Elefera canım bence bu sefer aramalısın, eşin haklı. Sağlık sonuçta aramazsan olmaz.
Zaten sonrasında mesafeni bozmazsın, dikkat edersin yine.
Ama eşin sanki eski günlerdeki gibi olmanı istiyor, baksana iftara davet ederlerse gidermiyiz diye başlamış bile.
ben olsam: uzuldum annen icin cok gecmis olsun canim.. derdim esime
ve esim ararmisin diye sordugunda.. canim uzuldum ama gecmis olsun dileklerimi benim adima sen illet.. diye ustelerdim
boyle bir kavganin ustune ancak bu kadar ilimli davranabilirdim
bana kızma ama eşin daha bir hafta olmadan başladı aranızı yumuşatma girişimlerine, senin bu tavrın haliyle uzun süremeyecek bence, uzun sürersede eşinle sorun yaşarsın gibi geliyor. Ben olsam mesafemi korurum ama bıçak gibi de kesmezdim.
vereliniortakalkisalkisalkis:lepi:Haklısın ılletcıgım,
esım kendısı gorusmedıgı gıbı belkıde benı de aılemle gorusturmezdı.
'bana hakaret ettıler,
dovmeye kalktılar,
ıftıra attılar' dıye soylenır dururdu.
Esım de cok kıncı, bılıyorum.
Ama sadece benım aıleme karsı.
Bır keresınde esım bır ıse atılacaktı,
babamı aramıs, amac sadece dua ıstemek.
Babam esımın konuya gırıs tarzından farklı algılamıs.
'su an musaıt degılım oglum' demıs,
yanı maddı anlamda esımın destek bekledıgını dusunmus.
Esım gunlerce bunu dılıne doladı,
'ara soyle, ben oyle demek ıstemedım' dedı.
O boyle basıt konuları unutmazken,
benım her seyı unutmamı beklıyor.
Evet, ben bugun gecmıs olsun demek ıcın arasam,
'aaaa bak elefera ya neler ettık,
o yıne de aradı, ne kadar ıyı gelın mı?' dıyecekler sankı.
Yıne yuz bulacaklar, yıne benı saf gıbı gorecekler.
Yok oyle, gorsunler bakalım bana yapılanlar karsısında nasıl bır tavır sergılıyormusum.
Oh be ıyı kı buraya yazmısım he.
Yoksa bır an kendımı suclu hıssetmıstım.
Acaba cok mu abartıyorum dıye dusunmustum.
Esımı arayıp, numarasını ısteyecek ve arayacaktım.
Sımdı esım ısrar etse de aramayacagım.
Bugun tam 13 aylık evlıyız. Ama ben evlılıgımden pek bır sey anlamadım. Daha ılk gunden berı sankı yıllardır evlıymısız gıbı yasıyoruz. Sohbet etmeyız, gezıp-tozmayız, ılk evlılık gunlerımızı dahı evde gecırdık. Oysa bana balayı sozu vermsıtı. Bır kac ay sonra gıderız dedı, ıkna oldum. 13 ay gectı hala o gun gelmedı. Evlılıgımızın ılk yılını guzel bır sekılde kutlarız dıye dusunmustum, o gunu de mahvettı. Bugun kalkmıs gonlumu almak ıcın! 13. ayımızı kutluyor. Onemsemedım!
Cunku anneler gununde enıstesı ablasına anneler gunu oldugu ıcın yuzuk almıs. Alsın tabıı, ne guzel ona deger veren bır esı var. Ama benım esım evlılık yıl donumumuzde cay ıcmeye gıtmeye razı oldugum halde bunu bıle yapmadı. Bende telefonda bunu dıle getırdım. Eskıye takılı yasa dıyor bana. Unutmam ıcın caba harcamıyor kı!
Deger verdıgını dusunmuyorum. Nasılsa elefera uzuluyor, sıtem edıyor, ama yıne benı sevıyor dıyor. Fakat son gunlerde duygularımda degıstı. Eskısı kadar yakın olmak ıstemıyorum ona. Eskısı gıbı sevmıyorum da! Belkı de yanılıyorum. Sadece uzgun oldugum ıcın boyle dusunuyorum. Fakat ınandıgım tek sey var. Bana deger vermedıgı. Yoksa bı' ınsan esını bıle bıle uzer mı? Esı defalarca derdını anlatsa da kayıtsız kalır mı?
Elefera canım sen olayların içindesin eşini seviyorsun belki ondan dolayı tam olarak göremeyebilirsin ama sana sürekli söylediğimi yine tekrarlayım. Bu olaylarda en büyük hata eşinde. Ne ailesine tavır koyabildi, ne seni tam olarak koruyabildi tek yaptığı sürekli sana unutturmaya çalışmak. Sana ara ya da arama diyemem ama ben olsam eşimle geçmiş olsun dileklerimi yollardım, eşim giderse de yorgun ve rahatsız olduğumu ailesine söylemesini rica ederdim. Gitmeyeceksen eşine karşı çok sert konuşma, üzüntünden kalbinin kırıklığından bahset ki tartışma çıkarmasın.
hiçte kendini suçlu hissetme canım suçlu olan onlar kaç yaşında kadın kayınvaliden sen evine gitmişsin bi misafir olarak bi dinle bakalım bu kız ne anlatıyo ama onlar direk anakız bir olup senin üstüne gelmişler sana konuşma hakkı vermemişler biraz yaptıklarının seni ne denli etkilediğini onlara karşı nasıl duygular hissettiğini anlasınlar biraz
eleferacım diğer arkdaşlarda benim içimden geçenleri söylemiş eşinin senin duygularını ne kadar incindiğini anlamaması çok kötü eğer yine konuşursanız bu konuyu biraz empati kurmasını iste ve örnekler kur en son babanı yanlış anladığı için günlerce diline dolamasını hatırlat yani o affedemiyor bazı yapılan küçük hataları sen nasıl böyle büyük bir saygısızlığı ve terbiyesizliği affedecekmişsin bu kadar olmaz eşinin düşünmesi lazım canım ailem benim eşime saygı duymalı böyle davranamamalı diye onun üzülmesi lazımdı alttan alma sen alttan aldıkça onlar tepene binecek bunu deneyerek gördün canım şimdi mesafeni en güzel şekilde koyarsın biliyormusun ben olsam iftarada gitmezdim bir bahane bulur redderdim ben kinci biriyimdir yapardım ama sen git yada gitme diyemem canım inşallah eşin bir an önce anlar seni ve böyle ailesini affetmen için uğraş harcamaktan vazgeçer seni düşünür birazda ..
bende yenı evlıyım ılk bastakı cumlelerın suan bızı tarıf edıyor ılerde bu duruma dusmemek ıın bırseyer bulup cabalamam lazım ya::hulya:
canım benim günaydın bundan sonra alttan almazsan eşiinde senin hala aynı ciddiyetle ve kararlılıkla devam edeceğini artık ailesi ve eşi arasında köprü olması gerektiğini anlar belki iftara gitmemektede kadir gecesinde aramamaktada bence haklısın diyorum ya ben olsam kinci biri olduğum için belki tamamen silerdim ama hep diyorum ya işin içinde olduğunda o anki konuma ve duruma görede hareket ediyor insan sen yinede nasıl yaparsan yap ama kararlılıığını gösterek davran eşin çok yanlış davranmış en baştan beri aslında en baştan beri tek başına eşinin ailesiyle görüşmemen gerekirdi hep her yerde eşin olmalıydı yanında yaptıklarını zaman için görürdü en son yaşadıklarında bile eşin seni tek başına göndermemiş git konuş demeseydi bu kadar yara almazdın eşinin yanında daha düzgün konuşurlar öyle ayılıp bayılma numarasıda yapmazlardı sende derdini anlatabilirdin belki eşin konuşmak istediğinde bunları onun anlayabileceği şekilde anlatmaya çalışırsın insan eşini anlamazsa kim anlar değilmi ailesinden önce seni düşünmeli seninle huzurunu bozmamaya çalışmalı bunu artık anlamalı canım eşin inşallah şuaileyle ilgili sorunlarıda eşinle ilgili oturması gereken sorunlarıda bir an önce çözersin canım Allah yardımcın olsun .
Canım benim artık olan olmuş kafanda çok fazla kurmamaya çalış. Bu olayı koz olarak düşün artık eşin senden ailesine karşı aynı samimiyeti ve özveriyi beklerse yapmak istememen için çok fazla sebebin oldu. Bu öyle basite alınabilecek bir olay değil, eşinde bunu bildiği için tekrar eskisi gibi olur musun diye senin devamlı ağzını arıyor. Sen böyle kendinden emin devam edersen eşinde bir süre sonra ne kadar kararlı olduğunu anlayacak inşallah. Sana her sorduğunda ne kadar üzüldüğünü, kalbinin kırıldığını, sana vurmaya teşebbüs ettiklerini bu olayın sende açtığı yaraları falan belirt, suçlayıcı değil, kırgın ve üzgün olarak konuş. Eşin ailesine bağlı biri bu belli, belki bir süre daha seni zorlayabilir bu konularda ama kararlı olursan en azından çok mesafeli bir şekilde sadece özel günlerde ziyerete gidersin.
eşine ailem beni senin ailen dövsün sövsün diye sana vermedi diyebilirsin.onunda kız kardeşleri var.aynı şey onların başına gelse, o damadın canını okurdu herhalde eşin..Senin ailen yinede terbiyeli saygılı davranmış.Kim bu durumu unutup yoluna kaldığı yerden devam edebilir ki..Eşine seninde kız kardeşlerin var, onları böle evden kovup hırpalasalar ne düşünürdün diye bir sor bakalım.Ayrıca eşin bundan sonra senin ailenin yüzüne nasıl bakıcak acaba...Sen ona bir emanet sayılırsın böylemi sahip çıkacakmış..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?