Eşim başimi acmami istiyor...

böyle bi şey söz konusu bile olamaz... beni böyle gördü, sevdi, evlendi.. ben mi zorladım onu illa benimle evlen die.. çok zor ya, sürekli sözleriyle taciz eden birinin yanında sabretmek.. allah yardımcın olsun cnm.. kocanı da ıslah etsin..

Yazdigim konunun havasina biraz aykiri olacak ama, umarim blof yapiyorsunuzdur. Esinizle ilgili baska sorunlariniz da varsa o baska ama sirf basortusu icin esinizden bosanacaksaniz bir daha dusunun derim, KK'nin gazina gelip sonradan pisman olacaginiz islere kalkismayin.

Ayrıca ramazanda içen adama dinden bahsetseniz sabaha kadar konuşsaniz ne fayda Allah yapdımcınız olsun.

genelde bir derdim varla ilgilenmiyorum ama sizin başlığınıza kayıtsız kalamadım.

öncelikle ben de gerçek olmamasını umuyorum bu konunun. eğer gerçekse Allah yardımcınız olsun. bundan sonra yazacaklarım gerçek olduğunu varsayarak yazılacak.

lütfen biraz sakin olmaya çalışın. eşiniz ilk tanıştığınızda da hayata böyle mi bakıyordu bilmiyorum, geçmişi okumam mümkün değil bu konuda. ben konuşarak halledebileceğinizi ummak istiyorum. sizin tabi ki taviz vermeniz söz konusu olamaz. inancınız gereği nasıl yaşamak isterseniz öyle yaşarsınız.. zaten sizi tanıdığında da böyle yaşıyormuşsunuz.
eşiniz de neden böyle şeyler yapıyor anlayamadım doğrusu. muhtemelen çevresinde rekabet içinde olduğu bir bey var. o beyin eşi nasılsa sizi de o hale getirmek istiyor. bazı erkeklerde rekabet kadınlardan daha vurucu malesef. siz önceliği olmaktan çıkmışsınız, bu rekabetle bozmuş kafayı.

zor bir durum. inşallah aşabilirsiniz. size nacizane tavsiye son mesajdaki gibi sert olmamanız. o sizin eşiniz ve ona karşı sorumluluklarınız var. diliniz döndüğünce, sabırla ona durumu izah etmek de bunlardan biri. bu sorumluluklar hem aile birliği için hem de dini olarak mevcut. kestirip atarak sorumluluklarınızdan kurtulamazsınız. Allah yardımcınız olsun, sabırlar versin inşallah.

affınıza sığınarak utanmak diyeceğim, böyle bir utanma 7 yıl sonra gelmez. daha önce yoktu ise şu an oluştuysa muhtemelen arkadaş çevresinde ya da hayatında bir takım değişiklikler olmuş olmalı ve bir özenti durumu başlamış olmalı. eşinizin hayatındaki değişikliklere göre siz bunun yorumunu yapabilirsiniz.

elbette böyle bir şeyi tercih etmek zorunda değil siz de böyle bir şeyi kabul etmek zorunda değilsiniz. ama bunun tartışması ve fikir ayrılılığı seneler önce yapılmış olmalıydı. şu zaman içerisinde yersiz ve gereksiz bir baskı söz konusu. eşinize hayatında neyin değiştiğini sormalısınız. sizden utanmıyordur belki ama kendini öz güvensiz hissettiği bir çevre içerisindedir.

bu şekilde sözlü tacizlere boyun eğmemelisiniz, beğenmiyorsa almasaydı. net ve doğru bir cümledir. 7 yıl sonra siz ona ben seni böyle istemiyorum saçını boyat sakalını boyat yoksa gelme yanıma deseniz aynı saçmalığa varacak raddede. size burada düşen tek şey değişikliğin peşine düşmek.

Pardonda eşiniz kim oluyormuşda baş örtünüzden rahatsız oluyormuş? Tasvip edilir yada edilmez orasına karışmıyorum ama bu ülkenin başbakanı ve cumhurbaşkanı bile tesettürlü eşlerini gururla yanlarında kraliçe gibi gezdirirken, eşinizin ne haddine? Helede bunca yıldan sonra. Ayrıca onun için mi örttünüz ki, o istiyor diye açasınız? Siz asla ezilmeyin, ezilmesi gereken biri varsa bence oda eşiniz. Ayrıca bu nasıl bir küstahlık, haşemayla gelme dikkat çekiyor. Ne güzel tesettür mayoları var, şık şık elbise gibi duran. Eşinizi biraz silkeleyin kendine gelsin.

Sırf Başörtüsü yüzünden eşinden ayrılmasın evet başörtüsü nedir ki altı üstü bir kumaş parçası ..
nekadar sığsınız konuyu ele alış biçiminize hayran oldum .
Mesele bir insanın kendi inandığı biçimde hayatını sürdürememesi bu herhangi birşey olabilirdi
mini etek giymeme karışıyorda diyebilirdi , ailemle görüşmeme müsade etmiyorda diyebilirdi
o zamanda aynı şekilde küçümseyecek miydiniz ? Aman canııım sırf ailenle görüşme diyor diye boşanacaksan bir daha düşün derim dermiydiniz ?
tekrar ediyorum bu başka birşeyde olabilirdi birilerinin değer verdiği kavramlar sizin için değersiz olsa dahi meseleye bu şekilde bakmamalısınız ..

konu farklı yerlere gidecek gibi....eşiniz ne iş yapıyor merak ettim

Basortusunun kumas parcasi oldugunu ben demedim, siz dediniz. Demek ki size boyle diyenler olmus. Hanimefendi yuzde 90 in tesettursuz yasadigi ancak yuzde 95 in de MUSLUMAN oldugu bir ulkede yasiyorsunuz. Laflariniza dikkat edin. Siz bana "sigsiziniz" derken bu yuzde 90 a de sig dediginizi unutmayin. Hakaret etmeye gerek yok. Herkes fikrini soylemis, ben de soyledim. Konu sahibi siz degilsiniz, bana bu sekilde cevap verme hakkiniz yok, saygili olun..

Son düzenleme:

amacım polemik yaratmak değil, ben de sizin ilk yazdığınızdan başörtüsüyü küçümsediğiniz sonucuna varmadım sadece bunun başörtülü bir kadın için ne anlama geldiğini anlayamamış olabilirsiniz bu gayet normal. yalnız ben bir şeyi söylemek istiyorum çünkü burada yanlış bildiğiniz bir konu var, türkiye'deki kadınların %60-65 'i başörtülüdür, bu bir bilimsel çalışmanın sonucunda ulaşılmış dilimdir.

Ben tesetturlu dedim, basortulu demedim, ikisinin arasinda fark var. Soyle ki, basortulu biri toplum icinde rahatca basortusunu indirip silkeledikten sonra tekrar basina baglamakta hic bir sakinca gormez, sizin yuzde 65 in icinde cogunlugu da bu kadinlar olusturuyor. Tesetturlu bir bunu asla yapamaz. Analarimiz, ninelerimizin taktigi basortusu ile buradaki bahsedilen basortusu ayni degil malesef..

analarımızın ve ninelerimizin nüfusa oranı düşünüldüğünde de %5lik bir tahmin çok az kalıyor tesettürlü olanlar için bunu belirteyim. türkiye'nin genç nüfusu düşünüldüğünde bu yüzde 65'in en az yüzde 80'i sizin tanımlamanızla tesettürlüdür, bu da yüz de 50 civarı bir dilime tekabül eder kadınlar arasında. ayrıca tesettürlü kadınlar toplum içerisinde başlarını açmazlar çünkü bunun doğru olmadığını düşünürler, siz de başınızın açık olmasının doğru olduğunu düşünüyorsunuz, birisi çıkıp sizin başınızın açık olduğunu ima ederek "maalesef" derse -herkese açık bir platformda- acaba ne düşünürdünüz ve nasıl hissederdiniz? bu yüzden sizi, alıntıladığım mesajınızın sonunda yazdığınız kelimeyi tekrar düşünmeye ve insanların doğruları üzerinden onları yargılamamaya davet ediyorum.

Son düzenleme:

Kimin başörtüsünü nasıl bağlayacağını, neleri sakınca göreceğini yada ne zaman çıkarıp takacağını sizin karar vermeniz gerektiğini kim söyledi? Şuan kimse 100 yıl önceki gibi giyinmiyor. Eminim siz de dışarı çıkarken tayyör - şapka ikilisini kullanmıyorsunuz. Kim nasıl, ne şekilde giyiniyorsa giyinsin size ne yahu?

Bu arada siz başörtüsüne türban dediniz diye türban olmuyor. İnsanlar ne örttüğünü çok iyi biliyor. Kimsenin yerine karar veremezsiniz. Yok öyle bir dünya...

Son düzenleme:

Analarimiz ninelerimizin basortusu tesettur degil, o yuzden de onlar %5 e girmiyorlar hanimefendi, benim kastettigim de bu. Tesettur bir yasam tarzidir. Basortusunden ibaret de degildir ninelerimizinki gibi. Yanisira pardesu vardir, kiminde ayrica bone vardir vesaire. sokaga cikin, bakin. Yuzdelere bile gerek yok. Siz Turkiye'de nufusun yuzde 80'inin tesetturlu oldugunu nasil cikarttiniz? Yazlik kiyafetlerle dolasanlarin orani yuzde 20lerde de ben mi uzayda yasiyorum?
Burada konu sahibi de tesetturden bahsediyor. Onun basortusunu cikartmasi ayni zamanda pardesusunu de cikartmasi anlamina geliyor. Halbuki sizin dahil ettiginiz %65 in hepsinde yasam tarzi bu degil, o yuzden de onlari bu guruba dahil edemezsiniz, Turk halkinin %80i tesetturlu diyemezsiniz, yanlis olur, goz var nizam var.
Tam tersine cogunlugun basi acik oldugu icin kimse bana "maalesef basin acik" filan demiyor, demez de, ilk defa sizden duyuyorum. Dese bile bunda alinacak birsey yok. Ben de zaten kimseye basini ac demedim, bana ne. Ancak bunun icin evlilik gibi kutsal bir muessese de yikilmaz dedim. Hala da ayni fikirdeyim. Ayni fikirde degilseniz siz de konu sahibine bosanmasi gerektigini salik verirsiniz olur biter. Ben de sizin gibi dusunmek ve sizin inandiginiza inanmak zorunda degilim. Muslumanlikta basortusunun sadece bir inanc simgesi olduguna inaniyorum, ayni erkekte sakalin, cubbenin, sarigin bir inanc simgesi olduguna inandigim gibi. Ortulmesi gereken, hatta bahsi gecen "topuklarini yere vurmasinlar, ziynetleri sallanip belli olmasin" ayetinin de gogusleri kastettigine inaniyorum. Bu da benim inancim. Kendi inancim dogrultusunda da nacizane fikrim budur. Begenmeyen almasin, umurumda da degil.

Yazdigimdan anladiginiz bu mu? Yazik..

Yazdigimdan anladiginiz bu mu? Yazik..

Yazık dediğinize göre siz de benim yazdıklarımdan bir şey anlamamışsınız, yazık... İnsanlar kendini istedikleri gibi niteleyebilirler, türban, başörtüsü, yazma, vs. her neyse... Değil başörtüsü, başına bandana bağlamak istiyorsa ve bu onun için önemli bir olguysa yine kimse karışamaz. Burada değişen kişi konu sahibi değil eşi. onun oluruna gitmesi lazım konu sahibinin değil. Tesettürlü olmayan birini zorla tesettüre sokmak da aynı durumdur. Buradaki konu inanç değil, tesettürün ne şekilde olduğu değil, eşlerin birbirine saygı duymasıdır.

Hanfendi, sizi yadirgamis olan insanlara olan ofkenizi benden cikartmayin rica ederim. Ben burada ne turban kelimesi kullanmisim, ne de birine su-bu sekilde giyin diye akil vermisim. Onceki mesajinizda beni bunlarla sucluyorsunuz, bu yuzden de "yazik" dedim. Ben sadece konu sahibine fikrimi soyledim. Fikrimi begenmeyip uzerime saldiran sizsiniz. Esinin saygisizlik yaptigi hakkindaki dusuncenizi bana degil, konu sahibine belirtin lutfen.

Saldırmak

Beni kimse yadırgamadı, ama her kesimden yadırganan arkadaşlarım oldu. Bu yüzden kimin ne durumda olduğunu anlayabiliyorum. Empati kurmayı öğrendim çünkü. Bu sebepten insanların sorunlarını, değerlerini küçümseyen insanlara kızmam o sebepten. Kişisel birşey yok yani saraylım...

konuyu dağıtmışsınız.

Konu sahibi kardeşim sen allahu tealanın rızası için kapandı isen kocanın rızası önemli değil. Ne yapacam diye düşünme bile. Mazallah şeytan aklını çeler. eşinle konuş günah onada yazılacak senden çoçuğundan o sorumlu. bir arkadaşın dediği gibi aklına girenler olmuş sanırım.

evde nasılsınız aceba evde her bakımınızı yapın saçınızı makyajınızı minilerinizi falan giyinin.. hani açık bir bayan olsanız dışarda nasıl giyinirdiniz onu evinize taşıyın topuklu ayakkabınıza kadar yani. bu bir gerçek erkekler bakım seviyor evde bunu yaparsanız eşiniz sizi dışardakilerlerden sakınmak ister ve açılmanızı istemez... tabii inşallah... Allahu teala yardımcınız olsun...

ilk başta şunu söyliyeyim ben türkiye'de yaşayan kadınların değil, başörtülü kadınların (yani kadınların içinde yüzde 65'lik kısma tekabül eden kadınların) yüzde 80'i tesettürlüdür dedim ve orada hesabımı da açıkça anlattım, lütfen tekrar okuyun belli ki yanlış anlamışsınız. ayrıca ben insanların size "maalesef başınız açık" dediğini söylemedim, "ya böyle söyleselerdi kötü hissetmez miydiniz?" şeklinde bir soru yönelttim, bu soruyu sorma amacım da sizin tesettürlü insanlara söylediğiniz "maalesef" kelimesiydi, amacım da size empati yaptırabilmekti. tabi ki benim gibi düşünmek ve inandığıma inanmak zorunda değilsiniz ama saygı duymak ve "maalesef" gibi sözlerle insanları incitmemek durumundasınız.

konuyu dağıttığımız için de konu sahibinden ve takipçilerden ayrıca özür dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…