- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
- Konu Sahibi Hasretimm35
-
İnan ki durumun çok zor.
O kadını bulup saçını basını yolman evliligini düzeltmez...
Otur esinle konuş.
Önceden içki içen biriydin ve şimdi kapandın ve dindar biri misin ?? İnan ki takdir edilesi bir insansın. Ama önünde zorlu sınavlar olacak anlaşılan.
Aslında.. Ne kadar doğrudur bilemem ama ickili ortamlara girip içki içmeyebilirsin. Öyle yapan çok arkadaşım var. Ayrica deniz icin de hasema var.
Bence kendini çekme geri.
Orta yolu bulmaya çalışın.
Ayrıca ona şöyle söyleyebilirsin sen rakı içerken ben de maden suyumu içerek yine sohbet edebiliriz dersen anlar bence
herkesin görüşü bakış açısı çok farklı..bende bekarken açıktım evlendim kapandım eşimde sizin gibi çevresi var içkili ortam vs .fakat bir gün beni bırakıp gittiğini bilmem ben git desemde gitmez sana saygım var.bence evlilik yada yaşam tarzı bir kadeh içkiyle olmaz bu olsa olsa bahane olur bana göre bunun dışında yapılıcak o kadar çok varki.bizde aynı denize giremiyoruz çok mu önemli asla değil hatta ayrı takılmak bize daha iyi geliyor,tesettürlü otelleri tercih ediyoruz.ksacası ben böyleyim diye asla eşimi sıkmadım hatta çok daha serbest bıraktım ama bana hep saygı duydu destekledi.herkes böyle olmak zorunda değil tabiki.keza eşim de aynı şekilde olsaydı aynı saygıyı bende duyardım.Merhaba bayanlar buradaki ilk mesajım. Moralim çok bozuk. Kafayı yemek üzereyim. Yardımınıza ihtiyacım var bacılarım. Biraz uzun olacak okuyanlar hakkını helal etsin.
Eşimle 2 yıl önce severek evlendik. Ben Karadenizliyim, eşim İzmirli ama göçmen. Evliliğimizin ilk ayları rüya gibiydi eşim anlayışlı, sevecen, kibar bir adamdı hala da öyledir. Ailesi de iyidir. Kayınvalidem Allah razı olsun annemden yakındır. Görümcelerim de keza öyle. Benim derdim yaklaşık 1 yıl önce kapanmaya karar vermemle başladı. Allah rızası için kimsenin baskısı olmadan kendi isteğimle kapandım. Kendi ailemde ve eşimin ailesinde kapalı yok. O yüzden yadırgansam da Allah var eşim dahil kimse ağzını açmadı hatta kayınvalidem destekledi. Ama zamanla eşimle arama soğukluk girdi. Hiçbir şekilde kapanmama karışmadı ama ben soğukluğu hissettim. Bu böyle nereye kadar gidecek derken ilgisi azaldı, yatakta hevesi azaldı. Ben kapanmadan ailecek görüştüğümüz dostlarımızla ailelerin gittiği içkili mekanlara arada sırada giderdik. Ben kapanınca oralara gidemeyeceğim için o eğlencelerden geri kalmadı ve hepsine bensiz gitmeye devam etti. Havuzlardan, denizlerden falan geri kalmadı. Gücüme giden eşinin kapanmasına rağmen eşine uygun şeyler yapmak yerine ben yokmuşum gibi hayatına devam etmesiydi. Ben etmesin demiyorum ama beni kaale asla almadı.
Gelelim konuya geçen gün facebookta bir kadınla konuşurken mesajlarını yakaladım. Kadını tanımıyorum ama bir bulsam saçını başını yolmaya yeminim var. Kocam kadına en çok özlediği şeyin hanımıyla bir kadeh rakı içip sohbet etmek olduğunu onunla karşılıklı rakı içip muhabbet etmek istediğini ben kapandıktan sonra aramıza görüş farkı girdiğini bana saygı duyduğunu ancak hayat tarzımızın artık uymadığını yazmış. Sinir krizi geçirdim evde ne yapacağımı bilmiyorum aldatılmak bir yana asla açılmayı düşünmüyorum. Sizce bu işin sonu boşanmaya gider mi? Eşimi kendime nasıl döndürebilirim? Allah rızası için akıl verin 1 yaşında oğlum var. Onun yüzüne bakamıyorum bu olay yüzünden.
Canim bu kadın da kafasına göre kapanmadı ya. Eşi ile konuşmuş benim için sorun yok demistir kocasi. Benim icin sorun yok demek : eger kapanirsan kafama göre özgür takılırım demek degildir. Orta yolu buluruz demektir. Ayrica madem bunlari yapacakti söyleseydi: canim bak sana saygi duyuyorum ama ben yanimda kapalı bi kadın istemem seninle aktivitemiz kalmaz deseydi. Bence bunlari deseydi o kadin kapanmazdiAdam bunları kabul etmeyebilir. Yanında kapalı bir kadınla meyhaneye gitmek istemeyebilir ya da haşemalı kadın yerine bikinili kadın isteyebilir. Kendi ortamı içinde karısından utanabilir.
Konumun gerçekliğini sorgulayacağınıza saygısız üslubunuzu sorgulayın hanımefendi. Keyfine gelip buraya bir sayfa hikaye döşeyecek halim yok. Ne kadar ayıp.
Canim bu kadın da kafasına göre kapanmadı ya. Eşi ile konuşmuş benim için sorun yok demistir kocasi. Benim icin sorun yok demek : eger kapanirsan kafama göre özgür takılırım demek degildir. Orta yolu buluruz demektir. Ayrica madem bunlari yapacakti söyleseydi: canim bak sana saygi duyuyorum ama ben yanimda kapalı bi kadın istemem seninle aktivitemiz kalmaz deseydi. Bence bunlari deseydi o kadin kapanmazdi
Konumun gerçekliğini sorgulayacağınıza saygısız üslubunuzu sorgulayın hanımefendi. Keyfine gelip buraya bir sayfa hikaye döşeyecek halim yok. Ne kadar ayıp.
Bence de zaten çok güzel bir karar. Evliligi icin üzülüyor ya ondan dedim. Biraz yanlış oldu: kapanmayanilirdi şeklinde soylemeliydim.Niye kapanmasın ki? Kapanmak Allah rızası için yapılan bir şey sonuçta. Evliliğe bile daha fazla önem verecek noktada olsaydı zaten kapanmazdı bence.
İşte burada asıl soru şu: konu sahibi bu kararı eşiyle konuşarak mı almış? Yani adam önce onay verip tamam orta yolu buluruz deyip sonra mı çark etmişEsinize hak verdim.
Siz isteğnizle kapandiniz ve hayatinizi ona gore değiştiriniz ama adam bunu istemiyor. O hala eski hayatını devam ettirmek istiyor. Bu da onun hakkı.
Benim de eşim artık degistim seninle içkili yerlere girmem ona göre bir hayat surerim dese soğurum. Açıkçası devam edemem.
Hayat tarzına uygun biriyle mutlu olabilirim.
Ona da hak verin bence.
Siz nasıl istediğiniz hayatı yaşamak istiyorsanız o da ister çok normal.
İşte burada asıl soru şu: konu sahibi bu kararı eşiyle konuşarak mı almış? Yani adam önce onay verip tamam orta yolu buluruz deyip sonra mı çark etmiş
Yoksa bir gün ansızın konu sahibi kocasının karşısına kapalı olarsk mı çıkmış? Eger ikincisi ise şikayet etmeye hakkı yok
Eğer birincisi ise adam haksız.
Canim bu kadın da kafasına göre kapanmadı ya. Eşi ile konuşmuş benim için sorun yok demistir kocasi. Benim icin sorun yok demek : eger kapanirsan kafama göre özgür takılırım demek degildir. Orta yolu buluruz demektir. Ayrica madem bunlari yapacakti söyleseydi: canim bak sana saygi duyuyorum ama ben yanimda kapalı bi kadın istemem seninle aktivitemiz kalmaz deseydi. Bence bunlari deseydi o kadin kapanmazdi
Canim bu kadın da kafasına göre kapanmadı ya. Eşi ile konuşmuş benim için sorun yok demistir kocasi. Benim icin sorun yok demek : eger kapanirsan kafama göre özgür takılırım demek degildir. Orta yolu buluruz demektir. Ayrica madem bunlari yapacakti söyleseydi: canim bak sana saygi duyuyorum ama ben yanimda kapalı bi kadın istemem seninle aktivitemiz kalmaz deseydi. Bence bunlari deseydi belkk isler degisirdiBen fark göremiyorum açıkçası.
Şimdi eşim ben daha muhafazakar bi yaşam surecegim dese ben hayır diyemem o hakkı kendimde göremem. Ama muhafazakar biriyle de mutlu bir evliliğim olmaz.
Adam da kapanma diyemez hakki da yok. Ama karisi kapandı dıys değişmez değişmek istemiyor da. E bu adam ne yapsın?
Ben de eşimle baştan beri icki kullanırım. Hep hosumuza gider karı koca karşılıklı eglenmemiz e bu adam birden değişse ben mutlu olamam. Ya da o da olamaz. Çok normal.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?