- 17 Kasım 2016
- 10.267
- 25.554
- 598
- Konu Sahibi Peripadisahininkizi
-
Gece çalışan adam sabaha karşı eve gelecek ve bütün gecedir ayakta olduğu için gündüzleri hep uyuyacaktır.
Siz sosyalleşmek isterken kendisi uyumak isteyecektir.
Sürekli anlayış göstermeniz gerekir.
Misafir çağırmak temizlik yapmak gibi şeyler hep aksar.
Çalışma sistemlerini bilmiyorum ama bir gün işten geldim diye uyur, öbür gün işe gideceğim diye uyur.
Uyur da uyur
Evet şartlara bakabilirsiniz en az lise mezunu, ilk sağlık aşamasında çok kişi eliyorlar, sonrasında yazılı sınavdan yüksek alan 10 katı aday parkura çağırılıyor, en son da parkuru geçenler mülakata, 4 aşama varNolur doğru olsun sevineyim
Şöyle bir bilgi var ama bilemedim...Nolur doğru olsun sevineyim
Haa iyi o zaman demek isterdim ama...niyeyse diyemiyorum...lise mezunu olmayan kalmadı ki zaten?en az lise mezunu başvuruyor. Üniversite mezunu da başvuran çok
Polis akademisi sitesindeki başvuru duyurusu doğru. Başvuru ve duyurular oradan yapılıyorŞöyle bir bilgi var ama bilemedim...
Teşekkürler canım...ben de basvurucam anasını satayım...maaş istemiyorum, silah ruhsatı versinler yeterPolis akademisi sitesindeki başvuru duyurusu doğru. Başvuru ve duyurular oradan yapılıyor
Hayır, yani biraz sıkıntılarından bahsedince kabullen gibisinden söyledi. Yani bilmiyorum işin o boyutuna giremeyeceğim ama kimse durduk yere geceleri çalışıp gündüzleri uyumak istemez bu kadar basite alınmamalı sonuçta gece polisin yetişemediği yere onlar gidiyormuş belki çoğu zaman boş geçiyor olabilir her an aksiyon olmadıkça ama bilemeyeceğim işi tam olarak bilmiyorum
Hanım silahlı saldırı demişte bu ülkede doktora silahla saldırılmış, öğretmen dövülmüş, anne öldürülmüş yani ölüm heryerdeAy sanki JASAT ekibinde başlayacak işe. Bekçilik yani ne kadar zor olabilir
Tabii ki zorluk tehlike hepimize var. Hayır yani görende dediğim gibi JASAT ekibinden sanacakHanım silahlı saldırı demişte bu ülkede doktora silahla saldırılmış, öğretmen dövülmüş, anne öldürülmüş yani ölüm heryerde
Şöyle söyleyeyim polislerden daha rahat çalışma şartları. Bu haberlerde gördüğümüz bazı şeyler normal hayatta da başımıza gelebilecek şeyler tabi ama polis, asker, bekçi olunca daha çok böyle olaylarla karşı karşıya kalınabiliyor tabi. Sürekli başına bir iş gelirse diye negatif düşüncelere kapılma sakın.Eşim bekçilikte son aşamaya geldi, bir aksilik olmazsa fizik sınavını büyük ihtimalle geçecek, son durumda mülakatı da geçebilirse olacak.
Ama ben çok panik bir insanım, eskiden eşimin polis, asker olmasını asla istemezdim. Şimdi bekçilikte gece çalışıyor ve birkaç kötü haber okudum bazı durumlarda tehlikeli olabiliyor.
Hayırlısıysa olsun diyorum çünkü durumumuz ortada her an özelde işten çıkarılma korkusu var ve şuanki de stresli bir iş aslında ve asgari ücretin bir tık üstü alıyor.
Gece çalışma durumuna alışılabiliyor mu bilenler varsa, biz bebek düşünüyorduk bu aşamada nasıl olur, stresi vs. aklıma takılıyor şimdiden.
Bir de anneme bunları anlatınca falan biraz burun kıvırıyor napalım evlendin artık kader böyleymiş gibisinden ona da biraz canım sıkılıyor
Her bekçi aynı değil. Ben eşimin nasıl çalıştığını biliyorum. Her meslekte işini hakkıyla yapan olduğu gibi hakkıyla yapmayanlar da var. Evet polislerden daha rahatlar ama gelsin çaylar gitsin kahveler de değil yani. Yemek yiyexek yerleri yok, dışarıdan her gün ceplerinden yemeliler, eğer dükkan sahibi para istemezse ödeme yapmıyorlar ama genelde herşeyi ceplerinden veriyorlar çay paralarını bile. Eşimin yanına sandviç, yemek koyuyorum bazen, bazen almadığı da oluyor. Almazsa aç kalıyor. Her sokağa 5 bekçi düşecek kadar bekçi de yok bu arada. Abartmışsınız. En fazla yarım saat bir yerde sabit durabilirler yarım saat dışında bir yerde beklemeleri yasak.Polisten daha iyi şartlarda çalışıyorlar valla. Gelsin çaylar gitsin kahveler. Bişey yaptıklarıda yok. Maaşlarıda iyi. Yani merak etmeyin cok rahat edersiniz. Her sokaga 5 tane bekçi düşecek nerdeyse:)
Ya yazılı sınav soruları bir ara gündem olmuştu. Aşağıdakilerin hangisi mutfakta kullanılan beyaz eşyadır diye agjkk cevap televizyondu o kadar zor şartlarla bekçi olunuyor sen düşünTeşekkürler canım...ben de basvurucam anasını satayım...maaş istemiyorum, silah ruhsatı versinler yeter
Benim eşimde bekçi 2 gece çalışıyor 1 gece evde. En sıkıntılı konu izinleri, bayramlarda veya bazı özel durumlarda izinleri kapatılıyor. En zor zaman seçim zamanları oluyor. Seçim gibi zamanlarda her gün çalışıyorlar ve görmek çok zor oluyor. İzinleri kapatılıuor. Bayramda izine çıkması da zor oluyor. Çalıştığı bölgeye göre zorluğu değişiyor. Çok sıkıntılı ilçeler mahallelerse her an her şey olabilir. Mesela eğer bir parti mensubu birine gbt yaparlarsa işleri daha zor oluyor, sen kimsin de bana gbt yapıyorsun deyip olay çıkarıyorlar, bir kaç bekçi arkadaşı böyle bir olay sırasında binadan atılan sandalye vsler sebebi ile yaralanmıştı, trafik uygulama noktasında alkollü sürücünün çarpmasıuşa bir bekçinin bacağı kopmui ve vefat etmişti. Daha geçen bir düğünde bekçi uyarmaya gittikleri düğün sahipleri tarafından sırtına aldığı darbelerden dolayı öldü. Yani bu normal birinin de başına gelebilir ama bekçiler, polisler bu işin içinde olduğu için böyle şeylerle karşılaşmaları normal bir insandan daha fazla. Evet rahat olduğu yönler de çok. Ama asgari ücretle çalışmaktan daha iyidir.Sen çalışıyorsan sıkıntı,ama evde kocanı bekleyeceksen sıkıntı degil. Çünkü gece çalışıyor, eğer sen de ise gidersen adamı görmeden günler geçireceksin.
Benim de bekçi arkadaşım var, bir gece gidiyorsa ikinci gece evde duruyor . Anca tipini beğenmediğine GBT soruyor, çay falan içiyor:) Hic de tehlikeli bir iş değil. Daha yeni kustepede düğünü dağıtmaya giden bir bekçi öldürüldü mesela. Ama bu mesleğin zorluğundan değil ki, o bölgede normal sokaktan da geçsen biri sana catip seni öldürebilir. Kavgasiyla, bıçağıyla meşhur bir bölge. Yani demek istediğim bizim ülkede yaşamak bile tehlikeli. İsin tehlikeli olduğunu düşünmeyin. Şoför olsa trafik kazası geçirebilir, sağlıkci olsa hasta yakını saldirabilir, inşaatta çalışsa iş kazalarında dünyada başı cekiyoruz. Benim arkadaşım aile politikalarda sosyolog memur, bir adam binayı basıp bıçakla tehdit etti kizi, yaptığı işlemden dolayı.
Düşün, masabası memur oldum saniyorsun, artık o şartları sağlamıyor diye yardımını kestigin insanlar seni tehdit ediyor, saldırıyor...
Yani ülkede yaşamak zaten risk. Bırak da adam devlete kapak atsin
İlk alımda sınavlar biraz daha böyleydi ama şuan biraz daha zorlaştırdılar. yanlış doğruyu bile götürmüyodu şimdi götürüyor. Böyle komik gelebilecek bir iki soru var yine ama 100 soruda genelde bilgi sormuşlar. Tabi sınav bir üniversite ya da kpss derecesi kadar değil. lise ve üniversite mezunları başvurabiliyor. Yine barajı geçemeyen çok olmuş.Ya yazılı sınav soruları bir ara gündem olmuştu. Aşağıdakilerin hangisi mutfakta kullanılan beyaz eşyadır diye agjkk cevap televizyondu o kadar zor şartlarla bekçi olunuyor sen düşün
üniversite kampüsünde yaşıyorum benHayır, yani biraz sıkıntılarından bahsedince kabullen gibisinden söyledi. Yani bilmiyorum işin o boyutuna giremeyeceğim ama kimse durduk yere geceleri çalışıp gündüzleri uyumak istemez bu kadar basite alınmamalı sonuçta gece polisin yetişemediği yere onlar gidiyormuş belki çoğu zaman boş geçiyor olabilir her an aksiyon olmadıkça ama bilemeyeceğim işi tam olarak bilmiyorum
ya zaten bekçilerde sıkıntılı olan buSilah taşıma ve kullanma yetkileri de varmışilkokul-ortaokul mezunu onbinlerce "adamın" beline silah , cebine maaş koyup hadi sokağa diyoruz yıllardır he mi? Ben bu konuyu niye okudum yaa... cehalet mutluluk arkadaşlar gerçekten ....şu anda anksiyetem tavan yaptı yine, bı duş alicam, siz devam edin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?