- 25 Nisan 2022
- 2.336
- 2.904
- 83
Ben olsam bu adama üç çeşit yemeği asla yapmam. İkinci olarak yine ben olsam bu adamdan çocukta yapmam.Merhaba 2 aydır evliyiz. İkimiz de çalışıyoruz. Benzer işleri yapıyoruz. Yemekleri ben yapıyorum kuruyorum ama ondan bulaşıkları kaldırmasını makineye dizmesini bekliyorum. Hiçbir şekilde oralı olmuyor. Bugün böyle alışma diyince bulaşıkları mutfağa götürdü o haliyle bıraktı makineye diz sudan geçir yemek artıkları kurur dedim o kadar da yapamam dedi. Çok zoruma gitti. Kendimi 3 çeşit yemek yaptığım için keriz gibi hissettim. Beni asla anlamıyor. Defalarca söyledim. Kendisi bekar evinde de yıllardır tek başına her şeyi yapıyordu. Bana gelince niye böyle oldu anlamadım.
Genelleme yapmak ne kadar doğru o tartışılır, ben kendimden örnek verecek olursam evlendiğimizde hiç bir şey istemedim, eşimin kullandığı bekar evinde ki eşyaları kullandık bir süre. Zamanla kendi evimize geçince kendimiz yeniledik o zamanlar. 17 yıllık evliyim, 3/4 yıl önce yeni eve taşındık, bütün eşyaları a’dan z’ye her şeyi kendim aldım. Günde 10 saat çalışıyorum iki saatim de yolda geçiyor, eve gelince zar zor yiyecek bi şeyler koyuyorum ortaya( hazır çorba hayatımda hiç almadım, makarna ile öğün geçirmem en kötü menemen yaparım) şimdi ben bu kadar çalışırken paşam devirip yatarsa ben de olsam asla üç çeşit çıkarmam.Aynen bende 3 çeşit yapmam ha yaparsam fena olmaz yarın geldiğimde yemek hazır derim yani 3 çeşiti yapıyosun ama yarına yemeğin hazır bunu abartarak söylemenin çokta anlamı yok 3 çeşit dedıgıde biri makatna biri hazır çorbadır Allah bilir çok abartıyolar iki iş yapıp söylenmeyi. Evlenmeden önce evlenene kadar darlayıp bi ton istekte bulunulur ev eşya takı adam zor zoraki yapar bunları evlendıkten 2 gün sonra aglamalar her gün yemek mi yapılır diye!! Sonrası mahkeme final nafaka istemi tek başına bekar hayatı ile noktalanır..
Çünkü böyle kendine hizmet ettirmeye meraklı adamlarım anneleri genelde prenses gibi yetiştiriyor oğullarını. Oğluma aşığım onun için ölürüm ama sorumluk alıp görevini yapacak, yoksa tepkimin ne olacağını çok iyi bilir.Konuda ilginç olan bir şey var. Bazı yorumlarda kadınların her şeyi alttan alıp kabul etmemesi söyleniyor, erkeğin de o evde yaşadığını sorumluluğu paylaşması gerektiğini söylüyor. Fakat bir sonraki cümlede o erkeği yetiştiren anneye de bir çift laf oluyor. Kadının hakkını savunurken bile yine bir başka kadını haksız göstermeden yapamıyoruz.. Bazı düşünceler o kadar yerleşmiş ki..
Ama çocuğu yetiştirme sorumluluğu tamamen annenin değil babanın da sorumluluğu var. Hiçbir yorumda adami yetiştiren babaya laf söylendiğine denk gelmedim ama anneye denk geldim, demek istediğim buydu.Çünkü böyle kendine hizmet ettirmeye meraklı adamlarım anneleri genelde prenses gibi yetiştiriyor oğullarını. Oğluma aşığım onun için ölürüm ama sorumluk alıp görevini yapacak, yoksa tepkimin ne olacağını çok iyi bilir.
Haklısınız baba anne ile iş birliği içinde olmalı, biz şöyle bir şey uyguluyoruz( ne kadar doğru bilmiyorum) çocuk odasını temizlemediği zaman haftalık harçlığını alamıyor. Ceza yöntemini aslında yanlış olduğunu düşünüyorum, bana göre çocuk cezadan korktuğu için değil, yapması gerektiği için yapmalı görevini. Ancak ben bu konuda başarılı olamadım, şimdi böyle bir yöntem deniyoruz, çocuklar görevini yapmazsa para alamıyorlar. Böyle böyle belki alışkanlık kazanırlar diye umuyoruz.Ama çocuğu yetiştirme sorumluluğu tamamen annenin değil babanın da sorumluluğu var. Hiçbir yorumda adami yetiştiren babaya laf söylendiğine denk gelmedim ama anneye denk geldim, demek istediğim buydu.
Eskiden kadınlar çalışmıyorken sanki çok el üstündeydi kaç kadın evde oturup süs bebeği gibi eşlik yaptı kırsal toplumlarda kadın doğurur eve bakar üstüne çalışır. Evet kadın güçlü olmalı kendi parası olmalı ki ortada kalmasın. Diğer dediğiniz şeyler full tercih zorunda değilsinHer yerde güçlü kadın safsatası bir bitmedi .....hem evde koca dırdırı hem işte patron baskısı canı çıkana kadar çalışacak eril erik güçlü duracak eve gelecek her işi yapacak dişiliğiyle erkeği mutlu edecek,yetmez anasına danasına saygıda kusur etmeyecek birde çatır çatır çocuk doğurup hem çocuğa bakacak hem evi temizleyecek işe gidecek hemde kocişi başkasına bakmasın diye gönlünü edecek ."Biz güçlü herşeyi yapan kadın olmak istemiyoruz destek olunsun ,anlaşılalım istiyoruz" diye ayaklansak en başta bazı kadınlar kadın dernekleri üstümüze basıp geçer öyle saçma bir similasyonun içindeyiz işte
Ay nolur o konunu buraya ekler misin? Bi baktım kv evinde bir konu açmışsın. Onda da 2 3 sayfa okudum ve herkes gitme, is yapma orda demis.Burdaki bazı yorumlara şaşırıyorum, ben de ev temizliği konusunda konu açmıştım. Bazı kişiler bana ,sen süpür ne olacak, normal değilsin diyenler vardı. Şimdi sadece yemek mevzusunda bile tepki vermişler. Ben yemeği, bulaşığı vs hallediyordum. Sadece ev temizliğinde yardım istiyordum. Onu da kavga çıkarıyordu. Ama gram değişmiyorlar , net. Umarım çözersiniz.
Bunun çalışmak çalışmamak la alakası yok ki kadın niye güçlü olmak zorunda kadın olmak ve hak ettiğini yaşamak için tek kıstas güçlü olmak mı? ( Benim güçten kastım kadın herşeyi yapar saçmalığı)Ben herşeyi yapmak zorunda değilim mesela ,kendi parasını kazanması güç değildir olması gerekendir bende çoğu zaman bu ifadeyi kullansam da yanlış .Birine ezilmemek kendi hayatını kurtarmak için güçlü olun deriz düşünün neden neden sürekli bir savunma altta kalmama durumu bize bunu düşündüren sürekli savunmada tutan sistem yanlış zaten bizim hak ettiğimiz zorlanmadan verilmesi gereken değerler için iyi yaşam için çok çaba çok emek ve yine de tolumu memnun edememek.Ütopik takıldığımın farkındayım umarım ne demek istediğim anlaşılmıştır ...Eskiden kadınlar çalışmıyorken sanki çok el üstündeydi kaç kadın evde oturup süs bebeği gibi eşlik yaptı kırsal toplumlarda kadın doğurur eve bakar üstüne çalışır. Evet kadın güçlü olmalı kendi parası olmalı ki ortada kalmasın. Diğer dediğiniz şeyler full tercih zorunda değilsin
Çocuk olunca yardım eder o zaman keyfi değil mecburiyetten yetişemediğimi görecek zaten. Bizim ilişkide alışveriş dengemiz farklı o bana güzel bir yuva sundu ve farklı imkanlar tanıyor bende onu zora sokmayacak şekilde yapabildiğim kadar karşılık veriyorum bu şekilde işte. İşte evlilikte denge diye buna diyoruz zaten o dengeyi bulamazsak iş boşanmaya gidiyor zaten. Ne istediğine , ne beklediğine baglı bu evlilikte. Ama hepimiz biliyoruz ki evlilik kadın için daha zor bişey erkek için avantaj bile. Her evlilik her ilişki kendine özel Rus kadınları gibi kalkıp bide ayak yıkayalım oldu olacak. Erkekleri yetiştirirken anne faktörü ile oluyor bazı şeyler hamurunda olmayan adama sonradan yüklenenilen bişey değil bu bence o yüzden evlenmeden bu pazarlıklar yapılmalı. Hayırlısı olsun arkadaş içinde bakalım gidişatları nasıl olacak
Sizin bence evlilik konusunda tavsiye verecek bir durumunuz yok. Yaşınız geldi diye baya igrenc biriyle, bile bile evlendiniz. Çocuk olunca yardım eder dediginiz adam çocuk da istemiyor aslinda. Siz hizmetçilik yapmaktan memnunsanız devam edin ama bunu evliliklerin yürümesi icin tavsiye olarak başkalarına vermeyin. Sizin de evliliğin ne kadar surecegi az cok belli oluyor zaten.Aynen bende 3 çeşit yapmam ha yaparsam fena olmaz yarın geldiğimde yemek hazır derim yani 3 çeşiti yapıyosun ama yarına yemeğin hazır bunu abartarak söylemenin çokta anlamı yok 3 çeşit dedıgıde biri makatna biri hazır çorbadır Allah bilir çok abartıyolar iki iş yapıp söylenmeyi. Evlenmeden önce evlenene kadar darlayıp bi ton istekte bulunulur ev eşya takı adam zor zoraki yapar bunları evlendıkten 2 gün sonra aglamalar her gün yemek mi yapılır diye!! Sonrası mahkeme final nafaka istemi tek başına bekar hayatı ile noktalanır..
Ay nolur o konunu buraya ekler misin? Bi baktım kv evinde bir konu açmışsın. Onda da 2 3 sayfa okudum ve herkes gitme, is yapma orda demis.
Konu 'Eşimin ailesine gittigim zaman kahvaltıyı ben hazırlayıp ,bayram temizligini ben yapacakmışım gelin oldugum için !' Eşimin ailesine gittigim zaman kahvaltıyı ben hazırlayıp ,bayram temizligini ben yapacakmışım gelin oldugum için !
Sevgili üyeler iyi akşamlar artık son konum olacak galiba önceden de başlık açtım tanıyan bilir .Eşimle ilgili bir şey soracağım. Eşimle depremden sonra ayrı eve çıktık okulun bitmesiyle evimize tamamen yerleştik ilk gün yerleştirdik 1 artı 1 evimiz. Bugün kahvaltıyı hazırladim eşimde ekmek aldı kahvaltımızı yaptık sonra eşim araba muayenesin3 gitti işte evi süpürdüm. Bulasik camasir sonra yemek yaptım çamaşır astım yemek koymustum fırına ona bakıyordum esim3 çamaşır topla aşkım.yenilerini sercem dedim.toplarim dedi sofrayı hazırlad im sonra sofrada dedim aşkım unutma işte sonra kavga başladı bana emir vermezsin bugün yoruldum arba muayene ettirsin.yapmicam dedi .sonra tartıştık sonra topladı birazını koltuğa attı sonra oyuna döndü bu arada tatildeyiz.araba muayenesinden sonra oyun oynadı hep bir şey demedim.ben de kavga ettim ev işi yapmicam kadın işi yapmam dedi vs kavga ettik b
Öğretmen oldugunuz halde derdinizi duzgun anlatamamanızla dalga geçilmiş aslinda. 11 sayfa yorum icinde de sadece 2 3 kişi siz yapın nolacak demis, 13 begenmedim almış o kisi zaten. Digeri de kendisi sacma sapan birisi zaten, fikrini dikkate almaya bile gerek yok.İnsanlar bana çok saçma yorumlar yapmıştı, alay etmişti hatta benimle. Ama işten gelip hem yemek hem temizlik cuma günü kaynana evine git orda yardım et yap çok sinir bozucu. Mesela eşin çok yoğun çalışıyordur doktordur mesela çoğunu sen yaparsın. Ama adam öğretmen benden erken geliyor asla işe elini sürmüyor. Oyun bağımlısı, öfke problemi olan manyağın teki. Ama ev hanımları bu durumu anlamıyor malesef
Ama insan sinirden, öfkeden kendini doğru ifade edememiş olabilir. Bu aynı doktorlar grip olmasın gibi bir şey.Öğretmen oldugunuz halde derdinizi duzgun anlatamamanızla dalga geçilmiş aslinda. 11 sayfa yorum icinde de sadece 2 3 kişi siz yapın nolacak demis, 13 begenmedim almış o kisi zaten. Digeri de kendisi sacma sapan birisi zaten, fikrini dikkate almaya bile gerek yok.
Beni haklı buldunuz değil mi ? Allah kimseyi saçma insanlarla karşılaştırmasınÖğretmen oldugunuz halde derdinizi duzgun anlatamamanızla dalga geçilmiş aslinda. 11 sayfa yorum icinde de sadece 2 3 kişi siz yapın nolacak demis, 13 begenmedim almış o kisi zaten. Digeri de kendisi sacma sapan birisi zaten, fikrini dikkate almaya bile gerek yok.
Evet güçlü akıllı olmak zorunda ezik büzük mıymıy durursan üstüne basıp geçen çok olur bu toplumda böyle. Güçlü olmak her şeyi yapmak değil kendi değerini bilmektir. Hayatın gerçekleri buBunun çalışmak çalışmamak la alakası yok ki kadın niye güçlü olmak zorunda kadın olmak ve hak ettiğini yaşamak için tek kıstas güçlü olmak mı? ( Benim güçten kastım kadın herşeyi yapar saçmalığı)Ben herşeyi yapmak zorunda değilim mesela ,kendi parasını kazanması güç değildir olması gerekendir bende çoğu zaman bu ifadeyi kullansam da yanlış .Birine ezilmemek kendi hayatını kurtarmak için güçlü olun deriz düşünün neden neden sürekli bir savunma altta kalmama durumu bize bunu düşündüren sürekli savunmada tutan sistem yanlış zaten bizim hak ettiğimiz zorlanmadan verilmesi gereken değerler için iyi yaşam için çok çaba çok emek ve yine de tolumu memnun edememek.Ütopik takıldığımın farkındayım umarım ne demek istediğim anlaşılmıştır ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?