• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim beni dovdu

Niyə yoxdu ata evində sənə yer ?burda elə tanidirsizkii ata analarımızı guya Azərbaycanda heç kim qızına sahib çıxmır ?ya mənim ailəm yaxşıdı ya siz abartirsiz
Çox pis əsəb kecirdirəm .azərbaycanlıyam bura 1 aydı üye olmuşam ancaq azərbaycanlılardan belə mövzular çıxır qabagima🤦
Öz adıma danışım mənim atam anam mən nə vaxt istəsəm məni qəbul eliyər
Birdeki onların qəbul eləməyinə ehtiyacda yoxdu ata evi mənimdə evimdi ora gedende heçkimn ən icazə almalı deyiləm
Bu arada nə xəyanəti nə şiddəti nədə kuma ni asla qəbul eləmərəm
Es ailəsində xidmət etmirəm və mənim kimilər çoxdu
işinə gəlməyənə cavab verməz bacııı. Mənim atam yoxdu Ama qardaşım ve Mamam Her zaman arxa dayağımdı çox şükür. Bunlar deyir ki əmək verdim 😅 verdiyi əmək nədi guya? uşaq düzeldib Ev işlərin görüb illər keçibdə.. Bu qadınlar özlərini necə aldadırlar e

neden boşanmak gibi bir seçeneğiniz yok ? çalışmadığınız ya da ekonomik gücünüz olmadığı için mi, yoksa dövse de sevse de kocamdır mı diyorsunuz... tercihlerinizi yargılayamam elbette ama boşanmayı gücünüz olmadığı için istiyorsanız buna çare bulunabilir. yurtdışında yaşayanlarla iletişime geçerseniz daha kolay yolunuzu bulabilirsiniz.

ama yok ben seviyorum o yüzden boşanmak istemiyorum diyorsanız ona maalesef verecek bir cevabım yok, sizi basit bir sebep için iten döven adamla ilişkinizi düzeltmek için tavsiye veremem. sizi boş yere bu kadar üzen bir adamdan bahsediyoruz burada. koskoca ömür böyle adamlarla harcanmamalı ya...

Niyə yoxdu ata evində sənə yer ?burda elə tanidirsizkii ata analarımızı guya Azərbaycanda heç kim qızına sahib çıxmır ?ya mənim ailəm yaxşıdı ya siz abartirsiz
Çox pis əsəb kecirdirəm .azərbaycanlıyam bura 1 aydı üye olmuşam ancaq azərbaycanlılardan belə mövzular çıxır qabagima🤦
Öz adıma danışım mənim atam anam mən nə vaxt istəsəm məni qəbul eliyər
Birdeki onların qəbul eləməyinə ehtiyacda yoxdu ata evi mənimdə evimdi ora gedende heçkimn ən icazə almalı deyiləm
Bu arada nə xəyanəti nə şiddəti nədə kuma ni asla qəbul eləmərəm
Es ailəsində xidmət etmirəm və mənim kimilər çoxdu
Atam dunyasini deyib. Anamin imkani yoxdu mene bilet alib aparib 2usaqla sahib cixsin. Ailem kotulemedim, orda bana sahib cixa bilecek birinin olmadigini anlatdim

neden boşanmak gibi bir seçeneğiniz yok ? çalışmadığınız ya da ekonomik gücünüz olmadığı için mi, yoksa dövse de sevse de kocamdır mı diyorsunuz... tercihlerinizi yargılayamam elbette ama boşanmayı gücünüz olmadığı için istiyorsanız buna çare bulunabilir. yurtdışında yaşayanlarla iletişime geçerseniz daha kolay yolunuzu bulabilirsiniz.

ama yok ben seviyorum o yüzden boşanmak istemiyorum diyorsanız ona maalesef verecek bir cevabım yok, sizi basit bir sebep için iten döven adamla ilişkinizi düzeltmek için tavsiye veremem. sizi boş yere bu kadar üzen bir adamdan bahsediyoruz burada. koskoca ömür böyle adamlarla harcanmamalı ya...
Ekenomik durumum yok, gelecekle ilgili kaygilarim var. Burda kanunlari bilmiyorum. Korpe cocukla nasil bu kadar seyin altindan cikacagim deye dusunub duruyorum

Egitim seviyesi yüksek aileler cocuklarinin eğitimine önem veriyor ve kendi ülkelerindeki düzenin dışına çıkıyolar. Cocuklarida kiymetli oluyor hatta ailedeki cocuk sayisi da bakabilecekleri kadar oluyor. Sizin tanidiginiz kesim onlardan, kendilerini kurtarmışlar. Ancak egitim duzeyi düşük olan aileler icin kiz cocugu ayak bagidir, her an namusuna laf gelebilir o yuzden bir an once evlenmelidir kafasindalar. Evlendiklwrinde ise artik geri donemezler, kocalari ölürse kayin aile sahip cikmazsa geri dönüyorlar. Kadinlara ne yapiyorlar bilmiyorum ama 40 yasinada gelse asla tek baslarina birey olduklarini idrak edemiyorlar. Hastaneye ya da ne bileyim bir devlet dairesine tek baslarina gitseler islerini halledemiyorlar. Mutlaka yanlarinda birilerinin olmasini istiyorlar. Inanin baska nasil betimleyecegimi bilmiyorum, gormeniz lazim. Bu yuzden neden katlaniyorsun diye kizamiyorum da. Kocalari gittigi anda sudan cikmis baliga donecekler, gercek hayat, calisma hayati, para idaresi vs bilmiyorlar.

Erkeklerine girmek bile istemiyorum. Cok acimasizlar. Bunun gibi bir tanesi kuzenimle evliydi. Kuzenim hamile kalinca kurtaj olmasi icin dövmüştü.
Amcam kızına damat tokat atdı diye herifi hastenelik etdi ve kızı ni boşadı üç çocuklar
Halamin kızı anlasamiyo diye boşandı şiddet yoktu
Teyzemin kızı esi alkol kullanıcı diye boşanma aşamasında
Hepsininde çocuğu var ve hepsinede anne baba arkalarında.bende Azərbaycanda yaşıyorum ve o dediyiniz eğitim səviyyəsi yüksək ailelerden diyil bizimkiler
Yoksa bizim sülaledemi tuhaflik var🤔

Ekenomik durumum yok, gelecekle ilgili kaygilarim var. Burda kanunlari bilmiyorum. Korpe cocukla nasil bu kadar seyin altindan cikacagim deye dusunub
işinə gəlməyənə cavab verməz bacııı. Mənim atam yoxdu Ama qardaşım ve Mamam Her zaman arxa dayağımdı çox şükür. Bunlar deyir ki əmək verdim 😅 verdiyi əmək nədi guya? uşaq düzeldib Ev işlərin görüb illər keçibdə.. Bu qadınlar özlərini necə aldadırlar e
Rahatmi bir anda dunyanin O basindan cixib gelmeq? Pul para yok, korpe cocuk. Evet bu evi almaq ucun yillar istediyimi almadim, evim yuvam olsun istedim.
Herkesi bilmiyorum, Ben bir gun bosanacam diye plan kurmadim. Cunki mutlu oldugumu dusunuyordum

Ekenomik durumum yok, gelecekle ilgili kaygilarim var. Burda kanunlari bilmiyorum. Korpe cocukla nasil bu kadar seyin altindan cikacagim deye dusunub

Rahatmi bir anda dunyanin O basindan cixib gelmeq? Pul para yok, korpe cocuk. Evet bu evi almaq ucun yillar istediyimi almadim, evim yuvam olsun istedim.
Herkesi bilmiyorum, Ben bir gun bosanacam diye plan kurmadim. Cunki mutlu oldugumu dusunuyordum
herkes bir gün mutluluğun biteceyini bilməli ona göre adımlar atmalıdı. Hadi diyelim eşin dışarda araba çarptı öldü yada ölümcül hastalığa yakalandı eee ozaman neyapacaksın?? Bahanelerin olacak mı? hiç sanmıyorum

Çok şaşırdım. Halbuki benim tespitim Azeri kadınlar dış görüntülerine çok önem veren, estetik yaptıran, dominant kadınlar oluyor. Bir tanesinin restaurantta yemek videosunu gördüm. Garsonlara aşırı kaba davranıyordu, sürekli emir veriyordu. Bir de maddiyata çok önem veriyorlar.
Ama başlık sahibi İranlıymış. Onları bilmiyorum.
Inanin
herkes bir gün mutluluğun biteceyini bilməli ona göre adımlar atmalıdı. Hadi diyelim eşin dışarda araba çarptı öldü yada ölümcül hastalığa yakalandı eee ozaman neyapacaksın?? Bahanelerin olacak mı? hiç sanmıyorum
O zaman bosanmakla ugrasmayacagim, nerde nasil basima care bulacam diye dusunmeyeceyim. Evimde cocuklarimi boyutucem

Selamun Aleykum. 8 yillik evliyim. 2cocuk var. Esim beni bir hafta once dovdu. Basima basima yumruk atdi. Iteledi vurdu, bagirdi. Cocugun cisini tokmedim deye. Cisine havlu dusdu, onun ustunde. Yurt disinda yasiyoruz. Cocugum okula gidecek. Bosanmak kimi bir seceneyim yok.
Esim hic benimle konusmuyor, beni yok sayiyor. Cok agrima gidiyor. Cocuklar olmasaydi giderdim. Amma boyle gidecek yerim yok.
Derdimi anlatacak hic kimsem yok. Her gun agliyorum. Onunla nasil bas edecem bilmiyorum. Konussammi? Neden benimle konusmuyor soruyummu?
Neden boşanmak gibi bir seçeneginiz yok.. eger maddi imkaniniz ve gidecek yeriniz yoksa bir nebze en azindan bi geliriniz olana kadar durun derdim ama onun dışinda neden durasınız

Beğenmedim basıp fikir bile beyan etmeyip, kinayeli tavsiyelerde bulunmayı bıraksak mı acaba?

Aklımızın alamayacağı kadar cahil ve kendini çaresiz sanan kadınlar var. Hayatı boyunca şu değil şu olsun diyecek kadar bile kendi başına bir karar almamış fikri sorulmamış kadınlar var. Bu bir süre sonra korkaklık yaratıyor, kişi siniyor durumunu kabul ediyor, değiştirecek gücü kendinde bulamıyor. Hatta daha beteri normal olanı bu sanıyor. Bundan kurtulmaya çalışıp geri dönen çok insan gördüm.

Beni eşim dövse polisi ararım, karşımdaki aramıyorsa neden diye düşünürüm .
Tamam belki boşanamaz bırakamaz ama küs kalmasını konuşmamasıni da umursamaz yani dimi..
Belki boşanmak elinde degildir ama konuşmamasını dert etmemek elindedir.. aksine kendinin konuşmamasi elindedir en azindan

Inanin

O zaman bosanmakla ugrasmayacagim, nerde nasil basima care bulacam diye dusunmeyeceyim. Evimde cocuklarimi boyutucem
zaten evlendikten sonra ev aldiysaniz o ev prtak bölünür sizde cocuklarınızla beraber küçük başınızln üstünde çatınızın oldugu bir ev bulursunuz ve inanın Rusyada o kadar çooook iş varki üniversite okumama ragmen Vk sayfasinda sehir gruplarında bintane iş ilanı var istersen bulursun bahanelerle gelme lütfen. Rusyada boşanınca mal varlığı ortaya eşit şekilde bölünür hele çiddet aldatma varsa biraz daha fazla alırsın.

zaten evlendikten sonra ev aldiysaniz o ev prtak bölünür sizde cocuklarınızla beraber küçük başınızln üstünde çatınızın oldugu bir ev bulursunuz ve inanın Rusyada o kadar çooook iş varki üniversite okumama ragmen Vk sayfasinda sehir gruplarında bintane iş ilanı var istersen bulursun bahanelerle gelme lütfen. Rusyada boşanınca mal varlığı ortaya eşit şekilde bölünür hele çiddet aldatma varsa biraz daha fazla alırsın.
Ev 20yillik ipoteka, 1 yilidir aldigimiz . bosanma esnasinda borcu 2tarafin esit meblegde odenmesi gerek

Ev 20yillik ipoteka, 1 yilidir aldigimiz . bosanma esnasinda borcu 2tarafin esit meblegde odenmesi gerek
ödersiniz bir şey olmaz Bumu korktuğunuz şey yani eğer maddi durum yoksa zorlamazlar millet kredi çekip sonra işden çıkıyor ve ödeyecek durumum yok diyor onlarda Krediyi geri istemiyorlar

ödersiniz bir şey olmaz Bumu korktuğunuz şey yani eğer maddi durum yoksa zorlamazlar millet kredi çekip sonra işden çıkıyor ve ödeyecek durumum yok diyor onlarda Krediyi geri istemiyorlar
Odeyemesen evi geri aliyorlar. Tam odeme olmadan ev zaten senin deyil, bankanin ihtiyarinda oluyor.

Odeyemesen evi geri aliyorlar. Tam odeme olmadan ev zaten senin deyil, bankanin ihtiyarinda oluyor.
öyle bir şey yokkk siz yanlış biliyorsunuz eger o ev dışında eviniz yoksa ve o evde toruyirsunuz sizi kimse dışarda sokakta bırakmaz ben biliyorum bizim tanıdığımız 2 odalı ve aldı ipotek ile ve sonra işden çktl dedi gelirim yok ödyemeiyorum evi almadılar eelindne vs kredi ful kapandı ama 5 sene işe giremiyorsun devlet işine onuda bir küçük markette falan çalışabilirsin diye düşünüyorum devlet işi olmayan yerde

O anin sokundan akil edemedim. Amma yapmsliydim 😡
Hala yapabilirsin sonuçta şiddet uygulamış eminim ki devam da eder ve eminim ki öncesi de vardır.Umsrim çocuklarınızı böyle bir şiddet dolu ortamda büyütmeyi tercih etmezsiniz özellikle orda bu kadar haklariniz varken.

Geçen günlerde konu açan, koca ve kaynanadan dayak yiyip eltisini döven, Rusya'da yaşayan azeri kadın da iki diplomam var diyordu.
E o zaman cahil değilsin. O diplomayı rulo yapın kenara atın diye mi aldiniz????
Cahil değilsiniz, işe girecek diplomaya , o ülkede derdini anlatacak dile sahipsiniz, kadın hakkını az çok gozeten bir ülkede yasiyorsunuz.
Hala daha dayak yediginiz adamla devam etmek istiyorsanız bunun tek amacı dayak yemek sizin için önemli değil
Bir kere vurdu,ilk oldu diyorsun. İnsan insana bir kere bile vurmaz.
Çocuğun babasını çok seviyormus.
Bahaneye bak. Aklı ne kadar ki oncacik çocuğun da kimi seviyor?? Daha altını tutamayan çocuk bu adamı sadece evde yaşıyor diye seviyro. Birkaç seneye tanıyacak ne iğrenç bir babası olduğunu, annesini dovdugunu. O da zaten tiksinecek babasından.
Bir de neden millete yuk olacaksın ki? Neden kendi ayakların üstünde durmak senin için bir opsiyon degil ? Baba evinden koca evine, koca evi olmazsa tekrar baba evine.. pinpon topu musun, insan mısın?
O ülkede annesi babası destek cikmayan çocuklu Rus kadın ne yapıyor? Kocasından dayak mi yiyor hepsi? Kurtulmak isteyene el uzatan kuruluş yok mu kocaaaa Rusya'da???
Eminim ki var.
Biraz cabalasan , başvuru yapsan sana da destek olurlar. Bosansan o serefsizden nafaka da alırsın. O diploman elbet bir işe yarar, çocuğu kreşe bırakıp ise de girersin..Rusya orası, kadına iş çok .
Ama tabii ki kadın isterse.
Onurlu bir insan olup 'ben bu hayatı hak etmiyorum ' diyebilirse , konfor alanindan çıkmaya cesaret edebilirse...
Sizin gibi elinde imkan olmasına rağmen sünüp kalan , "ay bir defa oldu, yok beş defa oldu, aslında özünde iyi biri" diye kocasını içinde aklamaya çalışan kadınlar değil
Onlar yıllarca çeker çeker, kendi çocuğuna da 'senin için katlandım her şeye' der, ortamlarda 'cocugum olmasa bir saniye durmazdim ama babasız kalmasınlar' der,vicdan rahatlatır. Sonra zavallı çocuklar bir ömür 'annem bu sefil hayatı bizim yüzümüzden yaşadı' diye üzülüp içten içe kendini cezalandıracak saçma seçimler yaparlar.
ne kadar dogru söylediniz,en son detay hele👏

Mevzunuz bu olsaydi keşke çok basit olurdu.
Benim ailemde uzakta, eger hiç param olmasaydi ve boyle seyler yasiyor olsaydim bir telefona bakardi biletimi vs alip para da yollarlardi mesela, telefon elinizde buraya yazdiginzia gore. 🙄
Ama şartları çok farklı. Ailesi İran daymış. Yani İran na dönmesi suanki durumdan daha iyi değil gibi geldi bana..

Back
X