eşim beni kadınlığımla vurmaya kalkıyor:(

Arkadaşlar konu sahibini eleştiriyorsunuz ama bazı erkekler de ciddi anlamda hazırcı olabiliyor.anneciği kendi evinde kıpırdatmıyor,kıyamıyor...evlendikten sonra da aynı zevki tadacağını sanıyor..ama kadın göstermeyince "ben yapamam,zamanım yok,yorgunum" gibi bahaneler üretiyor..çok fazla şey istemiyor konu sahibi anladığım kdarıyla..önündeki çayı kendi koysun yeter.fazladan bir şey isteyen de yok sanırım..bazı erkekleri bu konuda boş bırakmamak lazım kusura bakmayın.

arkadaşlar hepinize verdiğiniz cevaplar için yaptığınız yorumlar için teşekkür ederim..fakat konu biraz saptı amacını aştı fazla uzadı kimseyi kırmak istemem ama konuyu kapatmak istiyorum yada silmek bu mümkünmüdür acaba bilen birisi varmı?

:)) aslında ben hem calısan bir bayanım eve en erken 7 de geliyorum ama bütün işler bana bakıyor, eşim inanılmaz dereccede dağınıktır ve ayrıca sürekli evi kirletir,iş yapmadığı gibi ekstradan bir sürü iş de cıkarır, gene de evim hep temizdir arada kadın cagırırım pes edince, yemeğim hep hazırdır, ama bu durumu sevmiyorum, sonucta biz bayanlar da köleliğe gelmedik bu dünyaya
bu arada asla kalkıp eşime su cay meyve vermem, o kadarını da kendisi yapsın, sadece arada yaparım, o kadar da kıpırdasın evde bişi olmaz

Son düzenleme:

Ayy denizzzz boşan o zaman madem bu adam sana uygun değilmiş boşan çorapları yüzünden.
Bütün evdeyken kendine iş çıkartırsın ben hem uzun bir süre çalışmayan hem de çalışan bir kadınım.
Her iki grup içinde yorum yapabilirim sanıyorum.
Evde iş bitmez çünkü insan kendine iş çıkartır.
Ben evi haftada bir temizliyorum çalışmayan hanım 3 günde bir temizler.
Ben iki çeşit yemek yaparım çalışmayan hanım 5 çeşit yemek yapar.
Bunun gezmesi tozması tv izlemesi internete girmesi kitap okuması vardır.
Çalışmadığım zaman sabahtan kahvaltıdan sonra yemeğimi yapar öğleden sonra full gezerdim.
Hayır ne yapayım boş vakit var :) Gitmediğim avm içmediğim kahve görmediğim yer kalmadı :)
Evde çıldıracak değilim akşama eşime saracağıma gündüz işimi halleder gezerim.
Öyle atom karınca bir tip de değilimdir yani ne kadınlar gördüm çılgınca pratik şekilde iş yapan gayette keyfime düşkün bir tipim.
Derdin ev işiyse eşinin sana ayırdığı paradan ayır ev işini bir hanıma yaptır haftalık.
Bu şekilde kocanın çorabı gözüne batmaz yok illa koca o çorabı kaldıracak diyorsan eşinin ortalama 30larında olduğunu düşünüyorum.
Buyur değiştirebiliyorsan değiştir...
Burası kadınlar kulubü diye insanlar seni pohpohlamak zorunda değil kaldı ki gerçek dost insanın hatasını söyleyendir.
Her evin rutini başkadır ama senin koca böyle çorabı ortada bırakıyor ve puding istiyor çocuk yok çalışmıyorsun yapacaksın arkadaş burada artistlik cümleler kuramam ki..
Kadın hakları bıdı bıdı yapmayacağım ha yapana da saygım var ama diyorum ya öyle koca buluyorsun o zaman.
Ben şahsen mesela babam gibi bir adamla evlenseydim senin gibi kriz geçiriyor olurdum.
Sofrada suyunu bile koymaz örnek yani ama başka türlü bir adamla evlendim.Dağıma göre kar istedim yani.İşime gelenle şimdi onunla da artılarımız ve eksilerimizle mutlu olmayı biliyorum.
Bana has değil milyonlarca kadın yapıyor bunu sende işe eşini sevmekle başla garanti veriyorum gözüne dağ gibi gelen şeyler boşmuş diyeceksin.

Konu sahibi arkadasım eşinden beklediğin şeylerde çok haklısın evlilik hizmetçilik demek değildir. Bir erkeğin emrine amade olmak değildir.Niye anamın babamın rahat evinden gidip (sözde evlilik) bence degil parasız hizmetçilik yapayım.Evlilik paylaşmaktır (kadın çalışsın çalışmasın). Ama maalesef bizim kadınlarımız hizmetçi ruhlu olduğu için bu işleri kendi vazifesi olarak görüyor.

O yüzden kendinizi boşuna anlatmaya çalışmayın anlamazlar.

ya bu ev işlerini gözünüzde ne kadar büyütüyorsunuz.:44:

çamaşırı maline yıkıyor

bulaşığı makine yıkıyor

ev elektrik süpürgesiyle süprülüyor

yerler ya viledayla ya da buharlı makineyle siliniyor

özel deterjanlarla toz alınıyor

çeşmelerden sıcak su akıyor

evler sıcacık

evde her türlü konfor varken olacak işmi.bizim büyüklerimiz: siz işten korkacağınıza iş sizden korksun derdi.ne kadar doğru sözmüş.

eskiden,aslında çokta eski değil 15 sene öncesi bu imkanlar yoktu.kadınlar ne zahmetlerle,soğuk evlerde iş yapar,çocuk bakardı.biraz da şükredin lütfen

denizim işin çok zor ya hiç mi yardımı dokunmuyor?sen iş yaparken mesela bi bardağa çay koymayı çok mu görüyor.sorsan anası ayağına getirmiş herşeyi.evlendikten sonra da eşten bekliyorlar.anasına sorsan böyle yaptırırdım şöyle ettirirdim der.sanki paşalar gibi mi büyütmüş.ama iş geline gelince yerecek yaa sen şu kişi gibi etme haaa böyle etme hıııı der.

bende hemen hemen 3 yıl 3 aydır evliyim sağolsun eşim hep yardımcı olur.3 yıldır da boyun fıtığım panik atağım var.boyun fıtığımdan dolayı eve makina tutar temizler.bebeklerimi beslerken yardımcı olur uyuturken yardımcı olur.tabi ben yorulduğumda ve baş edemediğimde destek olur..hakkını ödeyemem eşimin.

sende şöyle yapabilirsin mesela ütü mü yapıyor sende evi toparla.bulaşıklarımı topluyorsun ondan da çayını koymasını iste.şikayet ederse "işim var işine gelirse "de yada "senin çayını koyarım ama bulaşıkları da sen toplarsın ""de..eninde sonunda o çayı içeceği varsa içer.

mutlaka kendi ihtiyacı için senin işine engel olacaksa açıkça yüzüne vur.hele bir de çocuk olunca napıcaksınız?çocuk olmadan böyle sorunlar yaşıyorsunuz çocuk olunca sen harap olursun.

resti çekecek değil ya seni gözden çıkarmaz herhalde.uykusuzluk adamı mahveder zaten kaldı ki ev işi.ben bile bu boyunla ,belle bebeklere ve ev işine yetişmeye çalışıyorum birde uykusuzluk yorgunluk ekleniyor bağrıma bi öküz oturuyor kalkmak bilmiyor.

sen bir an önce ipleri eline al.başka türlü baş edemezsin.bunun için bence bir yol izle.

gerekirse kendi işlerini yap onun zevklerini boşla.

hoş gerçi biz kadınlar yapamayız kıyamayız sorun olmadan yapsınlar isteriz ama

Şu anda çalışmıyorum ama çalıştığım dönemde de, şimdide eşim bana yardım etmeye çalışır.
Bulaşık makinası boşaltıyorsam sesi duyar yardıma gelir,
Çamaşır çıkarıyorsam sepetimi taşır.
Yemek yiyeceksek sofrayı hazırlamama yardım eder, kaldırmamada.
İşimizi çabuk bitirdiğimiz için kahve yaparım beraber içeriz:))

Bu ne eşimi enayi nede beni tembel yapar.
hayatı paylaşıyoruz biz.
İşi- gücüde, varlğı yokluğu da, hayatıda...

kesinlikle sana katılıyorum arkadaşım insan iş yapmayıncada boş boş oturacak valla ben hem iş yerinde hem evde çalışıyorum birde binayla uğraşıyorum,evde 2 erkek severek yapıyorum.sonuçta evimin işini yapıyorum başkasının işini değil o bile mutluluktur bana

Son düzenleme:

sorun tam dediğin gibi eşini sevmek.eşinin gerçekten sevenin gözüne birşey batmaz.eşime akşam boyu hizmet ediyorum sağlığım yerindeyken ama hiç rahatsız değilim.bu günlerde ben rahatsızım sağ olsun o bana yapıyor,hiç hoşlanmadığı halde

arkadaşım sen iyimisin ya laf sokan hakeret eden sensin al işte yine aynı şeyi yapıyosun"" tedavi ol ,ilkokul seviyesi,yok bacım bilemem ne? kimin eğitim seviyesi ne derece düşük ortada. .altından kalkamadığı, verecek cevabı olmayan kişler anca senin gibi hakarete başvurur.çünkü onlar anlaşma biçini iletişim kurma biçimi budur.yapmak istediğim en son şeyi yaptırdın bana yani bravo sana ! ben salaksınız mı dedim ya? hastamısın sen? salaksınız aptalsınız die bişey sölemedim o kelimelerin senin kullandığını hakareti senin yaptınığını söledim ki bu mesajında da kullandın. kıtmısın ?kıtsın bence al bu seferde ben edeyim o zaman hakaret zorla kaşınıyorsun yani adam gibi sana cevap yazma zahmetine giriyorum hata bende .durumu izah etmeye çalışıyorum.bence önce sen bir tedavi ol sinir hastslıklarına sinirlerini falan aldır malum saldırganlık diz boyu...daha ne kelime kullandığını bilmiyosun hatırlamıyorsanda sayfalara gir bak o kelimeyeleri ilk önce kim kullanmış.hayret bişiy ya kavga etmeye gelmişsin belliki foruma bide senin gibilerle uğaşmak zorunda bırakıyosun beni allah bence senin kocana sabır versin her lafı başka taraftan anladığın için ayrıca bana laf yetiştirmek zounda da değilsin hoşuna gitmiyorsa cevap yazmazsın ama hakaret de edemesin o hakareti yedirirler adama..akıllı ol adamı tahrik etme hakareti yapan sensin birde savunmaya geçiyosun yürü git üfürükten insan..!

bu anlattıkların sanırım beni enayi yapıyor, bugünden itibaren isyan başlatıyorum evde iş yavaşlatma eylemi yapıcam:)

Uganda'da böyle değil yani Yeni Zelenda'da böyle değil Londra'da böyle değil..
Oralarda adam işten geliyor yemeği bulaşığı ütüyü yapıyor bir de karısına masaj yapıyor.
Biz de hizmetçi ruhluyuz .
Ezikleye ezikleye bitiremediniz Türk milletini..
İnsanın sevdiği bütün gün köpek gibi çalışan adamın çayını koyması neden bu kadar incitiyor ki sizi ?
Siz koymazsınız olur biter..
İnsanın onu sevip sayan kocasına çocuklarına yaptığı şey hizmetçilik değil lütuf olur.
Nasıl adam çalışıp kadını geçindirirken kendini köle gibi hissetmiyorsa kadın eşine iş yaparken neden hizmetçi oluyor?
Neden bu çifte standart ?

Son düzenleme:
madem ben yanlış düşünüyorum benim gibi düşünenlerde mi yanlış en yada bir başkası düşüncesini katılmıyorum dişe hakaret mi etmek lazım çok sinirim bozuldu çok konuyu nasıl kapatcam

konu sahibi ev hanımı mı değil mi bilmiyorum

eğer ev hanımıysa işleri kendi yapmalı + eşini de hoş tutmalı

sonuçta eşi de akşama kadar nelerle uğraşıyor

kaç erkek var işten geldiğinde iş sıkıntılarıyla eşinin canını sıkan?

bir çok erkek işyerindeki problemlerini anlatmıyor diye sanmayalım ki hiç sıkıntısı yok

biz kadınlar da(ev hanımları için söylüyorum)eşimiz işten gelir gelmez başlarız söylenmeye

yok akşama kadar oturmadım da şunu yaptım da sen de hiç yardımcı olmuyorsun da v.s.

ama eşe dosta çaya gitmeyi hiç ihmal etmeyiz

eğer sen de çalışıyorsan eşin de yardımcı olmalı ya da sen erken geliyorsan,çalışma saatin daha az ise

işten gelince bir süre dinlenip sonra evin işine başlayabilirsin

benim eşim hep işlerin yarısını kendinin yaptığını savunur

bulaşık makinesi aldım deterjanlarını alıyorum faturaları ödüyorum

bir nevi yarısını ben yıkamış oluyorum der

alarak senin işini yarıya indirdim der.kurutucu aldım çamaşır asıp toplama derdin kalmadı der v.s.

ben de şöyle bir düşününce hak veriyorum doğrusu

ben de ev hanımıyım evimin,eşimin ve çocuklarımın bütün ihtiyaçlarını karşılarım(elimden geldiğince)

bunları yaparken de hiç gocunmam

Son düzenleme:
bu anlattıkların sanırım beni enayi yapıyor, bugünden itibaren isyan başlatıyorum evde iş yavaşlatma eylemi yapıcam:)

Canım inan annem tam geyşa ruhludur.
Babam bir bardak su almaz.
Canı sağolsun öyle alıştırmış annem.
Yalnız kalsa kendine yetemez.
Ben eşimi ilk günden yardıma çağırdım.
Oda kırmadı kıyamadı geldi.
Muhabbet ede ede, güle söyleye ,
ödül ceza yöntemi:)))
Alıştı şimdi gel dememe gerek yok.

çalışan da olsan ev hanımı da evde hergün aynı işleri yapmak insanı yorar ve zevk almadığın şeyler hergün daha fazla zorlaşır.
ama çalışmıyorsan bile senin yapamayacağın zorlanacağın durumlar vardır.olmalı.ben bekar bir insanım.dışardan zırvalıyor diyebilirsiniz.
öncelikle sizi en zorlayan şeyin ne olduğuna karar verin ve bu konuda direkt olarak ve açıkça sakin bir zamanda sohbet edermiş gibi eşinize bir erkek olarak size sahip çıkmasını isteyin ona güvendiğinizi gösterin ve onun sizden daha güçlü olduğunu söyleyin.bu konun sizin için neden zor geldiğini ona anlatın sizi anlayacaktır.

İyi forumun mafyası yoktu tam oldu.
Ne yaparlar mesela beni akıllı olmazsam topuklarımdan falan mı vururlar :)
İnsan özünü tutamaz bir yerde patlak verir.
Üzüldüm..

Ben de eşimi deli gibi seviyorum iyi ki onunla tanışmışım ve evlenmişm
Ama seviyor olmak evin herşeyini kadının yapması demek değil ki
Eşim de beni seviyor ki yardımcı oluyor aynı sevgi durumu onun için de geçerli ben mutlu olayım diye evle ilgili bi sürü şeyi yapıyor
Yani ne sevgi ne o ne bu tek taraflı değildir karşılıklıdır.

anneme,babama,kaynanama,kayınpederime,kocama,çocuklarıma,kardeşlerime,arkadaşlarıma,komşularıma yani sevdiğim herkese iş yapmaktan hiç gocunmam.bu hizmetçi ruhluluksa öyleyim.kendimle gurur duyuyorum,sevdiklerime faydalı olduğu,yardımcı olduğum için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…