- 21 Ağustos 2016
- 46
- 64
- 38
- Konu Sahibi Hasretimm35
-
Merhaba bayanlar buradaki ilk mesajım. Moralim çok bozuk. Kafayı yemek üzereyim. Yardımınıza ihtiyacım var bacılarım. Biraz uzun olacak okuyanlar hakkını helal etsin.
Eşimle 2 yıl önce severek evlendik. Ben Karadenizliyim, eşim İzmirli ama göçmen. Evliliğimizin ilk ayları rüya gibiydi eşim anlayışlı, sevecen, kibar bir adamdı hala da öyledir. Ailesi de iyidir. Kayınvalidem Allah razı olsun annemden yakındır. Görümcelerim de keza öyle. Benim derdim yaklaşık 1 yıl önce kapanmaya karar vermemle başladı. Allah rızası için kimsenin baskısı olmadan kendi isteğimle kapandım. Kendi ailemde ve eşimin ailesinde kapalı yok. O yüzden yadırgansam da Allah var eşim dahil kimse ağzını açmadı hatta kayınvalidem destekledi. Ama zamanla eşimle arama soğukluk girdi. Hiçbir şekilde kapanmama karışmadı ama ben soğukluğu hissettim. Bu böyle nereye kadar gidecek derken ilgisi azaldı, yatakta hevesi azaldı. Ben kapanmadan ailecek görüştüğümüz dostlarımızla ailelerin gittiği içkili mekanlara arada sırada giderdik. Ben kapanınca oralara gidemeyeceğim için o eğlencelerden geri kalmadı ve hepsine bensiz gitmeye devam etti. Havuzlardan, denizlerden falan geri kalmadı. Gücüme giden eşinin kapanmasına rağmen eşine uygun şeyler yapmak yerine ben yokmuşum gibi hayatına devam etmesiydi. Ben etmesin demiyorum ama beni kaale asla almadı.
Gelelim konuya geçen gün facebookta bir kadınla konuşurken mesajlarını yakaladım. Kadını tanımıyorum ama bir bulsam saçını başını yolmaya yeminim var. Kocam kadına en çok özlediği şeyin hanımıyla bir kadeh rakı içip sohbet etmek olduğunu onunla karşılıklı rakı içip muhabbet etmek istediğini ben kapandıktan sonra aramıza görüş farkı girdiğini bana saygı duyduğunu ancak hayat tarzımızın artık uymadığını yazmış. Sinir krizi geçirdim evde ne yapacağımı bilmiyorum aldatılmak bir yana asla açılmayı düşünmüyorum. Sizce bu işin sonu boşanmaya gider mi? Eşimi kendime nasıl döndürebilirim? Allah rızası için akıl verin 1 yaşında oğlum var. Onun yüzüne bakamıyorum bu olay yüzünden.
Eşiniz sizi çekiştirmekte haklı demiyorum ama onun açısından bakın.
Sizinle evlenmesinin bir nedeni de açık oluşunuzdu, kendi hayat tarzına uygun yaşamanızdı.
Evlenmeden önce "Ben günün birinde kapanmayı düşünüyorum" demediyseniz eşinizin durumu kabullenmek zorunda değil bence.
180 derece dönüş yapmışsınız, verdiğiniz karar tüm yaşantınızı değiştiren bir şey, siz değiştiniz ama o değişmek istemiyor.
Kapanmak kararı size aitse değişmemek kararı da ona ait.
Eşinizin size nasıl döneceği belli de, siz onu yapmam diyorsunuz.
Geriye boşanmak dışında pek seçenek kalmıyor bana kalırsa.
Eşine mesajları okudugunu söyleme biraz daha takip et. Sonra ne yapmak istedigine karar ver benceSevgili arkadaşlar cevap verdiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Allah razı olsun sizlerden. Mesajların hepsini yazamadım haliyle buraya yukarıda belirtmeyi unuttum. Kadınla üslubu samimi bir üsluptu. Bildiğim kadarıyla öyle yakın konuşabileceği bir samimi bayan arkadaşı da yok. Yani rahatlıkla muhabbetleri başka türlü yakınlaşmaya kayabilecek üsluptaydı. Ama sizler haklı olabilirsiniz. Teşekkürler akıl verdiğiniz için.
Bu konu bana çok tuhaf geldi. Gerçekliğini sorguluyorum şu an.
Yine de yorum yapacak olursam adam da kendi çapında haklı. Sen değiştin diye onun da ayak uydurmasını bekleyemezsin. Yarın hippi olmaya karar versen ona da mı uyacak? Ve bir aldatma yok ortada.
Eşine mesajları okudugunu söyleme biraz daha takip et. Sonra ne yapmak istedigine karar ver bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?