Eşim beni ENAYİ Mİ zannediyor?

konu sahibine ''enayi gibi gorunuyorsunuz'' demeye getiren bir kac kisiyi kiniyorum, cok saygisizca...

konuya gelince de...
hayat musterek canim elbette kadin da erkek te calisacak.
senin param benim param gibi gormuyorum ben evliligi...
hem esin de calisiyor yani issiz degil, sonucta o da eve para getiriyor...
neden calismak sizi rahatsiz ediyor, yani esinizin sizin calismanizi istemesi rahatsiz edici olmamali bence...
siz de calisirsaniz daha rahat geciniyorsunuzdur ve bu yuzden calismanizi istiyordur...

evet zamaninda borc alip kumar oynamis, beraber odemissiniz ama zaten gecmis gitmis bir olay artik uzerinde dusunmeye, konusmaya gerek yok diye dusunuyorum...
gecmiste sorunlar olmus ama suan icin bir sorun yok diye dusunuyorum(esinin sozlesmesini yenilememesinden baska)

işte beklediğim yorum.... ben ailemde , çevremde, ne kumar ne içki gördüm, ne arkadaşlarından duydum.. insan yaşamadığı şeyi bilemiyor, bence sadece SEVGİ istedim evlenirken, karı koca sırt sırta verir her zorluğu aşarız , kimseye muhtaç olmaz güzel bir hayat kurarız mantığıyla yaklaştım hep, hırsım çabam bundandı.... bu tip erkeklerden sanırım bunu kullanıyor sorumluluk sahibi, kan içen kızılcık şurubu yuttum diyen kadın, belik saf kadın, sevgi eksikliği olan bilemiyorum genel yorumlar yapıyorum,,,kendimde de hatalar arıyorum o ayrı mesele , ama insanların hata yapacağına , eşlerin iyi ve kötü günde yanyan olması gerektiğini inandığım için ve 2 yıllık evliyken hamile kalmış olmam sonrasında son 3-4 yılımın çocuk bakıp borç ödemekten düşünmeye bile vaktimin olmaması nedeniyle öyle akıp gitti, 20-30 yıl kadar uzun değil belike ama neticede benim UYANMAM için gereken süre buymuş belkide ...

ÇOCUĞUMUN MUTLULUĞUNDAN bahsetmem yaşadığım durumun SORUN OLUP OLMADIĞINI BİLE ALGILAMAKTA ZORLANDIĞIM bir PSİKOLOJİ içinde bulunmam, çocuğun mutlu olduğu bir ortam yaratabiliyorsak eğer BELKİ DE İYİ BİR AİLEYİZ düşüncesinde olmam... BEN DE ESKİDEN ÇOK KATIYDIM , İNSANLARA HEMEN ÖYLE niye yaptın o zaman çocuğu, bıraksaydın boşansaydın gibi yorumları KOLAYLIKLA yapardım, ancak YAŞADIĞINIZ ZAMAN İNANIN ÖYLE DIŞIRIDAN GÖRÜNDÜĞÜ gibi olmuyor durum... KARAR VERME YETİNİ BİLE KAYBEDİYORSUN, KARŞNIZDAKİ İNSAN SİZİ TATLI DİLLE İKNA ETTİĞİNDE...MUTLULUK OYUNU MU OYNUYORUM , GERÇEKTEN DURUM BENİM ALGILADIĞIM GİBİ Mİ, KOCAM RİSK ALMAYI SEVEN BİR İNSAN BELKİ ATILIM (YAPMAYA ÇALIŞIYORDUR, (SÜREKLİ İŞ KURMA HAYALLERİ) ,,,BELKİ BEN KORKAĞIM, HALİME ŞÜKÜR MÜ ETMELİYİM V.S. V.S.

kumar oynadığını bilmiyordum sadece lotoya, milli piyangoya ilgisi vardı, ama içten içe kolay yoldan para kazanmak isteyen bir kişilik olduğunu düşünüyordum, ama aynı evde yaşamadıkça eşinizi tam olarak tanıyamazsınız nişanlılık devresi falan hikayedir... bir de gençlik toyluk aşk vesaire , herşey insana dai... insanın başına herşey geliyor hayatta... babasının kumar oynadığını da evlendikten sonra öğrendim, eşim babası gibi değildi , babasını onaylamıyordu, kendisini de aylarca gizli gizli yaptı bu dediklerimi .. önceleri durumun ciddiyetini anlayamadım... bundan sonra pasif kalacağım anlamına gelmiyor bu yazdıklarım, BEN BUNLARI BENİM GİBİ BİR DURUM YAŞAYAN BİRİLERİ VAR MI , VE YAŞADIĞIM DURUM DIŞARIDAN NASIL ALGILANIYOR VS. İÇİN DE PAYLAŞTIM AYNI ZAMANDA... HEM DE İNSANLARA ÖRNEK OLUR BELKİDE FORUM UN AMACI DA BU DEĞİL Mİ ZATEN, KİMSE YANLIŞ ANLAMASIN AJİTASYON YAPMIYORUM....

ENAYİ kelimesini açtığım konu dikkat çeksin ve insanlar yorum yapsın diye seçtim... başka bir kelimede kullanabilirdim, niyetim KULLANILDIĞIMI hissettiğimi PAYLAŞMAKTI... bana ima da bulunanların terbiyesizliği ne diyeyim... , İNSAN kelimenin ARDINDAKİ DUYGUYU ANLAYABİLMELİ...
SİZİN ANLADIĞINIZI düşünüyorum ve öncelikle teşekkür ediyorum... BENİ ÇALIŞMAK RAHATSIZ ETMİYOR ASLINDA ama KADINCA bir duygu işte ERKEK TEN GÜVEN BELKİYORSUN, ben saha her şartta bakarımı herşeye rağmen duymak istiyorsun, belki EN AZINDAN BEBEĞİNİ büyütene kadar, ben ÇALIŞMA HAYATINI kolay kolay bırakmam zaten , liseyi bitirdiğim yaz çalışıp ÜNİVERSİTE harcımı biriktirdim, üniversite boyunca hafta sonları çalışıp hafta içi okudum, liseyi bitirdiğimden beri hiçbir YAZ TATİLİ evde kalmadım 31 yaşındayım o günden beri çalışıyorum....ancak eşim benim kadar gayretli görünmüyor yani GELENEKSEL yapı da nedir ERKEK ÇALIŞIR, KADIN EV BÜTÇESİNE YARDIM İÇİN ÇALIŞIR, SORUMLULUK HİSSE ERKEKTE olmalıdır bizde tam tersi durum işte asıl önemli olan bu, yani kumarın, v.s. nin altında yatan sebep bu gibi geliyor bana SORUMSUZLUK, ÇALIŞMAKTAN HOŞLANMAMA böyle bir insanla zaman geçirmeye değer mi, aşağıdaki yorumlardan birinde yazdığı gibi YILLARIM HEBA oluyor mu... geçmişi unutmak istiyorum evet ama bilinçaltına yerleşiyor bir şekilde siz istem dışı da olsa SOĞUDUM eşimden, yani artık karı koca birlikteliği bile kalmadı neredeyse , utanıyorum bunu yazarken ama aynı evi paylaşan ANNE ve BABAyız biz , EŞ değiliz sanki bu durum daha da ciddileşiyor git gide ve BEN YAŞADIKLARIMA ANLAM VERMEYE çalışıyorum TEK DERDİM BU, TEŞEKKÜR EDERİM....

Sorumluluk sahibi, iyi bir eş, iyi bir anne, hayata ciddi bakan bir birey, yan gelip yatmak yerine didinip çalışan biri enayiyse sizde enayisiniz....
Eşinizin değişebileceğini düşünüyormusunuz? Kendinize samimi olun, bunu tüm gerçekliğiyle kendinize evet yada hayır cevabıyla kabul edin. Sonrasında ben bu insanı hayatımın sonuna kadar taşıyabilirmiyim, eksileri neler artıları neler, kızım böyle bir babayla mutlu olurmu? Bunları bence bir psikyatr yardımıyla yapın, çünki ne kadar yorulmuş, yıpranmış ve kendi içinizde yaralanmış olduğunuz burdan bile hissediliyor. Siz bir annesiniz, kızınız için önce sinirleri ve bedeni yıpranmamış bir anne, emekleri boşa gitmiş olmayan bir kadın olun. İnşallah eşiniz bir an önce bir aile babası olduğunun farkına varır ve sorumluluklarını yerine getirir.

demek istediginizi cok iyi anliyorum...
ailenin sorumlulugu sizden once esinizin yani erkegin ustunde olsun istiyorsunuz, cok haklisiniz...
oyle de olmali zaten...
ama ne yazik ki bazi erkekler el bebek gul bebek yetistirilince, hic parasiz birakilmayinca boyle olabiliyorlar.
erkek dedigin tasi sikip suyunu cikaracak, limon satacak yine de parasini kazanacak yani bunu demek istiyorsunuz sizinle ben de ayni fikirdeyim...
cevremizde sizin esiniz gibi olan erkek tipini cok goruyoruz, bence sorun tamamen aileden kaynaklaniyor.
ama bu sorunu halledebilirsiniz diye dusunuyorum...
esiniz bazi seyleri anlamali yani es gorevini birakin artik babalik gorevi var bir sekilde ne yapmasi gerektigini esinize anlatmalisiniz.

evde sadece arkadas gibi olmanizin altinda yatan sebep esinizin sorumsuzluguyla mi ilgili yoksa monotonlukla falan mi alakali bilemiyorum canim...

aha terbiyesiz de olduk yani...size sizin kelimenizle cevap vermek terbiyesizlikse paylaşırız bu sıfatı demektir...
neyse...
zaten cevabını bildiğiniz bir dünya soruyu sıralamanın bir anlamı yok bence...illa ki birileri yüzünüze söylesin istiyorsunuz...söyleyince terbiyesiz olunuyor...
iyi enayi değilsiniz...eşiniz sizi kullanıyor...dayamış size sırtını oooohhh ne güzel hayat...memnunsanız bu enayilik değildir seve seve dayatırsınız, yok değilseniz hem farkında olup hem kabul ettiğiniz ve hem de şikayet ettiğiniz için evet enayisiniz...
üzgünüm...
ayrıca teşekkür ettiğiniz yazıoyı bir daha okursanız teşekkür edecek ne bulduğunuzu düşünürsünüz belki...
bunca şeyi yaşayan kadına, evdeki koca olmuş kadına, her işi sırtına yüklenmiş kadına, niye şikayet ediyorsun diyen bir yorum...
pehhhhhhhhhhhh...

Teşekkür cevap veren herkes içindi, insanları taşlamak için değil bu forum ben sıkıntımı paylaştım, ve MECAZİ bir kelime kullandım, bunu algılamamış olmanız ve imada bulunmanız SİZİN USLUP HATANIZ....

cıksss...bence pişman oldunuz bile paylaştığınıza...
üslup hatası sizin efendim benim değil...siz size enayi derken ben eşlik ederim...ayrıca kolay kolay böyle hatalar yapmam...
ayrıca büyük harfle yazmak forum kuralları gereği yasak...keşke zahmet edip okusaydınız...
isterseniz algılama kapasitelerimizi, kariyerlerimizi, eğitimlerimizi filan kapıştırmayalım olur mu....sonuç hoşunuza gitmeyebilir...
size rolleri değiştirdiğiniz hayatınızda mutluluklar...gerçeklerle yüzleşmek işinize gelmiyorsa paylaşmayacaksınız...

he ayrıca kendi adıma söyleyeyim imada bulunmadım...açık açık yazdım...imada bulunmak da yasak çünkü...

Mesleğiniz nedir çok merak ediyorum bu kadar saldırgan bir dille yazı yazan insan ne iş yapabilir?????? USLUP ÇOK ÖNEMLİDİR HANIMEFENDİ, bunun diploma ile ilgisi yoktur, isterseniz ORDİNARYUS olun, uslubunuz kötü ise o diplomaları peçete olarak kullanırsınız ancak....

Erkekler birbirini her türlü konuda destekliyorken ve birbirlerinin açıklarını kapatıyorken, biz kadınlar niye birbirimizi yeriz ben bir türlü anlamıyorum :1no2:

Huzurumuz kaçmasın istiyorsunuz ama zaten ortamınızda huzur yok. Siz evliliğinizi gözden geçirin. Gerekirse annenizin evine gidin. Çünkü böyle sorumsuz bir babanın kızına da bir yararı olmaz. Ve bir daha asla onun borçlarını ödemeyin

Sonra o erkek alışıyor ve bişeyin sorumluluğunu almak istemiyor ya da benim gücüm bu kadar ne yaparsan yap diyor.Bence bir erkek ne olursa olsun kendi parasını kazanıp yesin

Burda herhangi bir ortamda tanıştığım bir arkadaştan bahsetmiyorum, bilmiyorum evlimisiniz, ben evlenmiş olmak için evlenmedim, yani severek bir ömür hayatımı devam ettirmek maksadıyla , aşık olduğum insanla evlendim, sizde bilirsiniz ki bu duygular öyle kolay kolay yabana atılmaz yani evlilik bir çıkar ilişkisi değil, eşiniz işsiz kalınca bir anda silmezsiniz onu hayatınızdan,ancak bu benim geldiğim son nokta yaşadığım birikimlerden bir çıkarım yaptım, burada yeterince açıklayıcı yazılamıyor herşey tabi, bu durum öyle aradaki yani öyle hergün boş gezen hiçbir işe tutunamayan bir insan değil anlatabildim mi , öyle olsa git yoluna dersiniz, mesleği olan, 12-13 senedir çalışan bir insan ancak yaptığı yanlış seçimler ve kısa yoldan zengin olma sevdası bizi bu duruma düşürüyor, şimdi bunları yazınca bazı arkadaşlar hemen savunmaya geçiyorsun diyorlar ben sorulan sorulara cevap vermek adına yazıyorum ... kararsızlığımı şuna benzetiyorum eğer eşiniz sizi hergün dövse durum ortadadır bırakır gidersiniz hem de nefret edersiniz ... benim durumum sevdiğim bir insan (ama soğuyorum, gel gitler yaşıyorum) çocuğumun babası, oturup konuştuğumuzda ağzı çok iyi laf yapıyor, mantıklı bir şekilde beni ikna ediyor (işi ile ilgili aldığı riskler konusunda) , ben de objektif olmaya çalışırken sanırım duygularıma yenik düşüyorum...

İlk mesajınız ve son mesajınız!
Hemen bir bakın!

Jelarsin tabikide gelgitler yaşaman normal,hayat bu ne getireceği belli olmaz ki,bir bakmışsın bir hafta bir yıl sonra eşiniz kısa yoldan zengin olunmayacağını anlar da iyi bir iş bulur,13 yıl çalışmış 1 yıl çalışmadığı diye hemen kötü olmasın eşiniz arkasında durun, biraz sabır...biraz zaman...baktın aynı kafada o zaman düşünürsün yolları ayırsam mı diye...mücadeleci kadınları ve aşk evliliği yapan kadınları her zaman takdir etmişimdir yıkıcı olmak kolay,önemli olan yapıcı olabilmek guclubacismile

Canım kadının ve erkeğin aynı anda çalışması gayet doğal birşey...
Ama sen de bizim toplumda yetişmişsin. Bilirsin ki toplumumuz sadece kadının çalışmasını erkeğin evde oturmasını hoş karşılamaz...
Bu eve bakması gereken sensin, sen çalışmıyorsan ben de çalışmıyorum diye resti çekecektin. Bak o zaman iş bulacak mıydı kumara devam mı edecekti...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…