- 11 Nisan 2009
- 4.066
- 683
- 123
- Konu Sahibi JELARSXIXN
-
ENAYİ kelimesini açtığım konu dikkat çeksin ve insanlar yorum yapsın diye seçtim... başka bir kelimede kullanabilirdim, niyetim KULLANILDIĞIMI hissettiğimi PAYLAŞMAKTI... bana ima da bulunanların terbiyesizliği ne diyeyim... , İNSAN kelimenin ARDINDAKİ DUYGUYU ANLAYABİLMELİ...
SİZİN ANLADIĞINIZI düşünüyorum ve öncelikle teşekkür ediyorum... BENİ ÇALIŞMAK RAHATSIZ ETMİYOR ASLINDA ama KADINCA bir duygu işte ERKEK TEN GÜVEN BELKİYORSUN, ben saha her şartta bakarımı herşeye rağmen duymak istiyorsun, belki EN AZINDAN BEBEĞİNİ büyütene kadar, ben ÇALIŞMA HAYATINI kolay kolay bırakmam zaten , liseyi bitirdiğim yaz çalışıp ÜNİVERSİTE harcımı biriktirdim, üniversite boyunca hafta sonları çalışıp hafta içi okudum, liseyi bitirdiğimden beri hiçbir YAZ TATİLİ evde kalmadım 31 yaşındayım o günden beri çalışıyorum....ancak eşim benim kadar gayretli görünmüyor yani GELENEKSEL yapı da nedir ERKEK ÇALIŞIR, KADIN EV BÜTÇESİNE YARDIM İÇİN ÇALIŞIR, SORUMLULUK HİSSE ERKEKTE olmalıdır bizde tam tersi durum işte asıl önemli olan bu, yani kumarın, v.s. nin altında yatan sebep bu gibi geliyor bana SORUMSUZLUK, ÇALIŞMAKTAN HOŞLANMAMA böyle bir insanla zaman geçirmeye değer mi, aşağıdaki yorumlardan birinde yazdığı gibi YILLARIM HEBA oluyor mu... geçmişi unutmak istiyorum evet ama bilinçaltına yerleşiyor bir şekilde siz istem dışı da olsa SOĞUDUM eşimden, yani artık karı koca birlikteliği bile kalmadı neredeyse , utanıyorum bunu yazarken ama aynı evi paylaşan ANNE ve BABAyız biz , EŞ değiliz sanki bu durum daha da ciddileşiyor git gide ve BEN YAŞADIKLARIMA ANLAM VERMEYE çalışıyorum TEK DERDİM BU, TEŞEKKÜR EDERİM....
ENAYİ kelimesini açtığım konu dikkat çeksin ve insanlar yorum yapsın diye seçtim... başka bir kelimede kullanabilirdim, niyetim KULLANILDIĞIMI hissettiğimi PAYLAŞMAKTI... bana ima da bulunanların terbiyesizliği ne diyeyim... , İNSAN kelimenin ARDINDAKİ DUYGUYU ANLAYABİLMELİ...
SİZİN ANLADIĞINIZI düşünüyorum ve öncelikle teşekkür ediyorum... BENİ ÇALIŞMAK RAHATSIZ ETMİYOR ASLINDA ama KADINCA bir duygu işte ERKEK TEN GÜVEN BELKİYORSUN, ben saha her şartta bakarımı herşeye rağmen duymak istiyorsun, belki EN AZINDAN BEBEĞİNİ büyütene kadar, ben ÇALIŞMA HAYATINI kolay kolay bırakmam zaten , liseyi bitirdiğim yaz çalışıp ÜNİVERSİTE harcımı biriktirdim, üniversite boyunca hafta sonları çalışıp hafta içi okudum, liseyi bitirdiğimden beri hiçbir YAZ TATİLİ evde kalmadım 31 yaşındayım o günden beri çalışıyorum....ancak eşim benim kadar gayretli görünmüyor yani GELENEKSEL yapı da nedir ERKEK ÇALIŞIR, KADIN EV BÜTÇESİNE YARDIM İÇİN ÇALIŞIR, SORUMLULUK HİSSE ERKEKTE olmalıdır bizde tam tersi durum işte asıl önemli olan bu, yani kumarın, v.s. nin altında yatan sebep bu gibi geliyor bana SORUMSUZLUK, ÇALIŞMAKTAN HOŞLANMAMA böyle bir insanla zaman geçirmeye değer mi, aşağıdaki yorumlardan birinde yazdığı gibi YILLARIM HEBA oluyor mu... geçmişi unutmak istiyorum evet ama bilinçaltına yerleşiyor bir şekilde siz istem dışı da olsa SOĞUDUM eşimden, yani artık karı koca birlikteliği bile kalmadı neredeyse , utanıyorum bunu yazarken ama aynı evi paylaşan ANNE ve BABAyız biz , EŞ değiliz sanki bu durum daha da ciddileşiyor git gide ve BEN YAŞADIKLARIMA ANLAM VERMEYE çalışıyorum TEK DERDİM BU, TEŞEKKÜR EDERİM....
Teşekkür cevap veren herkes içindi, insanları taşlamak için değil bu forum ben sıkıntımı paylaştım, ve MECAZİ bir kelime kullandım, bunu algılamamış olmanız ve imada bulunmanız SİZİN USLUP HATANIZ....
bazı erkekler öyle kadına çok güveniyorlar .kadın yapıyor bunu herşeyi hallediyor.salağa yatmak varsada yok demek en iyisi. o sorumluluk almalı nasıl olsa hayat devam ediyor. kadın idare ediyor buluyor buluşturuyor erkek niye bişey yapsınki
Merhabalar, normalde ailem dahil kimselere tam olarak anlatamadığım bir sorunum var.. hızlı hızlı anlatmaya çalışacağım sizce ben ve benim gibi kadınlar ENAYİ mi...6 yıllık evliyim, eşim orta halli bir aile tarafından pek sorumlu olarak yetiştirilmemiş yeterki üniversite okusun niteyiyle bir dediği iki edilmemiş bir insan.. 10 yıl şehir dışında ailesinden uzak üniv. okumuş, çalışmış v.s. , bu 10 yıl sonunda biz tanıştık evlendik eşim İstanbul a yerleşti, 5 yıldır çalışıyor olmasına rağmen hiç birikimi yoktu, onun evlilik masraflarını ailesi benimkileri ben kemdim karşıladım (ailemin maddi durumu kötü), evliliğin ilk yılı internette borsa ve kumar oynadı küçük rakamlar kaybediyordu her seferinde bir daha yapmayacağım dedi, inandım, ben 9aylık hamile iken başkasından borç alarak borsada batırdı, bir kısmını ailesi bir kısmını beraber ödedik , kredi falan, hiç birikimimiz yok bu arada doğum sonrası sıkıntılar vs. söz verdi artık borsa kumar v.s. oynamıyor ama her zaman KISA YOLDAN ZENGİN olma planları var, internet sitesi kurdu google reklamlarından gelir elde etmeye çalışıyor (babası da kumar oynar ve borsa oynar) çünkü her yıl sözleşme yenilemesi gereken bir sektörde çalışıyor iyi para kazanamıyor (bu onun zengin olma uğraşılarının kendince sebebi), çok dışa dönük nazik bir insandır, bulunduğu ortamlarda herkes onu çok sever, ben ise küçüklüğünden beri herşeyi tırnaklarıyla kazıyarak elde etmiş, aşırı sorumluluk sahibi, güvenilir diye tabir edilen bukadar sıkıntı çekince tabii hayatı hep ciddiye alan neşesiz ciddi bir insanım.. kanımca Ağustos böceği ve Karınca misali... konuya tekrar dönersek bu borsa durumları bitti ama bu aralar eşim internetten para kazanma hırsıyla sözleşmesini yenilemedi daha az çalışıyor vs. aslında işin özü ben 7/24 çalışsam ve para kazansam sanki eşim bundan hiç rahatsız olmaz kısaca SORUMSUZ bir insan .. ben bunları aile anlatmıyorum ANNEM ÜZÜLMESİN diye (ablamın evliliği çok problemli olmuştu tüm akrabalara vs. yansıdı), ARKADAŞLARIMA anlatmıyorum ne biçim kocan var demesinler diye, aynı evi paylaştığın insanı ONU TANIYAN birilerine KÖTÜLEMEYİ GRURUMA YEDİREMİYORUM, öbür yandan sorunlu bir ailede büyüdüm evimde huzur olsun en ufak sıkıntıda ANNESİNİN EVİNE giden kadınlardan olmayayım KIZIM kavgalı bir ortamda büyümüsin diye AYILIP BAYILMALI AKRABALARIN EVE DOLUŞTUĞU kavgalar yapmıyorum...CİDDİ ANLAMDA SORUYORUM BEN ENAYİ MİYİM????
Burda herhangi bir ortamda tanıştığım bir arkadaştan bahsetmiyorum, bilmiyorum evlimisiniz, ben evlenmiş olmak için evlenmedim, yani severek bir ömür hayatımı devam ettirmek maksadıyla , aşık olduğum insanla evlendim, sizde bilirsiniz ki bu duygular öyle kolay kolay yabana atılmaz yani evlilik bir çıkar ilişkisi değil, eşiniz işsiz kalınca bir anda silmezsiniz onu hayatınızdan,ancak bu benim geldiğim son nokta yaşadığım birikimlerden bir çıkarım yaptım, burada yeterince açıklayıcı yazılamıyor herşey tabi, bu durum öyle aradaki yani öyle hergün boş gezen hiçbir işe tutunamayan bir insan değil anlatabildim mi , öyle olsa git yoluna dersiniz, mesleği olan, 12-13 senedir çalışan bir insan ancak yaptığı yanlış seçimler ve kısa yoldan zengin olma sevdası bizi bu duruma düşürüyor, şimdi bunları yazınca bazı arkadaşlar hemen savunmaya geçiyorsun diyorlar ben sorulan sorulara cevap vermek adına yazıyorum ... kararsızlığımı şuna benzetiyorum eğer eşiniz sizi hergün dövse durum ortadadır bırakır gidersiniz hem de nefret edersiniz ... benim durumum sevdiğim bir insan (ama soğuyorum, gel gitler yaşıyorum) çocuğumun babası, oturup konuştuğumuzda ağzı çok iyi laf yapıyor, mantıklı bir şekilde beni ikna ediyor (işi ile ilgili aldığı riskler konusunda) , ben de objektif olmaya çalışırken sanırım duygularıma yenik düşüyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?