eşim beni kadınlığımla vurmaya kalkıyor:(

enayilikle alaksı olduğunu sanmıyorum bu nasıl bir yaklaşım anlamadım.türk erkeği türk kadını olayı değil ki bu durum lütfen dikkatli okuyun.eşine yardım eden binlerce erkek var hepsi avrupalımı komik olmayın..gayet gerçekçi örnekler verdim ben çok şey de istediğimi sanmıyorum.anne olayına katılıyorum ama bilimsel açıklama değil ,uygulamaya konabilecek gerçekçi çözümler arıyorum...

ya arkadaşlar bazılarınızın cümlelerini dehşetle okuyorum.ben nerde temzilik,ütüyü yapamamak cümlesini kullandım yapmayın allah aşkınaben ev işi yapmaktan gocunuyorum mu dedim.bütün gün yatayımmı dedim.yüzelsel okumayın allah aşkına konunun özüne inin beni anlayan arkadaşlar yorumlarını yapmış anlamaynlarsa hiç anlamamış yanlış okumu yanlış anlamış.. eleştirmek kolay..daha cümleleri doğru okumaktan acizsiniz afedersinizde elbette ev işimi kendim yapıyorum yapıcam ben neden bahsediyorum siz neyden.ben arada eşimin yardımcı olmasını işim varken yada yorgunsam vss hep herşeyi beden beklemesin diorum.işi eşini sevme olayına getiirorsunuz bu kadar dar pencereden bakıyorsunuz olaya.ki konu bumu allah aşkına ondana sonra bin kişi olumsuz yorum yapıor yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermekten..

Nasıl bir tabir ya bu?
Enayiyim o halde ben..
E o ki enayiysem sizene bundan?

katılıyorum o halde büütn kadınlar enayi.bu nasıl bir kelime ya?hayde burdan yakın.. konuyu çarptıran insanlarla dolu burası üüzldüm açıkçası derdimi açmaktan..

sorunda bu zaten canım bu tarz oyunlar yada yaklaşımlar samimiyetsiz yapmacık geliyor bana kendi içinden gelsin istiyorum.yoksa ben binbir katakülelye getirmişim ne önemi var yaparım ama kendimi kötü hissederim yani...içim neyse dışım odur benim kahretsin

bende onu kastediim zaten ev hanımıyım ev hanımıyız die köle değiliz nerdeyse üsütnde ben giydircem.bu normalmi sizce erkekelrin eline yakışmıoda ne.hayat müşterek ben onun özel zevkelrinin kölesi değilim.bir erkekde ince düşünebilmeli eşi torgum yada başka iş varsa yardmcı olabilmeli.çamaşır as katla ütü yap demiyoruz lütfen gerçekçi davranın yazdıklarımı çarpıtmayın..herzaman demiyorum zate arada bir.yardım off

arkadaşım benim yazımı iyi okumadın sanırım ne kadar önyargılısınız dehşete düştüm ya.kim dedi iç çamaşırı yok ça bilmen ne çarpıtmayın olayı...ben ev işi yapmam kaçarım gibi aksettrdim size sanırım.anlamadımki konunu özünü kimse anlamamış bazı arkadaşlar dışında elbete işimi yapıorum ama eline yapışmazya çalışıyor diye hep bana ee çalışan bayanlar napsın zaman onlara eşlerimi yapıyor geçin bunları..yardım dedim yardım ütü yapsın, bulaşık yıkasın ,kadın olsun demedim.eşim bana ara sırada olsa yardım etsin istiorum çok şey istedim sanırım olayı kadın erkek ev hanımı iş kadını muhabetine dönüştürdünüz.oysa vermek istediğim mesaj bambaşkaydı.insanları eleştirmek ne kadar kolay.yargılamak fişlemek.aradan bazı cümleleri seçip atağa geçiyorsnuz üzüldüm açıkçası derdimi açmaya pişman oldum.saolun yardımlarınız tavsieleriniz için..kendim için değil bu kadar dar düşündüğünüz için sizn için üzülüyorum artık.

hiç alakası yok arkadaşım sınırla falan.ne demek istediğimi eleştirmkl yerine iyi okusaydınız anlardınız asıl derdimi ama siz işin kolayına kaçıp yargısız infaz yapıyorsunuz neyse ne diyim bakış açısı..

çalışmıyorsanız bu kadar yakınmaya hakkınız yok.eşiniz hem evde hem dışarda çalışacak siz bütün gün evde ne yapacaksınız çocukta yokmuşş???

pardon arkadaşlarda burası insanların ibrbirini anladğı yardımcı olduğu bi yer değilde hadi olmadan yargıladığı bir mahkemeye dönüşmüş.ne kadar bencilce yaklaşımlar yazmışsınız üzüldüm gereçekten eleştirmek yargılamak ne kadar kolay çok yaazık...

oooo siz böyle yanlış okursanız daha çok üzülürsünüz :)) Kimden alıntı yapıp, cevabı kime yazdığıma bir bakın isterseniz ...

herkes görevini bilmeli saygılı olmalı

Burada kimse müneccim değil.
Siz ilk mesajınızda ne yazdıysanız o yazdıklarınız bana ne hissettirdiyse ben onu yazdım.
Sonra diğer konularınızı mesajlarınızı okudum zira bir kadının eşinden bu boyutta sıkılması açıkcası bana çok saçma geldi.
Mesajlarınızda cevaplarımı buldum eşinizi yermediğiniz ondan yakınmadığınız bir mesajınız bile yok.
Neticede kafamdaki yere geldim sizin sorununuz ev işi çay çorba vs değil eşiniz.Adam ne yapsa batıyor haklısınız değilsiniz o sizin bileceğiniz iş.
O kadar detay vermemişsiniz bilemem.
Konu siz yokken diğer arkadaşlarla aramızda bir sohbete dönüştü.
O yüzden her lafı üstünüze alınmayın.
Ama eşim marketten hazır puding alıyor demişsiniz ben açıkcası burada koptum yani hazır pudingi bile böyle baklava börek gibi anlatmışsınız.
Hizmetçi miyim vs demişsiniz ben sizin ruh halinizi bilmek zorunda değilim ilk mesaj kadın-erkek ilişkilerini tam benimsememiş bir hanımın yakarışıydı.
Benim öyle asker arkadaşınız gibi yazışamazsınız burası sizin hastalık enerjinizi atma yeri değil.
İnsanlar size yorum yapmış herkesi tek tek alıntılayıp yok anlamamışsınız yok acizsiniz yok yargılıyorsunuz yok dar düşünüyorsunuz falan..
İşinize gelmeyen yorumlar geldi diye saymadığınız kalmadı.Kelimelerinize dikkat edin.
Kadınlığınızı sorgulayan sizsiniz biz değil.Eşiniz iş yapıyormuş işte ne güzle hayal ettiğiniz bu değil miydi?
Uzatın ayaklarınızı akşam işte gelince bir d ekahva yapsın size ?
Olayın doğrusunu yanlışı biliyorsunuz doğru düzgün cevap veremeyip kabullenemeyince başladınız hakaretlere.
Üç kişi dışında herkes salak herkes aciz herkes beyinsiz size gaz veren üç kişi ve bir tek siz akıllısınız.
Peki öyle olsun :)
Size gaz verenler gelip kocanıza puding yapmaz eşleri iş yapan hanımlar eşlerini sevip sayıyordur emin olun.
Eşleri de onlara iş yaparak güzellik yapıyordur karşılıklıdır bazı şeyler.
Bence siz işe eşinizi sevmekten başlayın yani yuvanızı yıkacak değilsiniz herhalde bu mesele için.
Ev sizin eş sizin düzen sizin madem zorunuza gidiyor sizi eller üstünde tutan iş gören bir adamla evlenseydiniz.
Siz hizmetçiyseniz eşiniz de sizin paramatiğiniz ?
Yani insanların kendilerine böyle lakaplar takması bence çirkin evlilik içinde..
Herşeye rağmen arada uyum sorununuz olduğunu düşünüyorum çorabını ortada bırakıyor diye boşayacak kadar namus meselesi ise bu mesele yazdığım tüm paragrafı geri alırım.

evliyim ve çalışıyorum 13 ay boyunca eşime ütüyü de sen yap tabağını götür ben senin hizmetcin miyim demedim evet buda bir bakış acısı ,

bayram boyunca evdeydim ve işim olduğuna şükrettim bütün gün boş durmaktan sıkılıp iş cıkarıp değişik işler yaptım ,

ev işleri abartmayın iki kişisiniz evde ve bebekte yok

biz ne yapalım hem çalışıp hem ev ile ilgileniyoruz ,

eleştirmek yerine iyi okuyun demişsiniz gayet iyi okudum yazdıklarınızı ayrıca

Son düzenleme:
Ben şahsen erkek evde yatıp yuvarlanacak kadın hizmet edecek demiyorum.
Ben kocam kendi gömleğini ütülesin,pudingini yapsın istiyorsam bakarım şöyle bir topluma kaç kişi yapıyor bunu derim.
Gider bunları yapan adamla evlenirim. Bulduğum ilk adamla evlenmem seçerim iş yapanını ararım. Çünkü genel bakış açısı bu değil toplumda.
Çalışan kadınla çalışmayan kadın nasıl bir olsun yahu adam dışarda çalışıyor siz evde oturuyorsunuz o gömleği o adam ütülemese ne olur ?
Gündüz ütüle akşam da adamla takıl
Benim ne mantığım ne vicdanım el vermez ama yine de diyorum uyum işidir bu.
Adam öküzcan olmayacak arada aşk olacak arada sevgi saygı olacak.
İki kişi de birbirini sömürme mantığında olmayacak iki kişi de de vicdan olacak.
Evliliği birbirinin sırtına yük yıkma yükten kaçma noktasına getirebiliyorsak o evlilik değil üniversitede olduğu gibi ev arkadaşlığı olur.
Bir de bulaşık mı çamaşır mı kaldı Allah aşkına biz de iki kişiyiz iki kase iki tabak bir salata tabağı 2 çatal bıçak bulaşık makinesine girme süresi 2 dk.
Yemek yapıyorsun 3 gün gidiyor iki kişi yiyemiyor bile yemeği ayy ne bileyim ya benimle dalga geçerler keyfime düşkünüm diye
Eşime de özenir arkadaşlarım sakin uyumlu yardımcı vs diye ama demek ki bende klasik saçını süpürge eden fedakar cefakar türk kadınıymışım, yeminle gurur duydum kendimle :)

söylemesem çatlarım

konu başlığı eşim beni kadınlığımla vurmaya çalışıyor ! buraya dikkat ama konu sahibi eşine işle cilve ile öpücükle yani kısacası kadınlığında iş yaptır diye yazılan yorumlara katılıyor ..

ee eşin kadınlığınızla vuruyor siz ne yapıyorsunuz acaba adamı kadınlığınızla çalıştırmaya çalışıyorsunuz

ayyy annem derdi hep "erkek mutfağa girerse ardından sen de girersin" diye..eşim salata yapmayı seviyor,yemeği sevdiği için. ben de yemekleri kendim yapıyorum.salata yapılacaksa ondan rica ediyorum.azcık naz,cilve... arkasından fayansı iyice silmem gerekiyor,yağı tuzu koyarken illa döküyor.silmek de aklına gelmiyor..silse de bezi iyi yıkamıyor vs...yani ne yapsa beğenmicem zaten.o yüzden bırakıyorum abartsın.arkasını toplarım ben.en azından bana yardım etmesi gerektiğini hissetsin,bunun yalnızca benim görevim olmadığını bilsin yeter.oyyy..

nereye çekiliyor Allah aşkına.?ne kadar enteresansınız.daha önce benim ilk yorumuma başka yerde karşılık verdiniz.hala dönüp aynı mesajıma bu sefer de farklı yorum getiriyorsunuz.üstelik ben daha sonra 2.bir yorum getirdim yanlış anlamayın diye, ama hala burada tutmuş 1.yorumumun üzerinden kadın düşmanıymışım gibi bir mesaj atıyorsunuz.gidin dönün madem 1.ve 2.mesajlarımı bir kez daha okuyun.ikide bir ''bazı arkadaşlar beni yanlış anlıyor.okuduğunu anlamıyor'' gibi muamele etmeyin insanlara.kendi ifade şekilleriniz buna sebep olmasın sakın.lütfen siz de iyi okuyun o zaman.daha açık ve net olamazdım.ben sizi anladım ve birçok konuda hak verdim sadece eşiniz yapınca da, bunu ''kadınlığımdan vuruyor diye alınmanızı'' gereksiz bir çelişki olarak gördüm.ortaa yolu bulmak istemiyor demek ki o zaman olduğu gibi kabul edin.ben niye kendimle çelişeyim.sizi gayet net anladım.ve çelişecek bir şey savunmadım.önce''ben bana ufak tefek yardım etsin istiyorum''demişsniz.bunda bir sorun yok ama'' eşim abartıyor bunu istemiyorum diyorsunuz''.tamam onu da anladık.yani tam da sizin istediğiniz kalıplarda orta yolu bulacak.yoksa sizi memnun edemez.hele bir de koç burcusunuz.hizmetçilik mantığı,ve dayatılmalardan nefret eden bir burç.istediklerinin yapılmasını isteyen bir burç..peki o zaman eşinizle bir liste yapın.onun ve kendi yapacağınız şeylerin listesini yapın ve sizin ikinizin görebileceği yere asın.bu çözümüme ne dersiniz.?yani kavga etmekten daha iyidir sanırım.ben hala lafımın arkasındayım.eşinizle bu konularda kavga ederek,tartışarak bir yere varamazsınız.güzellikle söyleyince yapmıyorsa ya da abartıyorsa bırakın yapmasın ya da abartsın.başka nasıl bir kalıba sokabilirsiniz önünüzdeki malzemeyi.?sanki ben eşinizi haklı buluyormuşum gibi de yorum getirmişsiniz.hatta onun gibi konuşmuşum fâlan.ben eşinizin de sizin de avukatınız değilim.ne münasebet.hatta bir çok konuda kadınları tutan bir insanım çünkü ben de bir kadınım.ama illa ki %100 kadın haklıdır.herşey onun istediği gibi olacak da diyemem.kadın olarak kadına bakış açımdan dem vurarak üzüldüm demişsiniz.ben kadın düşmanı mıyım?ezik miyim?kadınlar ezilsin mi isterim?yani hakikaten yanlış anlayan biri varsa o da sizsiniz.kadın gebrsin,ölsün,hep iş yapsın,erkek p.posunu devirip yatsın mı demişim.kadınlarımız ezilmesin diye düşünen ve bunun mücadelesini kendi çapımda özel hayatımda veren bir insanım..ben sadece hayattaki ve toplumumuzdaki gerçeklerle ve kendi beklentilerimizle aradakı köprüyü kurmaya çalışıyorum.size eski kocamdan bir örnek vereyim;evdeki işleri hep ben yapıyordum ama ondan rica ediyordum,alışsın ve yükümü hafifletsin diye ;canım şunu yapar mısın bunu yapar mısın diye basit işler istiyordum.ama yapmıyor,oyalıyordu.sonra bazı zamanlarda ufak ufak yaptı ama sonuçta bir gün başka bir konuyla ilgili bir tartışma esnasında çamaşır asmasını ve çiçek sulamasını başıma kaktı.benim savunmam ise:''ben çalışıyorum ve çok yoruluyorum senden fazla bir beklentim yok ki niye sorun ediyorsun demiştim.''o ise bana bağır bağır şöyle dedi:''milletin hanımı da çalışıyor ama herşeyi yapıyor''. bunu söyleyen avukattı ve modern bir ailenin evladıydı ve artık eski eşim.bizim ayrılma sebeplerimiz bu konu değildi tabi ki ama bencil bir adamla evliydim.şimdi ben mi kadınları anlamıyor oldum.?ama bazı gerçeklerle gereksiz mücadele etmenin de anlamı yok.erkek değişime açıksa eğitilebilir.değilse bunu anlarsınız zaten zorlamanın mantığı yoktur.eğitilebilen ve eğitilemeyen iki tür erkek vardır.sizinki hangisi bilemicem.ev kadını,çalışan bayan konusuna gelince de ev hanımları kusura bakmasın ama iki taraf da şartlar açısından eşit değil.ve sizler de bunu farkındasınız sanırım.çalışan kadının halinden çalışanlar anlar.ev kadını olmak da,çalışan kadın olmak da ,tabi ki kölelik değildir ama sizinle aynı yükü sırtlanan çalışan kadın ne yapsın?siz sadece evde çalışırken çalışan kadın bir de dışarıda çalışıyor.ama evde yapılan iş aynı.ama bu konuyu açan ne ilginçtir ki bir ev hanımı.yani biraz şükredin en azından evde dinlenme şansınız oluyordur..onun için siz de bazı şeyleri görmezden gelme şansına sahipsiniz.ben olsam biraz böyle düşünüp eşimle bu konular yüzünden kavga etmemeye çalışırdım onu demek istiyorum.kadın da erkek de bu toplumda dayatılmış yetiştirilme şartlarıyla yetişiyor.erkek pohpohlanıyor,kadın tam tersi oluyor.istisnalar ve değişen toplumsal hareketler var tabi ki.sonuçta gerçekler var.ve biz kadınlar da bu gerçeklerle yaşamayı fakat zekamızla,üslubumuzla bazı beklentilerimizi belirtebilmeyi,yaşayabilmeyi bilmeliyiz.şurada,şu sitede konu da açmak,yorum da yapmak artık şebeklik haline geldi.biz kadınlar bir arada olmayı beceremiyoruz anlaşılan...

Yazdığınız yazıdan birşey anlaşılmıyor. Ne istediğiniz net değil. Panik atak hastalığının etkisi olabilr bu yaşadıklarınız .Bence bunları doktorunuza da danışın

:))gerçekten okurken güldüm yani yazdıklarımdan bunu mu anladınız?benim şikayetim eşimden arkadaşlar byrası derdini açma yeri yakınma yeri değil diyorsunuz kendinizle çelişen ben değilim sizsiniz konun başlığı " bir derdim var" ve ben ben bunu bütün insaniyetimle bu kadar insanla paylaşıyorsam haklısınız hata yapmışım ben ne sakal ne aptal kelimesini kullandım sözlerine dikkat etmesi gerekenin siz olduğunu hatırlattımevet burası mahkeme değil insanların sırf sorunlarını yazdı die kendini hakim karşıısndaki insanı da sanık kabul ettği bir yer hiç değil!katılmıyorsanız cevap yazmazsınız yada yazacaksanız da saygıyı bozmadan haddinzi aşmadan yapıcaksınız!bu kadar basit şu mesele sizin bu mesele biizm ilgilendirmez yazmışsınız ama maşalah beni tanımadan etmeden diğer kadınalra ve kendnize pay çıkarıp gönderme yapmışsınız.birde kendinize söylediklerimi çarpıtıp sanki ben ev hanımıyı ayaklarımı uzatırım gibi kelimeler cümeller kurmuşum gibi gösterip şakşakçı arıyorsunuz.yapmayın allah aşkına burda benim neyi kasdetetiğimi neyi anlatmaya çalıştığımı pekala zeki ve önyargısız insanlar çok iyi anladılar..ama siz anlamamak da diretip üstine hakaret ediyorunuz dikkat edin hakareti yaoan bend eğilim asla!sizsiniz.ben eşimi paramatik gibi gördüğümü hangi cümleden çıkardınız?yada bu şeklide yorumlama gafletine düştünüz..kim kime hakaret ediyor buyrun siz anlayın artık..kisme kimseye lakap takmıyor ne diyorsunuz ya ben bir derdimi açtım ve arkadaşlardan yardım istedim bu durumda nasıl davranabilirim die? ilk sayfaya bir girin okuyun iyice anlayın ve burdan başlayın bence.size ne hissettirdğini gelince baya bi sinirlenmiş salgırgan bir kişiliğe bürünüp burda beni yargılamaya kalkıyorusnuz pardon da ne vasıfla?hang sıfatla?
ben sizin yorumunuza saygı duyucaktım ama ettiğiniz kelimeler bir kadının onurunu kırcak kadar kendini bilmez türden..boşanırım boşnmam benim meselem siz neden sinirlendiniz orası ayrı muamma!ben ne salak ne aptal nede ben akıllıyım kelimesini kullandım nede öle düşünmeye yol açacak bir kelam ettm.ha bu kelimeler bana değilde başkasına ise ona yazsaydınız, bana değil..ama insanın fikri neyse zikride oymuş.sizin algılamanız bu yapacak bişey yok.ne diyim böle anlamanıza hem şaşırdım hem üzüldüm.insanları eleştirmek anlamında yorumlar yazmak ne kadar basit.şöle yapsaydınız böle yapsaydınız ne demek?.hayat bu kadar basit bu kadar şeffaf mı herşey..her şey göründüğü gibimi? hemcinslerimiz olarak biribirmize yardım etmek ,fikir alışverişi yapmak yardım istemek ne kadar rahatsız etmiş sizi.neyse sizin egibi önyargılı, daha okuduğunu anlamaktan aciz insanlara dert anlatmaya çalışmak ne zormuş.puding vss değil konu ben sadece somut örnekler verdim en basitinden ama konunu özüne inmek asıl anlatmak isetdiğim şeyi anlamak yerine işinize geleni anlamış olayı kadın-erkek kadınıngörevi erkeğin görevi haline getirmişisniz.elbette eleştiri yapıp fikir söliceksiniz ama insanları bu kadar geniş bir forumda kınayıcı,yargılayıcı ithamlarda bulunma,hakaret yağmuruna tutma hakkını siz kim veriyor?konuyu ben açtığım ve göndermeler bana yapıldığı için alınmam normal değilmi sizcede konu açtığıma yardım istediğime pin pişman ettiniz saolun varolun!!

başlıpa takılıp kalmak yerine yazıyı okusaydınız anlardınız elbette kadınlıkla ilgisi yok ama kadının işi oldupu için öle yazdım.komik olmayın.iyi anlayın

bende tamda bunu kasdetmiştim.arada çatalını bardağını kaldırsın hepsi bu konuyu ne kadar dallandırıp budaklandırdınız.bunları yapan erkekle evlenirim ne demek evlenmek ve sevgili olmak farklı şeyler o insanın ilerde yapıp yapmayacağını inanın anca aynı eve girdiğinizde anlıyorsunuz.neyse biraz kadınlıkla birazda kişilik meselesi bu.yanlış kelime bu zaten" oturuyor1 kadın akşama kadar evdemi mi oturuyor allah aşkına işler bitmiyorki sizde biliyorsunuz.. kadın çalışınca daha farklı daha zor tabi ama çalışmıyor diyede çorabına varana kadar önüne getirmek vss.bu tür basit şeyleri erkekler yapabilir hepsi bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…