Fulyairem i alıntılayacaktım yanlışlıkla senin mesajını alıntı yapmışım
Merhaba arkadaşlar.
Beni yiyip bitiren, ilerisi için huzurumu kaçıran bir problemim var.
Önümüzdeki ay düğünümüzü yapcağımız eşim(3 aydır nikahlıyız), sevgililik döneminde ona yaptığım şeyleri unutmuyor, her konu açıldığında keyfi kaçıyor, yüzü düşüyor, sohbet ediyorsak bitirip kalkıyor, gitmesine izin vermeyip bu konuları konuşmaya çalışınca da artan bir şekilde sinirleniyor. hatta bir defa arkadaşlarıyla şehirler arası maça gidip, eve geç gelmesi yüzünden ettiğimiz kavga sırasında herşeyi yüzüme vurup ağlattı beni. siniri geçince özür dilese de bir gün küs kaldık.
geriye dönüp baktığımda "bu ben olamam" diyecek kadar hırçın ve anlayışsız davranmışım eşime. özellikle arkadaşlarım konusunda ona çok büyük haksızlıklar yaptığımı gördüm(bir keresinde keşke sevgilin olacağıma, arkadaşın olsaydım, o zaman belki bana da değer verirdin demişti( nişan arefesinde, Bilgisayarındaki Günlüğünden ayrılmak istediğini öğrendim, hep zannettiğim gibi sadece rahatsız olmadığını, artık dayanamadığını, neredeyse fırsat aradığını gördüm. bir kaç kez açılmaya çalışmış ama cesaretini toplayamamış Düzeltmek için çok uğraştım, içimden gelerek nişandan sonra onun istediği gibi biri oldum, lakin Yazın Birlikte tatile gitmek istediğim arkadaş gurubumdan bir çocuğun eski sevgilim olduğunu ve bir ara ikimizi de telefondan sürekli rahatsız eden kişinin, bi kaç kez evimde misafir ettiğim eski bir yakın arkadaşım olduğunu öğrendiğinde olay çıkatıp ayrılmak istedi . aile büyüklerinin araya girmesiyle tekrar bir araya geldik. özellikle benim ailem çok korktu, öyle ki tekrar bir araya geldiğimizde aynı eve çıkmamızı desteklediler.
Bir kaç kez oturup konuştum, hesap sormak, intikam almak değil sadece üzülebilmek istiyorum diye yalvardı.
fakat beni affetmediğini hep hissettim. onu kıran olaylara atıf yapan her şeye küs, artık benimle puzle yamıyor, kuşadasındaki balayımızı iptal edip fethiyede bir yer ayarlamış, pişirdiğim eskiden en sevdiğei yemeğe dokunmadı, "arkadaşım" konulu cümle kurmaya bile çekiniyorum,
Ne yapabilirim, nasıl davranabilirim de evliliğim sakatlanmadan geride kalır bu konular(
adamın kalbini nasıl tamir edebilirim.
Saçma bir durum.
Geçmişi hazmedemeyecekse evlenmeseydi,evlendiyse geçmişe sünger çekmeyi bilmeli.
Ha siz hatalı mısınız dibine kadar hatalısınız ama yapacak bir şey yok,yaşanmış bitmiş.
Zamanla normale dönecektir sabredin ya da resti çekin bunları aşamayacaksan yapılması gereken belli şeklinde...
Rest çekmenin asla işe yaramayacağını acı şekilde öğrendim canım.
Size baki kalacak tek şey eşinizdir. Bence haksızlık ediyorsunuz ona. Önceliklerinizi ve kendinizi ölçün tartın. Kolay gelsinMerhaba arkadaşlar.
Önümüzdeki ay düğünümüzü yapcağımız eşim(3 aydır nikahlıyız), sevgililik döneminde ona yaptığım şeyleri unutmuyor, her konu açıldığında keyfi kaçıyor, yüzü düşüyor, sohbet ediyorsak bitirip kalkıyor, gitmesine izin vermeyip bu konuları konuşmaya çalışınca da artan bir şekilde sinirleniyor. hatta bir defa arkadaşlarıyla şehirler arası maça gidip, eve geç gelmesi yüzünden ettiğimiz kavga sırasında herşeyi yüzüme vurup ağlattı beni. siniri geçince özür dilese de bir gün küs kaldık.
geriye dönüp baktığımda "bu ben olamam" diyecek kadar hırçın ve anlayışsız davranmışım eşime. özellikle arkadaşlarım konusunda ona çok büyük haksızlıklar yaptığımı gördüm(bir keresinde keşke sevgilin olacağıma, arkadaşın olsaydım, o zaman belki bana da değer verirdin demişti( nişan arefesinde, Bilgisayarındaki Günlüğünden ayrılmak istediğini öğrendim, hep zannettiğim gibi sadece rahatsız olmadığını, artık dayanamadığını, neredeyse fırsat aradığını gördüm. bir kaç kez açılmaya çalışmış ama cesaretini toplayamamış Düzeltmek için çok uğraştım, içimden gelerek nişandan sonra onun istediği gibi biri oldum, lakin Yazın Birlikte tatile gitmek istediğim arkadaş gurubumdan bir çocuğun eski sevgilim olduğunu ve bir ara ikimizi de telefondan sürekli rahatsız eden kişinin, bi kaç kez evimde misafir ettiğim eski bir yakın arkadaşım olduğunu öğrendiğinde olay çıkatıp ayrılmak istedi . aile büyüklerinin araya girmesiyle tekrar bir araya geldik. özellikle benim ailem çok korktu, öyle ki tekrar bir araya geldiğimizde aynı eve çıkmamızı desteklediler.
Bir kaç kez oturup konuştum, hesap sormak, intikam almak değil sadece üzülebilmek istiyorum diye yalvardı.
fakat beni affetmediğini hep hissettim. onu kıran olaylara atıf yapan her şeye küs, artık benimle puzle yamıyor, kuşadasındaki balayımızı iptal edip fethiyede bir yer ayarlamış, pişirdiğim eskiden en sevdiğei yemeğe dokunmadı, "arkadaşım" konulu cümle kurmaya bile çekiniyorum,
Ne yapabilirim, nasıl davranabilirim de evliliğim sakatlanmadan geride kalır bu konular(
Merhaba arkadaşlar.
Teşekkürler ederim canımAnlattiklarinizla siz ayriliga dayanamayacaginiz,esinizde hatir gonul oldugu icin bu isi hala surduruyorsunuz gibi gorunuyor.Su an her nazini cekerim diye dusunuyorsunuz ama bu tavir yillar icinde ikinizi de cok yipratacak.Isin sonunda ya siz "Eeehh yeter be" diyeceksiniz yada esiniz mutlu olmadigini farkedip ayrilmak isteyecek.Sevgi muhakkak ki vardir yoksa iliskiniz evlilige yurumez fakat bazi seyleri de sevgi maalesef ki kurtaramiyor.Cok goruyoruz birbirlerini cok sevdikleri halde anlasamayip ayrilanlari.Size baskalari gibi resti cekin demiyorum,karsiniza alip bu evliligi gercekten isteyip istemedigini sorun diyorum.Eger ki korkunuz size olumsuz yanit vermesiyse bu eninde sonunda olacaktir,en azindan daha az yarayla kapatirsiniz bu defteri.Tabi bu benin gorduklerim.Siz,hayir ben bu iliskiyi ne zaman biter korkusuyla devam ettirmek istiyorum diyorsaniz o da sizin tercihinizdir.Eger esiniz olumlu cevap verirse de olabildigince guven telkin etmek icin elinizden geleni yapin:)
Biz çok iyi anlaşıyoruz, birbirimizi anlıyoruz. Maddi ya da manevi sorunumuz yok, zaten memuruz, ailelerden ayrı yaşayacağız. Evimiz hazır, birlikte vakit geçirmek, gezmek dolaşmak , eğlenmek... bu kadar mükemmel olabileceğini tahmin bile etmezdim, babamın yaşattıklarından sonra her hangi bir erkeğe güvenebileceğimi, saygı duyabilecegimi hic ama hiç duşunmezdim. Nice arkadaşımın kocaları aldatma, kumar, saygısızlık, olmayan cinsellik, dayak iceren evliliklerini yıllardır sürdürebiliyor. Sırf 5-6ay eşeklik ettim diye yarın boşanacakmışım gibi yorumlar beni üzüyor.Anlattiklarinizla siz ayriliga dayanamayacaginiz,esinizde hatir gonul oldugu icin bu isi hala surduruyorsunuz gibi gorunuyor.Su an her nazini cekerim diye dusunuyorsunuz ama bu tavir yillar icinde ikinizi de cok yipratacak.Isin sonunda ya siz "Eeehh yeter be" diyeceksiniz yada esiniz mutlu olmadigini farkedip ayrilmak isteyecek.Sevgi muhakkak ki vardir yoksa iliskiniz evlilige yurumez fakat bazi seyleri de sevgi maalesef ki kurtaramiyor.Cok goruyoruz birbirlerini cok sevdikleri halde anlasamayip ayrilanlari.Size baskalari gibi resti cekin demiyorum,karsiniza alip bu evliligi gercekten isteyip istemedigini sorun diyorum.Eger ki korkunuz size olumsuz yanit vermesiyse bu eninde sonunda olacaktir,en azindan daha az yarayla kapatirsiniz bu defteri.Tabi bu benin gorduklerim.Siz,hayir ben bu iliskiyi ne zaman biter korkusuyla devam ettirmek istiyorum diyorsaniz o da sizin tercihinizdir.Eger esiniz olumlu cevap verirse de olabildigince guven telkin etmek icin elinizden geleni yapin:)
Yani böyle ise bu eşeklikler neden oluyor? Yeterince sevdiğinize emin misiniz.. Aynı şeyi bir erkek yapmış olsaydı da hemcinsimiz burda konu açsaydı eminim bütün yorumlar kaç kurtul şeklinde olurdu..[
Biz çok iyi anlaşıyoruz, birbirimizi anlıyoruz. Maddi ya da manevi sorunumuz yok, zaten memuruz, ailelerden ayrı yaşayacağız. Evimiz hazır, birlikte vakit geçirmek, gezmek dolaşmak , eğlenmek... bu kadar mükemmel olabileceğini tahmin bile etmezdim, babamın yaşattıklarından sonra her hangi bir erkeğe güvenebileceğimi, saygı duyabilecegimi hic ama hiç duşunmezdim. Nice arkadaşımın kocaları aldatma, kumar, saygısızlık, olmayan cinsellik, dayak iceren evliliklerini yıllardır sürdürebiliyor. Sırf 5-6ay eşeklik ettim diye yarın boşanacakmışım gibi yorumlar beni üzüyor.
Teşekkürler ederim canım
Yani böyle ise bu eşeklikler neden oluyor? Yeterince sevdiğinize emin misiniz.. Aynı şeyi bir erkek yapmış olsaydı da hemcinsimiz burda konu açsaydı eminim bütün yorumlar kaç kurtul şeklinde olurdu..
Yani böyle ise bu eşeklikler neden oluyor? Yeterince sevdiğinize emin misiniz.. Aynı şeyi bir erkek yapmış olsaydı da hemcinsimiz burda konu açsaydı eminim bütün yorumlar kaç kurtul şeklinde olurdu..
Ailevi sorunlarim yüzünden sadece arkadaşlarım vardı bu zamana kadar.
Herhangi bir erkeğe güvenilebilecegi, bunu hak ettiğini hiç düşünmedim. Ne yapsam haklıyım diye düşündüm.
İşe başlayınca arkadaşlarımla bağlantım azaldı, yılda bir kaç...
Sonra eşimle tanıştım, onun basit bir isteği sanki "kendini değiştir" diktesiydi, reddettim. Lakin arkadaşlarımdan kazik yedim.iki tanesi öküz gibi evlilik teklifi etti, biri aylarca peşimde telefon sapiğı oldu.
Başka bir tanesi reddedilince ortak kız arkadaşlarımın bazısını doldurdu, ailemden sonra onlar da gitti. Sonra dönüp baktığımda sevgilimin her cümlesinde haklı olduğunu gordüm, olayların çoğunu o da bilmiyor, bilse giderdi zaten, hayatımın merkezine geç de olsa onu koydum. O iş arkadaşlarıyla öğle yemeğine gitse dahi kıskanıyorum, her kiskanma ise ona yaptığım haksızlıkları hatırlatıyor, bu çok acıtıcı.
Üzerine bir de derinliklerinde beni affedemediğini görünce çöküyorum.
Acemilikti benimki.İyiden iyiye suçluluk psikolojisine girmişsiniz. Tamam siciliniz kabarık ama geçmişi değiştiremezsiniz. Yapacağınız tek şey o günler için özür dilemek ve bundan sonra o şekilde davranmamaya gayret etmek olabilir. Affetmenin yarımı olmaz, bu saatten sonra her an geçmişin ezikliğiyle ilişkiye devam edemezsiniz. Bence yapabileceğiniz en iyi şey, geçmişteki hatalarınızı tekrarlamayarak hayata devam etmeniz. Eski konular ısıtılıp önünüze koyulursa, o zaman farklı bir insan olduğunuzu yaptıklarınız için özür dilediğinizi o zaman affedip devam ettiyse bunu bugüne taşımanın kimseye faydası olmayacağını, yok affedemiyor, unutamıyorsa da neden nikah kıydığını sorun. Ha adam sadece kırgın eski konuları açmıyorsa dediğim gibi yapabileceğiniz tek şey bu saatten sonra geçmişteki hataları tekrarlamamak. Yalnız arada sürekli gizli bir şeyler olsa ben güvenemezdim, maalesef sizin de çok fazla sırrınız var. Tam düzeldi derken sırların patlayıp yeniden bir şeyler ortaya çıkma ihtimali de var. Kimse güvenemez karşısındakine bu durumda.
Acemilikti benimki.
İki ilişkim oldu bu zamana kadar, ikisi de bir süre çıktığım arkadaşlarım. Bir kaç platoniği çıkarırsam,
İlk kez sevdim ben.
Çok acemiydim. Eskiden öğrendiğim gibi davrandım. Çünkü öyle ortam kızı filan değildim.
Yüzüme vurmasa bile içinde bana güven kırıklığı yattığı, beni eskisi gibi sevmediği fikirlerine katlanamiyorum.
Tam olarak böyle yapıyorum, yapmaya çalışıyorum.Canım sen başta az sevmişsin ama şimdi çok seviyorsun ki bu pişmanlığından belli.
Benim esim de bana zamanında acımasız davrandığı oldu çok ama o da pişman oldu ve simdi evliyiz.
Buradaki pişmanlık aktif pişmanlık olmalı yani o gereksiz arkadaşlarınla görüşme her firsatta sevdigini söyle gönlü alınır merak etme.
Ama gecmisi geri getiremeyecegin için her düşününce üzülecek o. Diyecegin şey şu olsun : bundan önce belki seni hakkı ile sevememis olabilirim ama Nisandan sonra evlilikten sonra sana sevgisizlik ilgisizlik yaptım mı diye sor. Bizim gerçek sevgimiz simdi başlıyor eskiyi boşver de. Bana esim hala bu açıklamaları yapıyor.
Ve ben mutluyum çok şükür
Yapsın bir iki defa sonra ikimiz de bırakalım bu isleri birlikte aktivite yapalim artik aileyiz dersin ikna edersin.Tam olarak böyle yapıyorum, yapmaya çalışıyorum.
Şimdi karşılaştığım ayrı sorun ise şu; çok eşini çok kıskanıyorum,ama bazı konularda bunu belli etmekten korkuyorum, erkek arkadaşlarıyla ayvaliga motor festivaline gitti mesela üç gün önce, krize girdim, gece yastığımı islattim aglamaktan ama tüm duygularımı yuttum. Sadece iyi eğlenin aşkım diyebildim telefonda. Gitme, yapma demeye yüzüm yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?