Hanimefendi, dedigim gibi %50ye razi olmak kadinlarin genetik, psikolojik kodlarinda yok. Adam gercekten dengeyi saglasa bile, yine razi olamazsiniz dogamizda yok cunku. Bu negatif bir durum degil, insan dogasi boyle insan ne kadar akilli bir varlik olsa da, 1000lerce yil once yasayan magara adamiyla kadiniyla paylastigimiz bazi genler oldugu gibi duruyor, bu da onlardan biri. Egitimli de olsak, ne olursak olalim kendi dogamiza karsi koyamayiz. Ben suna bak kucuk cocugu kiskaniyor vb bir sey yazmadim asla, benim bahsettigim farkli bir durum, ilgiyi paylasmayi istememe gayet normal bir durum.
Ikinci olarak, dedigim gibi ben esinizi bencil ve sorumsuz buldum, sizi dusunmuyor. Sizinle olan gelecegini dusunmuyor, adam varsa yoksa kendini kotarmak derdinde. kendi cocugu, kendi borcu, kendi hayati....siz ikinizi bir birlik olarak gormuyor. Ben sizin anlattiklarinizda bir aile birligi goremedim. Benim bildigim eve parar girerse, aile birligi icindeki kisiler adi ustunde bir olarak paranin ne olacagini konusur tartisir. Adam elime para gecerse, aile butcesi degil benim param kafasinda, anlatabildim mi? Kaldi ki size diger aileme ev alicam demesi ayrica dangalakca, dusuncesinin bu olmasini gectim size neden soyluyor yani, siz de onun ailesisiniz siz yoldan gecen alakasiz bir eleman misiniz ....neyse. Siz adam dengeyi saglarsa raziyim demissiniz ama ben adamin dengeyi saglayacagindan supheliyim cunku dengeyi saglama derdi yok varsa yoksa ben, ben, ben kafasinda.
Bakin esiniz sadece kendini dusunuyor ustelik sizinle olan evliligi bir birlik olarak gormuyor. Zaten sizin konu basliginiz da bu, adam sizden habersiz kredi isleriyle ugrasiyor. Ev butcesi degisiyor ama sizin haberiniz yok. Ayrica sizin evliliginizde maddi manevi menfaat saglayan kisi bu adam. Esiniz surekli ben, ben, ben seklinde, sizi kim dusunsun? Madem sizi dusunen yok, siz kendinizi dusunun. Ben sizin yerinizde olsam ev masraflarinin yarisini oderim daha da tek kurus vermem. Manevi olarak zaten zararli durumdasiniz, maddi olarak zarara gecmeyin bence. Derdiniz maddiyat degil maneviyat zaten anlasiliyor ama maneviyat konusunda bu adam bu kafayla giderse daha cok basiniz agriyacak gibi. Bari maddiyat isinde zarara gecmeyin.