Eşim Beni Affetmiyor:(

Senle bu yüzden mi evlendi yani?
Kabul etmeseydi madem.
Hayat boyu bunu mu çekmeyi düşünüyosun.
Daha her şeyin başında böyle hayat mı geçircen.

Al karşına doğru düzgün konuş arkadaşım benzer şeyler bende de oldu hata yaptım ve bu iki yıl önceydi hata yaptığımı kabul etmedim rest çektim beni çok seviyordu ertesi gün kapımda bitti ağladı ayrılmayalım dedi ben de kendimi bulunmaz hint kumaşı sanıyorum bi havalar bi havalar ben hata yaptığımı bile bilmiyordum o zaman ama meğer adam bunu kalbine gömmüş zamanla bu hatanı unutmadım gibisinden şeyler söylemeye başladı bendeki de inat gurur hata değil diye direttim direttim ama bi yere kadar çünkü yavaş yavaş anlamıştım gerçekten de yanlıştı yaptığım sonra diretmenin anlamı olmadığını anladım çünkü kendim bile inanmıyordum haklılığıma açık yüreklilikle özür diledim. Başlarda bi sevindi morellendi falan üzerinden bi kaç ay geçti en ufak bi kavgamızda sen şöyle şöyle yapmıştın demeye başadı ve bunu her dediğinde bizimde tadımız kaçtı. Ben artık bu hatamı unutturmak bu konuyu açmamak için kıvranmaya bu konuyu o açtığında kapatmaya çalışmaya ezilmeye büzülmeye özür dilemekten başka bişey yapamamaya başladım. Sonra bigün canıma tak etti dedim ki bana bak bunu yaptığım zaman bu benim için hata değildi şimdiyse açıkça yanlış yaptığımı görüyorum ve iki yıl önceki kızdan çok farklıyım ya bu konuyu kapatıp önümüze bakalım ya da sen yol yakınken dön. O gün bugündür ses yok umarım yardımcı olabilmişimdir.

Omrunuzu heba etmek icin mi evlenmis ben anlayamadim.
Onun icin bu kadar sorunsa bunlar evlenmeseymis.

Ben derdimi anlatamadım burda.

Öyle hatalarımı sürekli kafama kakan birşeyleri kabul ettirmek için koz olarak kullanan biri yok karşımda. Üzülmesine katlanamıyorum.
Saçma gurur ve bana karışamazsın tripleri, restleri bu hale getirdi beni, sevgiliyken en mutlu olduğum anlar, kucağıma yatıp "yapma lütfen" diye ağladığı anlardı, sırf onun lafinı kabul etmememiş görünmek için olumsuz cevap verir, sonra dediğini yapardım.

Kocam'ı çok seviyorum, kendimi affettirmek istiyorum sadece. "İlk buluşmamız" dediğimde, onu ekip, arkadaşımla kahve içmeye gittiğimi hatırlamasın istiyorum

Benim anlamadigim şey hem diyorsun ki bilgisayar gunlugune bunları yazmış hem de önümüzdeki ay evleneceğiz diyorsun
Evlilik bence sorunlar üstüne kurulmamasi gereken bişey
Alip karşına konuştun mu?
Ayrica erkek Milleti hep başına kakar bi kere hata yaptın mi diline düsersin bi güvensizlik hissettirdiysen de bunu aradan ne zaman geçerse geçsin hatirlatirlar. .
Ama adam suan seni seviyor mu? Yoksa aile zoruyla mi suan senle ?
Bence hiç vakit geçmeden ciddi ciddi enine boyuna konuşun cozulecekse cozulsun hersey olmayacaksa da daha ağır darbe almadan bitsin. ..

Valla canm senin yaptığında yenilir yutulur cinsten değil. Eski sevgiliyle tatile çıkmak bir gurup olsa dahi bence affedilemez.
Şayet ben kabullenmezdim. Haa ama kabul ettim affettiysemde evliliğimi berbat bir hale etirmezdim.

Sen hata yapmşsn o kabul etmiş. Şimdi taviz verme evlenmeseydin o zamn de hep böyle gitmez bu. Düğün yapılmadn oturp ciddi ciddi konuş.
Yok ayrılacaktm yok bilmem neyle olmaz hesabına gelmiyorduysa ayrılsaydn de haa hesabına geldiysede kapat artk konuyu sürekli geçmişe takılmak ne yahu.

Şu an görünürde bir sorunumuz yok, beni seviyor, ben de onu.
Günlüğünü okumam, benden ayrılmak istediğini görmem nişan öncesi, 7-8 ay öncesi, ben bunun şokuyla kendimi düzelttim, nişan oldu, 2 aylık sorunsuz bir döneme girdik. Lakin arkadaşım diye 6-7 olayda adı geçen çocuğun eski sevgilim olduğunu gördü(silmeyi unuttuğum fotoğraf arşivim ) çok bağırdı, işime gelmiyor artık diyip yüzüğü attı(ona son kez öyle demiştim), çekip gitti, bir hafta rapor almış, nerde olduğunu bile öğrenemedim. Sonra öfkesi geçince onun aile, benimkiler devreye girdi, kimse sebebi bilmiyor bu arada hala, çok ağladım, serum bile yedim. Tekrar bir araya geldik.

Bana aşık olduğuna eminim, ben de onsuz yapamam. İntihar ederim bile dedim.
Keşke zamani geri alabilme ihtimali olsa, pamuklara sarardım kocamı

Ben genel yorumların aksine daha fazla restleşmeyin derim. Gerçekten de ilişkiniz süresince sabrını ve sevgisini zorlamışsınız anladığım kadarıyla. Artık krediniz epey azalmış. Kaldı ki eşiniz üzülüyor da, belli ki aşamamış. Yani öfke ve hiddetten çok bir gücenmişlik söz konusu sanırım. Tabi ki bunu aşamadan evlenmeniz doğru olmamış, ama madem durum bu, bu noktadan durumu toparlamanın bir yolunu bulmanız lazım, ikinizin de huzuru ve mutluluğu için. Siz madem o aşırı gururlu hallerinizi, sırf inat için uzlaşmamak gibi tavırlarınızı aşabildiniz (ki bunlar her türlü ilişkiyi yıpratır bence), sorunlarınız da zamanla aşılır diye düşünüyorum.

Tabi bir şekilde konuşmanız şart. Güzel bir ortamda, kızmadan, kavga etmeden. Karşılıklı hatalar söz konusu ise, siz kendi payınıza düşen hatayı elbette telafi etmeye çalışmalısınız. Evlilik bir ömür sürecek bir yoldaşlık ve inatlaşarak elbette ki olmaz.. Zaten şu an sevdiğiniz insanın üzülmesini engellemek ve huzurlu bir evlilik dışında bir kaygınız da yok sanıyorum.

Hatanızı kabul etmişsiniz madem, ondan son bir kez içtenlikle geçmiş için özür dilemeniz gerektiğini düşünüyorum. Ama bunu yaparken sonrasında ikinizin de bir söz vermesi lazım, bunu aşabildiğinde geçmişi olduğu gibi geride bırakıp bugüne ve yarına odaklanmanız için söz vermesini isteyin ondan. Bunları bir düşün, bu sözü verebileceğin aşamada tekrar konuşalım, diyin. Bir daha açılmamak üzere kapatalım konuyu da o zaman. Olur da bunu yapamıyorsak da, bir ilişki terapistine gidelim. Öyle aşmaya çalışalım, diyin. Tabi o eski sevgiliyi de hayatınızdan tamamıyla çıkarmanız lazım, çıkardığınızı var sayıyorum.

Ayrıca alttan almayın önerilerine çok katılmıyorum. Burnundan hiç kıl aldırmamak da, fazla alttan almak kadar ilişkinin dengelerini bozar bana kalırsa. Siz de bu konuşmayı yaparken o dengeyi korumaya çalışın derim. Hem içtenliğinizi hissettirir, hem de bu konuyu geçmişte bırakmaya kararlı yaklaşırsanız, aşarsınız diye düşünüyor ve umuyorum.

İlişkimizin ilk gününden beri kullanıyorum o "kaldiramiyorsan git" tavrını, bir kez kabul etti, hayatımın en kötü haftasiydı, artık denemeye yüzüm yok, artık adamı daha fazla kırmak istemiyorum

Yerinde olsam karşıma alır açık seçik konuşurdum.
"Artık ya eskiyi bırakıp, tamamen unutup birbirimizi adam gibi sevip değer vereceğiz ya da herkes kendi yoluna gidecek çünkü kavga gürültü ve kırgınlıklarla ömür geçiremeyiz" derdim.
Ve öyle de yapardım.

Sizi iyice sindirmiş zaten.
Her yaptığınız şey için pişmanlık duyuyorsunuz.
Kısaca eşinizin işine gelmiyorsa ayrılabilirdi.
Hem devam edip hem süründürmekte nesi ?
Sizde daha fazla kendinizi ezdirmeyin ya.
Hayat sadece eşinizin etrafında dönmüyor

İlişkimizin ilk gününden beri kullanıyorum o "kaldiramiyorsan git" tavrını, bir kez kabul etti, hayatımın en kötü haftasiydı, artık denemeye yüzüm yok, artık adamı daha fazla kırmak istemiyorum
Maddm oda işe yaramıyorsa sürdürmenn anlamı yok bence. Düğünde olmadn son konuşmanı yapabilirsn tabi senin kararn ama böylede sürekli başa kalkıp eski defterleri açmakla sürmez ikinizde çok fazla yıpranırsnz

Açıkçası cok zorlamışsınız adamı belli. Ve demekki cok seviyormus ki kendi gururunu hice saymıs. Ve saniyorum o "eski sevgili" olayı hic olmasaydi bu adam yine bu raddeye gelmezdi. Yani sizin hala eski sevgilinizi o cok sevdiginiz "arkadaşlariniz"ın arasında tutmanız, cogu erkek icin zorlayıcı bir durum olurdu. Ben de unutamazdım bunları..

Samimi ve icten bir özür dilemelisiniz, cocukluk ettiginizi ama artk kendinizi toparladiginizi vs vs.. siz daha iyi bilirsiniz esinizin gönlüne dokunacak cümleleri. Tabi bunları da güzel ve sakin bir ortamda yapmalısınız. Belki de 1-2 günlük bir tatilde..

Restlesmeyin bence, aksine aklı başında ve mantıklı bir sohbet icerisinde konusun bu konuları.

Allah yardımcınız olsun.

Sanırım ne kocamın kalbi onarılacak, ne de benim vicdanım susacak, onu kıskanırken bile, beni ikna etmeye çalıştığıanlar aklıma gelip kendimden nefret ediyorum. Hiç birşey demesine gerek yok

Adam az demir leblebi yutmamış, elbette bunları sindirmesi zor olacak. Kaldı ki düğün olmamış ama nikah yapılmış. Sizin de epeyce kabarık bir siciliniz var (Eski sevgiliyle tatile çıkma, Eski sevgiliyi arkadaş diye yutturup hala silinmemiş fotolar yüzünden yakalanma, kimisi için o fotoların silinmemiş olması dahi kavga sebebiyken, sizin evinize girip çıkan bir adam tarafından taciz edilme.). Bayaaa bir geniş adammış. Karşı taraf aynılarını yapsa sindirebilir miydiniz bilmem. Ama bu adam sizi böyle kabul edip imzayı atmışsa ileride başına geleceklere de üzülmemesi gerekiyor.

Konu sahibinin tatile gitmek istediği gruptaki çocuk eski sevgilisiymiş.

Evet biliyorum zaten dedim hatası var diye konu sahibi için.Hangi insan olsa bu durumda sinirlenir,üzülür.
Ama bazı şeyleri uzatmamak gerekiyor.Ya bazı şeyleri unutmayacak insan,affetmeyecek ya da affedip sürekli karşıdakine laf söylemeyecek.Sürekli geçmişin önüme getirilmesi beni son derece rahatsız ederdi açıkçası.

Fazla şanslı olan kadınlar var ben öyle nitelendiriyorum. Fazla şanslısın ya da ballısın ama bıktırmışsın adamı, baktın kuş uçuyor nikah kıymışsın. Ama merak etme akıllı bi adam hem yutmuş hem şu an ayak yapıyor, bu demek değil ki evlenince burnundan getirmeyecek. Ne diyim zor işin, aynı şartlarda olsaydım düğünden sonra başa kakmaların artacağını düşünüp bitirmeyi düşünürdüm

Fulyairem i alıntılayacaktım yanlışlıkla senin mesajını alıntı yapmışım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…