Eşim bana vuruyor

Asıl bu yaşlarda kendine düzen kurman daha iyi olur. Güven kendine ve sana zarar veren herkesi uzaklaştır etrafından

Bu kismini benim aklimda hic almiyor. Adam kadini nerdeyse boguyormus birde
Evet ama gitmek istedim izin vermedi ilk dayağıydı ve bir günde bitmedi sonra hamileliği öğrendik bu sefer kapa kisilmis gibiydim mecbur hissettim ama şuan öyle değil artik bisey yapmak zorunda hissediyorum

Asıl bu yaşlarda kendine düzen kurman daha iyi olur. Güven kendine ve sana zarar veren herkesi uzaklaştır etrafından
Teşekkür ederim yanıtın için bunu yapicam kararliyim umarim basaririm etrafimdaki kimseyi istemiyorum zaten hepsi sen daha kucuksun kocanla inatlasma iste dayan zamanla o da degisir gibi seyler diyor ama ben kizim icin gitmeliyim insan gibi yasamak icin

Lise mezunuyum üniversite de piskoloji sosyoloji seçmiştim 5 ay okudum esimin ailesi askerden dönunce esim illa evlensinler dediler ailemle de olmuyordu artik uvey babamla olan surekli siddet kavga bunaltmisti beni kurtulurum sandim ve simdi elimde bir meslek bile yok elimde hic bir sey yok bir birikim hic bir sey

Bosanmayi dusunmuyorsaniz birine 500 lira verin dovsunler madem. Baska bir secenek gelmiyor aklima. Tirsar bir daha yanasmaz en azindan, kiziniz da sizin gibi siddeti gorup normallestirecek ve ileride o da esinden dayak yiyecek yoksa.

Hiç bir yol gösteremeyiz. Siz o adama karşı sevgi besliyorsunuz yaptığı tüm iğrençliklere rağmen gözünüz görmüyor. Hayat sizin. Çocuğunuzu öz baba şiddeti ile büyütmek de sizin tercihiniz.

Peki sonra ben boşanmayi istiyorum zaten ondan bir talebim yok hayatimdan çıksın yeter ama beni sonrası korkutuyor ne yapmaliyim nerden baslamaliyim tek olsam asla korkmam ama tek degilim bir kizim var
Bu da yeni moda oldu talebim yok. Hayir talebiniz olacak, hakkinizi soke soke alacaksiniz. Hepsi sizin hakkiniz. Salak diziler kadini onurlu gosterme ayagina bosanirken mal istememeyi normallestirdiler. Ne demek hakkimi almiyorum ya.

Kadın sığınma evinden sonraki süreç nasıl ilerler bilmiyorum. Korkutucu geldiğini biliyorum ama imkansız değil. Hayatınızı çevrenizi tam olarak bilmediğimiz için işinize yarayacak bir öneri sunmamız mümkün değil. Abla gibi gördüğünüz yaşça büyük bir tanıdığınız varsa ondan da fikir almanız çok güzel olur.

psikoloji sosyoloji diye bölüm yok hikâye mi yazıyorsunuz?

Üvey babayla büyümüş biri olarak en büyük korkum evlenirsem ve eşim iyi biri olmazsa ben napacagim oldu. Hep bu korkuyla okudum çalıştım atandım. Ben şeyi merak ediyorum şu an 23 yaşındasın 2 yaş çocuğun var 1 yıl hamilelik 5 yıl sevgililik dedin. 15 yaşından beri bu kişi ile sevgiliymişsin.
Bunca zaman hiç aklına gelmedi mi okumak , çalışmak , bir zanaat öğrenmek vb.
Hani hiç denedin mi kendine bir gün evliliğim kötü giderse ben napacagim.
Ben ki 8 senelik evliyim iyi denebilecek bir evliliğim var şükür hem de isim var bu soruyu zaman zaman kendime hala soruyorum.
Sen ilk haftadan bunu yaşamışsın.
İş yerindeki çocuk diyorsun. Demekki çalışıyordun. Uzaktaki şehirlerden birinde abin ablan teyzen halan dayin amcan yok mu ? Yardım talep et gocunma . Bir Allahin kulu çıkar heralde ya. Ama gideceksen uzağa git bu puştun seni bulamayacağı bir yere .

Çok üzüldüm yaşadıklarınıza.Ben bunun bir döngü olduğuna inanıyorum.Anneniz şiddet yanlısı bir adamla evlenmiş siz de o ortamda büyüyüp öyle bir adamla evlenmişsiniz.Eminim anneniz de tıpkı sizin gibi umutlarla yapmıştır evliliklerini. İşte bu döngü kızınızı da bulacak.Kızınız için bu zinciri kırmak zorundasınız ki o da sizin gibi yağmurdan kaçarken doluya tutulmasın.Yaşınız en büyük avantaj her geçen gün sizin aleyhinize olacak.Şiddet bitmez ancak artar.Benim size tek bir tavsiyem var dinler ya da dinlemezseniz sizin bileceğiniz iş ama her ne kadar tanımasam da inanın çok üzülürüm orda yaşamaya devam etmenize.Öncelikle KADES'İ indirin ve şiddet anında basın.Bu akışı hızlandırır.Darp raporu ya da sığınma evine yerleşmeyi.Kızınızın da sizinle kalmasını garantilemiş olursunuz.Yerleştirildikten sonra sizi çiçekli yollar belkemeyecektir ama en azında şiddet görmeden hayatınıza devam edebilirsiniz.Kendinizi toparlayıp ayrılırsınız ordan da.Hep aklınızda "Bu yaşadığım hayatı kızım da yaşasın ister miyim?" sorusuyla hareket edin.

o değil de üvey babanız sizi döverken anneniz napıyordu
kaç yaşındasınız işiniz var mı
siz de anneniz de boşansanız anneniz çocuğa baksa siz çalışsanız kabul etmez mi

Kendinizi çok güzel ifade ediyorsunuz, cahil biri değilsiniz belli ki. Sahipsiz kalmışsınız, sahipsizlerin tepesine çıkan insanlar içindesiniz, yanlış giden şeyleri farkedip hareket etmek için uğraşıyorsunuz. Her gün aynı acıya katlanmaktansa deneyip kurtulup güne çıkmak mümkün. Arkadaşlar gereken yönlendirmeleri söylemiş kades gibi. Benim pek bilgim yok. Deneyin, olmazsa da olmaz ama olması için sebebiniz kızınız. Ben bol şans diliyorum. Bu kişiden kurtulduktan sonra gerçekten güzel dokunan gerçekten seven gerçekten iyi hisler yaşatan biriyle olduğunuzda size bu yaşattığı şeyleri tamamen kendi yetersizliği yüzünden uyguladığını anlayacaksınız. Ölümü gösterip sıtmaya razı etmesin seni. Planlı hareket et, o yokken görüş kadın evleriyle. Haberi olmasın. Yokken çek git kurtul. Allah yardımcın olsun

Bir annenin böyle demesi ne kadar acı. 23 yaşında olmanız dayanmanız gerektiği anlamına mı geliyor çok yazık. Halbuki kızım daha gençsin kurtul bir an önce daha da günlerini yıllarını feda etme demesi gerek torunum öyle bir yerde büyümesin can güvenliğiniz yok demesi gerek. Normal iyi bir anne böyle demeli

Ben şu an mesleksiz ve çalışmak zorunda olsam, çaresiz olsam eğer büyük şehirde isem hemen ilk anda yapacağım şey evlere temizliğe gitmek olurdu heralde. Büyük konuşmayayım belki nefsinize ağır gelir, haklı olabilirsiniz de. Ama can güvenliğiniz yok, evladınız da şiddet görmeye başlarsa ne olacak? zaten psikolojik şiddet görüyor.
Sığınma evinde iken temizliğe gidin. Sonrası için de büyük köklü firmalara başvurun işçi olarak. Ülker, Eti, Algıda vb. gıda sektörü öyle ağır olmaz. Büyül firmaların şartları iyi olur. İşçilerine özel sağlık sigortası yapanlar, 16 maaş veren yerler var. Malesef asgari ücret size yetmeyebilir. Kiralar almış başını gitmiş. Sığınma evinde iken para biriktirebilirsiniz belki. Kaymakamlık ya da belediyelerde size ücretsiz yol gösterecek uzmanlar vardır eminim. Bilgim olan bir alan değil. Araştırın internetten.
Korkuyorsunuz haklısınız, anlıyorum. Ama belki bugün adım atsanız 2-3 sene içinse korkusuz güzel bir hayatınız olacak. Ama hiç adım atmazsanız ömür boyu şiddet korkusu olacak hayatınızda belki allah korusun ölüm korkusu.
Arkadaşların dediği gibi ailenizden ananızın iyi olduğu birileri vardır illa ki konuşun, yardım isteyin. En azından manevi olarak destek olur.

Ondan birşey istemiyorum nedir? İstiyceksin tabiki. Hem kendine hem çocuğuna nafaka. Barodan talep edebilirsiniZ avukat. Onlar sizi yönlendirir. İlinizdeki baroyu arayın adli yardımla görüşeceksiniz. Onlar size bilgiyi verir. Lütfen bu caniylr yaşamayın, sizi de haberlerde görmeyelim.

Eşiniz ciddi olarak hasta ve sizin hayatınız tehlikede.Gidecek yerim de yok diyorsunuz.İyi bir komşunuz varsa onunla bu konuyu konuşun dayak yediğinizi boğmayı vb detaylı anlatın.ıBir dahaki sefer çığlık atacağınızı bunu duyduğu anda polis çağırmasını söyleyin.Bunu şundan yazıyorum.O anda belki kadese basamazsınız.Komşu polis çağırınca kapı çalınıp polis kapıya geldiğinde siz çağırmadığınız için size bir şey diyemeyecek.Ancak yaşlar genç ben korkacağını düşünüyorum.Çok eski yıllarda yaşadığım apt.da buna şahit oldum.Çalıştığım için bilmiyorum apt da neler oluyor.Aynı sizin durumunuzda bir genç evli çığlık atınca (bir kere değildir mutlaka) polisi arıyorlar ki o yıllar hemen gelmezdi polis.Polis geliyor önce açmıyorlar kapıyı polis açtırıyor tabi.Sonra öğrendim o kadar erkek korkmuş ki.Sonrasını duymadık ama çok etkili olmuş.Denemekte yarar var.

Tabi çalışmanız lazım.Bulunduğunuz ilde Koskep kursları var mı.Varsa katılıp meslek öğrenmeye çalışın.

Bu da yeni moda oldu talebim yok. Hayir talebiniz olacak, hakkinizi soke soke alacaksiniz. Hepsi sizin hakkiniz. Salak diziler kadini onurlu gosterme ayagina bosanirken mal istememeyi normallestirdiler. Ne demek hakkimi almiyorum ya.
Bu yuzden öyle yazmadım bir talebim olursa çocuğumu vermemesinden korkuyorum tek istedigim çocuğuma bakim bizi rahat biraksin bir ego için boyle birşey istemiyorum triplerinde degilim ki ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…