Eşim Benden Kira İstiyor

Bilmediğimden soruyorum. Ev evlenmeden önce alındı ama kredi evlendikten sonra ödeniyor. Bu şartlarda ev ortak mı görünür boşanırken? Eğer tapunun alındığı an önemliyse ben olsam ödemem. Zaten alkoliğin teki. Böyle biriyle evli mi kalınır?
Bunu ben de merak ediyorum.bilen birisi cevaplasa iyi olur 🌺

Merhaba, eşimin alkol problemi var, çok sık tüketiyor ve çok sarhoş oluyor. Böyle zamanlarda normalde ben istemeden kendi isteyerek yaptığı iyilikleri aldığı şeyleri kafama kakıyor. Yanlış anlaşılmasın ben çalışan bir kadınım kazancım iyi, eşimin de benimle evlenmeden önce evi arabası vardı çok şükür durumumuz iyi. Evlenirken ben çalışmaya daha başlamıştım kendisi tüm masrafları üstlenmek, ailelere yük olmamak istedi evin içidir çeyizdir vs. dışında ben de karışmadım. Şimdi alkollüyken tartıştığımızda, "burası benim evim gidebilirsin, bu koltukları ben aldım, sana araba aldım daha ne istiyorsun ver anahtarı o zaman, ehliyetin bile yoktu senin" gibi incitici ve ezmeye yönelik lafları oluyor.Ertesi gün ise gerçekte öyle düşünmediğini söylüyor. Benim aile evinde de durumun iyiydi ama sanki beni karanlıklardan kurtarmış gibi davranıyor. Her şeyi yarı yarıya ödüyoruz ev arkadaşı gibi, şu an oturduğumuz kendi evi, evlenmeden bir kaç yıl önce almış, onun kredisinin yarısını bile bana ödetiyor çünkü o zamanında evi almasaymış şimdi bir sürü kira ödüyor olurmuşum.Sevmesem bırakıp gideceğim ama bu durum da beni zorluyor.
Nesini sevdiğiniz sizi ilgilendirir ama sarhoş insan kendisi olur, içinde ne varsa tutamaz dışarı vurur kendimden biliyorum.

Bilmediğimden soruyorum. Ev evlenmeden önce alındı ama kredi evlendikten sonra ödeniyor. Bu şartlarda ev ortak mı görünür boşanırken? Eğer tapunun alındığı an önemliyse ben olsam ödemem. Zaten alkoliğin teki. Böyle biriyle evli mi kalınır?
Evlendikten sonraki ödemelerde eşin katkısı varsa ve bunu kanıtlıyorsa oradaki hakkını alır sadece.

Konu sahibi konu acmis ama ortalarda yok. Boyle konulara sinir oluyorum. Birazdan okuyorum yazar. Cok dert etse konusuna cevap yazar diye dusunuyorum.

Kredi parasını esinize gönderiyorsaniz açıklama kısmına mutlaka evin kredi taksidi diye belirtin. Yarin bir gün boşanma durumunda evde hakkınız olmuyor, kredi ödediğinizi ispatlarsiniz. Böyle bir adamla nasıl ömür geçer bilemem Allah yardımcın olsun. Destek alıp alkolü biraktirabilirsen harika olur.
Krediyi senin ödemen ya da onun ödemesi fark etmez. Her halükarda katılma alcağın olur. Açıklama yazmamış olsan dahi.
He mirasen gelen bir parayla ödüyorsan, ya da ailenin verdiği bir parayla ödüyorsan kesinlikle yaz ki hem değer artış payı talep edersin kalan kısımdan da katılma alacağı.

Aaa, çok saçmaymış ya da mantıklı mı bilemedim 🤔
Özünde mantıklı. Misal evlenmeden önce borçsuz alınsa mal, boşanma gerçekleştiğinde karşı taraf hak talep edemez. Aynı mantıkla evlendikten sonra parasını ödemesine yardımcı oluyorsan, yardım ettiğin kadarında hakkın olur. 3-5 verdi diye niye mala ortak olsun ki. Tabii burada ki önemli kısım "kanıt". Para işin içindeyse kimseye güvenmeyeceksin bu hayatta.

Evi tasfiye hesabına dahil ederiz. Evlilik öncesi kredi ödemelerini evlilik içindeki kredi ödemeleriyle oranlar bulunan oranı evin tasfiye tarihindeki değeri ile çarparız.

Özünde mantıklı. Misal evlenmeden önce borçsuz alınsa mal, boşanma gerçekleştiğinde karşı taraf hak talep edemez. Aynı mantıkla evlendikten sonra parasını ödemesine yardımcı oluyorsan, yardım ettiğin kadarında hakkın olur. 3-5 verdi diye niye mala ortak olsun ki. Tabii burada ki önemli kısım "kanıt". Para işin içindeyse kimseye güvenmeyeceksin bu hayatta.
Kredi ödemelerine yardımcı olmak zorunda değilsin. Sadece eş olmak yeter taşınmaz üzerinden hak sahibi olabilmek için. (Tasfiye bilirkişiliği konusunda uzmanım.) maaşından kredi ödemelerini yapmanla yapmaman arasında hiçbir fark yok kanunen.

Hakim burada Evin alındığı tarih ile evlilik birliğinin kurulduğu tarihe bakar.
Mevcut konuda taşınmaz evlilikten önce alındığından adamın kişisel malı gibi görünüyor, eğer ki herhangi bir kredi ödemesi evlilik sonrasına sarkmasaydı da zaten öyleydi.

Bu konuda durumu değiştiren, evlilik birliğinden sonra ödenen kredi tutarları. Ancak hakim bunu re'sen gözetmez, bakalım taşınmaz kredili mi alınmış peşin mi alınmış diyemeyeceğinden, kadının iddia ve talep etmesi gerekir.

Diyelim ki mevzu sadece evlilik birliği içerisinde kredi ödemelerine devam edilmesiyle de kalmamış, kadın bir de üstüne kendi kişisel malı ile (örneğin ailesinden kalan miras) bu eve bir güzel tadilat yaptırmış, işin boyutu daha da değişir, değer artış payı alacağı hakkı da doğar.

Mal rejimi konusu bayağı teknik ve karmaşık bir konudur, herhangi bir vatandaş inceliklerini bilmeyebilir, iyi bir avukat, doğru bilgilendirilme ile bu sorununuzu büyük oranda çözebilir.

Ancak bence tüm kadınlarımızın bilmesi gereken en temel kısım, eğer ki kendi üstümüze olmayan bir mal için evlilik sonrası kredi ödemesi yapılmışsa veya biz bu mal için tadilat vs herhangi bir masrafta bulunmuşsak, bunları unutmamamız gerektiğidir. Siz beyan etmezseniz bu özel durumları kimse bilemez.

Unutmayalım ki çok uzun yıllar avukatlık yapmış emekli bir avukatın da dediği gibi “Tüm davalar birbirine güvenen insanlar arasındadır. "

Hayır, krediyle alınması bir şeyi değiştirmiyor ki noterden tasdiklediğin an tapuyu alıyorsun, o yüzden edinilen mallar kapsamına girmez bence. Biz de evi krediyle almıştık tapu anında veriliyor.

Kusura bakmayın eşiniz ev arkadaşı ile eşini karıştırıyor çok şaşırdım. Hani sarhoşken sayıp dökse okey amannnn der geçer insan ama bu ciddi ciddi masrafları ortak ol diyor kira alıyor kredi ödetiyor yok benim anlayamadığım şeyler erkeklerin kimyası değişmiş

Merhaba, eşimin alkol problemi var, çok sık tüketiyor ve çok sarhoş oluyor. Böyle zamanlarda normalde ben istemeden kendi isteyerek yaptığı iyilikleri aldığı şeyleri kafama kakıyor. Yanlış anlaşılmasın ben çalışan bir kadınım kazancım iyi, eşimin de benimle evlenmeden önce evi arabası vardı çok şükür durumumuz iyi. Evlenirken ben çalışmaya daha başlamıştım kendisi tüm masrafları üstlenmek, ailelere yük olmamak istedi evin içidir çeyizdir vs. dışında ben de karışmadım. Şimdi alkollüyken tartıştığımızda, "burası benim evim gidebilirsin, bu koltukları ben aldım, sana araba aldım daha ne istiyorsun ver anahtarı o zaman, ehliyetin bile yoktu senin" gibi incitici ve ezmeye yönelik lafları oluyor.Ertesi gün ise gerçekte öyle düşünmediğini söylüyor. Benim aile evinde de durumun iyiydi ama sanki beni karanlıklardan kurtarmış gibi davranıyor. Her şeyi yarı yarıya ödüyoruz ev arkadaşı gibi, şu an oturduğumuz kendi evi, evlenmeden bir kaç yıl önce almış, onun kredisinin yarısını bile bana ödetiyor çünkü o zamanında evi almasaymış şimdi bir sürü kira ödüyor olurmuşum.Sevmesem bırakıp gideceğim ama bu durum da beni zorluyor.
Siz niye evin kredisini ödüyorsunuz. Siz böyle verdikçe alttan aldıkça eşiniz sürekli ezer sizi. Alkollüyken size konuştuğunda hiç ses çıkarmayın. Aylınca bir cinnet geçirin kimse sizi sakinleştiremesin. O sinir krizinden sonra evin kredisini ve birçok ödemeyi eşinize yükleyin ki yaranın eşinize ancak bu şekilde yarana bilirisiniz. Emin olun böyle daha kıymetli olursunuz. Sizde paranızı kendi hesabınızda biriktirin

Alkolün etkisiyle söylüyordur ya da aklına giren birileri vardır.

Alkol bağımlılığı sağlık sorunudur yaşamayan bilemez burda bu adamın neyini seviyosun diyenler başına gelmediği için bilmez. Ben çok yakınımdan tecrübe ettim. Eşinizi tedaviye teşvik edin alkolün yerinş başka bir şeyle doldurmaya çalışın yanında olun alkol psikolojiyi baya bozan bir madde ciddiye almayın söylediklerini

alkollüyken denilen şeyler kişinin içinde gizli kalmış, itiraf edemediği düşünceleridir genellikle. Yani ben yerinizde olsam ayıkken değil sarhoşken söylediklerini ciddi alırdım.

Back
X