- Konu Sahibi Akuamarin10
-
burada mağdur olan ben değilim de eşim gibi konuşmuşsunuz.fikrinize saygı duyayım ne diyeyim.kadınlığı hala görec gibi adleldilen bir toplumda yaşıyoruz bir derdimi bir sitemimi dile getirdim insanlar yargılasın yada eleştirsin die değil.çünkü bu çok basit.ahkam kesmekde öle..ama gel gelelim bu benim skıkıntılarımdan sadece bir tanesi.belki önemsiz ama hayatımı evliliğim etkileyen bişey.hadi onu geçtim ben çalışmıyorum evet.ama bu benim gün boyu evde devirip yattığım anlamına gelmiyor ne yazıkki gün boyu iş eşler dönene kadar bitmiyor malesef ayrıca.p.atak be boyun fıtığım var gerçi olmasaydı bile bir erkeğin eşine yardım etmek ufak tefek şeylerde yardımı olmak bende burdayım dercesine destek olması ne derece ayıpsanır eleştirilir oldu anlamadım.dikkatli okursanız ben ev işi yapsın ütü bulaşık girişsin demedim arada elini bazı şeylere sürsün suya sabuna dokunsun babında evdeki varlığını hissettirsin herşeyi benden beklemesin üşengeç davranması dedim.bundan şikayet ettim sadece.erkekler çalşıyor bütü işin kadından beklenmesi ne derece doğru o zaman çalışan bayanlar ne yapacak?o bayanları takdir ediyorum zaten.hem işe hem eve yetebildikler için..hayat müşterektir evet bende tam bundan bahsediyorum.bir erkek çöpünü bile bana attırıyorsa çorabını banyoya,tabağını tezgaha kaldırmaktan acizse bunun adı tembelliktir başka bişey değildir kusra bakmayın.ve hazırcılıktır.kadının görevi die de bi olay yoktur.kadının sorumluluğu sadece gün boyu evde boş oturmaması ve haliyle işlerin ona kalması olayıdır ve yapmalıdır elbette ama bu bir görev yada zorunluluk olmamalıdır.eşler iş bölümüne gidebilir.zaman zaman.bunu başarıyla uygulayanda çok çift vardır.onlar yanlışmı yapıyor o halde?mesele budur.sevip sevmeme meselesi hiç değildir.sevgi böle şeylerle ölçülmez beni seviyorsa yapar sevmiyorsa yapmaz denecek kadar kesin ve basit bir olay da değildir. doğrusu "eşini düşünüyorsa yapar" şeklinde olmalıdır, bencillikle yada fazla rahatlıkla ilgilidir bu durum.yazımı dikkatle okuyan arkadaşlar ne anlatmaya çalıştığımı çok iyi anladılar ama bazı arkadaşlarda yazdığım konunun özünü anlamayıp aralardan kendilerine seçtikleri cümlelerle işi ele almaya çalıştılar ki konunun özüne inilse sölemek istediklerim gayet açık ve net.sadece ufak yardımlardan bahsettim eşi yorgun yada hasta olduğunda yada canı istemediğinde illada kadınsın bu senin görevin şeklindeki yaklaşımı doğru bulmadığmı anlattım.ama ısrarla konu başka yere çekilmeye çalışılıyor.sizden de ricam konuyu bir bütün olarak değerlendirmeniz bazı cümlelere takılmak yanlış sonuca varmanıza neden olur..aslında bazı şeyleri anlamışsınız ama neden kendinizle çeliştiniz onu anlamadım mesela çöp poşeti atmak örneğinde ki gibi bende tam bunun gibi şeyleri kasdettim.yani bun yapması için illa benim çalışıyor olmam mı gerek?evde yaptığımız onca iş çamaşır, bulaşık,yemek,ütü vs sadece hobi olsun diyemi.üzgünüm ama bir kadın olarak kadına bakış açınızı üzülerek okudum...[/QUO
aferin kız,çalışsmayan bir bayandan bunları duymak cok güzel, çalışmaman seni köle yapmaz, keske tüm bayanlar böyle düşünmeyi becerebilse erkek kadın eşitliği gerçekten o zaman belli olur, hayat o kadr güzel ve rahat olur ki
aynen dediğin gibi sevmek sevmemek meselesi değil, düşünce işi duyarlılık işi bir erkeğin eşine yardım etmesi, odunsa yapmaz ama nazik duyarlı bir eşse herseyine yardım eder, adamlık o zaman belli olur, erkekliği bulasık yıkamak bozmaz rahat olsunlar
benim kuzenimin eşi Alman, kuzenim işten gelince diyormus ki, canım dün sen yaptın otur ben toplarım sofrayı,sen kahve yap bize bende bulasıkları makineye koyayım diyormus,veya işten erken gelse yemeklerimizi hazırlar beni bekler diyor kuzenim, eee bu da erkek ama bence adam gibi bir erkek, binlerce kez helal olsun, işte kuzenimde gururlanarak kocasını anlatıyor millete
ayyy annem derdi hep "erkek mutfağa girerse ardından sen de girersin" diye..eşim salata yapmayı seviyor,yemeği sevdiği için.ben de yemekleri kendim yapıyorum.salata yapılacaksa ondan rica ediyorum.azcık naz,cilve... arkasından fayansı iyice silmem gerekiyor,yağı tuzu koyarken illa döküyor.silmek de aklına gelmiyor..silse de bezi iyi yıkamıyor vs...yani ne yapsa beğenmicem zaten.o yüzden bırakıyorum abartsın.arkasını toplarım ben.en azından bana yardım etmesi gerektiğini hissetsin,bunun yalnızca benim görevim olmadığını bilsin yeter.oyyy..
başlıpa takılıp kalmak yerine yazıyı okusaydınız anlardınız elbette kadınlıkla ilgisi yok ama kadının işi oldupu için öle yazdım.komik olmayın.iyi anlayın
Ben şahsen erkek evde yatıp yuvarlanacak kadın hizmet edecek demiyorum.
Ben kocam kendi gömleğini ütülesin,pudingini yapsın istiyorsam bakarım şöyle bir topluma kaç kişi yapıyor bunu derim.
Gider bunları yapan adamla evlenirim. Bulduğum ilk adamla evlenmem seçerim iş yapanını ararım. Çünkü genel bakış açısı bu değil toplumda.
Çalışan kadınla çalışmayan kadın nasıl bir olsun yahu adam dışarda çalışıyor siz evde oturuyorsunuz o gömleği o adam ütülemese ne olur ?
Gündüz ütüle akşam da adamla takıl
Benim ne mantığım ne vicdanım el vermez ama yine de diyorum uyum işidir bu.
Adam öküzcan olmayacak arada aşk olacak arada sevgi saygı olacak.
İki kişi de birbirini sömürme mantığında olmayacak iki kişi de de vicdan olacak.
Evliliği birbirinin sırtına yük yıkma yükten kaçma noktasına getirebiliyorsak o evlilik değil üniversitede olduğu gibi ev arkadaşlığı olur.
Bir de bulaşık mı çamaşır mı kaldı Allah aşkına biz de iki kişiyiz iki kase iki tabak bir salata tabağı 2 çatal bıçak bulaşık makinesine girme süresi 2 dk.
Yemek yapıyorsun 3 gün gidiyor iki kişi yiyemiyor bile yemeği ayy ne bileyim ya benimle dalga geçerler keyfime düşkünüm diye
Eşime de özenir arkadaşlarım sakin uyumlu yardımcı vs diye ama demek ki bende klasik saçını süpürge eden fedakar cefakar türk kadınıymışım, yeminle gurur duydum kendimle :)
burada mağdur olan ben değilim de eşim gibi konuşmuşsunuz.fikrinize saygı duyayım ne diyeyim.kadınlığı hala görec gibi adleldilen bir toplumda yaşıyoruz bir derdimi bir sitemimi dile getirdim insanlar yargılasın yada eleştirsin die değil.çünkü bu çok basit.ahkam kesmekde öle..ama gel gelelim bu benim skıkıntılarımdan sadece bir tanesi.belki önemsiz ama hayatımı evliliğim etkileyen bişey.hadi onu geçtim ben çalışmıyorum evet.ama bu benim gün boyu evde devirip yattığım anlamına gelmiyor ne yazıkki gün boyu iş eşler dönene kadar bitmiyor malesef ayrıca.p.atak be boyun fıtığım var gerçi olmasaydı bile bir erkeğin eşine yardım etmek ufak tefek şeylerde yardımı olmak bende burdayım dercesine destek olması ne derece ayıpsanır eleştirilir oldu anlamadım.dikkatli okursanız ben ev işi yapsın ütü bulaşık girişsin demedim arada elini bazı şeylere sürsün suya sabuna dokunsun babında evdeki varlığını hissettirsin herşeyi benden beklemesin üşengeç davranması dedim.bundan şikayet ettim sadece.erkekler çalşıyor bütü işin kadından beklenmesi ne derece doğru o zaman çalışan bayanlar ne yapacak?o bayanları takdir ediyorum zaten.hem işe hem eve yetebildikler için..hayat müşterektir evet bende tam bundan bahsediyorum.bir erkek çöpünü bile bana attırıyorsa çorabını banyoya,tabağını tezgaha kaldırmaktan acizse bunun adı tembelliktir başka bişey değildir kusra bakmayın.ve hazırcılıktır.kadının görevi die de bi olay yoktur.kadının sorumluluğu sadece gün boyu evde boş oturmaması ve haliyle işlerin ona kalması olayıdır ve yapmalıdır elbette ama bu bir görev yada zorunluluk olmamalıdır.eşler iş bölümüne gidebilir.zaman zaman.bunu başarıyla uygulayanda çok çift vardır.onlar yanlışmı yapıyor o halde?mesele budur.sevip sevmeme meselesi hiç değildir.sevgi böle şeylerle ölçülmez beni seviyorsa yapar sevmiyorsa yapmaz denecek kadar kesin ve basit bir olay da değildir. doğrusu "eşini düşünüyorsa yapar" şeklinde olmalıdır, bencillikle yada fazla rahatlıkla ilgilidir bu durum.yazımı dikkatle okuyan arkadaşlar ne anlatmaya çalıştığımı çok iyi anladılar ama bazı arkadaşlarda yazdığım konunun özünü anlamayıp aralardan kendilerine seçtikleri cümlelerle işi ele almaya çalıştılar ki konunun özüne inilse sölemek istediklerim gayet açık ve net.sadece ufak yardımlardan bahsettim eşi yorgun yada hasta olduğunda yada canı istemediğinde illada kadınsın bu senin görevin şeklindeki yaklaşımı doğru bulmadığmı anlattım.ama ısrarla konu başka yere çekilmeye çalışılıyor.sizden de ricam konuyu bir bütün olarak değerlendirmeniz bazı cümlelere takılmak yanlış sonuca varmanıza neden olur..aslında bazı şeyleri anlamışsınız ama neden kendinizle çeliştiniz onu anlamadım mesela çöp poşeti atmak örneğinde ki gibi bende tam bunun gibi şeyleri kasdettim.yani bun yapması için illa benim çalışıyor olmam mı gerek?evde yaptığımız onca iş çamaşır, bulaşık,yemek,ütü vs sadece hobi olsun diyemi.üzgünüm ama bir kadın olarak kadına bakış açınızı üzülerek okudum...[/QUO
aferin kız,çalışsmayan bir bayandan bunları duymak cok güzel, çalışmaman seni köle yapmaz, keske tüm bayanlar böyle düşünmeyi becerebilse erkek kadın eşitliği gerçekten o zaman belli olur, hayat o kadr güzel ve rahat olur ki
aynen dediğin gibi sevmek sevmemek meselesi değil, düşünce işi duyarlılık işi bir erkeğin eşine yardım etmesi, odunsa yapmaz ama nazik duyarlı bir eşse herseyine yardım eder, adamlık o zaman belli olur, erkekliği bulasık yıkamak bozmaz rahat olsunlar
benim kuzenimin eşi Alman, kuzenim işten gelince diyormus ki, canım dün sen yaptın otur ben toplarım sofrayı,sen kahve yap bize bende bulasıkları makineye koyayım diyormus,veya işten erken gelse yemeklerimizi hazırlar beni bekler diyor kuzenim, eee bu da erkek ama bence adam gibi bir erkek, binlerce kez helal olsun, işte kuzenimde gururlanarak kocasını anlatıyor millete
valla ev işi yapmam kölelikse kendimi bordrolu köle ilan ediyorum
pardon özür dilerim sizi yargılamak değil niyetim başka insanların yaptığı gibi ...nereye çekiliyor Allah aşkına.?ne kadar enteresansınız.daha önce benim ilk yorumuma başka yerde karşılık verdiniz.hala dönüp aynı mesajıma bu sefer de farklı yorum getiriyorsunuz.üstelik ben daha sonra 2.bir yorum getirdim yanlış anlamayın diye, ama hala burada tutmuş 1.yorumumun üzerinden kadın düşmanıymışım gibi bir mesaj atıyorsunuz.gidin dönün madem 1.ve 2.mesajlarımı bir kez daha okuyun.ikide bir ''bazı arkadaşlar beni yanlış anlıyor.okuduğunu anlamıyor'' gibi muamele etmeyin insanlara.kendi ifade şekilleriniz buna sebep olmasın sakın.lütfen siz de iyi okuyun o zaman.daha açık ve net olamazdım.ben sizi anladım ve birçok konuda hak verdim sadece eşiniz yapınca da, bunu ''kadınlığımdan vuruyor diye alınmanızı'' gereksiz bir çelişki olarak gördüm.ortaa yolu bulmak istemiyor demek ki o zaman olduğu gibi kabul edin.ben niye kendimle çelişeyim.sizi gayet net anladım.ve çelişecek bir şey savunmadım.önce''ben bana ufak tefek yardım etsin istiyorum''demişsniz.bunda bir sorun yok ama'' eşim abartıyor bunu istemiyorum diyorsunuz''.tamam onu da anladık.yani tam da sizin istediğiniz kalıplarda orta yolu bulacak.yoksa sizi memnun edemez.hele bir de koç burcusunuz.hizmetçilik mantığı,ve dayatılmalardan nefret eden bir burç.istediklerinin yapılmasını isteyen bir burç..peki o zaman eşinizle bir liste yapın.onun ve kendi yapacağınız şeylerin listesini yapın ve sizin ikinizin görebileceği yere asın.bu çözümüme ne dersiniz.?yani kavga etmekten daha iyidir sanırım.ben hala lafımın arkasındayım.eşinizle bu konularda kavga ederek,tartışarak bir yere varamazsınız.güzellikle söyleyince yapmıyorsa ya da abartıyorsa bırakın yapmasın ya da abartsın.başka nasıl bir kalıba sokabilirsiniz önünüzdeki malzemeyi.?sanki ben eşinizi haklı buluyormuşum gibi de yorum getirmişsiniz.hatta onun gibi konuşmuşum fâlan.ben eşinizin de sizin de avukatınız değilim.ne münasebet.hatta bir çok konuda kadınları tutan bir insanım çünkü ben de bir kadınım.ama illa ki %100 kadın haklıdır.herşey onun istediği gibi olacak da diyemem.kadın olarak kadına bakış açımdan dem vurarak üzüldüm demişsiniz.ben kadın düşmanı mıyım?ezik miyim?kadınlar ezilsin mi isterim?yani hakikaten yanlış anlayan biri varsa o da sizsiniz.kadın gebrsin,ölsün,hep iş yapsın,erkek p.posunu devirip yatsın mı demişim.kadınlarımız ezilmesin diye düşünen ve bunun mücadelesini kendi çapımda özel hayatımda veren bir insanım..ben sadece hayattaki ve toplumumuzdaki gerçeklerle ve kendi beklentilerimizle aradakı köprüyü kurmaya çalışıyorum.size eski kocamdan bir örnek vereyim;evdeki işleri hep ben yapıyordum ama ondan rica ediyordum,alışsın ve yükümü hafifletsin diye ;canım şunu yapar mısın bunu yapar mısın diye basit işler istiyordum.ama yapmıyor,oyalıyordu.sonra bazı zamanlarda ufak ufak yaptı ama sonuçta bir gün başka bir konuyla ilgili bir tartışma esnasında çamaşır asmasını ve çiçek sulamasını başıma kaktı.benim savunmam ise:''ben çalışıyorum ve çok yoruluyorum senden fazla bir beklentim yok ki niye sorun ediyorsun demiştim.''o ise bana bağır bağır şöyle dedi:''milletin hanımı da çalışıyor ama herşeyi yapıyor''. bunu söyleyen avukattı ve modern bir ailenin evladıydı ve artık eski eşim.bizim ayrılma sebeplerimiz bu konu değildi tabi ki ama bencil bir adamla evliydim.şimdi ben mi kadınları anlamıyor oldum.?ama bazı gerçeklerle gereksiz mücadele etmenin de anlamı yok.erkek değişime açıksa eğitilebilir.değilse bunu anlarsınız zaten zorlamanın mantığı yoktur.eğitilebilen ve eğitilemeyen iki tür erkek vardır.sizinki hangisi bilemicem.ev kadını,çalışan bayan konusuna gelince de ev hanımları kusura bakmasın ama iki taraf da şartlar açısından eşit değil.ve sizler de bunu farkındasınız sanırım.çalışan kadının halinden çalışanlar anlar.ev kadını olmak da,çalışan kadın olmak da ,tabi ki kölelik değildir ama sizinle aynı yükü sırtlanan çalışan kadın ne yapsın?siz sadece evde çalışırken çalışan kadın bir de dışarıda çalışıyor.ama evde yapılan iş aynı.ama bu konuyu açan ne ilginçtir ki bir ev hanımı.yani biraz şükredin en azından evde dinlenme şansınız oluyordur..onun için siz de bazı şeyleri görmezden gelme şansına sahipsiniz.ben olsam biraz böyle düşünüp eşimle bu konular yüzünden kavga etmemeye çalışırdım onu demek istiyorum.kadın da erkek de bu toplumda dayatılmış yetiştirilme şartlarıyla yetişiyor.erkek pohpohlanıyor,kadın tam tersi oluyor.istisnalar ve değişen toplumsal hareketler var tabi ki.sonuçta gerçekler var.ve biz kadınlar da bu gerçeklerle yaşamayı fakat zekamızla,üslubumuzla bazı beklentilerimizi belirtebilmeyi,yaşayabilmeyi bilmeliyiz.şurada,şu sitede konu da açmak,yorum da yapmak artık şebeklik haline geldi.biz kadınlar bir arada olmayı beceremiyoruz anlaşılan...
ev işi yapmak kölelik giib bir ifade kullanmadım ben lütfen yanlış yerlere çekmeyin sadece eşimden arada bana yardım etmesini ev hanımı da olsam bazen yorulduğumda destek istemem neden bu kadar mesele haline geldi üzüldüm yaa
ev işi yapmak kölelik giib bir ifade kullanmadım ben lütfen yanlış yerlere çekmeyin sadece eşimden arada bana yardım etmesini ev hanımı da olsam bazen yorulduğumda destek istemem neden bu kadar mesele haline geldi üzüldüm yaa
siz dediniz demedim zaten alıntı yanlış olmuş aynen sizde suan yanlış olduğu gibi
eh ozaman esımın bana tapması lazım bacım hem ıs kadını hem ev kadını hem anayım yahu
teşekkür ederim canım beni anladığın için..çalışmıyorum diye evde yatacak değilim elbette ama çalışmıyorum diye her işide koşmak ne derece doğru..çalışanlara saygım sonsuz takdir ediyorum onları.ama ben yapamıyorum patağım ve boyu fıtığım var biraz yardıma ihtiyacım oluyor herzaman.. herkese dert anlatmaktan yoruldum aslında özünde aynı şeyleri söylüyoruz ama çoğu kişi başlığa takılmış o yüzden sanıırm burada bir sıkıntı var. anlaşılma yönünden.hatamı kabul ediyorum o anki ruh halimle başlık oturmamış sanırım ama önemli olan söylenmek istenen şey verilmek istenen mesajdı..ben çok aykırı bir şey söylemedim ama olayı herkes kişisel algılamaış sorun benim sorunum olmaktan çıkıp toplumsal bir mesele haline geldi.
teşekkür ederim canım beni anladığın için..çalışmıyorum diye evde yatacak değilim elbette ama çalışmıyorum diye her işide koşmak ne derece doğru..çalışanlara saygım sonsuz takdir ediyorum onları.ama ben yapamıyorum patağım ve boyu fıtığım var biraz yardıma ihtiyacım oluyor herzaman.. herkese dert anlatmaktan yoruldum aslında özünde aynı şeyleri söylüyoruz ama çoğu kişi başlığa takılmış o yüzden sanıırm burada bir sıkıntı var. anlaşılma yönünden.hatamı kabul ediyorum o anki ruh halimle başlık oturmamış sanırım ama önemli olan söylenmek istenen şey verilmek istenen mesajdı..ben çok aykırı bir şey söylemedim ama olayı herkes kişisel algılamaış sorun benim sorunum olmaktan çıkıp toplumsal bir mesele haline geldi.
teşekkür ederim canım beni anladığın için..o arkadaşa ithafen yazmadım ben bunları kendi düşüncemi yazdım zaten ona katıldığım noktalar da var...çalışmıyorum diye evde yatacak değilim elbette ayrıca çalışmıyorum diye her işi de koşmak ne derece doğru..çalışanlara saygım sonsuz takdir ediyorum onları.ama ben yapamıyorum patağım ve boyu fıtığım var biraz yardıma ihtiyacım oluyor herzaman.. herkese dert anlatmaktan yoruldum aslında özünde aynı şeyleri söylüyoruz ama çoğu kişi başlığa takılmış o yüzden sanıırm burada bir sıkıntı var. anlaşılma yönünden.hatamı kabul ediyorum o anki ruh halimle başlık oturmamış sanırım ama önemli olan söylenmek istenen şey verilmek istenen mesajdı..ben çok aykırı bir şey söylemedim ama olayı herkes kişisel algılamaış sorun benim sorunum olmaktan çıkıp toplumsal bir mesele haline geldi.burada mağdur olan ben değilim de eşim gibi konuşmuşsunuz.fikrinize saygı duyayım ne diyeyim.kadınlığı hala görec gibi adleldilen bir toplumda yaşıyoruz bir derdimi bir sitemimi dile getirdim insanlar yargılasın yada eleştirsin die değil.çünkü bu çok basit.ahkam kesmekde öle..ama gel gelelim bu benim skıkıntılarımdan sadece bir tanesi.belki önemsiz ama hayatımı evliliğim etkileyen bişey.hadi onu geçtim ben çalışmıyorum evet.ama bu benim gün boyu evde devirip yattığım anlamına gelmiyor ne yazıkki gün boyu iş eşler dönene kadar bitmiyor malesef ayrıca.p.atak be boyun fıtığım var gerçi olmasaydı bile bir erkeğin eşine yardım etmek ufak tefek şeylerde yardımı olmak bende burdayım dercesine destek olması ne derece ayıpsanır eleştirilir oldu anlamadım.dikkatli okursanız ben ev işi yapsın ütü bulaşık girişsin demedim arada elini bazı şeylere sürsün suya sabuna dokunsun babında evdeki varlığını hissettirsin herşeyi benden beklemesin üşengeç davranması dedim.bundan şikayet ettim sadece.erkekler çalşıyor bütü işin kadından beklenmesi ne derece doğru o zaman çalışan bayanlar ne yapacak?o bayanları takdir ediyorum zaten.hem işe hem eve yetebildikler için..hayat müşterektir evet bende tam bundan bahsediyorum.bir erkek çöpünü bile bana attırıyorsa çorabını banyoya,tabağını tezgaha kaldırmaktan acizse bunun adı tembelliktir başka bişey değildir kusra bakmayın.ve hazırcılıktır.kadının görevi die de bi olay yoktur.kadının sorumluluğu sadece gün boyu evde boş oturmaması ve haliyle işlerin ona kalması olayıdır ve yapmalıdır elbette ama bu bir görev yada zorunluluk olmamalıdır.eşler iş bölümüne gidebilir.zaman zaman.bunu başarıyla uygulayanda çok çift vardır.onlar yanlışmı yapıyor o halde?mesele budur.sevip sevmeme meselesi hiç değildir.sevgi böle şeylerle ölçülmez beni seviyorsa yapar sevmiyorsa yapmaz denecek kadar kesin ve basit bir olay da değildir. doğrusu "eşini düşünüyorsa yapar" şeklinde olmalıdır, bencillikle yada fazla rahatlıkla ilgilidir bu durum.yazımı dikkatle okuyan arkadaşlar ne anlatmaya çalıştığımı çok iyi anladılar ama bazı arkadaşlarda yazdığım konunun özünü anlamayıp aralardan kendilerine seçtikleri cümlelerle işi ele almaya çalıştılar ki konunun özüne inilse sölemek istediklerim gayet açık ve net.sadece ufak yardımlardan bahsettim eşi yorgun yada hasta olduğunda yada canı istemediğinde illada kadınsın bu senin görevin şeklindeki yaklaşımı doğru bulmadığmı anlattım.ama ısrarla konu başka yere çekilmeye çalışılıyor.sizden de ricam konuyu bir bütün olarak değerlendirmeniz bazı cümlelere takılmak yanlış sonuca varmanıza neden olur..aslında bazı şeyleri anlamışsınız ama neden kendinizle çeliştiniz onu anlamadım mesela çöp poşeti atmak örneğinde ki gibi bende tam bunun gibi şeyleri kasdettim.yani bun yapması için illa benim çalışıyor olmam mı gerek?evde yaptığımız onca iş çamaşır, bulaşık,yemek,ütü vs sadece hobi olsun diyemi.üzgünüm ama bir kadın olarak kadına bakış açınızı üzülerek okudum...[/QUO
kendine yakıstırman ne güzel ama sorun bordron olmaması işte
arkadaşım sen neden ikide bir anlayın iyi okuyun bilmem ne diyorsun ..
ben okuduğumu gayette anlayabiliyorum
sizinle aynı görüşte olmak zorunda mıyım ? aynı görüşte olmayınca anlamamış mı oluyorum ?
herkese bir iyi oku iyi anla falan
sen ev hanımısın tüm gün evdesin ama akşam eşin işten gelince tabağını kaldırsın arada bir ütüsünü yapsın sen yoksan çayını koysun istiyorsun eeee anlamış mıyım?anlamışım
sende şimdi kendi yerine eşini koy tüm gün iştesin ev hanımı bir karın var evde eee haliyle adamda pudingi çayı senden isteyecek gidip manava abi bana puding yap demeyecek tabi karısı sensin
ben bunları hastağına bağlıyorum http://www.kadinlarkulubu.com/images/smilies/5aa6ac1da2ebf517a9e71b3bebf37919.gif
yoksa senin bu yaptıklarının bin katını hem çalıştığım halde yapıyorum
bak dün 18:30 evdeydim
eşim gelene kadar ütü yaptım dolap katladım yemek yaptım sofra kurdum topladım çarşaf değiştirdim bilmem ne bunlar artık rutin sende evliliğe alışsan iyi olur yoksa evlilik rio karnavalı gibi rengarek değil
mutluluklar size
Evet dediğin gibi hayat müşterektir ve evet ev işleri de sadece kadınların görevi değildir ama çalışmadığın halde çalışan eşinden ev işi beklemek de haksızlıktır. O çalışıyorsa sen de ev işlerini yapacaksın. Sonuçta bu da bir paylaşım değil midir? Hem çalışıp hem de bu işleri yapmak zorunda kalsaydın ne yapacaktın çok merak ettim doğrusu.
:))gerçekten okurken güldüm yani yazdıklarımdan bunu mu anladınız?benim şikayetim eşimden arkadaşlar byrası derdini açma yeri yakınma yeri değil diyorsunuz kendinizle çelişen ben değilim sizsiniz konun başlığı " bir derdim var" ve ben ben bunu bütün insaniyetimle bu kadar insanla paylaşıyorsam haklısınız hata yapmışım ben ne sakal ne aptal kelimesini kullandım sözlerine dikkat etmesi gerekenin siz olduğunu hatırlattımevet burası mahkeme değil insanların sırf sorunlarını yazdı die kendini hakim karşıısndaki insanı da sanık kabul ettği bir yer hiç değil!katılmıyorsanız cevap yazmazsınız yada yazacaksanız da saygıyı bozmadan haddinzi aşmadan yapıcaksınız!bu kadar basit şu mesele sizin bu mesele biizm ilgilendirmez yazmışsınız ama maşalah beni tanımadan etmeden diğer kadınalra ve kendnize pay çıkarıp gönderme yapmışsınız.birde kendinize söylediklerimi çarpıtıp sanki ben ev hanımıyı ayaklarımı uzatırım gibi kelimeler cümeller kurmuşum gibi gösterip şakşakçı arıyorsunuz.yapmayın allah aşkına burda benim neyi kasdetetiğimi neyi anlatmaya çalıştığımı pekala zeki ve önyargısız insanlar çok iyi anladılar..ama siz anlamamak da diretip üstine hakaret ediyorunuz dikkat edin hakareti yaoan bend eğilim asla!sizsiniz.ben eşimi paramatik gibi gördüğümü hangi cümleden çıkardınız?yada bu şeklide yorumlama gafletine düştünüz..kim kime hakaret ediyor buyrun siz anlayın artık..kisme kimseye lakap takmıyor ne diyorsunuz ya ben bir derdimi açtım ve arkadaşlardan yardım istedim bu durumda nasıl davranabilirim die? ilk sayfaya bir girin okuyun iyice anlayın ve burdan başlayın bence.size ne hissettirdğini gelince baya bi sinirlenmiş salgırgan bir kişiliğe bürünüp burda beni yargılamaya kalkıyorusnuz pardon da ne vasıfla?hang sıfatla?
ben sizin yorumunuza saygı duyucaktım ama ettiğiniz kelimeler bir kadının onurunu kırcak kadar kendini bilmez türden..boşanırım boşnmam benim meselem siz neden sinirlendiniz orası ayrı muamma!ben ne salak ne aptal nede ben akıllıyım kelimesini kullandım nede öle düşünmeye yol açacak bir kelam ettm.ha bu kelimeler bana değilde başkasına ise ona yazsaydınız, bana değil..ama insanın fikri neyse zikride oymuş.sizin algılamanız bu yapacak bişey yok.ne diyim böle anlamanıza hem şaşırdım hem üzüldüm.insanları eleştirmek anlamında yorumlar yazmak ne kadar basit.şöle yapsaydınız böle yapsaydınız ne demek?.hayat bu kadar basit bu kadar şeffaf mı herşey..her şey göründüğü gibimi? hemcinslerimiz olarak biribirmize yardım etmek ,fikir alışverişi yapmak yardım istemek ne kadar rahatsız etmiş sizi.neyse sizin egibi önyargılı, daha okuduğunu anlamaktan aciz insanlara dert anlatmaya çalışmak ne zormuş.puding vss değil konu ben sadece somut örnekler verdim en basitinden ama konunu özüne inmek asıl anlatmak isetdiğim şeyi anlamak yerine işinize geleni anlamış olayı kadın-erkek kadınıngörevi erkeğin görevi haline getirmişisniz.elbette eleştiri yapıp fikir söliceksiniz ama insanları bu kadar geniş bir forumda kınayıcı,yargılayıcı ithamlarda bulunma,hakaret yağmuruna tutma hakkını siz kim veriyor?konuyu ben açtığım ve göndermeler bana yapıldığı için alınmam normal değilmi sizcede konu açtığıma yardım istediğime pin pişman ettiniz saolun varolun!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?