Bekara karı boşamak kolay değil evet ama kimse boşandı diye ölmüyo yada karşısına Coşkun'lar çıkıp kötü yola düşmüyor. Şu bekara karı boşamak kolay sözünü duyunca çıldırıyorum. Sadece siz de değil bizim ailede de boşanmak çok kolay kabul edilmez ama ben bireysem ve halledilemeyen sorunlar varsa bu benim kararımdır, annemin, babamın, mahallenin bakkalının ya da komşuların değil. Sen canının sıkkın moralin bozuk olduğu için yanlış bir cümle kurdun diye düşünmeyi tercih ediyorum. 9 yıllık evliliğim bitti benim, ne hakaret ne kaba kuvvet ne ihanet, bunların hiçbiri yokdu. Bunlar olsa zaten beş dakika beklemezdim verirdim çantasını eline. Ve 9 yıllık evliliğimin bitmesi üzerine kendi memleketimden, ailemden, arkadaşlarımdan 450 km uzakta bir şehirde yalnız yaşıyorum iki yıldır, ve biliyor musun kötü bişey de gelmedi başıma, tabi zorlukları var, çok üzüldüğüm, çok zorlandığım zamanlar oldu ama her zaman ayakta kaldım. Ben tercihimi yaptım, kendime saygım yada evliliğim, tercihimi kendime saygımdan yana yaptım ve inan ölmedim, sürünmedim, kötü yola filan düşmedim. Evet yuva kolay kurulmuyor ama yuva iki kişi ile kuruluyor, sadece senin çabanla olana yuva denmez. Emin ol annen senin düşündüğünden çok daha güçlü. Annenin üzülmesini, hastalanmasını, kötü bişey olmasını istemiyorsun, peki annen senin yediğin dayaklar, karşılaştığın hakaretler karşısında huzurlu mu? Mantık başında koca olsun da ne olursa olsun mu? Başındaki koca mı sorumlu senin namusundan? Sen birey değil misin? Hayatta olman yaşaman için ille de bir erkeğin arkasında mı durman lazım? Sen neden geldin bu dünyaya kardeşim, birileri ne pahasına olursa olsun sen onları mutlu et, huzurlu et diye mi? Kusura bakma ama bence sen zaten boşanmayı düşünmüyorsun. Boşan demiyorum sana ama eşinle aranda geçenlerden sonra eşinin sana üç ay süre vermesine izin verdiğine göre sen zaten sineye çekmişsin herşeyi, o zaman yediğin dayakları, hakaretleri unut, otur otruduğun yerde. Evlilik ve boşanmak kişiye sıkı sıkıya bağlı haklardandır, devredilemez, kimseye ödünç verilemez.....