Eşim beni ENAYİ Mİ zannediyor?

JELARSXIXN

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2007
131
0
116
46
İstanbul
Merhabalar, normalde ailem dahil kimselere tam olarak anlatamadığım bir sorunum var.. hızlı hızlı anlatmaya çalışacağım sizce ben ve benim gibi kadınlar ENAYİ mi...6 yıllık evliyim, eşim orta halli bir aile tarafından pek sorumlu olarak yetiştirilmemiş yeterki üniversite okusun niteyiyle bir dediği iki edilmemiş bir insan.. 10 yıl şehir dışında ailesinden uzak üniv. okumuş, çalışmış v.s. , bu 10 yıl sonunda biz tanıştık evlendik eşim İstanbul a yerleşti, 5 yıldır çalışıyor olmasına rağmen hiç birikimi yoktu, onun evlilik masraflarını ailesi benimkileri ben kemdim karşıladım (ailemin maddi durumu kötü), evliliğin ilk yılı internette borsa ve kumar oynadı küçük rakamlar kaybediyordu her seferinde bir daha yapmayacağım dedi, inandım, ben 9aylık hamile iken başkasından borç alarak borsada batırdı, bir kısmını ailesi bir kısmını beraber ödedik , kredi falan, hiç birikimimiz yok bu arada doğum sonrası sıkıntılar vs. söz verdi artık borsa kumar v.s. oynamıyor ama her zaman KISA YOLDAN ZENGİN olma planları var, internet sitesi kurdu google reklamlarından gelir elde etmeye çalışıyor (babası da kumar oynar ve borsa oynar) çünkü her yıl sözleşme yenilemesi gereken bir sektörde çalışıyor iyi para kazanamıyor (bu onun zengin olma uğraşılarının kendince sebebi), çok dışa dönük nazik bir insandır, bulunduğu ortamlarda herkes onu çok sever, ben ise küçüklüğünden beri herşeyi tırnaklarıyla kazıyarak elde etmiş, aşırı sorumluluk sahibi, güvenilir diye tabir edilen bukadar sıkıntı çekince tabii hayatı hep ciddiye alan neşesiz ciddi bir insanım.. kanımca Ağustos böceği ve Karınca misali... konuya tekrar dönersek bu borsa durumları bitti ama bu aralar eşim internetten para kazanma hırsıyla sözleşmesini yenilemedi daha az çalışıyor vs. aslında işin özü ben 7/24 çalışsam ve para kazansam sanki eşim bundan hiç rahatsız olmaz kısaca SORUMSUZ bir insan .. ben bunları aile anlatmıyorum ANNEM ÜZÜLMESİN diye (ablamın evliliği çok problemli olmuştu tüm akrabalara vs. yansıdı), ARKADAŞLARIMA anlatmıyorum ne biçim kocan var demesinler diye, aynı evi paylaştığın insanı ONU TANIYAN birilerine KÖTÜLEMEYİ GRURUMA YEDİREMİYORUM, öbür yandan sorunlu bir ailede büyüdüm evimde huzur olsun en ufak sıkıntıda ANNESİNİN EVİNE giden kadınlardan olmayayım KIZIM kavgalı bir ortamda büyümüsin diye AYILIP BAYILMALI AKRABALARIN EVE DOLUŞTUĞU kavgalar yapmıyorum...CİDDİ ANLAMDA SORUYORUM BEN ENAYİ MİYİM????

Moral bozmak gibi olmasın ama,biraz öyle görünüyosunuz
Yaslamış size sırtını ohh karı çalışsın o yesin..Ne güzel dünyaboshayallersmile

Çok sabırlısın..
Elini vermişsin, kaptırılmadık yanın kalmamış.
"en ufak sıkıntıda ANNESİNİN EVİNE giden kadınlardan olmayayım KIZIM kavgalı bir ortamda büyümüsin" demişsin de,
bu sıkıntı bana hiç ufak gelmedi.
Eşinin babası da kumar oynuyormuş, armut uzağa düşmemiş yani..
Kızını riske atma..

Enayilik mi bilemem..
Böyle bir adamla evli kalıp bir de onu baba yapmanız...
Farklı tanımları da var bunu...
Ya neyse...

üzüldüm...zor bir durum...ama biraz öyle gibi olmuş...size güvenmiş eşiniz hep, çok sorumsuz...nasıl çıkılır bu durumun içinden bilmem ama çok zor hakikaten...

Bence ilişkiniz sizin sayenizde belki düzelir belki kumardan vazgecer belki değerimi anlar diye... belkilerle bugüne kadar gelmiş..Allah yardımcınız olsun :Saruboceq:

bence esin cok sorumsuz..sana enayi demek istemiyorum cünkü dedigin gibi tırnaklarınla gelmissin bu zamana herkes ailesinde gördügünü yapıyor calısmadan kazanayım..
piyangodan ondan bundan para kazanan insanlara bakılsa bgün ellerınde kurus yok emeksiz alın terisiz kazanma böyle birsey...
esinizle konustunuz mu peki

enayi degilsede fazla derecede iyi niyetlisiniz
bu iyi niyeti bir kenara birakip esinizi calismaya
ikna etmelisiniz yetmedigi yerde gider kendimi heba eder
calisirim yetiririm dememelisiniz
erkek olarak onun yapmasi lazim bunu

bazı erkekler öyle kadına çok güveniyorlar .kadın yapıyor bunu herşeyi hallediyor.salağa yatmak varsada yok demek en iyisi. o sorumluluk almalı nasıl olsa hayat devam ediyor. kadın idare ediyor buluyor buluşturuyor erkek niye bişey yapsınki

Her şeyin farkındasınız,enayi olmadığınızında ama yapacak bir şeyiniz yok gibi..ne demeli bilmemki?
Eşin malesef iflah olmayacak tarzda bir kişilik,kolay yoldan zengin olmayı kafasına takmış..bu şekilde çalışmadan zengin olunmaz ancak bir gün olacak diye umut ederek hayatı sefalet içinde geçip gidecek yanında sizleride sürükleyerek.Böyle çok tanıdığım var,hayallerini gerçekleştiremeden bu dünyadan göçüp giden.Olansa ailesine oldu.Size kolaylıklar dilemekten başka bir şey gelmiyor elimden.

tabii 6 senelik yaşantım içinden cımbızla çekip yazdığım durumlar bunlar, kalanında çevremdeki evlilikleri gördüğümde çok iyi bir eş geliyor kocam bana , önceleri yılların alışkanlığıyda yaptıkları sayısal loto, iddia, borsa, internetten poker... borsa hariç internetten kumara benim gördüğüm 1,500TL vermiştir, geçmiş gün şimdi hesabını çok iyi yapamıyorum, sayısal v.s. sık sık oynuyordu, ben de sayısal oynuyordum o dönem bunu sakıncalı görmedim... kumar gizliydi tabii... borsa da gizli ilk başlarda, borsanın yatırım aracı olduğuna beni öylesine inandırmıştı ki, sadece bu merakını tatmin etsin diye 300TL yatırıp oynamasına izin verdim, ya gizli yapacaktı ya da benim bilgim dahilinde sınırlı olarak.... sonra en büyük atışını ben hamileyken arkadaşından borç aldığı 15000 civarı bir parayı borsada batırarak yaptı, öğrendiğimde doğum iznindeydim, ben bebeğimi bırakıp nasıl çalışmaya başlayacağım diye ağlarken, o borsada para kaybettiğini söyledi...sonradan bunları psikiyatriste kocam borsada para batırdı diye anlattığımda eşiniz heyecan aramış dedi :) sonradan borçları ödedik yeminler etti , gerçekten de oynamadı en azından ben yakalamadım her zaman bir İŞ ve gelecek kaygısı çektiğini biliyorum sözleşmeli çalışan olduğu için (ben de iyi bir şirkette ortalama iyi bir maaş alıyorum),sonraki 2 yılı çok sıkı çalıştı gerçekten , eşim dersane öğretmeni özel derslere gitti yoğun çalıştı, ama bu yıl da anlattığım gibi kafayı internett sitesinden yırtma işine taktı...eşimle severek evlendiğim için bir süre çok gözüme batmadı bu durumlar tabii, insanlar ne sıkıntılar çekiyor dedim hep kendi kendime , benim MUTLU bir evliliğim olacaktı, bizi dışardan görseniz HALEN ÇOK MUTLU bir çifti oynarız, istem dışı ... onu seviyorum aslında bazen çok iyiyiz , bazen içimdeki intikam duygusuyla çok merhametsiz bir kadına dönüşüyorum....sanırım ona saygım kalmadı, ondan çok para kazanıyorum , evde en ufak hatasında tepesine binen huysuz , cadaloz bir kadına dönüştüm, "niye ışığı açık bıraktın" "çöpü dökücem dedin ne den dökmüyorsun" çirkin tabii, ancak böyle katlanıyorum herhalde... bana "benden korktuğunu söylüyor" , kendisini sürekli baskı altında hissediyormuş.. dünya tatlısı bir kızım var, bizi çok seviyor, çok MUTLU bir çocuk...

evet haklısın, faturaları ben öderim takip ederim, herşeyi ben düşünürüm, eşim nasıl olsa yapan var modunda olduğu için, bir ara ona bıraktım bu işleri, faturalar geç yattı, kredi kartının son günü geçirildi , neyse dedim iş bölümü gibi düşüneyim , ben bütün gün bilgisayar başındayım o derste oluyor ben yapayım bunları mantığıyla devam ettim, benim yapım bu ne yapayım....o da bunu sömürdü çıplak açık ve net durum bu sanırım (

valla böyle tanıdığım bir kaç kişi var sonunda yanlarında ne karısı kaldı ne çocukları ve halen sürünüyorlar ama tabi kendi başlarına baksana babada aynıymış gene tik oluyor biraz galiba ama canım şunu sende belki iyi biliyorsundurki huylu huyundan vazgeçmiyor allah yardımcın olsun sorumsuz koca zor gerçekten

Benim anlayamadığım durumdan memnun musun, değil misin?

Önce şikayetlerini,memnuniyetsizliklerinizi sıraladınız; yorumlar birbir gelmeye başlayınca birden mutluluğunuzu öve öve bitiremediniz...

"Madem öyle, neden hemen çocuk yaptınız" sorusuna vermiş olduğunuz cevap bile manidar...

Çok MUTLU bir çocuk diyorsunuz...İyi, güzel madem de... Ne diyeceğimi bilemedim... şakkıdı

Allah yardımcınız olsun. . . İşiniz zor ne yazıkki. Zamanında verilen sözler bir süre sonra unutulmş.Şimdi konuşsan yine söz verse yine unutucak herşey. .
Çevrenize karşı mutluluk oyunu oynamanızn bi anlamı yok. Olmuyorsa zorlamıcaksınız bence :çok üzgünüm: Çnkü yıllar sonra o kişiyle geçen günlerinz için bir çok kez keşke dicek ve daha çok üzülüceksiniz

Önce at yarışı vardı zevkine, sonra loto, toto devamı daha büyük şeylerle de geldi.Bunu yapan bir doktor, zamanında iki arabayı arka arkaya dizmiş, lükse, zevke çok düşkün üniversite mezunu kendi kliniği olan bir adam.Amaç büyük vurgun, belki trilyoner olmak, belki başka birşey.İki çocuğu için de eşi için de ölür çok sever.Eşi sürekli mızmızlanan, sinirli ve mutsuz bir tip.Yıllarca memurluk yapmış bir kadın, sorumlu, tutumlu ve geleceği her daim düşünen birisi.Adamın ne faturalar umrunda, ne dershane parası ne ödenecek başka birşey.Kadın sürekli düzeltme çabasında.Anlatıyor, 30 yıl anlattı tam koca bir 30 yıl.
Sonunda köprüleri yaktı.Şimdi o zamanın iki arabalı doktoru-BABAM- iç Anadolu'nun ücra bir köyünde doktorluk yapıyor üç otuz bir paraya, zamanında sigortasını bile ödemeyip onu borsada, kumarda harcadığı için hiçbir sosyal güvencesi yok.Parasız, yanlız ve geleceği (!) belirsiz.O çok iyi babalığı fiilen, işleve dökerek yapmadığı için, çocuklarının geleceğini düşünerek babalık yapmadığı için, hayatta yanlış rol modellik yaptığı için, babalığın omuzlarda gezdirip çukulata alarak yapılmayacağını anlamadığı için,çocuklarına bile sorumsuzca yaklaştığı için, doktor olmasına rağmen başka işçi ailelerinin eskilerini çocuklarına giydirip parayı kumara yatırdığı için şimdi yalnız.
Özetle; bu işin bahanesi yok.Yok gelirim az, yok mesleğim kötü, yok kriz var bunlar bahane.Kumar kanserden beterdir ve kurtuluşu asla yoktur.Geride kalan; ömrünü adayan hayatını yaşamadan ölen bir kadın, sersefil olan çocuklar ve yalnız ve sorumsuz bir adam!

Kıssadan hisse... 1000 yoruma bedel! vereliniortak

can çıkar,huy çıkmazmış.geçen sene kızımın arkadaşı evlendi,kız maaşını daha nişanlıyken eksik söylemiş çünkü nişanlısıda cebinde para tutmuyormuş.ben çok şaşırmıştım 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi.ama kız haklı hiç değilse kara gün için para biriktiriyor.sizde belki yavaş,yavaş maaşınızı azaltarak söylerseniz,eşiniz daha çok devreye girer maddi açıdan.

Çok basit..
Bunu bile bile evlendiyseniz, ve şu an onunla evli kalmaya ediyorsanız enayi falan değilsiniz.
Sonradan ortaya çıksa enayilik olurdu.
Ama siz bile bile evlenmişsiniz.
Bebeğiniz küçük.
Aldatma, şiddet, hakaret gibi olaylar yoksa evliliğinizi sürdürün.
Aldatma, şiddet, hakaret bu 3 olayın en az 1i varsa, evliliği bitirin.
Söyleyeceğim budur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…