- 5 Aralık 2022
- 2.352
- 3.909
- 63
Önce dövüyor sonra gücümü vermedim mi diyor ne saçma ya nasil bi kafa bu boşanın bu adamdan yahu sizi öldürmesini mi bekliyorsunuz veya aynı şeyleri çocuğunuza da mı yapsınEşimle 3 senedir evliyiz benim ilk aşkım tüm ilklerim onunla ilk öpücüğüm herşeyin ilkini ve en güzelini yaşadım aslında hayatımda hiç yaşamadıklarımı... Ben bir üvey babayla büyüdüm ve şiddetle hem anneme hem bana olan bir şiddet o yüzden evlilikten hep çok korkardım ama eşim beni ikna etti.. Masal gibiydi ... düğüne kadar evimize geçtiğimiz ilk hafta iş yerinde bir erkek çocuk yani 16 yaşlarında bir çocuk bana soru sorduğu için bana vurdu ve üzerime çıktı boğdu beni son anda bıraktı.... hamile kaldım istemiyordum aslinda ama bir şekilde haplara rağmen kaldım.... o süreçte de bana vurmaları devam etti ama bana hep ben seni gerçekten dönmüyorum ki sana tüm gücümü kullanmiyorum kullansam diş kalmaz ağzında falan diyordu çaresiz hissediyordum benino evde esir tutan ona olan sevgim ve sadakatim vardi cocuk doğdu aslında değişiyor gibiydi öfke patlamalari azalmıştı bugüne kadar buyuk bir tartisma yasadik bana surekli hakaretler ediyordu bende ona karsilik verince zoruna gitti ve vurdu bana yine ben sana tüm gücümü kullansam geberirsin dedi boşanmak istediğini de söyledi ama şuan ben bir odada o diğerinde ve ben ağlıyorum ne yapmam lazim ? Allah'a sığındım bubiçimde ki bağ mı alışkanlık mı sevgi mi neyse alsın içimden diye ... kayıp oluyorum ve kimsem yok bir Allah bir kızım bir de ben boşansam ne yapacağım bir kız çocuğuyla uzey babam tekrar bana o şiddeti yaşatir mi düğün günümde bile yaşatti bize o anlari .... ne yapayim?
Evet bende zaten boşanmakta kararlıyım çocuğu uyutup bu akşam söylücem sadece sonradi için biraz çaresizim hayatimda ilk defa buyuk bir karar verecegim tedirginim birazÖnce dövüyor sonra gücümü vermedim mi diyor ne saçma ya nasil bi kafa bu boşanın bu adamdan yahu sizi öldürmesini mi bekliyorsunuz veya aynı şeyleri çocuğunuza da mı yapsın
Eşiniz ciddi olarak hasta ve sizin hayatınız tehlikede.Gidecek yerim de yok diyorsunuz.İyi bir komşunuz varsa onunla bu konuyu konuşun dayak yediğinizi boğmayı vb detaylı anlatın.ıBir dahaki sefer çığlık atacağınızı bunu duyduğu anda polis çağırmasını söyleyin.Bunu şundan yazıyorum.O anda belki kadese basamazsınız.Komşu polis çağırınca kapı çalınıp polis kapıya geldiğinde siz çağırmadığınız için size bir şey diyemeyecek.Ancak yaşlar genç ben korkacağını düşünüyorum.Çok eski yıllarda yaşadığım apt.da buna şahit oldum.Çalıştığım için bilmiyorum apt da neler oluyor.Aynı sizin durumunuzda bir genç evli çığlık atınca (bir kere değildir mutlaka) polisi arıyorlar ki o yıllar hemen gelmezdi polis.Polis geliyor önce açmıyorlar kapıyı polis açtırıyor tabi.Sonra öğrendim o kadar erkek korkmuş ki.Sonrasını duymadık ama çok etkili olmuş.Denemekte yarar var.
Allah büyüktür belki ilk başta zorlanacaksınız ama sonrasında inşallah herşey düzelir.Kades uygulamasını indirin ne yapacağı belli olmaz. Boşanmayı kabul etti diyelim nereye gideceksinizEvet bende zaten boşanmakta kararlıyım çocuğu uyutup bu akşam söylücem sadece sonradi için biraz çaresizim hayatimda ilk defa buyuk bir karar verecegim tedirginim biraz
Şöyle ki haklısınız ve bende bir çare bulmak için çabaliyorum bu aksam konusacagim bosanmak istedigimi soylucem umarim iyi gecer bende sonra ne yapacagim bilmiyorum ama kizimi ve kendimi korumak istiyorumEşiniz ciddi olarak hasta ve sizin hayatınız tehlikede.Gidecek yerim de yok diyorsunuz.İyi bir komşunuz varsa onunla bu konuyu konuşun dayak yediğinizi boğmayı vb detaylı anlatın.ıBir dahaki sefer çığlık atacağınızı bunu duyduğu anda polis çağırmasını söyleyin.Bunu şundan yazıyorum.O anda belki kadese basamazsınız.Komşu polis çağırınca kapı çalınıp polis kapıya geldiğinde siz çağırmadığınız için size bir şey diyemeyecek.Ancak yaşlar genç ben korkacağını düşünüyorum.Çok eski yıllarda yaşadığım apt.da buna şahit oldum.Çalıştığım için bilmiyorum apt da neler oluyor.Aynı sizin durumunuzda bir genç evli çığlık atınca (bir kere değildir mutlaka) polisi arıyorlar ki o yıllar hemen gelmezdi polis.Polis geliyor önce açmıyorlar kapıyı polis açtırıyor tabi.Sonra öğrendim o kadar erkek korkmuş ki.Sonrasını duymadık ama çok etkili olmuş.Denemekte yarar var.
Çok teşekkür ederim bende bilmiyorum beni ne bekliyorum zaten korkutan şey de bu beni ama hayirlisi kizimi korumak istiyorum kadesi indirdim bu arada yani işte kayıp olduğum konu o boşaninca nereye gidecegim ne yapacağım bilmiyorum herhalde devlete sığıncamAllah büyüktür belki ilk başta zorlanacaksınız ama sonrasında inşallah herşey düzelir.Kades uygulamasını indirin ne yapacağı belli olmaz. Boşanmayı kabul etti diyelim nereye gideceksiniz
Allah büyüktür belki ilk başta zorlanacaksınız ama sonrasında inşallah herşey düzelir.Kades uygulamasını indirin ne yapacağı belli olmaz. Boşanmayı kabul etti diyelim nereye gideceksiniz
Çok teşekkür ederim cidden beni nedense mutlu etti yazdıklarınız sanki biri beni görmüş gibi lise mezunuyum 5 ay piskoloji sosyoloji okudum sonra evlendim esimin ailesi esim askerden gelince baski yapti acikcasi bende uvey babamla olan şiddet ve kavgadan bakmıştım kurtulurum sandım bir ateşten başka ateşe düştüğümü bilemedim ki ... aynen öyle kimsem yok ailem hep uzakta çevremdekiler dayan diyor ama biliyorum buna dayanmamam gerek kizim icin onu korumak için elimden geleni yapacağım cok cesur biri degilim ama sanki kizim bir güç veriyor bana dün akşam burda üye oldum ve yazdım çaresizlikten ağlaya ağlaya yazdım bir odada sanki kimsem yok sanki nefes alamiyor gibiydim ama bir çok mesaj okumak fikirlerimde beni destekledi acikcasi ve doğrusu ilkndefa birileri beni dinliyor kendimi ifade edebiliyorum ... çok sağolun bu yapıcı mesajınız için bir dayım var evlendiğimde bana küstü erken yaşta evlendiğim için bir onu ariycam yarin kabul ederse ona giderim belki bilmiyorum çoğu kişi boşan demiş zaten boşanmak istiyorum ama süreç nasıl olucak sonrası için nasil yapmaliyim işte onda kayıp hissediyorum ... güzel dileklerin için çok sağol Allah kalbine göre versin cidden inşallah sen hep güzelliklerle karşılaşırsın.Kendinizi çok güzel ifade ediyorsunuz, cahil biri değilsiniz belli ki. Sahipsiz kalmışsınız, sahipsizlerin tepesine çıkan insanlar içindesiniz, yanlış giden şeyleri farkedip hareket etmek için uğraşıyorsunuz. Her gün aynı acıya katlanmaktansa deneyip kurtulup güne çıkmak mümkün. Arkadaşlar gereken yönlendirmeleri söylemiş kades gibi. Benim pek bilgim yok. Deneyin, olmazsa da olmaz ama olması için sebebiniz kızınız. Ben bol şans diliyorum. Bu kişiden kurtulduktan sonra gerçekten güzel dokunan gerçekten seven gerçekten iyi hisler yaşatan biriyle olduğunuzda size bu yaşattığı şeyleri tamamen kendi yetersizliği yüzünden uyguladığını anlayacaksınız. Ölümü gösterip sıtmaya razı etmesin seni. Planlı hareket et, o yokken görüş kadın evleriyle. Haberi olmasın. Yokken çek git kurtul. Allah yardımcın olsun
Çok teşekkür ederim bu fikirler için yarın dayım var bir tane onu ariycam kabul ederse ev bulup işe girene kadar onlarda kalip sonra kizimi bir krese yazdirmak istiyorum yoksa mecburen dediginizi yapacagim elimde çünkü ne bir meslek ne baska bir sey varBen şu an mesleksiz ve çalışmak zorunda olsam, çaresiz olsam eğer büyük şehirde isem hemen ilk anda yapacağım şey evlere temizliğe gitmek olurdu heralde. Büyük konuşmayayım belki nefsinize ağır gelir, haklı olabilirsiniz de. Ama can güvenliğiniz yok, evladınız da şiddet görmeye başlarsa ne olacak? zaten psikolojik şiddet görüyor.
Sığınma evinde iken temizliğe gidin. Sonrası için de büyük köklü firmalara başvurun işçi olarak. Ülker, Eti, Algıda vb. gıda sektörü öyle ağır olmaz. Büyül firmaların şartları iyi olur. İşçilerine özel sağlık sigortası yapanlar, 16 maaş veren yerler var. Malesef asgari ücret size yetmeyebilir. Kiralar almış başını gitmiş. Sığınma evinde iken para biriktirebilirsiniz belki. Kaymakamlık ya da belediyelerde size ücretsiz yol gösterecek uzmanlar vardır eminim. Bilgim olan bir alan değil. Araştırın internetten.
Korkuyorsunuz haklısınız, anlıyorum. Ama belki bugün adım atsanız 2-3 sene içinse korkusuz güzel bir hayatınız olacak. Ama hiç adım atmazsanız ömür boyu şiddet korkusu olacak hayatınızda belki allah korusun ölüm korkusu.
Arkadaşların dediği gibi ailenizden ananızın iyi olduğu birileri vardır illa ki konuşun, yardım isteyin. En azından manevi olarak destek olur.
Annem bilmiyorum hep sustu Allah var ben dayak yemeyeyim diye çok araya girdi ama kendisi de hep sustu olur öyle dedi üvey babam 52 yaşında ve hala aynı teklif ettim ona aylar önce anne gel birlikte kaçalim birlikte yaşayalım kardeşimi de alırız dedim ama saçmalama sen bu kafadan çık falan diyor iste sen ne yapmaya çalışıyorsun diyoro değil de üvey babanız sizi döverken anneniz napıyordu
kaç yaşındasınız işiniz var mı
siz de anneniz de boşansanız anneniz çocuğa baksa siz çalışsanız kabul etmez mi
Kesinlikle istemiyorum kizim için bunlari ve onu korumak için boşanma kararı aldim birazdan eşime de söylücem çok haklısınız darp raporu verirler mi bilmiyorum ki dünden kalan bir dudağım patlamış bide gözümün yan tarafı morarmış yeterli mi bilmiyorum hiç hayatimda yapmadığım şeyler olduğu için bilgisizim bu konuda kusura bakmayin...Çok üzüldüm yaşadıklarınıza.Ben bunun bir döngü olduğuna inanıyorum.Anneniz şiddet yanlısı bir adamla evlenmiş siz de o ortamda büyüyüp öyle bir adamla evlenmişsiniz.Eminim anneniz de tıpkı sizin gibi umutlarla yapmıştır evliliklerini. İşte bu döngü kızınızı da bulacak.Kızınız için bu zinciri kırmak zorundasınız ki o da sizin gibi yağmurdan kaçarken doluya tutulmasın.Yaşınız en büyük avantaj her geçen gün sizin aleyhinize olacak.Şiddet bitmez ancak artar.Benim size tek bir tavsiyem var dinler ya da dinlemezseniz sizin bileceğiniz iş ama her ne kadar tanımasam da inanın çok üzülürüm orda yaşamaya devam etmenize.Öncelikle KADES'İ indirin ve şiddet anında basın.Bu akışı hızlandırır.Darp raporu ya da sığınma evine yerleşmeyi.Kızınızın da sizinle kalmasını garantilemiş olursunuz.Yerleştirildikten sonra sizi çiçekli yollar belkemeyecektir ama en azında şiddet görmeden hayatınıza devam edebilirsiniz.Kendinizi toparlayıp ayrılırsınız ordan da.Hep aklınızda "Bu yaşadığım hayatı kızım da yaşasın ister miyim?" sorusuyla hareket edin.
Ona söyleme, kabul etmez ve yine döver eve kapatır telefonunu alır. Sessizce bir yol çiz sonra ayrıl.Kesinlikle istemiyorum kizim için bunlari ve onu korumak için boşanma kararı aldim birazdan eşime de söylücem çok haklısınız darp raporu verirler mi bilmiyorum ki dünden kalan bir dudağım patlamış bide gözümün yan tarafı morarmış yeterli mi bilmiyorum hiç hayatimda yapmadığım şeyler olduğu için bilgisizim bu konuda kusura bakmayin...
Evet lise mezunuyum poskoloji sosyoliji okudum 5 ay sonra eşimin ailesi aileme baskı yaptı illa evelnsinler diye eşim askerden dönünce 1 sene nişanlı kaldık sonra evlendik durmadilar illa evlensin sonra okur dediler ama içimde elbette o okuma isteği hep var bende sandim ki şimdi uvey babamin siddetinden kurtulmak icin evlenirsem sonra okurum asla ama bir an bile boyle seyler yasacagimi bilemedim yoksa hayata evlenmezdim ki birde cocugum oldu ....zor benim için . Evet Burger king de çalışmıştım evliliğimizin ilk 3 ayı sonra gebelikle zor olur diye eşim çıkmamı istedi zaten sürekli sacma sapan kiskanclik yapip kavga ediyordu ... Dayim var bende onu düşündüm onu ariycam yarin bana küsmüştü erken evlendim diye inşallah o kapisini açarsa bende sifirdan kizimla kendime bir hayat inşaa ederimÜvey babayla büyümüş biri olarak en büyük korkum evlenirsem ve eşim iyi biri olmazsa ben napacagim oldu. Hep bu korkuyla okudum çalıştım atandım. Ben şeyi merak ediyorum şu an 23 yaşındasın 2 yaş çocuğun var 1 yıl hamilelik 5 yıl sevgililik dedin. 15 yaşından beri bu kişi ile sevgiliymişsin.
Bunca zaman hiç aklına gelmedi mi okumak , çalışmak , bir zanaat öğrenmek vb.
Hani hiç denedin mi kendine bir gün evliliğim kötü giderse ben napacagim.
Ben ki 8 senelik evliyim iyi denebilecek bir evliliğim var şükür hem de isim var bu soruyu zaman zaman kendime hala soruyorum.
Sen ilk haftadan bunu yaşamışsın.
İş yerindeki çocuk diyorsun. Demekki çalışıyordun. Uzaktaki şehirlerden birinde abin ablan teyzen halan dayin amcan yok mu ? Yardım talep et gocunma . Bir Allahin kulu çıkar heralde ya. Ama gideceksen uzağa git bu puştun seni bulamayacağı bir yere .
Eşimle 3 senedir evliyiz benim ilk aşkım tüm ilklerim onunla ilk öpücüğüm herşeyin ilkini ve en güzelini yaşadım aslında hayatımda hiç yaşamadıklarımı... Ben bir üvey babayla büyüdüm ve şiddetle hem anneme hem bana olan bir şiddet o yüzden evlilikten hep çok korkardım ama eşim beni ikna etti.. Masal gibiydi ... düğüne kadar evimize geçtiğimiz ilk hafta iş yerinde bir erkek çocuk yani 16 yaşlarında bir çocuk bana soru sorduğu için bana vurdu ve üzerime çıktı boğdu beni son anda bıraktı.... hamile kaldım istemiyordum aslinda ama bir şekilde haplara rağmen kaldım.... o süreçte de bana vurmaları devam etti ama bana hep ben seni gerçekten dönmüyorum ki sana tüm gücümü kullanmiyorum kullansam diş kalmaz ağzında falan diyordu çaresiz hissediyordum benino evde esir tutan ona olan sevgim ve sadakatim vardi cocuk doğdu aslında değişiyor gibiydi öfke patlamalari azalmıştı bugüne kadar buyuk bir tartisma yasadik bana surekli hakaretler ediyordu bende ona karsilik verince zoruna gitti ve vurdu bana yine ben sana tüm gücümü kullansam geberirsin dedi boşanmak istediğini de söyledi ama şuan ben bir odada o diğerinde ve ben ağlıyorum ne yapmam lazim ? Allah'a sığındım bubiçimde ki bağ mı alışkanlık mı sevgi mi neyse alsın içimden diye ... kayıp oluyorum ve kimsem yok bir Allah bir kızım bir de ben boşansam ne yapacağım bir kız çocuğuyla uzey babam tekrar bana o şiddeti yaşatir mi düğün günümde bile yaşatti bize o anlari .... ne yapayim?
Korktuğum şey bu zaten daha önce de kavga eder etmez telefonumu aliyir kimliğimi aliyordu eve kapattığı da oluyordu ama napicam ki dayim kabul etmezse mecburen bir çözüm bulmam lazım gitmem lazım bu evden gözünde dün o öfkeyi gördümOna söyleme, kabul etmez ve yine döver eve kapatır telefonunu alır. Sessizce bir yol çiz sonra ayrıl.
Size bir şey yapmasın? Öyle boşanmak istiyorum deyince?Evet bende zaten boşanmakta kararlıyım çocuğu uyutup bu akşam söylücem sadece sonradi için biraz çaresizim hayatimda ilk defa buyuk bir karar verecegim tedirginim biraz
Öncelikle çok teşekkür ederim cidden zaman ayirip bu mesajı yazman bile çok iyi bu sebepten teşekkür ederim! Dediğin gibi ters davranamam yalnız değilim çünkü demin konuştuk başım ağrıdı resmen dayımı aradım yarin aricaktim allah razi olsun gel dedi bizde kalirsin dedi yarin gelip alacakmis esimle konustu iste biz sana boyle mi emanet ettik falan diye esim istemedi bosanmak dayimda iste gelsin o da sakinlessin terapiste gidersiniz fln deyince ikna oldu bende onayladim ama yapmicam yarina kadar kizimla kendimi koruycam esyalarimi hazirlicam bu gece yarindan sonra geri donmicem bu kadar ciddiye binmisken bu sefer kendi kararimi vermisken donmiycem dedigin gibi zor olacak en cesur en güçlü olmak gibi bir iddiam yok ama kizim için calisip hayatima bakicam .... umarim mahkeme kizimi bana verir bu da pesimi birakir inşallah dün boşanalim diyordu bugün ölümüne istemiyorum diyor neyse yinede sinirli biri daha farkli tepkiler bekliyordum ama tersine nolur guzelim yuvamizi yikma terapi görürürüz fln dedi tuhaftıCanım benim ya çaresizliğini buradan okumayla bile hissediyor insan. Kapana kısılmiş hissediyosun ama değilsin sadece akillica bi rotaya ihtiyacin var. Eşin olcak hanzo neyden sinirleniyor deliriyorsa o durumlardan kaçmaya bak, onu evde idare etmen gereken biri olarak gör. Önceligin can güvenliği, duymazdan gel adami hesap sorma ne hali varsa görsün senden uzak dursun. Annende is yok belli ki o secenek eleniyor. Kocan çalismanada izin vermez bu yuzden annen disinda bi akrabandan yardim istemen lazim sonra iş ev ayarlarsin. Bastan baslamak zor ama imkansiz degil dayin kabul ederse yanina git bi ise gir para biriktirince esyali bi apart tutarsin zamanla olur her sey. Egerki bosanamam dersen bi cocuk daha yapma ücretsiz spiral taktirabilirsin + hap kullan cift koruma yöntemi kullanmalisin esine güvenme. Gozunu morartacak dudagini patlayacak kadar döven adamin elinde kalirsin olan yavruna olur akillica davran güçlü ol. Burada karsi gel şöyle yap böyle yap diyenlere bakma gözü dönerse elinde kalirsin sakin kalman plan yapman gerek
Söyledim bende korktum ama tersine sanki birden yumuşadı tuhaf tepkiler verdi nolur bitirme falan işte terapiye gideriz diye dayımı aradım yarin gelip alacakmis beni sagolsun ben ama kararimi verdim teşekkür ederim belki buraya yazmak da beni cesaretlendirdi sürekli yanlış yaptigimi soyleyen insanlardan farkli herkes boşan dedi bu fikrimde beni cesaretlendirdiSize bir şey yapmasın? Öyle boşanmak istiyorum deyince?
Eşimi sevmiyorum severek evlendiğimi anlatıyordum ama artık o yokHer seye ragmen esinizi seviyorsunuz. Uvey babaniz da size siddet uygulamis ama onu sevmiyorsunuz. Demek ki sizi doven birini sevmek akil kari bir is degil.
Konuştum tuhaf bir şekilde sakinleşti birden anlamadım bende işte yapma etme dedi terapiye gideriz güzelim fln dedi dayımı aradım yarin gelip beni alacak eşime de yalan söyledim kafami dinleyip geri gelirim terapi yapariz dedim ama bu evden bir çıkayım sonra dayimlarda kalirim calisirim once kizimi krese koyarim sonra ev tutarim hal edicem bir sekilde dayimin beni kabul etmesi ışık oldu birdenOna söyleme, kabul etmez ve yine döver eve kapatır telefonunu alır. Sessizce bir yol çiz sonra ayrıl.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?