- 28 Mayıs 2021
- 1.998
- 903
- 73
- 34
Bu ülkede evlenilmez bence ya da her şeyi göze alarak evleneceksiniz. Etrafa bakın evli olupta dinç ve genç görünen kadın azdır çünkü çocuk ve evlilik tek başına sırtlanıldığında kadını çok yoruyor, erkenden yıpratıyor. Malesef kadınlarda bunama daha fazla görülüyor.Her yerde güçlü kadın safsatası bir bitmedi .....hem evde koca dırdırı hem işte patron baskısı canı çıkana kadar çalışacak eril erik güçlü duracak eve gelecek her işi yapacak dişiliğiyle erkeği mutlu edecek,yetmez anasına danasına saygıda kusur etmeyecek birde çatır çatır çocuk doğurup hem çocuğa bakacak hem evi temizleyecek işe gidecek hemde kocişi başkasına bakmasın diye gönlünü edecek ."Biz güçlü herşeyi yapan kadın olmak istemiyoruz destek olunsun ,anlaşılalım istiyoruz" diye ayaklansak en başta bazı kadınlar kadın dernekleri üstümüze basıp geçer öyle saçma bir similasyonun içindeyiz işte
Devrim geçirmezler bence ilkel benlikleri binlerce yıllık bir kod. Zor değişir. Kadın yemek yapar ve çocuklarına bakar kendisi de gider avcılık toplayıcılık yapar.Evlenınce yapmıyorlar ama iş daha da kötüleşiyor, çoğu kadında lanet olsun yapayım diyor. Erkeklerin gerçekten devrim geçirmesi gerekiyor.
Valla super fikir.Ben çalışan bir kadın değilim bu yüzden eşimden pek yardım beklemem. Ama çalışan biri olsam ve kocam bulaşıklar için "o kadar da yapamam" dese akşam sadece çorba yapar, "yemek yok mu" diye sorunca "aa o kadar da yapamam işine gelirse" derim.
Aslında kadınlar yapıyor erkeklerde iş yok.Devrim geçirmezler bence ilkel benlikleri binlerce yıllık bir kod. Zor değişir. Kadın yemek yapar ve çocuklarına bakar kendisi de gider avcılık toplayıcılık yapar.
Dikkat edin ev işi yapan ya da karısına yardım eden kılıbık,entel, light gibi adlandırmalara maruz kalıyor. Psikolojik olarak da yardım etmek isteyip bu yüzden etmeyenler var.
Karısı çalışıyorsa yapacak hatta çalışmadığın da çünkü bazısı çalıştırmıyor yine de ufak tefek yardım edebilir.
Birde şey türedi bazı kadınlar da o da garip, koca adam gitsin kendi yemeğini kendi yapsıncılar çıktı.
Bilmiyorum evlilik ve aile yaşamı birbirine düşen sorumluluklar falan hepsinin altı boşaltılmaya başlandı. Bir orta yol bulamıyoruz haliyle boşanmalar boşuna artmadı.
Bütün gün çalışmış adama bir çorba yapmaya mı eriniyorlar anlamıyorum. Ya da birlikte yemek yapmak çok mu zor ikisi de çalışırken. Kadin da erkekte bazen ne istediğini kendi de bilmiyor.
Kesinlikle katılıyorum. Yakında kadın dediğin ağlamaz. Kadın dediğin şöyle böyle. Değişik bir algı içindeyiz.Kadınlarımız daha hızlı yaşlanma sürecine giriyor.Her yerde güçlü kadın safsatası bir bitmedi .....hem evde koca dırdırı hem işte patron baskısı canı çıkana kadar çalışacak eril erik güçlü duracak eve gelecek her işi yapacak dişiliğiyle erkeği mutlu edecek,yetmez anasına danasına saygıda kusur etmeyecek birde çatır çatır çocuk doğurup hem çocuğa bakacak hem evi temizleyecek işe gidecek hemde kocişi başkasına bakmasın diye gönlünü edecek ."Biz güçlü herşeyi yapan kadın olmak istemiyoruz destek olunsun ,anlaşılalım istiyoruz" diye ayaklansak en başta bazı kadınlar kadın dernekleri üstümüze basıp geçer öyle saçma bir similasyonun içindeyiz işte
Aslında kadınlar yapıyor erkeklerde iş yok.
Prenses erkek modeli çıktı erkek daha dişi kadın daha eril hale geldi,sürekli toplum birilerinin eliyle yeniden dizayn ediliyor,ve biz bunu zamanla normalleştiriyoruz.Çalışan kadınlar çocuk doğursun doğurdukları çocuklar için kreş açalım diyen devletler o çocuklar anne ilgi ve sevgisiyle büyüsün her çalışan anneye 3 yıl izin para yardımı demezler sözde kadınların özgürlüğünü düşünürler,bir eşya bir ürün satılacaksa hemen kadının cinselliğini kullanırlar eskiden çok daha fazlaydı,neyse bir yerlerde sıkıntı çok büyük, yara derin.....Kesinlikle katılıyorum. Yakında kadın dediğin ağlamaz. Kadın dediğin şöyle böyle. Değişik bir algı içindeyiz.Kadınlarımız daha hızlı yaşlanma sürecine giriyor.
Bize hayatı zorlaştıran değil kolaylaştıran karşı cins gerekiyor. Sadece istediğim yeni devre uyalım okey ama rollerimiz değişmeden karşılıklı birbirimize yardımcı olmamızdır.
Evet birde bu türler çıktı vur deyince öldürüyoruz sen sevdiğin adama bir tas çorba yapmayacak kıçını devirip akşama kadar tık tok izleyeceksen neden evlendin? Bu neyin kini ,egosu ??? Sevgi aşk bunun neresinde???!Devrim geçirmezler bence ilkel benlikleri binlerce yıllık bir kod. Zor değişir. Kadın yemek yapar ve çocuklarına bakar kendisi de gider avcılık toplayıcılık yapar.
Dikkat edin ev işi yapan ya da karısına yardım eden kılıbık,entel, light gibi adlandırmalara maruz kalıyor. Psikolojik olarak da yardım etmek isteyip bu yüzden etmeyenler var.
Karısı çalışıyorsa yapacak hatta çalışmadığın da çünkü bazısı çalıştırmıyor yine de ufak tefek yardım edebilir.
Birde şey türedi bazı kadınlar da o da garip, koca adam gitsin kendi yemeğini kendi yapsıncılar çıktı.
Bilmiyorum evlilik ve aile yaşamı birbirine düşen sorumluluklar falan hepsinin altı boşaltılmaya başlandı. Bir orta yol bulamıyoruz haliyle boşanmalar boşuna artmadı.
Bütün gün çalışmış adama bir çorba yapmaya mı eriniyorlar anlamıyorum. Ya da birlikte yemek yapmak çok mu zor ikisi de çalışırken. Kadin da erkekte bazen ne istediğini kendi de bilmiyor.
Düşünceniz ve teslimiyetiniz bana çok garip geldi."Boşver, sesini çıkarma" demek olur mu? Ne münasebet. Ayrıca erkeğin yardım etmesi diye bir durum yok. Evdeki işler, o evde yaşayan kişilerin ortak sorumluluğudur. Erkek yapmaz, yapamaz diye birşey yok. Yapacak. Hiçbir kadında kabul etmesin. Sizde kabul etmeyin. Sizi bir ana doğurdu. Yazık değil mi canınıza?Benımkıde yapmıyor ama dört dörtlük yemek beklemez karnımızı doyurcak herhangi bıseyler yaparım yeriz ertesi günde aynını yeriz idare ederiz öyle bende daha yeni evlendim ama sorun yapmıyorum bunları çünkü böyle olacağını biliyordum zaten bile bile aldım. Ama dört dörtlük yemek beklese çeşitler vs ozaman isyan bayragını çekerdim tabi. Ben hep söylüyorum evlilik erkekler için güzel kadının iş yükünü artıran yaşam konforunu azaltan bişey yardım eden erkekler varsa ne mutlu onlara biz o kadar şanslı olamadık. Bosver sesini çıkarma severek yap o ev o yuva senin kendin için yapıyormuşsun gibi düşün şimdiden bunlar batmaya başlamışsa gidişat kötü.
Siz bosverip sustunuz diye konu sahibine de bu konuda tavsiye vermenizi doğru bulmadım.Benımkıde yapmıyor ama dört dörtlük yemek beklemez karnımızı doyurcak herhangi bıseyler yaparım yeriz ertesi günde aynını yeriz idare ederiz öyle bende daha yeni evlendim ama sorun yapmıyorum bunları çünkü böyle olacağını biliyordum zaten bile bile aldım. Ama dört dörtlük yemek beklese çeşitler vs ozaman isyan bayragını çekerdim tabi. Ben hep söylüyorum evlilik erkekler için güzel kadının iş yükünü artıran yaşam konforunu azaltan bişey yardım eden erkekler varsa ne mutlu onlara biz o kadar şanslı olamadık. Bosver sesini çıkarma severek yap o ev o yuva senin kendin için yapıyormuşsun gibi düşün şimdiden bunlar batmaya başlamışsa gidişat kötü.
bende çalışıyorum ama dediğim gibi bile bile aldım ben. Benimki ev işi yapcak biri değil zorda kalırsa dışardan söylüyor genelde ben evde yoksam sert agresif bi yapısı var böyle temizlik için bekarken kadın geliyormuş eve. Sevdiğim için yapmak bana koymuyor birde öyle kendimi paralamıyorum herşeyi dört dörtlük yapıcam diye yoksa zaten bende yetişemem hiç bir şeye. Çocuk olunca yardım eder o zaman keyfi değil mecburiyetten yetişemediğimi görecek zaten. Bizim ilişkide alışveriş dengemiz farklı o bana güzel bir yuva sundu ve farklı imkanlar tanıyor bende onu zora sokmayacak şekilde yapabildiğim kadar karşılık veriyorum bu şekilde işte. İşte evlilikte denge diye buna diyoruz zaten o dengeyi bulamazsak iş boşanmaya gidiyor zaten. Ne istediğine , ne beklediğine baglı bu evlilikte. Ama hepimiz biliyoruz ki evlilik kadın için daha zor bişey erkek için avantaj bile. Her evlilik her ilişki kendine özel Rus kadınları gibi kalkıp bide ayak yıkayalım oldu olacak. Erkekleri yetiştirirken anne faktörü ile oluyor bazı şeyler hamurunda olmayan adama sonradan yüklenenilen bişey değil bu bence o yüzden evlenmeden bu pazarlıklar yapılmalı. Hayırlısı olsun arkadaş içinde bakalım gidişatları nasıl olacakSiz bosverip sustunuz diye konu sahibine de bu konuda tavsiye vermenizi doğru bulmadım.
Iki tarafta çalışıyor, iki tarafta yoruluyor her gün. Kadın neden ekstra ekstra yorulsun? Üstelik sadece kendine yapmıyor +1 boğaz. Kendi olsa eminim yeri gelir ekmek arasına bir sey koyar geçirir. Çalışıp gelip evde ev işi yapmak o kadar ağır bir iş ki. Hani bunu yaşayan çok iyi bilir. Sanirim siz calismiyorsunuz ve bu yüzden bosver sesini çıkarma diyorsunuz. Ama ayni sey degil kesinlikle.
Benim eşim de kolay kolay yapmaz. Ittire ittire yani. Ben çalışmıyorum o yuzden tartismiyorum bile. Ama çalışsam ayni durumda olsa evde gerginlik tabiki olur.
Sizde bu şekilde kesinlikle alıştırmayın. Bunun ilerisi de var. Çok pişman olursunuz. Baştan ipleri eline almak en iyisi. Hamile kalip cocuk dogdugunda da sizden hala eski düzeni beklerse o zaman anlarsınız şuan bu yazdıklarımı.
Ben olsam bu adama üç çeşit yemeği asla yapmam. İkinci olarak yine ben olsam bu adamdan çocukta yapmam.Merhaba 2 aydır evliyiz. İkimiz de çalışıyoruz. Benzer işleri yapıyoruz. Yemekleri ben yapıyorum kuruyorum ama ondan bulaşıkları kaldırmasını makineye dizmesini bekliyorum. Hiçbir şekilde oralı olmuyor. Bugün böyle alışma diyince bulaşıkları mutfağa götürdü o haliyle bıraktı makineye diz sudan geçir yemek artıkları kurur dedim o kadar da yapamam dedi. Çok zoruma gitti. Kendimi 3 çeşit yemek yaptığım için keriz gibi hissettim. Beni asla anlamıyor. Defalarca söyledim. Kendisi bekar evinde de yıllardır tek başına her şeyi yapıyordu. Bana gelince niye böyle oldu anlamadım.
Aynen bende 3 çeşit yapmam ha yaparsam fena olmaz yarın geldiğimde yemek hazır derim yani 3 çeşiti yapıyosun ama yarına yemeğin hazır bunu abartarak söylemenin çokta anlamı yok 3 çeşit dedıgıde biri makatna biri hazır çorbadır Allah bilir çok abartıyolar iki iş yapıp söylenmeyi. Evlenmeden önce evlenene kadar darlayıp bi ton istekte bulunulur ev eşya takı adam zor zoraki yapar bunları evlendıkten 2 gün sonra aglamalar her gün yemek mi yapılır diye!! Sonrası mahkeme final nafaka istemi tek başına bekar hayatı ile noktalanır..Ben olsam bu adama üç çeşit yemeği asla yapmam. İkinci olarak yine ben olsam bu adamdan çocukta yapmam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?