Arkadaşlar merhaba,herkese iyi akşamlar..
Meseleyi şöyle özetlemeye çalışacağım : Ben 8 aylık Evliyim.Eşimin borçları var.kendisi 2 yıl boyunc borç Ödeyecek ben evin masraflarını üstleniyorum ayriyetten kendisine her ay 500 veriyorum.Borçları ödemekte zorlanmış nedense ve yakın zamanda benden habersiz 5 yıllık bir kredi çekmişti.Gerçi kendisi olan krediyi yapılandırdım yenisini çekmedim diyor.Miktar 25 bin faizlerle beraber 38 bin.
Eşimin eski evliliğinden 10 Yaşında bir adet oğlu var.Annesinde kalıyor,iki haftada bir hafta sonu bizde kalıyor gidiyor.Annesi oğlanı özel okulda okutuyor.Aylık ödemesi 1650 tl olan bir özel okul bu.Eşimin ödemekte olduğu 730 nafaka az gelmiş artırılmasını talep ediyor 300 tl kadar .Eşim ödeme durumu olmadığını,devlet okulunda ds okunabileceğini güzel bir bile çocuğa anlatmıştı.( 2 hafta oluyor ) eşimin tabi Can'ını sıktı bu talep.Çünkü "kötü baba" damgası yemekten hayli korkuyor ve ne yaparsa yapsın " iyi baba " vasfını kazanamıyor.
Neyse gelelim esas mevzuya: bu talepten iki gün sonra eşim benden elektrik ve suyu üzerime almamı istedi.Kabul etmedim.yapılandırdığı krediye rağmen hala sıkışmış olması aklıma takıldı.Bir de bunu oğluna nafaka artırımı için bir Boşluk yaratma Girişimi olarak düşünüyorum.Şu an nafaka artırılmıyor diye anne çocuğu doldurmakta çocuk telde eşimi terslemiş kapatmış ve telleri açmıyor,eşimin cani sıkkın.Geçenlerde telinde bişey gördüm.Kredi talebinde bulunmuş yine.Ve bugün iş yerinden Aradım açmadı.kredi çekmeye gittiğinden şüpheleniyorum.Telini karıştırdığımı da itiraf edemiyorum.Ona biraz daha yardım etmeli miyim bilmiyorum.Ya nafaka için değil de icralık oluyorsa ??töbe ya Rab
Verdiğiniz bilgilerden dolayı öncelikle teşekkür ederim ama ben bu 5 yıllık olayı ( kredi/ yapılandırma her neyse) pc de kendim tesadüfen gördüm.Maaşı da 3000 filan,nafaka da kesiliyor içinden.Bi müşteriye 3 kredi vermezler diyorum mesela,ben çekmiştim diyor.Nasıl oluyorsa artık.1400 biri 1100 diğeriydi sanırım yapılandırmadan önce.Yapılandırınca 1100 olan 645 e düşmüş güya.Bayağı rahatlaması gerekirdi.Telde şöyle bir banka mesajı gördüm " talebiniz olumlu sonuçlanırsa 2 gün içinde aranacaksınız "Yenisini çekememeli değil mi ya ?öncelikle yaklaşık 3 senedir 5 yıllık kredi vadesi yok en yüksek vade 48 ay yani 4 yıl bu yönden sizi kandırmış olabilir bunu bir bilin. (bankacıyım)
yapılandırılan krediler dahi kişinin gelirine göre yapılır yani bankalar limiti olmayan kişilere havaya para vermez dolasıyı ile eşiniz borçlarını ödemesine rağmen eline en kötü ihtimal maaşının 1/4ü kalıyor olması gerekli.
nafaka mevzusunda da her isteyene yüzlerce lira nafaka verilecek diye bir durum yok. bu ülke şartlarında maaşlı çalışan biri için 730 tl aylık iyi para veriyor bence. mahkemeye borçlarını sunsun hatta bankalardan gelen gecikme yazıları varsa onları da beyan etsin ödeme gücü olmaması sebebi ile itiraz etsin.
Mahkemeye verirlerse Hakkını savunacaktır.Çocukla ara ara yollanılan ekstra masrafları da karşılayıp makbuzunu saklıyor.öncelikle yaklaşık 3 senedir 5 yıllık kredi vadesi yok en yüksek vade 48 ay yani 4 yıl bu yönden sizi kandırmış olabilir bunu bir bilin. (bankacıyım)
yapılandırılan krediler dahi kişinin gelirine göre yapılır yani bankalar limiti olmayan kişilere havaya para vermez dolasıyı ile eşiniz borçlarını ödemesine rağmen eline en kötü ihtimal maaşının 1/4ü kalıyor olması gerekli.
nafaka mevzusunda da her isteyene yüzlerce lira nafaka verilecek diye bir durum yok. bu ülke şartlarında maaşlı çalışan biri için 730 tl aylık iyi para veriyor bence. mahkemeye borçlarını sunsun hatta bankalardan gelen gecikme yazıları varsa onları da beyan etsin ödeme gücü olmaması sebebi ile itiraz etsin.
3000 filan ( nafaka da düşülünce 2300 filan kalıyo )eşinin maaşı ne kadar?
Ama o zaman da saf karımı ayakta uyuttum diye düşünmez mi?bilmiyormuş gibi konuş
iyi ki daha kredi çekmedin senin gibi iyi bir eş yok gibi konuş
sonra şu arkadaşım eşi çekmiş iyicene borç batağına batmış canım çok şükür biz öyle değiliz
iyi kötü maddi olarak halledebiliyoruz söyle
kendi çözsün olayını
Borçlar eski evliliğinden kalma,benimle ilgisi yok.Eve eşyaları da ben aldım taksitleri kendim ödüyorum8 aylık evlilikte bu kadar borca boğulmanızı haksızlık olarak gördüm.
Itiraf edersem şifresini değiştirir yeni dert çıkar Başıma diye yapamıyorum şimdilik.Ara ara takip ediyorum onu duştayken filan.Eşim pek bişey paylaşmaz ordan Öğrenmeye çalışıyorum cani sıkkın ılduğu zamanlarKonu sahibi,telini karıştırdığın için çekinme,iyiki bakmışım demek,neler karıştırıyormuşsun,asıl sen benim güvenimi sarstın de.Hem suçlu hem güçlü olamasın...
Tamam canım bende tam bunu söyledim.Borçlar eski evliliğinden kalma,benimle ilgisi yok.Eve eşyaları da ben aldım taksitleri kendim ödüyorum
Bunda haklısın,o zaman arkadaşlar belki fikir verebilir,başka bir bahane bulabilirsen iyi olur.Itiraf edersem şifresini değiştirir yeni dert çıkar Başıma diye yapamıyorum şimdilik.Ara ara takip ediyorum onu duştayken filan.Eşim pek bişey paylaşmaz ordan Öğrenmeye çalışıyorum cani sıkkın ılduğu zamanlar
3000 filan ( nafaka da düşülünce 2300 filan kalıyo )
hım. nafaka her ikisinede mi?
adam o maaşla yetişemiyor habire kredi çekiyor demek ki.
işiniz zor diğer taraftan çocuğun bir düzeni var devlete gitsin demekte olmaz.
Öyle ama malesef kabullendim,yaşım az küçük olsaydı borcunu bitir öyle gel diyebilirdimTamam canım bende tam bunu söyledim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?