• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Beni Çok Şaşırttı.

Izabelya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2016
252
212
103
Merhabalar,
Dün eşimle yaşadığım olayı paylaşmak istiyorum.
Eve geç geldiğimiz için yemeği dışarıda yeme kararı alıp bir avm ye gittik.
Yemeği yedik dönüşte bir kaç mağazaya bakmak istedim. (10 dk sürmez kendisi de bilir)
Zaten cuma seni getireceğim şimdi girmenin anlamı ne dedi. Bende cuma gelmekten vazgeçtim şimdi bi girip çıkayım dedim. Olmaz dedi. Tamam cuma getirir bırakırsın o zaman dedim. (Araba onda olduğu için bırakıyor)
Cuma da getirmiyorum şimdi de girmiyorsun gibi saçma bir tepki verdi.
Biraz da sesini yükseltti açıkcası.
Tamam eve gidelim dedim indik otoparka. Sesini yükselttiği ve insanların bize bakmasına sebep olduğu için epey sinirlendim. (Daha önce defalarca uyardım bana bağırmaması konusunda)
Arabaya binince bende patladım sen bana nasıl bağırırsın kim oluyorsun gibi şeyler söyledim ve tartışma inanılmaz büyüdü.
En son avazım çıktığı kadar bana bağırmayacaksın diye bağırınca elini kaldırdı. Yumruk yaptı yani. indirdi. Kaldırdı indirdi. Vurmadı tabi ama vursaydı anca bu kadar içim acırdı.
Bi şekilde eve attık kendimizi. Ben bunun bir sonraki aşaması beni dövmen dedim. Ve bunu kendime yapmayacağımı, boşanacağımı söyledim. Akşam eve gitmeyi düşünmüyorum.
Ben artık kendimi güvende hissetmiyorum dediğimde oturup ağladı eşim. Sonra ben sana vurmadım içim rahat deyip içeri gitti. Ayrı yattık.
Ne yapacağımı bilmiyorum. Bu sebepten boşanılır mı demeyin. Sınırları vardır herkesin. Bugün vurmadı ama belki başka bir sinir krizinde komalık edecek. Babamın oğlu değil güvenemem.
Çok iyi anlayışlı kibar bir insandır aslında eşim. Beni çok yaraladı.

Tabiki boşanma bende olsam kırılırdım sessiz kalıp hiç konuşmamayı dene bakalım kendisi ne yapacak

Merhabalar,
Yemeği yedik dönüşte bir kaç mağazaya bakmak istedim. (10 dk sürmez kendisi de bilir)
Zaten cuma seni getireceğim şimdi girmenin anlamı ne dedi. Bende cuma gelmekten vazgeçtim şimdi bi girip çıkayım dedim. Olmaz dedi. Tamam cuma getirir bırakırsın o zaman dedim. (Araba onda olduğu için bırakıyor)
Tamam eve gidelim dedim indik otoparka. Sesini yükselttiği ve insanların bize bakmasına sebep olduğu için epey sinirlendim. (Daha önce defalarca uyardım bana bağırmaması konusunda)
Arabaya binince bende patladım sen bana nasıl bağırırsın kim oluyorsun gibi şeyler söyledim ve tartışma inanılmaz büyüdü.
En son avazım çıktığı kadar bana bağırmayacaksın diye bağırınca elini kaldırdı. Yumruk yaptı yani. indirdi. Kaldırdı indirdi. Vurmadı tabi ama vursaydı anca bu kadar içim acırdı.
Bi şekilde eve attık kendimizi. Ben bunun bir sonraki aşaması beni dövmen dedim. Ve bunu kendime yapmayacağımı, boşanacağımı söyledim. Akşam eve gitmeyi düşünmüyorum.
Ben artık kendimi güvende hissetmiyorum dediğimde oturup ağladı eşim. Sonra ben sana vurmadım içim rahat deyip içeri gitti. Ayrı yattık.
Ne yapacağımı bilmiyorum. Bu sebepten boşanılır mı demeyin. Sınırları vardır herkesin. Bugün vurmadı ama belki başka bir sinir krizinde komalık edecek. Babamın oğlu değil güvenemem.
Herkesin her olaya farklı tahammül sınırları vardır. Eşin de belki zor bir gün geçirdi. Yorgundu, vs.. Sana bağırmakta haklı demiyorum ama bence sen eşine kızdığın şeyi kendin yapmışsın. Sinirin geçince bu olayı bir daha düşün derim. Eşinin de haklı olduğu noktaları görebilirsin.

Herkesin her olaya farklı tahammül sınırları vardır. Eşin de belki zor bir gün geçirdi. Yorgundu, vs.. Sana bağırmakta haklı demiyorum ama bence sen eşine kızdığın şeyi kendin yapmışsın. Sinirin geçince bu olayı bir daha düşün derim. Eşinin de haklı olduğu noktaları görebilirsin.
Konu sahibi daha once de bağırdığını belirtmiş. Ne yapsaydı ki? O bağırırken aglasa miydi? Kim olsa karşılık verir eger karsindaki bagirmamasi gerektiğini anlamiyorsa. Esim sesini yukseltince sesim yukseliyor kendi bağırırken bana bagirma diyor. Bunlar karşılıklı. Esi karşılık verdiginde sinirlenecekse hic bagirmiycak o koca.

Konu sahibi daha once de bağırdığını belirtmiş. Ne yapsaydı ki? O bağırırken aglasa miydi? Kim olsa karşılık verir eger karsindaki bagirmamasi gerektiğini anlamiyorsa. Esim sesini yukseltince sesim yukseliyor kendi bağırırken bana bagirma diyor. Bunlar karşılıklı. Esi karşılık verdiginde sinirlenecekse hic bagirmiycak o koca.
Konu açmış fikir sormuş. Ben de fikrimi söyledim. Ne yapacağına konu sahibi karar verir. O koca elbette bağırmayacak. Kocanın hakkıdır falan demedim. Ama bağırdı diye eve gitmemek hatta boşanmayı düşünmek bana sinirle alınmış bir karar gibi geldi.
utopikuye utopikuye evli misin merak ettim...

İnanın son raddemdi o benim. Daha önce sakin sakin uyardım. Bağırmak nasılmış görsün istedim bende

Konu açmış fikir sormuş. Ben de fikrimi söyledim. Ne yapacağına konu sahibi karar verir. O koca elbette bağırmayacak. Kocanın hakkıdır falan demedim. Ama bağırdı diye eve gitmemek hatta boşanmayı düşünmek bana sinirle alınmış bir karar gibi geldi.
utopikuye utopikuye evli misin merak ettim...
Evet evliyim polemik amacli yazmadim size yanlış anlamayin. Bosan da demiyorum kendisi verir kararı. O koca ya hic bagirmiycak ya da oyle erkeklik taslamiycak karisi bagirinca.

bence boşyere büyütmüşsünüz ikinizde. iş yorgunluğu vardı belki ondan beklemek istemedi. ben bazen 2 dakika bile ayakta duramayacak hale gelebiliyorum. o hayır cuma geliceksin dediğinde tamam demeliydiniz.
hadi demeyip bir hata yaptınız ama adamın da etrafa karşı bağırıp çağırması yanlış. onu da sinirli bir anda değilde başka bir anda konuşsaydınız keşke. ha bir de vuracak olsa vururdu bence sinirini boşaltmaya çalıştı. karşılıklı bir şekilde sakin sakin konuşun bu bağırma durumunu çözün.

İnanın son raddemdi o benim. Daha önce sakin sakin uyardım. Bağırmak nasılmış görsün istedim bende
Denemekten bir şey kaybetmezsin belki eşin de evet kötü bir durummuş diyebilir. Ama bu sizin için ipleri koparan değil evliliğinizi sağlamlaştıran bir şey olmalı bence. Şimdi oturup bak ne kadar kötü hissettin kendini işte ben de öyle hissediyorum bu durumda diye konuşabilirsin bence.

Yani kısaca diyeceğim öfke ile kalkan zararla oturur.
Hır gür kimseye zaten huzur getirmez.
Yapmanız gereken eşinizi karşınıza almak ve bu yaşanan durumu analiz etmek.
Diyeceğiniz "ben sana nasıl güveneyim, bugün bana el kaldıran yarın onu indirir, beni komalıkta eder,
sana güvenmem için bir sebep ver, nasıl bu hale geliyorsun, sinirlerini kontrol mü edemiyorsun" diye.
Sakin sakin konuşup aranızda çözmeniz gerekir.

Zira boşanma noktasına getirilecek birşey değil bu.
Önce bir uzlaşmayı deneyin, üstünüze düşeni yapın, karşınızdaki de bir insan sonuçta.
Hiç birimiz dört dörtlük değiliz ama bir düzeltme çabası olmadan da kestirip atılamaz.

Herkesin kriz anı olabilir, bu davranışı ona tepki göstermeni gerektirecek kadar büyük fakat ayrılmanı gerektirecek kadar diil. Akşam eve git kırıldığını belli et. Eşininde tabiki sorunları olabilir fakat karşılıklı konuşup paylaşarak aşılabilir bunlar.

Boşanmak çözümlerin en sonuncusu olmalı. Bu kadar kolay dile getirmemelisiniz.
Bu hislerinizi düşüncelerinizi eşinizle oturup düzgünce konuşup karşılıklı anlaşabilirsiniz
Çünkü gereğinden fazla büyümüş konu. Ne kadar kırıldığınızı bilmesi yeterli

bu bağırmak garip bir durum esasen

bazen hatta sinirlenince çoğu zaman ben de bağırırım zira başka türlü karşımdaki sinirlendiğimi nasıl anlayacak

bakın bu doğru değil ama ne yapacağız

zira cuma geleceksin zaten demiş olmaz şimdi demişsiniz

o neden şimdi olmayacağını siz de neden şimdi istediğinizi açıklamamışsınız

bir de 10 dakika süreceği de çok belli değil

3 tl lik bir şey alacaktım geçen gün önümdekinin işlemi bir türlü bitmedi mesela

yani biraz sakinleşip karşılıklı konuşun

bundan sonra da karşıdakinin sizin düşündüğünüzü anlamasını beklemeden aklınızda olanı ayrıntılı anlatın

cuma bir daha gelmeyelim yolu çekmeyelim zaten alacağım şu ve şu hemen alalım gidelim cuma da evde keyif yaparız derdiniz mesela

Tabi ki yuvamı yıkmak istemem.
2. yıllık evliyim, çocuk kararı almışız bir anda silip atmak kolaya kaçmak gibi geliyor fakat
Sorun özür dilemesi değil. Kocamı biraz tanıdıysam dileyecek. Küs kalmaz asla.
Fakat bundan sonrası için garanti kim verebilir ?
Tabi ki en sakin adam bile kriz anı bunu yapabilir kimseye güvenilmez ama ben buna bir kez izin verirsem duvarlarımı yıkmış olacağım belki.
Bilemiyorum. Çok iyi süründürmem lazım.

Keske arabaya binince tepki vermeyip evde konussaydiniz. Yol boyunca sakinlesmis ve algilari acilmis olacakti esinizin. O zaman problemi cozme ihtimaliniz olasiydi.

Esinizin size bagirmasi hele ki cevredeki ins donup bakmasina sebep olacak kadar bagirmasi en buyuk yanlis. Sizde sakin olup esinizi oyle degerlendirin.

Keşke erkekler ne hissettiklerini normalce söyleseler.
Orada, 'çok yorgunum, eve gidip hemen uzanmak istiyorum, başka zaman baksan olmaz mı lütfen' dese, zaten bakmazsın. Ama onun yerine işte öfkeyle davranmış.
Acaba bunu mu söylesen, bir daha böyle bir şey olursa, bana açıklamasını yap lütfen, yoksa işin içinden çıkamayız diyerek.

Eşini de anlamaya çalış canım. Onun tarafından da bak. Hangimiz öfkelenmiyoruz ki zaman zaman. Bu boşanma sebebi değil emin ol..

Merhabalar,
Verdiği tepki çok saçma olmuş. Ayrıca senin yerinde ben de olsam büyük ihtimalle aynı şeyi düşünür, aynı tepkiyi verirdim. Boşanmana gelince, eşini en iyi sen tanıyorsun. Eğer hayatını geçirdiğin adamın yanında gerçek anlamda kendini güvende hissetmiyorsan, verdiğin karardan eminsen ben tepkini aşırı bulmadım. Dediğin gibi herkesin sınırları vardır. Benim sınırım da aynı şekilde yüksek ses ve hakaret. Bence bu iki sınırı aşan insan bir sonraki aşamada fiziksel şiddeti de uygular. Ki şiddet dediğin şey mutlaka vurma şeklinde değildir. Psikolojik şiddet belki daha da tehlikeli.

Back
X