- Konu Sahibi Akuamarin10
-
valla anlamadım ?
şimdi ev hanımlarının sorunu bordroları olmaması mı
valla bu konu uzar gider ev hanımı beni anlamaz ev ev hanımını
ama ben yinede bu konu için konusuyorum sorunun hastalık kaynaklı olduğunu düşünüyorum fıtık değilde panik ataktan kaynaklı bence
çok halsiz oluyorum falan demiş konu sahibi bayan bence bir kan testi yaptırın ve doktora görünün yanlış bilmiyorsan bu halsizlik isteksizlik depresyona işaret olabilir
bende tamda bunu kasdetmiştim.arada çatalını bardağını kaldırsın hepsi bu konuyu ne kadar dallandırıp budaklandırdınız.bunları yapan erkekle evlenirim ne demek evlenmek ve sevgili olmak farklı şeyler o insanın ilerde yapıp yapmayacağını inanın anca aynı eve girdiğinizde anlıyorsunuz.neyse biraz kadınlıkla birazda kişilik meselesi bu.yanlış kelime bu zaten" oturuyor1 kadın akşama kadar evdemi mi oturuyor allah aşkına işler bitmiyorki sizde biliyorsunuz.. kadın çalışınca daha farklı daha zor tabi ama çalışmıyor diyede çorabına varana kadar önüne getirmek vss.bu tür basit şeyleri erkekler yapabilir hepsi bu.
merhaba kızlar..durumumu kısaca özetlemek istiyorum.yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum eşime geçenlerde bana yardım etmediğini,hayatın müşterek olduğunu bazı şeylere elini sürmesi gerektiğini söledim.ama sölediğime inanın bin pişman oldum..1 yılı geçkin evliyim .çocuğumuz yok ama eşim bencil hep kendi rahatını ,keyfini düşünen biri..sanırsın beni hizmetçi diye almış.gel görki bunla alakalı sitemde bulundum p.atak hastasıyım ve ciddi uyku problemim var.iş yapmak bazen çok zorluyor beni.devamlı iş çıkarıyor zaten çamaşırı bulaşığı btmiyor akşama kadar herneyse dedim çok yoruluyorum bazen yada canım istemiyor yada acelemiz var. o an ne var yani hayat müşterek senin de elin kolun var çalışıyorsun diye yediğin tabağı misal lavaboya bırak,yada en son sen yediysen şöle bi temizleyiver masayı ki istediğim en zor iş onun için.o an benim işim varsa mesela yada başka şeyle meşgulsem çayını koyuver kahvaltıda önünde bardak beni bekliyor.. dedim neden böle yapıyosun ben senin özel hizmetçinmiiym bunlar gibi bi sürü örnek marketten alır böle poşet poşet puding hazır kek bilmemne bana der eve gidince yaparsın.ben onun özel zevkleri için hazırakurulmuş robotmuyum sölermisiniz ?bekarken pekala yapıyordu herşeyi.dedim zaten hazır puding çeviriver ocakta falan dedim hep beni bekleme ne varki onda dedim.heryere yetişemem ki dedim bana hakaret gibi cevap verdi.hem suçlu hem güçlü..neymiş çayını koymuyorsa beni beklediinden değilmiş bana ihtiyacı olduğundan değil herşeyi kendi halledebilrmiş sözde... ama icraat yok..ilerde çocuk olunca napcam dedim herşeyi benden bekleme bazı şeyleride sen yap dedim.bana dediği şey :"ben yaparsam abartırım" dedi ya her işi ben yaparım yada elimi sürmem gibi yani..bende abartmıcan sadece yardımcı olcan dedim.arada sırada çok bişey istemiyom dedim..eşine yardımcı ol dedim ki bu hastalık ve uykusuzluk beni çok asabi yaptı.neyse şimdede bana nispet yapar gibi bakıyorum ütü yapıyor,sofrayı topluyor falan yemek yapmaya girişiyor dediği gibi abartıyor..ve bu beni yaralıyor bu seferde evde kendimi fazlalık gibi hissetmeye başladım beni suçluluk psikolojisne sokmak istior aklınca sen ne biçimsin kadınsın ütüyü bile ben yapıyorum gibi mesajlar falan verecek aklı sıra..ee bende diorum yapacağın yardımı ilerde başıma kaktıktan sonra istemem dedim bırak dağınık kalsın .napacağımı bilemedim kızlar." ben bilerek yapmıyorum kadınlar işlerine karışılmasını sevmez annemden biliyom" dedi.karışırsamda herşeye karışırım evin düzeni değişir dedi..ben yaparsam iş, kendini ben neciyim gibi hissedersin dedi.ne yapcağımı şaşırdım şaka gibi ya alay eder gibi.bir işin b..konu çıkarmadan yardım etmek bukadarmı zor..çok şeymi istedim alt tarafı özel zevkleri için arada mutfağa girmesini,kendi çöpünü kendisinin atmasını elime tutuşturmamasını,örneğin ben yemek yapıyosam o salata yapsın bazı erkekler vardır böle mutfakta karısına yardım eden..çünkü bazen vaktimiz olmuyor dışardan geliyoz apartopar yemeğe oturmak zaman alıyor oda elini sürse sofra hazır olcak ama gidip p.sunu dvirip yatıyor ben sadece arada onunda varlığını hissetmek istedim.ama suçlu gene ben oldum..beni kadınlığımla vurmaya kalkıyor şimdi.ütü çamaşır,yemek ben yapıyorum sen kadın halinle yapamıyosuna getiriyor çok zoruma gidiyor sizce yardım istemekle hata mı yaptım?
ya bu ev işlerini gözünüzde ne kadar büyütüyorsunuz.:44:
çamaşırı maline yıkıyor
bulaşığı makine yıkıyor
ev elektrik süpürgesiyle süprülüyor
yerler ya viledayla ya da buharlı makineyle siliniyor
özel deterjanlarla toz alınıyor
çeşmelerden sıcak su akıyor
evler sıcacık
evde her türlü konfor varken olacak işmi.bizim büyüklerimiz: siz işten korkacağınıza iş sizden korksun derdi.ne kadar doğru sözmüş.
eskiden,aslında çokta eski değil 15 sene öncesi bu imkanlar yoktu.kadınlar ne zahmetlerle,soğuk evlerde iş yapar,çocuk bakardı.biraz da şükredin lütfen
Ayy denizzzz boşan o zaman madem bu adam sana uygun değilmiş boşan çorapları yüzünden.
Bütün evdeyken kendine iş çıkartırsın ben hem uzun bir süre çalışmayan hem de çalışan bir kadınım.
Her iki grup içinde yorum yapabilirim sanıyorum.
Evde iş bitmez çünkü insan kendine iş çıkartır.
Ben evi haftada bir temizliyorum çalışmayan hanım 3 günde bir temizler.
Ben iki çeşit yemek yaparım çalışmayan hanım 5 çeşit yemek yapar.
Bunun gezmesi tozması tv izlemesi internete girmesi kitap okuması vardır.
Çalışmadığım zaman sabahtan kahvaltıdan sonra yemeğimi yapar öğleden sonra full gezerdim.
Hayır ne yapayım boş vakit var :) Gitmediğim avm içmediğim kahve görmediğim yer kalmadı :)
Evde çıldıracak değilim akşama eşime saracağıma gündüz işimi halleder gezerim.
Öyle atom karınca bir tip de değilimdir yani ne kadınlar gördüm çılgınca pratik şekilde iş yapan gayette keyfime düşkün bir tipim.
Derdin ev işiyse eşinin sana ayırdığı paradan ayır ev işini bir hanıma yaptır haftalık.
Bu şekilde kocanın çorabı gözüne batmaz yok illa koca o çorabı kaldıracak diyorsan eşinin ortalama 30larında olduğunu düşünüyorum.
Buyur değiştirebiliyorsan değiştir...
Burası kadınlar kulubü diye insanlar seni pohpohlamak zorunda değil kaldı ki gerçek dost insanın hatasını söyleyendir.
Her evin rutini başkadır ama senin koca böyle çorabı ortada bırakıyor ve puding istiyor çocuk yok çalışmıyorsun yapacaksın arkadaş burada artistlik cümleler kuramam ki..
Kadın hakları bıdı bıdı yapmayacağım ha yapana da saygım var ama diyorum ya öyle koca buluyorsun o zaman.
Ben şahsen mesela babam gibi bir adamla evlenseydim senin gibi kriz geçiriyor olurdum.
Sofrada suyunu bile koymaz örnek yani ama başka türlü bir adamla evlendim.Dağıma göre kar istedim yani.İşime gelenle şimdi onunla da artılarımız ve eksilerimizle mutlu olmayı biliyorum.
Bana has değil milyonlarca kadın yapıyor bunu sende işe eşini sevmekle başla garanti veriyorum gözüne dağ gibi gelen şeyler boşmuş diyeceksin.
Deniz kardeşim arkadaşım ablam bacım git tedavini tamamla.
Cidden tam sayfa yazmışsın arada önemli birşey var ise söyle o kadar sıkıcı ki tamamını okumadım bile.
Tutturmuşsun anlamıyorsunuz,okuduğunuzu düzgün okuyun falan..
Belki sen kendini yanlış ifade ediyorsundur olamaz mı?
O kadar kişi yanlış anlıyorda siz de hiç bir hata yok mu ?Yok zeki kadınlar sizi anlarmış falan eee ne demek oluyor bu :)
Bir sürü koskoca kadına siz anlamıyorsunuz salaksınız beni zekiler anlar diyorsun hakaret eden de ben oluyorum :)
Yahu çocuk gibi laf cambazlıkları falan...
Komik yahu,ben olgun evli barklı bir kadınla konuştuğumu sanıyordum üç kelimeden biri hakaret , ilkokul seviyesinde laf sokmalar.
Allah adamcağıza sabır ve selamet versin.
Şu anda çalışmıyorum ama çalıştığım dönemde de, şimdide eşim bana yardım etmeye çalışır.
Bulaşık makinası boşaltıyorsam sesi duyar yardıma gelir,
Çamaşır çıkarıyorsam sepetimi taşır.
Yemek yiyeceksek sofrayı hazırlamama yardım eder, kaldırmamada.
İşimizi çabuk bitirdiğimiz için kahve yaparım beraber içeriz:))
Bu ne eşimi enayi nede beni tembel yapar.
hayatı paylaşıyoruz biz.
İşi- gücüde, varlğı yokluğu da, hayatıda...
Konu sahibi arkadasım eşinden beklediğin şeylerde çok haklısın evlilik hizmetçilik demek değildir. Bir erkeğin emrine amade olmak değildir.Niye anamın babamın rahat evinden gidip (sözde evlilik) bence degil parasız hizmetçilik yapayım.Evlilik paylaşmaktır (kadın çalışsın çalışmasın). Ama maalesef bizim kadınlarımız hizmetçi ruhlu olduğu için bu işleri kendi vazifesi olarak görüyor.
O yüzden kendinizi boşuna anlatmaya çalışmayın anlamazlar.
madem ben yanlış düşünüyorum benim gibi düşünenlerde mi yanlış en yada bir başkası düşüncesini katılmıyorum dişe hakaret mi etmek lazım çok sinirim bozuldu çok konuyu nasıl kapatcamdenizim işin çok zor ya hiç mi yardımı dokunmuyor?sen iş yaparken mesela bi bardağa çay koymayı çok mu görüyor.sorsan anası ayağına getirmiş herşeyi.evlendikten sonra da eşten bekliyorlar.anasına sorsan böyle yaptırırdım şöyle ettirirdim der.sanki paşalar gibi mi büyütmüş.ama iş geline gelince yerecek yaa sen şu kişi gibi etme haaa böyle etme hıııı der.
bende hemen hemen 3 yıl 3 aydır evliyim sağolsun eşim hep yardımcı olur.3 yıldır da boyun fıtığım panik atağım var.boyun fıtığımdan dolayı eve makina tutar temizler.bebeklerimi beslerken yardımcı olur uyuturken yardımcı olur.tabi ben yorulduğumda ve baş edemediğimde destek olur..hakkını ödeyemem eşimin.
sende şöyle yapabilirsin mesela ütü mü yapıyor sende evi toparla.bulaşıklarımı topluyorsun ondan da çayını koymasını iste.şikayet ederse "işim var işine gelirse "de yada "senin çayını koyarım ama bulaşıkları da sen toplarsın ""de..eninde sonunda o çayı içeceği varsa içer.
mutlaka kendi ihtiyacı için senin işine engel olacaksa açıkça yüzüne vur.hele bir de çocuk olunca napıcaksınız?çocuk olmadan böyle sorunlar yaşıyorsunuz çocuk olunca sen harap olursun.
resti çekecek değil ya seni gözden çıkarmaz herhalde.uykusuzluk adamı mahveder zaten kaldı ki ev işi.ben bile bu boyunla ,belle bebeklere ve ev işine yetişmeye çalışıyorum birde uykusuzluk yorgunluk ekleniyor bağrıma bi öküz oturuyor kalkmak bilmiyor.
sen bir an önce ipleri eline al.başka türlü baş edemezsin.bunun için bence bir yol izle.
gerekirse kendi işlerini yap onun zevklerini boşla.
hoş gerçi biz kadınlar yapamayız kıyamayız sorun olmadan yapsınlar isteriz ama
bu anlattıkların sanırım beni enayi yapıyor, bugünden itibaren isyan başlatıyorum evde iş yavaşlatma eylemi yapıcam:)
arkadaşım sen iyimisin ya laf sokan hakeret eden sensin al işte yine aynı şeyi yapıyosun"" tedavi ol ,ilkokul seviyesi,yok bacım bilemem ne? kimin eğitim seviyesi ne derece düşük ortada. .altından kalkamadığı, verecek cevabı olmayan kişler anca senin gibi hakarete başvurur.çünkü onlar anlaşma biçini iletişim kurma biçimi budur.yapmak istediğim en son şeyi yaptırdın bana yani bravo sana ! ben salaksınız mı dedim ya? hastamısın sen? salaksınız aptalsınız die bişey sölemedim o kelimelerin senin kullandığını hakareti senin yaptınığını söledim ki bu mesajında da kullandın. kıtmısın ?kıtsın bence al bu seferde ben edeyim o zaman hakaret zorla kaşınıyorsun yani adam gibi sana cevap yazma zahmetine giriyorum hata bende .durumu izah etmeye çalışıyorum.bence önce sen bir tedavi ol sinir hastslıklarına sinirlerini falan aldır malum saldırganlık diz boyu...daha ne kelime kullandığını bilmiyosun hatırlamıyorsanda sayfalara gir bak o kelimeyeleri ilk önce kim kullanmış.hayret bişiy ya kavga etmeye gelmişsin belliki foruma bide senin gibilerle uğaşmak zorunda bırakıyosun beni allah bence senin kocana sabır versin her lafı başka taraftan anladığın için ayrıca bana laf yetiştirmek zounda da değilsin hoşuna gitmiyorsa cevap yazmazsın ama hakaret de edemesin o hakareti yedirirler adama..akıllı ol adamı tahrik etme hakareti yapan sensin birde savunmaya geçiyosun yürü git üfürükten insan..!
sorun tam dediğin gibi eşini sevmek.eşinin gerçekten sevenin gözüne birşey batmaz.eşime akşam boyu hizmet ediyorum sağlığım yerindeyken ama hiç rahatsız değilim.bu günlerde ben rahatsızım sağ olsun o bana yapıyor,hiç hoşlanmadığı halde
Konu sahibi arkadasım eşinden beklediğin şeylerde çok haklısın evlilik hizmetçilik demek değildir. Bir erkeğin emrine amade olmak değildir.Niye anamın babamın rahat evinden gidip (sözde evlilik) bence degil parasız hizmetçilik yapayım.Evlilik paylaşmaktır (kadın çalışsın çalışmasın). Ama maalesef bizim kadınlarımız hizmetçi ruhlu olduğu için bu işleri kendi vazifesi olarak görüyor.
O yüzden kendinizi boşuna anlatmaya çalışmayın anlamazlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?