Eşim bana yardım etmiyor

Ben olsam bu adama üç çeşit yemeği asla yapmam. İkinci olarak yine ben olsam bu adamdan çocukta yapmam.
Genelleme yapmak ne kadar doğru o tartışılır, ben kendimden örnek verecek olursam evlendiğimizde hiç bir şey istemedim, eşimin kullandığı bekar evinde ki eşyaları kullandık bir süre. Zamanla kendi evimize geçince kendimiz yeniledik o zamanlar. 17 yıllık evliyim, 3/4 yıl önce yeni eve taşındık, bütün eşyaları a’dan z’ye her şeyi kendim aldım. Günde 10 saat çalışıyorum iki saatim de yolda geçiyor, eve gelince zar zor yiyecek bi şeyler koyuyorum ortaya( hazır çorba hayatımda hiç almadım, makarna ile öğün geçirmem en kötü menemen yaparım) şimdi ben bu kadar çalışırken paşam devirip yatarsa ben de olsam asla üç çeşit çıkarmam.

Konuda ilginç olan bir şey var. Bazı yorumlarda kadınların her şeyi alttan alıp kabul etmemesi söyleniyor, erkeğin de o evde yaşadığını sorumluluğu paylaşması gerektiğini söylüyor. Fakat bir sonraki cümlede o erkeği yetiştiren anneye de bir çift laf oluyor. Kadının hakkını savunurken bile yine bir başka kadını haksız göstermeden yapamıyoruz.. Bazı düşünceler o kadar yerleşmiş ki..

Çünkü böyle kendine hizmet ettirmeye meraklı adamlarım anneleri genelde prenses gibi yetiştiriyor oğullarını. Oğluma aşığım onun için ölürüm ama sorumluk alıp görevini yapacak, yoksa tepkimin ne olacağını çok iyi bilir.

Ama çocuğu yetiştirme sorumluluğu tamamen annenin değil babanın da sorumluluğu var. Hiçbir yorumda adami yetiştiren babaya laf söylendiğine denk gelmedim ama anneye denk geldim, demek istediğim buydu.

Ama çocuğu yetiştirme sorumluluğu tamamen annenin değil babanın da sorumluluğu var. Hiçbir yorumda adami yetiştiren babaya laf söylendiğine denk gelmedim ama anneye denk geldim, demek istediğim buydu.
Haklısınız baba anne ile iş birliği içinde olmalı, biz şöyle bir şey uyguluyoruz( ne kadar doğru bilmiyorum) çocuk odasını temizlemediği zaman haftalık harçlığını alamıyor. Ceza yöntemini aslında yanlış olduğunu düşünüyorum, bana göre çocuk cezadan korktuğu için değil, yapması gerektiği için yapmalı görevini. Ancak ben bu konuda başarılı olamadım, şimdi böyle bir yöntem deniyoruz, çocuklar görevini yapmazsa para alamıyorlar. Böyle böyle belki alışkanlık kazanırlar diye umuyoruz.

Ben olsam inat eder hiçbir şey yapmam umrumda da olmaz isterse boşanmaya gitsin kaybetme korkusu varsa düzeltir beni köle gibi gören adamla aynı yatağa da girmem. O kadar yapamam diyorsa güzelce bir delir yemek yapma seks yapma. Bunun çözümü artık bu

Eskiden kadınlar çalışmıyorken sanki çok el üstündeydi kaç kadın evde oturup süs bebeği gibi eşlik yaptı kırsal toplumlarda kadın doğurur eve bakar üstüne çalışır. Evet kadın güçlü olmalı kendi parası olmalı ki ortada kalmasın. Diğer dediğiniz şeyler full tercih zorunda değilsin

Eve girince eline teli al yat
Ya birlikte yaparız ya birlikte aç aç gezeriz de
Nasıl alıştırırsan öyle gider

Ay nolur o konunu buraya ekler misin? Bi baktım kv evinde bir konu açmışsın. Onda da 2 3 sayfa okudum ve herkes gitme, is yapma orda demis.

Konu 'Eşimin ailesine gittigim zaman kahvaltıyı ben hazırlayıp ,bayram temizligini ben yapacakmışım gelin oldugum için !' Eşimin ailesine gittigim zaman kahvaltıyı ben hazırlayıp ,bayram temizligini ben yapacakmışım gelin oldugum için !

Bunun çalışmak çalışmamak la alakası yok ki kadın niye güçlü olmak zorunda kadın olmak ve hak ettiğini yaşamak için tek kıstas güçlü olmak mı? ( Benim güçten kastım kadın herşeyi yapar saçmalığı)Ben herşeyi yapmak zorunda değilim mesela ,kendi parasını kazanması güç değildir olması gerekendir bende çoğu zaman bu ifadeyi kullansam da yanlış .Birine ezilmemek kendi hayatını kurtarmak için güçlü olun deriz düşünün neden neden sürekli bir savunma altta kalmama durumu bize bunu düşündüren sürekli savunmada tutan sistem yanlış zaten bizim hak ettiğimiz zorlanmadan verilmesi gereken değerler için iyi yaşam için çok çaba çok emek ve yine de tolumu memnun edememek.Ütopik takıldığımın farkındayım umarım ne demek istediğim anlaşılmıştır ...

Sizin bence evlilik konusunda tavsiye verecek bir durumunuz yok. Yaşınız geldi diye baya igrenc biriyle, bile bile evlendiniz. Çocuk olunca yardım eder dediginiz adam çocuk da istemiyor aslinda. Siz hizmetçilik yapmaktan memnunsanız devam edin ama bunu evliliklerin yürümesi icin tavsiye olarak başkalarına vermeyin. Sizin de evliliğin ne kadar surecegi az cok belli oluyor zaten.

Bunlar bazıları, konu aslında benzer biraz ben her işi yapmışım ama adam çamaşırı toplayayım dememiş. Bana asla iş buyurmayacaksın diyordu manyak

Eklentiler

• 1000083695.webp
    30,5 KB · Görüntüleme: 20
  • 1000083694.webp
    30,1 KB · Görüntüleme: 20
İnsanlar bana çok saçma yorumlar yapmıştı, alay etmişti hatta benimle. Ama işten gelip hem yemek hem temizlik cuma günü kaynana evine git orda yardım et yap çok sinir bozucu. Mesela eşin çok yoğun çalışıyordur doktordur mesela çoğunu sen yaparsın. Ama adam öğretmen benden erken geliyor asla işe elini sürmüyor. Oyun bağımlısı, öfke problemi olan manyağın teki. Ama ev hanımları bu durumu anlamıyor malesef

Öğretmen oldugunuz halde derdinizi duzgun anlatamamanızla dalga geçilmiş aslinda. 11 sayfa yorum icinde de sadece 2 3 kişi siz yapın nolacak demis, 13 begenmedim almış o kisi zaten. Digeri de kendisi sacma sapan birisi zaten, fikrini dikkate almaya bile gerek yok.

Ama insan sinirden, öfkeden kendini doğru ifade edememiş olabilir. Bu aynı doktorlar grip olmasın gibi bir şey.

Beni haklı buldunuz değil mi ? Allah kimseyi saçma insanlarla karşılaştırmasın

Evet güçlü akıllı olmak zorunda ezik büzük mıymıy durursan üstüne basıp geçen çok olur bu toplumda böyle. Güçlü olmak her şeyi yapmak değil kendi değerini bilmektir. Hayatın gerçekleri bu

Valla ben olsam iş çıkışı yemeğimi restoranda yer eve öyle gelirim. Yemek sorarsa ben tokum, sen açsan kendine hazırla hayatım, ben yorgunum dinleniyorum derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…