Eşim beni aldatıyor...

Bilmiyorum sanırım ben çok dürüst biriyim. Ben o erkek olsam şunu derdim. Canım kararını sorgulayamam senin kararin ama ben şunu yaparken şuraya giderken seni yanımda götüremem bunu bilerek karar al sonra bana kızma bak derdim...

Bütün mesajları tek tek okuyorum bacılarım. Hepsini kulağıma küpe yapıyorum. ALLAH hepinizden binlerce kez razı olsun. Herkesin kimbilir ne derdi varken gelip bana yazıyorsunuz çok sağolun.
Yukarıda sorulan bir kaç soruya sizi sıkmadan bunaltmadan cevap vermek istiyorum.

Kapanma kararını tamamen kendim aldım. Kapandığım gün eşime süpriz yapmak için karşısına kapalı çıktım. Desteklediğini, saygı duyduğunu nasıl yaşamak istiyorsam öyle yaşamamı söyledi. Ama hayalkırıklığı vardı. Belki elinde olmadan hayal kırıklığını belli etti. Sorsam asla kabul etmez bunu.

Ben içkiyi örnek olarak verdim. Eşim öyle sabah akşam içen birisi değil. Ama göçmen olduğu için onlarda kadın erkek ayrı eğlence anlayışı yoktur. En büyük keyfi bana arada içki sofra kurdurup derdini tasasını anlatmasıydı. Ha diyorsunuz ki sen de meyve suyu iç, olmuyor işte eşimin karşımda rakı yuvarlaması artık hoşuma gitmiyor... Ayrıca haşemayla da olsa inancım gereği havuza denize girmeyi doğru bulmuyorum. Şu anda yazarken farkettim, söylediklerinizde çok haklısınız. Bizim yaşamımız birbirinden kopmuş. :'(

Kazanmak isteyen birine hiç kimse bu dedikleinizi diymz ama. Kadın karar vermiş artık zorla icki içecek degiller yada zorla bikini giydirmez. Kadın ben artık kapanmak istiyorum dediktn sonra adamin diyecegi laf yok.
Kadın değişmiş fikren.
Ama adam karisiyla rakı içmek istiyor belli ki bu durumda adam zorlayamz kimse kapanma diyemez. Ama adamın da beklentileri var.
Ben de kocam değişse soğurum. Beklentilerin farklılaşması hoşuma gitmez.

Aldatma ben de göremedim ama. Cinsel hayatta da hevesi yok demişsiniz. Hem cinsel hayatta hevesi yok hem sizle paylaşımı Azalmış. Bence yatak odanızı hafiften renklendirseniz şimdi bana kızacaklar kırmızı gecelik olayına Girmeyeyim ama eşinize karşı da öyle muhafazakar takılmayın bence. Eşiniz karşısında biraz deli dolu bir eş istiyor olabilir

Ohooo sen çok yanlış yapmışsın bacım. Artık adamin rakisindan rahatsiz olur hale gelmişsin. Cık...olmaz bu evlilik. Keşke çocuk olmasaymış.
Neyse dua et. Yapcak başka bisey yok.

Açık söylüyorum kusura bakmayın. Birden karsima bu kadar degisn bir eş gelse yapamam.
Denize dahi beraber gidemeyeceğim bir eş istemem.
Ben boşanmak isterdim esinizin yerinde olsam. Aniden çok keskin bir değişim olmuş.
Adamın icmesinden de hoşnut degilsiniz. Onu da değiştirmek istiyorsunuz bna hakkınız yok.
Bu durumda ikimiz de mutlu olamazsınız

Bu isin sonu gorus farkliligindan oturu bosanmaya gidebilir. Kocaniz esiyle yani sizle eglenmek, o ortamlara gitmek, sizinle zaman gecirmek istiyor. Sizde gorus farkliligindan oturu bunlari yapamiyorsunuz. İnsanlar ortak payda da bulusabildigi surece beraberligini devam ettirebilir. Arkadaslikta da evlilikte de bu boyle. Sizin ortak alaniniz kalmamis.

Sizi tebrik ediyorum. Allah için kapanmışsınız, Allah için haramlardan uzaklaşmışsınız. Rabbim daim etsin. Eşinize gelince, saygı duyması çok güzel. Size düşen ona ne için kapandığınızı anlatmak. Ona da tebliğ etmek. Belki o da hak verecek size. Ama yok yine olmazsa o zaman düşünürsünüz

İnsanın aklına ilk başta aktiviteler gelmez ki böyle bir durumda. Adam da şaşırmıştır muhtemelen. Karşı çıksa ve kadın vazgeçse günaha girecek, karşı çıkmasa kendi mutsuz olacak. İki ucu çoklu değnek yani.

Ben kendimi adamın yerine koyarak konuşuyorum. Eşim birden bu derece değişse, ne bileyim cüppeyle takkeyle gezmeye başlasa ben yapma demem, diyemem. Yaparsan beni kaybedersin de demem. Çünkü onun seçtiği yol doğruysa eğer bu yoldan beni kaybetmemek için dönsün istemem. İdare etmeye çalışırım bir müddet ama bir yerden sonra patlak verir. Karşı çıkmamam demek de kabul etmem anlamına gelmez asla. Denerim, bu adam da denemiş...

Tam tersi bir olayı arkadaşım yaşıyor şu an. Kadın kapalıydı, çalışmıyordu. Eşi de iyi kazanıyor çalışmasını istemiyordu. Engelli bir çocukları var, çocukla ilgilenmek daha önemli diyordu adam. Kadın önce çalışıcam diye tutturdu, o çocuk konu komşuda telef oldu. Sonra açılıcam dedi açıldı. Sürdürüyorlar şimdilik çocuk için ama adamla konuştuğumda yürümez bu saatten sonra, uzatmaları oynuyoruz diyor.

Yani anlayacağın iki taraftan biri radikal bir şekilde değişirse o evlilik yürümüyor. Karşı taraf saygı göstermek, uyum sağlamak istese de olmuyor.

Bacim esin seni açık istior eşinin rızası olmadan kapanmıissin.O nasıl istiyorsa öyle ol günahı onun boynuna.

Onceki yorumumda da yazmistim, eşim birden bire sizin yaptiginizin erkek versiyonuyla karsima ciksa ona hayir yapamazsin demem, saygi duyuyorum derim, ama tabi ki uzulurum.
Ben fazla alkol kullanmiyorum, en fazla 1 kadehtir ictigim, ama raki balik muhabbetine, ickili fasil mekanlarina bayilirim, artik buralara esimle gidemeyecek olmaz beni sarsar. Deniz hastasiyim, esimle yuzmek en buyuk zevkim, artik ayri plajlari kullanacagiz dese kahrolurum, ben bu dizileri izlemem, bu mekana gitmem, bunu yapmam derse ne paylasimimiz kalacak ki? Ikimiz de ne anlayacagiz bu evlilikten? O yuzden biter. siz de hiç kendinizden ödün vermeden o size uysun istiyorsunuz bu koşullarda orta yolu bulmanız imkansiz gorunuyor.

Son düzenleme:
Seven adam her haliyle sever saygi duymak bu degil.sizde eski halinizi evinizin icinde devam ettirin ki su anlamda söyluyorum esinizn ilgisini cekin bakimli cilveli olun çocukla birlikte daha cok kendinizi saldiniz muhtemelen.oturup konusun gercekten bi cikmazdaysanizda esiniz bu sekilde sizi sevmiyosada Allah rizasi icin kapandim diyosunuz kul icinde acılacak degilsiniz yolunuzu o zaman çizersiniz...

Aldatma sandiginiz seyide acikca konusun bence......

İkinizde de bir suç yok.
Adam da haklı kendince sen de haklısın..

Eşini hala seviyorsun anladığım kadarıyla.

Ama en büyük keyfi dediğin şeyi artık yapmıyorsun yapamıyorsun.
Adamın uzaklaşması çok doğal.

Yerinde olsam çok seviyorsam hala ve çocuk da var.
Boşanmaya varmadan hayatımıza renk katacak şeyler bulurdum.

Haşema da giymem demezdim açıkçası.

Sabah akşam da içmiyormuş, kim bilir belki yardımınla onun da bakışı değişecek.
En büyük keyfi rakı sofrası olmaktan çıkacak..

Maalesef orta yolu bulup eşine bir iki adım gitmeden onun sana adım adım gelmesini bekleyemezsin.
Sen böyle oldukça onun da bakışı değişecek belki bir denemenin zararı ne?

Ona tesettürün birlikteliğinize engel olmayacağını göstermen gerek..

Yapamam diyorsan hiç yorma kendini de onu da.. Aldatılmadan boşanma yoluna git.
Çünkü bunun bir ötesi aldatma olur üzgünüm

Sohbetin gelisini gidisini bilmedigimiz icin sen daha iyi hissetmissindir.
Dert yanmış.

Insan bir sekikde evleniyor diye hic degismeyecek anlamina gelmez.
Bir cok adamda cok iyi iken bianda cok kotuluge adim atarak değişebiliyor sonucta...
Sen bir karar vermissin kapanmissin. Daim olsun.
Esin degismek istemeyebilir. O onu hakki cunku o hep oyle idi... ama bu demek degilki seninle hic birsey yapmayacak.
Seninlede disarda cok iyi vakit gecirebilir.
Hem o istediklerini yapip hemde seninle vakitte gecirebilir.
O sen kapaninca seninle artik hic birsey yapilamayacagini dusunmus olmali.

Artik gorus farkliligi olmus. Ikinizde cok yipranirsiniz gibime geliyor.
Guzelce konuşabilirsiniz.
Senin yasam tarzina ben degistim diye karisamam cunku sen boyleydin hep, ama benimlede vakit gecirebilecegin durumlar ortamlar muhakkak var. Kaoandim diye hayata kusmedim. Birlikte bir cok aktive yapabiliriz eglenebiliriz.
Ben sadece basimi kapattim. Ben aynı benim.

Ve baskalarina sikayet etmesi cok cirkin.
Onla daha ccok yakinlasmadan mesajini gordugunu kirildigini belirt. Belki yaptigi yanlisi anlar.

Kapanma kararı size göre dogru bir karar olabilir. Bana göre yanlış bir karar.

Bakın, kapanmak doğrudur ama ben o iradeyi gösteremem demiyorum. Bana göre direkt yanlıştır diyorum.

Eşiniz de böyle düşünüyor olabilir. Herkesin doğrusu kendi perspektifi kadardir.

Yanımda asla benle içkili yerlere gelmeyecek ve plaja gelmeyecek bir insan istemem. Kadın erkek ayrı eğlence anlayisini çağdışı ve hastalikli bulurum.

Evliliğin ilk zamanları gelip sonradan fikir değiştirirse de hem soğurum hem kendimi kandirilmis hissederim

Oldu olacak dövün konu sahibini? Nefretiniz mesajda bağırıyor resmen. Hanımefendi kapanmak isteyen insan bunu tercih meselesi olarak görmez. Kocamla eğlence mi kapanmak mi diye düşünecek bir durum yok ortada bence. Ya karımla içki içemiyorum diye karısını mi aldatacak

Kesinlikle senin kararin ama kapanma kararini ailesinde hic kapali olmayan esine daha once soyleseydin daha iyi olmaz miydi? Oncesinde konussaydin en azindan o da fikrini soylerdi sen yine kapansan da onun davranislarindaki degisiklige alinmazdin. Seni kirmamak icin saygi duyuyorum istedigin gibi yasa demis. Sen esimin karsimda alkol almasi artik hosuma gitmiyor diyorsun, belli ki senin bu davranislarin da onun hosuna gitmiyor. Aslinda degisen sensin ve bence eski gunlerini ozluyor ve bir arkadasiyla dertlesiyor diye kizmaya hakkin yok. Yapilmasi gereken sey belli aslinda ne kadar aci da olsa.

Hakkinizda hayirlisi olsun bilemiyorum zor durum. Esimle benim durumum böyle olsaydi bosanacagimi düsünürdüm cünkü sen dinine böyle bagliyken esin karsinda raki icmesi zor ben bunu kaldiramazdim. Ama sende esini taniyordun öyle bir sürpriz yapip karsisina cikman adamin yüregine inmistir acikca icinden geceni söyliyememistir. Facebookta yazilanlar aslinda tam manada aldatma degil ama bende bunu aldatma olarak görürdüm yapim böyle. Yerinizde olsam esime kuran hadis anlatirdim belki onunda kalbi yumusar yaptiklarindan vazgecer ve islama uygun bir yasam sürdürür ama olmuyorsa bosanmak en mantiklisi. Zorla güzellik olmaz.

Kendi kendinize aldiginiz karar cok büyük.
Esinize cok zit bir hayat görüsü. Bau durumdada
Esinizin böyle davranmasi normal.

Böyle durumlarda da, ayriliklar kacinilmaz oluyor malesef.
Beraberlige devam edilsede, kendinden ödün vermek,
Mutsuz bir evliligi sürdürmek demek olur, suan esinizde
Oldugu gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…