Cocuklarina düşkün ha? Yarin cocuklarinin basina inecek o yumruklar, bu bile gozunu karartmaya yetmiyor mu? Bu dunyada yapilamayacak hiçbir sey yok, anlattigin gibi bu siddetin ilk kez olduguna inanmiyorum, hem seninle konusmuyor hem ona buna beni affetmez diye pismanlik rolleri mi cekiyor? Celiski icindesin.Ilk defa oldu boyle bir olay.cocuklara cok bagli. Evine duskun biri. Hep iyi anlasdik. Basima gelmez diyordum hep. Kardesine, O zaten beni aff etmez ki demis. Benim destek alacaq ailem yok. Cocugum okula basliyacak. Duzeni bozmak istemiyirum. Anliyorum siddet baslayan yerde huzur, sevgi kalmaz.
Kadın sığınma evine yönlendirilebilir , iş bulunabilir, hiç değilse çaresiz olmadığı anlatılabilir. Yol gösterilebilir.Iste bizler bu kadinlar icin hiçbir sey yapamayiz.
siz nerelisiniz peki ve suan hangi ulkedesnizHer kesin kendine guveni olacak, her kadin ilk dayak gorduyunde dik durub, haqqini araya bilmez. Gelecek korkularim var. Mutluyum, huzurluyum dediyim bir anda yere carpilmis kimi sokdayim. Ilk somumu atamadim. Burda benzer konulari okudum. Esim pisman, ozur diliyor yazilmis. Bunu okuyana kadar hic dusunmedim neden ozur dilemiyor diye. Sadece fikir almaq istedim. Yoksa derdimi ozur dilesinde aff edim deyil
Yazimindan Azeri olduğu anlasiliyor da hangi ulke sorularina hic cevap vermemiş. Azerbaycan ya da Rusya olabilir.siz nerelisiniz peki ve suan hangi ulkedesniz
Yediğin dayağın acısı çabuk geçmiş anlaşılan dertlenmeye başlamışsıngit özür de dile böyle küs neden kalasın k
Sineye çekip evliliğe devam ederseniz yine şiddet göreceksiniz. Bu senaryo şimdiye kadar hiç değişmedi.Her kesin kendine guveni olacak, her kadin ilk dayak gorduyunde dik durub, haqqini araya bilmez. Gelecek korkularim var. Mutluyum, huzurluyum dediyim bir anda yere carpilmis kimi sokdayim. Ilk somumu atamadim. Burda benzer konulari okudum. Esim pisman, ozur diliyor yazilmis. Bunu okuyana kadar hic dusunmedim neden ozur dilemiyor diye. Sadece fikir almaq istedim. Yoksa derdimi ozur dilesinde aff edim deyil
Neyin fikrini almak istiyorsun. “ Boşanamam, ilk defa oldu, düzenimi değiştirmek istemiyorum” diyorsun. Bu durumda neyin fikrini almak istiyorsun?Her kesin kendine guveni olacak, her kadin ilk dayak gorduyunde dik durub, haqqini araya bilmez. Gelecek korkularim var. Mutluyum, huzurluyum dediyim bir anda yere carpilmis kimi sokdayim. Ilk somumu atamadim. Burda benzer konulari okudum. Esim pisman, ozur diliyor yazilmis. Bunu okuyana kadar hic dusunmedim neden ozur dilemiyor diye. Sadece fikir almaq istedim. Yoksa derdimi ozur dilesinde aff edim deyil
Rusya’daymış. İran Azeri’si sanırımBende yurt dışında yaşayan bir insan olarak ki büyük ihtimalle Avrupa’dasındır
Hemen kadın koruma evine başvurup çocuklarımla yerleşirdim oraya
Kimse izimi bile bulamazdı
Şuan oradaki herhangı bir insan şiddet gördüğünü bilse o çocukları bile elinden aldırtır İnan bana
Bi an önce devlete baş vur
Aç kalmasın
Bakarlar sana ayakkabına kadar
Ne kası? Ringe mi cikicaksiniz karşılıklı?Neden ozur dilemiyor, yani ilk konuyu Ben acmak istiyorum. Cunki dayanamiyorum. Kas yapa bilsem. Kas
Neden dövdü olay neydi?Ilk defa oldu boyle bir olay.cocuklara cok bagli. Evine duskun biri. Hep iyi anlasdik. Basima gelmez diyordum hep. Kardesine, O zaten beni aff etmez ki demis. Benim destek alacaq ailem yok. Cocugum okula basliyacak. Duzeni bozmak istemiyirum. Anliyorum siddet baslayan yerde huzur, sevgi kalmaz.
Ne kası? Ringe mi cikicaksiniz karşılı
O size vururken nasıl duruyorsunuz eşim bana böyle bişi yapsa bende onu döverdim dayak yiyorsunuz farkındamısınız size köle muamelesi yapıyor ister konuşsun istemezse konuşmasın bu adam konuşsa ne olur kurtulun bu kölel
Bilmiyorum, neden bu kadar korkuyorum, onuda bilmiyorum. Bana kardesi hakaret etdi deye nisan atdim Ben. Gurursuz ezik biri deyilim. Evili, ortada 2 cocuk varken O kadar kolay olmuyor. Evet mumkunsuz deyil. Amma kolay da deyilNeyin fikrini almak istiyorsun. “ Boşanamam, ilk defa oldu, düzenimi değiştirmek istemiyorum” diyorsun. Bu durumda neyin fikrini almak istiyorsun?
Sen dizini kır otur. Bir daha dayak yememek için dua et. Kocanın gönlünü hoş tut.
Ben sevgilimden bir kere şiddet gördüm. Bir daha yüzüne bakmadım. Dayak yemek inanılmaz gurur kırıcı bir şey. Ben kendime bir daha onu yaşatma ihtimali vermedim. Zaten beni döven erkeğe eskisi gibi sıcaklıkta duyamadım.
O yüzden bizim fikirlerimiz sana uymaz.
3 yıl Azerbaycan da yaşadım, bizim gibi değiller,dayak da yeseler erkeğin herşeye hakkı var kafasi biraz. kumalik normalleşmis. Kadınlar hem evde hem sokakta her işi yapıyolar. Bı de kayinvaldeyle yaşayıp koca sulalesine full hizmet ediyorlar.kadinlar erkek naparsa yapsin bosanmiyor maalesef. Garip bı toplum baskısı var kadınlara. Sokakta çok farklı bı imajları var. Evlerin içinde hayatlar farklı.Bu Rusya'da yaşayan azerilere ne oluyor ya, bizim turklerde de şerefsiz, döven koca var ama en azından kadınlar boşanamasa da bosanacam diyorlar, bu Rusya'ya gelin giden azeriler 'asla bosanamam,laf olur söz olur' kafasında.
Yaşadığınız ülkede adamlar 60 sene önce uzaya insan gönderdi, traktör suruculeri bile kadin. Ama siz caresizsiniz, dayak yiyip aglamaktan başka imkanınız yok. Evet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?