- Konu Sahibi Akuamarin10
-
Bu dediklerinizin kymetini ancak Avrupalı erkekler anlayabilir. Aynılarını bıkmadan, usanmadan Türk erkeğine yaparsınız; gün gelir yapamayacak halde olduğunuzda size surat sallar -o da en iyi ihtimalle- Sebebi de çok açık, anneleri.
Aslında Türk toplumu ataerkil değil; aksine anaerkildir. Erkekler evde sağladığı otoriteyle filan dominant taraf olduğunu sanıyorlar fakat farkında değiller ki bu davranışlarının yaratıcısı tamamiyle arkaplanda gözüken anneleridir. Ne yazık ki bir Türk erkeği ile evlenen her kadının eninde sonunda yaşayacağı sıkıntılar bunlar arkadaşlar.
Bu tablo içerisinde de sizin yazdıklarınız ancak tek taraflı enayilik gibi duruyor.
çalışmıyorsunuz anladığım kadarıyla ,çocugunuz da yok..ee atla deve değil ya bi yemek bi temizlik yapmak..valla benim 46 günlük bebeğim var o uyudugunda bile dinlenmek yerine koştur koştur ev işlerimi halletmeye çalışıyorum..ki eşinizi seviyorsanız evinizi seviorsanız iş yapmaktan mutlu bile olursunuz
Nasıl bir tabir ya bu?
Enayiyim o halde ben..
E o ki enayiysem sizene bundan?
Canım ben yardım istemeni hata olarak görmüyorum
Ama nasıl ayrdım istediğinde önemli bunu bir sorun haline getirip ufak çaplı kızarak yardım istemişsen o da bu şekilde abartmış olabilir
Daha taktiksel davranmalısın :)) Malesef erkekler söz konusu olunca taktikler devreye girer
Mesela salatayı o mu yapsın istiyorsun
Sen poponu devirdin tv izliyorsun ben burda yemek yetiştirmeye çalışıyorum dersen o salatayı yapmaz yaparsa da burnundan getirir
Aşkım gel azcık sohbet edelim ben yemeği yaparken de. Yalnız sıkılıyorum mutfakta de o mutfağa gelince hazırla malzemeleri koy önüne konuşurken şunları kesiver aşkım de
Yaptığında ve yediğinde süper olmuş de senin elinden salata da ayrı güzel oluyor de
:)) İşin sırrı biraz pohpohlamakta bence
Sorun etme yani
İkinizde suçlusunuz
çalışmayan evde oturan bi kadın için ev işi çok yük değil çocukta yok eşin çalışmayıp sen çalışşaydın haklıydın
Yinede İstemiyosanız bi kadın alırsınız yanınıza hergün bir insana şunu yap bunu yap of pof denmez oda onu sıkar
Ama şu konuda haklısın bi yere yetişecekken hastayken falan ufak tefek bişiler yapabilir tabak kaldırma çay koyma gibi fazlasına gerek yok erkekler in eline yakışmıo tatlı vs gibi şeyler bence çok hoş ben inanılmaz keyif alıyorum eşime tatlı kek falan yaparken o istemez ben süpriz yaparım yeni evlisiniz bizde öyleyiz çok keyif alman gerekiyor ama anlamadım
Karşılıklı çok abartmışsınız.
Puding dediğin ne ki yani adam sanki el açması baklava istemiş.
Yeğenlerim var 9-10 yaşında erkek onlar bile yapıyorlar kendi başlarına canları çektiğinde.
Eşim canı çeker birşey isterse kendimi yerlere atıp helak etmem ama yaparım yani 24 saat onun istekleri için yaşamam ama adamın canının çektiğini de yaparım ne var ki?
Çay doldurmak ,puding yapmak ne bileyim çamaşır falan valalhi bunlar benim rutinim.
Alıştım galiba zoruma gitmiyor eşim beni üzmediği için özne gösterdiği için bunlar hiç gözüme batmıyor.
Ama zorla da yapmam ne bileyim aranızda bir uyum oluşmamış gibi geldi bana.
Söylediklerin lafı edilecek şeyler değil.
Kocasına çay doldurmayan iç çamaşırını yıkamayan kadın mı var ?
hiç alakası yok arkadaşım sınırla falan.ne demek istediğimi eleştirmkl yerine iyi okusaydınız anlardınız asıl derdimi ama siz işin kolayına kaçıp yargısız infaz yapıyorsunuz neyse ne diyim bakış açısı..konu sahibi nerede ben çalışıp çalışmadığını merak ettim
hep ben hizmetçin miyim gözüyle bakarsan her şey batar tabi
hatta birlikte olmak ile istemezsin bir müddet sonra
yani yapmak istemedikleriniz basit şeyler
siz isyan bayrağını çekince adam kendi yapmaya başlamış yine yaranamamış ne yapsın bu adam şimdi
siz sınırları bilmiyorsunuz ki adam bilsin
çalışmıyorsanız bu kadar yakınmaya hakkınız yok.eşiniz hem evde hem dışarda çalışacak siz bütün gün evde ne yapacaksınız çocukta yokmuşş???
yazdıklarım çok uzun olsun okumak sıkıcı olur die fazla uzakmak istemedim ev hanımı olduğumu yazmayı untmuşum ki bunun ne önemi var ev yada iş kadını olmak erkeğin karısını her konuda yüz üstü bırakıp tüm sorumlulukları ona yüklemesi anlamına mı geliyor.ne farkeder önemli olan ufak tefeş şeyler hayatı palylaşmak değilmş nedne bunlara takılıp da konunun özüne inemiyorsunuz benim derdimden farklı çıkarımlar yapıyorsunuz üzldüm açıkçası
bende onu kastediim zaten ev hanımıyım ev hanımıyız die köle değiliz nerdeyse üsütnde ben giydircem.bu normalmi sizce erkekelrin eline yakışmıoda ne.hayat müşterek ben onun özel zevkelrinin kölesi değilim.bir erkekde ince düşünebilmeli eşi torgum yada başka iş varsa yardmcı olabilmeli.çamaşır as katla ütü yap demiyoruz lütfen gerçekçi davranın yazdıklarımı çarpıtmayın..herzaman demiyorum zate arada bir.yardım off
arkadaşım benim yazımı iyi okumadın sanırım ne kadar önyargılısınız dehşete düştüm ya.kim dedi iç çamaşırı yok ça bilmen ne çarpıtmayın olayı...ben ev işi yapmam kaçarım gibi aksettrdim size sanırım.anlamadımki konunu özünü kimse anlamamış bazı arkadaşlar dışında elbete işimi yapıorum ama eline yapışmazya çalışıyor diye hep bana ee çalışan bayanlar napsın zaman onlara eşlerimi yapıyor geçin bunları..yardım dedim yardım ütü yapsın, bulaşık yıkasın ,kadın olsun demedim.eşim bana ara sırada olsa yardım etsin istiorum çok şey istedim sanırım olayı kadın erkek ev hanımı iş kadını muhabetine dönüştürdünüz.oysa vermek istediğim mesaj bambaşkaydı.insanları eleştirmek ne kadar kolay.yargılamak fişlemek.aradan bazı cümleleri seçip atağa geçiyorsnuz üzüldüm açıkçası derdimi açmaya pişman oldum.saolun yardımlarınız tavsieleriniz için..kendim için değil bu kadar dar düşündüğünüz için sizn için üzülüyorum artık.
hiç alakası yok arkadaşım sınırla falan.ne demek istediğimi eleştirmkl yerine iyi okusaydınız anlardınız asıl derdimi ama siz işin kolayına kaçıp yargısız infaz yapıyorsunuz neyse ne diyim bakış açısı..
burada mağdur olan ben değilim de eşim gibi konuşmuşsunuz.fikrinize saygı duyayım ne diyeyim.kadınlığı hala görec gibi adleldilen bir toplumda yaşıyoruz bir derdimi bir sitemimi dile getirdim insanlar yargılasın yada eleştirsin die değil.çünkü bu çok basit.ahkam kesmekde öle..ama gel gelelim bu benim skıkıntılarımdan sadece bir tanesi.belki önemsiz ama hayatımı evliliğim etkileyen bişey.hadi onu geçtim ben çalışmıyorum evet.ama bu benim gün boyu evde devirip yattığım anlamına gelmiyor ne yazıkki gün boyu iş eşler dönene kadar bitmiyor malesef ayrıca.p.atak be boyun fıtığım var gerçi olmasaydı bile bir erkeğin eşine yardım etmek ufak tefek şeylerde yardımı olmak bende burdayım dercesine destek olması ne derece ayıpsanır eleştirilir oldu anlamadım.dikkatli okursanız ben ev işi yapsın ütü bulaşık girişsin demedim arada elini bazı şeylere sürsün suya sabuna dokunsun babında evdeki varlığını hissettirsin herşeyi benden beklemesin üşengeç davranması dedim.bundan şikayet ettim sadece.erkekler çalşıyor bütü işin kadından beklenmesi ne derece doğru o zaman çalışan bayanlar ne yapacak?o bayanları takdir ediyorum zaten.hem işe hem eve yetebildikler için..hayat müşterektir evet bende tam bundan bahsediyorum.bir erkek çöpünü bile bana attırıyorsa çorabını banyoya,tabağını tezgaha kaldırmaktan acizse bunun adı tembelliktir başka bişey değildir kusra bakmayın.ve hazırcılıktır.kadının görevi die de bi olay yoktur.kadının sorumluluğu sadece gün boyu evde boş oturmaması ve haliyle işlerin ona kalması olayıdır ve yapmalıdır elbette ama bu bir görev yada zorunluluk olmamalıdır.eşler iş bölümüne gidebilir.zaman zaman.bunu başarıyla uygulayanda çok çift vardır.onlar yanlışmı yapıyor o halde?mesele budur.sevip sevmeme meselesi hiç değildir.sevgi böle şeylerle ölçülmez beni seviyorsa yapar sevmiyorsa yapmaz denecek kadar kesin ve basit bir olay da değildir. doğrusu "eşini düşünüyorsa yapar" şeklinde olmalıdır, bencillikle yada fazla rahatlıkla ilgilidir bu durum.yazımı dikkatle okuyan arkadaşlar ne anlatmaya çalıştığımı çok iyi anladılar ama bazı arkadaşlarda yazdığım konunun özünü anlamayıp aralardan kendilerine seçtikleri cümlelerle işi ele almaya çalıştılar ki konunun özüne inilse sölemek istediklerim gayet açık ve net.sadece ufak yardımlardan bahsettim eşi yorgun yada hasta olduğunda yada canı istemediğinde illada kadınsın bu senin görevin şeklindeki yaklaşımı doğru bulmadığmı anlattım.ama ısrarla konu başka yere çekilmeye çalışılıyor.sizden de ricam konuyu bir bütün olarak değerlendirmeniz bazı cümlelere takılmak yanlış sonuca varmanıza neden olur..aslında bazı şeyleri anlamışsınız ama neden kendinizle çeliştiniz onu anlamadım mesela çöp poşeti atmak örneğinde ki gibi bende tam bunun gibi şeyleri kasdettim.yani bun yapması için illa benim çalışıyor olmam mı gerek?evde yaptığımız onca iş çamaşır, bulaşık,yemek,ütü vs sadece hobi olsun diyemi.üzgünüm ama bir kadın olarak kadına bakış açınızı üzülerek okudum...
Burada kimse müneccim değil.
Siz ilk mesajınızda ne yazdıysanız o yazdıklarınız bana ne hissettirdiyse ben onu yazdım.
Sonra diğer konularınızı mesajlarınızı okudum zira bir kadının eşinden bu boyutta sıkılması açıkcası bana çok saçma geldi.
Mesajlarınızda cevaplarımı buldum eşinizi yermediğiniz ondan yakınmadığınız bir mesajınız bile yok.
Neticede kafamdaki yere geldim sizin sorununuz ev işi çay çorba vs değil eşiniz.Adam ne yapsa batıyor haklısınız değilsiniz o sizin bileceğiniz iş.
O kadar detay vermemişsiniz bilemem.
Konu siz yokken diğer arkadaşlarla aramızda bir sohbete dönüştü.
O yüzden her lafı üstünüze alınmayın.
Ama eşim marketten hazır puding alıyor demişsiniz ben açıkcası burada koptum yani hazır pudingi bile böyle baklava börek gibi anlatmışsınız.
Hizmetçi miyim vs demişsiniz ben sizin ruh halinizi bilmek zorunda değilim ilk mesaj kadın-erkek ilişkilerini tam benimsememiş bir hanımın yakarışıydı.
Benim öyle asker arkadaşınız gibi yazışamazsınız burası sizin hastalık enerjinizi atma yeri değil.
İnsanlar size yorum yapmış herkesi tek tek alıntılayıp yok anlamamışsınız yok acizsiniz yok yargılıyorsunuz yok dar düşünüyorsunuz falan..
İşinize gelmeyen yorumlar geldi diye saymadığınız kalmadı.Kelimelerinize dikkat edin.
Kadınlığınızı sorgulayan sizsiniz biz değil.Eşiniz iş yapıyormuş işte ne güzle hayal ettiğiniz bu değil miydi?
Uzatın ayaklarınızı akşam işte gelince bir d ekahva yapsın size ?
Olayın doğrusunu yanlışı biliyorsunuz doğru düzgün cevap veremeyip kabullenemeyince başladınız hakaretlere.
Üç kişi dışında herkes salak herkes aciz herkes beyinsiz size gaz veren üç kişi ve bir tek siz akıllısınız.
Peki öyle olsun :)
Size gaz verenler gelip kocanıza puding yapmaz eşleri iş yapan hanımlar eşlerini sevip sayıyordur emin olun.
Eşleri de onlara iş yaparak güzellik yapıyordur karşılıklıdır bazı şeyler.
Bence siz işe eşinizi sevmekten başlayın yani yuvanızı yıkacak değilsiniz herhalde bu mesele için.
Ev sizin eş sizin düzen sizin madem zorunuza gidiyor sizi eller üstünde tutan iş gören bir adamla evlenseydiniz.
Siz hizmetçiyseniz eşiniz de sizin paramatiğiniz ?
Yani insanların kendilerine böyle lakaplar takması bence çirkin evlilik içinde..
Herşeye rağmen arada uyum sorununuz olduğunu düşünüyorum çorabını ortada bırakıyor diye boşayacak kadar namus meselesi ise bu mesele yazdığım tüm paragrafı geri alırım.
söylemesem çatlarım
konu başlığı eşim beni kadınlığımla vurmaya çalışıyor ! buraya dikkat ama konu sahibi eşine işle cilve ile öpücükle yani kısacası kadınlığında iş yaptır diye yazılan yorumlara katılıyor ..
ee eşin kadınlığınızla vuruyor siz ne yapıyorsunuz acaba adamı kadınlığınızla çalıştırmaya çalışıyorsunuz
bende tamda bunu kasdetmiştim.arada çatalını bardağını kaldırsın hepsi bu konuyu ne kadar dallandırıp budaklandırdınız.bunları yapan erkekle evlenirim ne demek evlenmek ve sevgili olmak farklı şeyler o insanın ilerde yapıp yapmayacağını inanın anca aynı eve girdiğinizde anlıyorsunuz.neyse biraz kadınlıkla birazda kişilik meselesi bu.yanlış kelime bu zaten" oturuyor1 kadın akşama kadar evdemi mi oturuyor allah aşkına işler bitmiyorki sizde biliyorsunuz.. kadın çalışınca daha farklı daha zor tabi ama çalışmıyor diyede çorabına varana kadar önüne getirmek vss.bu tür basit şeyleri erkekler yapabilir hepsi bu.Ben şahsen erkek evde yatıp yuvarlanacak kadın hizmet edecek demiyorum.
Ben kocam kendi gömleğini ütülesin,pudingini yapsın istiyorsam bakarım şöyle bir topluma kaç kişi yapıyor bunu derim.
Gider bunları yapan adamla evlenirim. Bulduğum ilk adamla evlenmem seçerim iş yapanını ararım. Çünkü genel bakış açısı bu değil toplumda.
Çalışan kadınla çalışmayan kadın nasıl bir olsun yahu adam dışarda çalışıyor siz evde oturuyorsunuz o gömleği o adam ütülemese ne olur ?
Gündüz ütüle akşam da adamla takıl
Benim ne mantığım ne vicdanım el vermez ama yine de diyorum uyum işidir bu.
Adam öküzcan olmayacak arada aşk olacak arada sevgi saygı olacak.
İki kişi de birbirini sömürme mantığında olmayacak iki kişi de de vicdan olacak.
Evliliği birbirinin sırtına yük yıkma yükten kaçma noktasına getirebiliyorsak o evlilik değil üniversitede olduğu gibi ev arkadaşlığı olur.
Bir de bulaşık mı çamaşır mı kaldı Allah aşkına biz de iki kişiyiz iki kase iki tabak bir salata tabağı 2 çatal bıçak bulaşık makinesine girme süresi 2 dk.
Yemek yapıyorsun 3 gün gidiyor iki kişi yiyemiyor bile yemeği ayy ne bileyim ya benimle dalga geçerler keyfime düşkünüm diye
Eşime de özenir arkadaşlarım sakin uyumlu yardımcı vs diye ama demek ki bende klasik saçını süpürge eden fedakar cefakar türk kadınıymışım, yeminle gurur duydum kendimle :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?