla? Olay son noktaya gelene kadar neden müdahale etmedi? Sen sana vurmasını değil, bunları sorgula. Çünkü sen de çocuğa vurmuşsun. Demek ki ikiniz de o noktaya gelebiliyorsunuz.

Sen şimdi eşin sana vurdu diye ne yapsam nerelere gitsem ya bi daha vurursa diye endişe ediyorsun ya? El kadar bebe ne yapsın? Annem bana vurdu ya bi daha vurursa diye küçücük yavrunun ne kadar korktuğunu endişe ettiğini düşünmüyor musunuz? Eşiniz kendinize gelmeniz için yapabilceği tek şeyi yapmış bence, ama hala empati kuramıyorsunuz anlaşılan.

Back
X