Eşim beni aldatıyor...

Adam bunları kabul etmeyebilir. Yanında kapalı bir kadınla meyhaneye gitmek istemeyebilir ya da haşemalı kadın yerine bikinili kadın isteyebilir. Kendi ortamı içinde karısından utanabilir.

herkesin görüşü bakış açısı çok farklı..bende bekarken açıktım evlendim kapandım eşimde sizin gibi çevresi var içkili ortam vs .fakat bir gün beni bırakıp gittiğini bilmem ben git desemde gitmez sana saygım var.bence evlilik yada yaşam tarzı bir kadeh içkiyle olmaz bu olsa olsa bahane olur bana göre bunun dışında yapılıcak o kadar çok varki.bizde aynı denize giremiyoruz çok mu önemli asla değil hatta ayrı takılmak bize daha iyi geliyor,tesettürlü otelleri tercih ediyoruz.ksacası ben böyleyim diye asla eşimi sıkmadım hatta çok daha serbest bıraktım ama bana hep saygı duydu destekledi.herkes böyle olmak zorunda değil tabiki.keza eşim de aynı şekilde olsaydı aynı saygıyı bende duyardım.

Adam bunları kabul etmeyebilir. Yanında kapalı bir kadınla meyhaneye gitmek istemeyebilir ya da haşemalı kadın yerine bikinili kadın isteyebilir. Kendi ortamı içinde karısından utanabilir.
Canim bu kadın da kafasına göre kapanmadı ya. Eşi ile konuşmuş benim için sorun yok demistir kocasi. Benim icin sorun yok demek : eger kapanirsan kafama göre özgür takılırım demek degildir. Orta yolu buluruz demektir. Ayrica madem bunlari yapacakti söyleseydi: canim bak sana saygi duyuyorum ama ben yanimda kapalı bi kadın istemem seninle aktivitemiz kalmaz deseydi. Bence bunlari deseydi o kadin kapanmazdi

Konumun gerçekliğini sorgulayacağınıza saygısız üslubunuzu sorgulayın hanımefendi. Keyfine gelip buraya bir sayfa hikaye döşeyecek halim yok. Ne kadar ayıp.

Malesef forumda öyle yapan çok insan var. Hatta aylarca burda kendine bir hayat yazıp, arkadaşlar edinip başka bir kadının instagramdaki fotoğraflarını kullanan bir arkadaş vardı. Sonra günlerce yazıp sonra oof sizinle kafa bulmak istedim diyen çok kadın oluyur. Emin olun bu yüzden şüphe ile yaklaşılıyor.

Konuya gelirsek, bence de aldatma yok. Üslup biraz samimi kayabilir diye aldayma olarak düşünmeniz hemen saç baş yolmanız anlamsız. Kadına yüklenmeniz de öyle. Eşiniz o samimiyeti vermese feriştahı gelse eşinizle samimi konuşmaz. Birinin saçını yolmak istiyorsanız bu eşiniz olsun. Eşiniz sizin hayat görüşünüze hemen adapte olamayabilir, olmak istemeyebilir, bu işler Allah rızası ile olur. Ve adapte olmak istemiyorsa onu size döndürmeniz bana biraz zor geldi. Tam tersi o sizden bazı şeyler talep etse , tamam sen içme ama gel mekanlara dese, haşema ile bile olsa benimle denize havuza gel dese gelebilir misiniz?

Niye kapanmasın ki? Kapanmak Allah rızası için yapılan bir şey sonuçta. Evliliğe bile daha fazla önem verecek noktada olsaydı zaten kapanmazdı bence.

Konumun gerçekliğini sorgulayacağınıza saygısız üslubunuzu sorgulayın hanımefendi. Keyfine gelip buraya bir sayfa hikaye döşeyecek halim yok. Ne kadar ayıp.

Pardon üslubumun nesi saygısızca ve neresi ayıp? Ben kesinlikle gerçek değil demedim tuhaf geldi sorguluyorum dedim. Ayıbın ne olduğunu sizden mi öğreneceğim? Konu açıyorsanız bakılan her açıya da katlanacaksınız.

Merhaba,

Bence de eşiniz arkadaşı ile dertleşmek ve icini boşaltmak istemiş gibi gözüküyor.

Bu konu da ne eşinizi haksız gördüm nede sizi.

Siz kendi yaşam tarzınızı isteyerek seve seve değiştirmişsiniz.
Eşiniz bu duruma tabiki de saygı göstermek zorunda.
Fakat siz eşinizden beklediğiniz saygı yı onun yaşam tarzına da göstermek zorundasınız.

Eşinizi değiştiremesziniz. Eşiniz de sizi değiştiremez.

Ister arkadaş ilişkisi ister sevgili/eş ilişkisi olsun; görüş farklılıklar oluşunca ne kadar çok seversen sev ne kadar saygı duyarsan duy sürtüşmeler oluşuyor/yaşanıyor.

2 cözüm var aslında : ya birinden biri fedakarlik yapip uyum gosterecek (ki ben bu secenegi dogru bulmuyorum).

Ya da ayrılıp boşanacaksınız ne yazık ki.

Niye kapanmasın ki? Kapanmak Allah rızası için yapılan bir şey sonuçta. Evliliğe bile daha fazla önem verecek noktada olsaydı zaten kapanmazdı bence.
Bence de zaten çok güzel bir karar. Evliligi icin üzülüyor ya ondan dedim. Biraz yanlış oldu: kapanmayanilirdi şeklinde soylemeliydim.

öncelikle belirtmeliyim ki kapanma kararın hayırlı olsun .. Allah daim etsin.. kapanma ya da açılma insanın eşine göre vereceği bir karar değildir. Allah için inancın için tercih edeceğin bir durumdur. o yüzden tabiki kapanman senin en doğal hakkın.. tabi bu durumda eşinin sana yine de saygı göstermesi de güzel aslında içki vs içmesine rağmen yine de güzel denilebilir. fakat eşinin yerine kendini koyduğunda içki içen maneviyattan uzak olan biri tabiki senin gibi düşünmeyebilir.. bu durumda sana önerim eşini internetteki kadınlara içini dökmesine fırsat vermeden onunla daha yakın diyaloğa girip hem onu anladığını gösterip hem de senin kararlarına saygı göstermesi gerektiğini söylemelisin. bence bu durumda eşin orta yolu bulmalı.. ona üzüntülerini çekincelerini uygun güzel üslupla anlatmalısın....içinden kurup kurup eşin gibi içini net ortamına değil eşine dökmelisin.. tabi netteki konuşmaları gördüğünü çaktırmadan...

Esinize hak verdim.
Siz isteğnizle kapandiniz ve hayatinizi ona gore değiştiriniz ama adam bunu istemiyor. O hala eski hayatını devam ettirmek istiyor. Bu da onun hakkı.
Benim de eşim artık degistim seninle içkili yerlere girmem ona göre bir hayat surerim dese soğurum. Açıkçası devam edemem.
Hayat tarzına uygun biriyle mutlu olabilirim.
Ona da hak verin bence.
Siz nasıl istediğiniz hayatı yaşamak istiyorsanız o da ister çok normal.

Ben de aldatma degil dertlesme gordum.
Bir de esinizden çok fazla sey bekliyorsunuz, neden sizin sonradan yaptiginiz bir degisiklik icin yasam tarzini degistirsin ki? Neden siz gitmiyorsunuz diye o da arkadas ortamina girmesin?
Neyse sonuc olarak esinizin evlilikten beklentisini gormussunuz, sizinkiyle ortusmedigi apacik ortada, bugun olmaz ama bir gun bir yerden patlak verir, ben muhafazakar biriyle evli kalamazdim mesela, yani butun arkadaslarim esleriyleyken ben tek basima nereye kadar yuruturdum, hayata bakisimiz, yasam tarzımız bu kadar farkliyken nasil birlikte keyifli vakit gecirirdk hayal bile edemiyorum.

İşte burada asıl soru şu: konu sahibi bu kararı eşiyle konuşarak mı almış? Yani adam önce onay verip tamam orta yolu buluruz deyip sonra mı çark etmiş
Yoksa bir gün ansızın konu sahibi kocasının karşısına kapalı olarsk mı çıkmış? Eger ikincisi ise şikayet etmeye hakkı yok
Eğer birincisi ise adam haksız.

Ortada aldatmadan ziyade bir yakinina icini dokmus gibi.

Bence kizacak bir sey yok ortada sonucta evlenmeden once ve evlendikten sonra ilk 1 sene tesetturlu degildiniz. Onunda alistigi bir hayati vardi, siz kapandiniz diye bunlari degistiremez. Artik goruslerinizin farkli oldugunu ve sizinle konusup paylasacak bir seyinin olmadigini soyluyor.

Uzgunum ama ya aldatacak, ya da bosanacak. Benim bu tablodan anladigim budur.

Ben fark göremiyorum açıkçası.
Şimdi eşim ben daha muhafazakar bi yaşam surecegim dese ben hayır diyemem o hakkı kendimde göremem. Ama muhafazakar biriyle de mutlu bir evliliğim olmaz.
Adam da kapanma diyemez hakki da yok. Ama karisi kapandı dıys değişmez değişmek istemiyor da. E bu adam ne yapsın?
Ben de eşimle baştan beri icki kullanırım. Hep hosumuza gider karı koca karşılıklı eglenmemiz e bu adam birden değişse ben mutlu olamam. Ya da o da olamaz. Çok normal.

Sen doğru olanı tercih etmissin. Oda kendi bilir artık. Hiç üzme kendini. Allahın rızasına uygun yaşamanın verdiği kazanca ulaşınca bu dunyaa kaybettiklerinin bir değeri olmayacak.
Dünyaya ne için geldik öncelikle kul olmak rızaya uygun yaşamak için. Eşinin yada çevrenin istediği gibi olmak için değil.
Allaha dayan saye sarıl varsa yol budur.

Ortada şimdilik bir aldatılma yok. Evlenmeden önce kapanabilirim değişebilirim dediniz mi eşinize acaba? Demediyseniz eşiniz haklı yani evliliğiniz de yeni sayılır galiba üzerinden çok geçince çiftlerde değişme çiftlerden birinde değişme görülebiliyor.Yeniyken birlikte geçirilen etkinliklerde daha azken birden değişirseniz adam da böyle şeyler düşünür konuşur.Açılmayacağınıza göre adam akıllı bu konuyu konuşun.

Ama adam bir kadının dininin gereğini kendi isteğiyle yerine getirmesine engel olacaktı o zaman. Dine çok girmek istemiyorum bu konuda ama buna karşı çıkmak sanıyorum ki büyük günah. Belki bunu düşünerek karşı çıkmadı.

Kadının yaşam tarzını değiştirmesi adamın da buna karşı çıkmaması adamın değişeceği anlamına gelmez. Adam orta yolu bulmak için hiç bir söz vermemiş en başından beri. Durumdan rahatsız olduğu da açıkça ortada.

Canim bu kadın da kafasına göre kapanmadı ya. Eşi ile konuşmuş benim için sorun yok demistir kocasi. Benim icin sorun yok demek : eger kapanirsan kafama göre özgür takılırım demek degildir. Orta yolu buluruz demektir. Ayrica madem bunlari yapacakti söyleseydi: canim bak sana saygi duyuyorum ama ben yanimda kapalı bi kadın istemem seninle aktivitemiz kalmaz deseydi. Bence bunlari deseydi belkk isler degisirdi
adam ben kapali biriyle mutlu olmam deseydi konu sahibi iki kere düşünürdü kapanmak için hatta tüm sonuçlarını bilerek hareket ederdi ve gerekirse boşanmayı göze alarak bu karara varirdi. Bence bu düpedüz dürüst olmama hali.

Oncelikle kapanma karariniz hayırlı olsunlar Allah daim etsin.esas önemli nokta bu kararı alırken paylasiminiz sonucunda size ne tepki verdi önce kararına saygı duyuyorum deyip sonrasında bu şekilde davranması çok hoş değil
Şöyle de bi durum var İnsanın hayat tarzını değiştirmesi çok kolay bi hadise değil. Ayrıca insanın eşiyle paylaşımı sadece rakı masasina oturmak mi tartışılır. Eşinizin çok art niyetli olduğunu düşünmedim zor bi süreç geçiriyor.sizin bi noktada evde ve ikili hayatınızda değişen bir durum olmadığını sadece zevke aldığınız şeylerin degisiklige uğradığını anlatmaniz ve ispatlamaniz gerekli eşinize daha yakın olun her anlamda konuşun iletisiminizi kesmeyin. ALLAH tez vakitte derdinize derman versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…