eşim beni kadınlığımla vurmaya kalkıyor:(

çay olayıda dönüşümlü bizde, bir o bir ben dolduruyorum sırayla, tabii şakayla karışık bu mesele
ama her akşam hep çayı ben doldursam gıcık olurum, hatta self servis derim, benim yapımda bu, her kadın farklı ama bunların kadınlık tanımına bağlanması her şekilde yanlış

konu sahibi nerede ben çalışıp çalışmadığını merak ettim

hep ben hizmetçin miyim gözüyle bakarsan her şey batar tabi

hatta birlikte olmak ile istemezsin bir müddet sonra

yani yapmak istemedikleriniz basit şeyler

siz isyan bayrağını çekince adam kendi yapmaya başlamış yine yaranamamış ne yapsın bu adam şimdi

siz sınırları bilmiyorsunuz ki adam bilsin

evet canım ya meselelerden biride bu bence, herkesin ufak güzelliklere ihtiyacı var
bazen hafta sonları yemeği eşim yapar, ben çok mutlu olurum, benim için büyük bi güzellik

Bence bu tip kararlar evlemeden önce verilmeli.
Bir öküzcanla mı evleniyorum yoksa bir insanla mı diye :)
Yani yediğini içtiğini mıçtığını bırakan adamla evlenilmez ki..
Hele de geyşa ruhu olmayan bir kadınsa
Bir de her ailede denge ve dediğimiz gibi uyum başkadır.
Kimi hayatının amacını kocasına çocuklarına hizmet etmek olarak görüyor kimi de bence bir kadına yakışmayacak kadar bencil.
Ayy ne bileyim akşama dalacağım koca kişisine yemek yaptım sana üstelik 45 tane çorabını yıkadım ve katladım diye

Valla ben hamur acmayi bilmiyorum
esimse cok guzel acar

hamuru yogururum
bir yandan esim acar
ben de pisiririm

ee simdi konu sahibinin ve esinin bakis acisina gore
ne esi hamur acar
ne de konu sahibi esine yaptirir
kadinlik her seyi dort dortluk yapmakmis ya :)

konu sahibi için demiyorum ama eğer kadın eşini para makinesi adam da eşini evde hizmetçi olarak görüyorsa yürümez bu gemi.bir süre sonra su alıp batmaya başlar..

konu sahibi çalışmıyor ama eşi akşama kadar işte.bir de akşam gelip ev temizleyecek hali yok ya adamın..ancak bir tabağını kaldırmak,sofrayı kurarken yardım etmek ne bileyim bazı akşamlar çay demlemek yalıpabilir şeyler..atla deve değil ya canım :)

beklentiler ve evliliğe bakış açısı uyuşmayınca böyle sorunlar yaşanabiliyor..haa bir de biz kadınlarda şu var;önce yardım etsinler diye çırpınıyoruz yardım ettilermi de hemen bir kulp bulup beğenmiyoruz..adamların iş yapma şevkini kaçırmayın hanımlar

çalışmıyorsanız bu kadar yakınmaya hakkınız yok.eşiniz hem evde hem dışarda çalışacak siz bütün gün evde ne yapacaksınız çocukta yokmuşş???

vallahi ben cok severek yapiyorum bu isleri, esimin gomleklerini utulemek bir zevk benim icin.. yetisemedigim zaman esime "canim sen de sunu yapar misin? yetisemiyorum diyorum.. mesela camasir toplama, yikanmis bulasiklari yerlestirme (bulasiklari yikamayi asla birakamiyorum ama biseyi beveremiyosa beceremiyo zorlamaya gerek yok :):):)) vs." calisiyorum da ayni zamanda.. tabii bazen bana da geliyolar.. ben yanima yardima cagiriyorum. masayi hazirlar.. toplanirken de hadi sen de yap da hemen bitsin oturalim diyorum. sen ses cikamazsan yardim istemezsen yardim eden olmaz... yoksa benimki de daginiktir. eve girdigi anda hersey heryerde olmaya baslar.. onlari toplarim, arada boyle yapmasan aslinda derim, haklisin der ama ayni tas ayni hamam. ama hizmetci gibi hissetmedim hic kendimi.. sen de yap dedigim zaman sorar ne yapayim? der verilen gorevi yapar. yapamayacagi bisey de soylemem zaten.. benim 5 dakikada yaptigimi yarim saatte yapabilir yoksa gerek yok..

ev işine yardım konusunda ciddi ciddi çatışmaya gırmek herzamn kadın açısından ters teper kadın evde çalışmıyor evı için uğraşacak çok vaktı var anlıyorum ama yarın bır çocuğu olduğunda yemek yemeğe bıle vaktı kalmıycak bazı gunler en azından bugunler için adamın bırazcık düşüceli olması ve birazda ıdmanlı olmasıgerektiğine ınanıyorum ben eşime bulaşıklar çok olduğu zamanlar dıyorumkı mutfakta yalnız çok sıkılıyorum gelsene sadece yanımda dur sohbet ederız oda geliyo safım sonra kendısını bulaşıkları durularken buluyor yanı böle böle ona zorakı değilde bı paylaşım içinde yardım ettirmiş oluyorum adam süper değil tabı bazen yatak altların çorap aradığımda oluyor ama en azından ev işlerinden fenalık geldiğinde tatlı dılle yardım etmesıde güzel oluyor bide en son benden her akşam mısır patlatmamı istiyordu o saatlerdede oğlum yenı uyumuş bende azcık dınlenıyor oluyorum ona mısır patlatmasını öğrettim artık o patlatıyor bende kave yapıyorum

Son düzenleme:
''Hayat müşterek'' söylemi, eğer çalışmıyorsanız sadece zırvalama olur sizin durumunuzda kusura bakmayın.
Bu konuda size gaz veren, eşin kendi işini kendi görmeli diyen arkadaşlara da sormak isterim; Kaçınız bekarken işten eve geldiğinde, annesiyle ev işlerini paylaştı. Bunu bile yapmayanlar gelip burda ahkam kesmesin lütfen.
Konu sahibesi eğer ev hanımıysanız kusura bakmayın ama ev işi sizin işiniz. Evi geçindirmek, yaşamınızı idame ettirmek için para kazanmak ta eşinizin işi.
Hayat müşterektir sözü, işte bu şekilde, herkes üstüne düşen görevi kabul ettiğinde anlam kazanıyor.
Gerçekçi olun lütfen!

ev temizlemek kadınlıkla alakalı değil bence ...zaten insan yaşadığı yeri temiz tutmalı,aç kalmamak için yemek yapılmalı vs...ama evlilikte yok ben şunu yaptım sen yapmadın demek
bir de her işi üstlenmek sorun çıkartıyor kadının görevi evi temizlemek ,yemek yapmak değil,erkeğin de sadece işe gitmek değil...hem çalışıp hem ev işi yapan kadaınlar ne olacak o zaman...erkeklerin kadınlara tutumu biraz alıştırmayla alakalı ve tabi ailede gördüğü şeylerle...
erkeklere çok taviz vermek onu çok sevmek değil yahu adam bir bardak su bile almıyorsa mutfaktan,kirli çoraplarını kirli sepetine atmıyorsa ve bunu onu sevdiğim için göz ardı ediyorum diyorsa bir kadın her iki tarafta da sorun var demektir,ama herkesin düşüncesi farklı farklı bu halinden memnun olan çok kadın var.

Akşama hep birlikde KKca puding yapalım mı?=)

çalışıyorsan haklısın canım evde işler bölüşülmeli ama ev hanımıysan erkekden fazla birşey bekleme.maalesef bizim toplumumuzda erkekler böyle yetişiyor erkek adam ev işine karışmaz o dağıtır kadın arkasını toplaraslında kadın ev hanımı da olsa bir erkek dağınık olmamalı sürekli ayağına hizmet beklememeli çocuklar da varsa herşeyi kadına yüklememeli ama içinde yoksa bunu anlatamazsınbenim başımda da böyle bir koca var kahvaltıda çay bardağını bile doldurmaz laf söyleyince kötü olursun bende muzdaribim bu konudan

Akşama hep birlikde KKca puding yapalım mı?=)

Ne yalan söyleyeyim şimdi böyle daha fazla kadınlık yapıyorum iması çıksın da istemiyorum ama ben o pudingi eşime yedirmem.
Yani evde ev usulü sütlaç dediğin muhallebi dediğin şeyin yapım süresi max 30 dk hazır puding ise 5 dk
Bir kadın bunu sorun yapıyorsa pudingi değil adamı sorun ediyordur gözüne batıyordur herşeyi.
Yoksa neler yapıyoruz bir günde keşke herşey puding yapmakla bitse akşam dizi izlerken ütü yapıcam ben şimdi :)
Kullanılan ezik kadın olaraktan
Kocam da totosunu yayar oturur galiba
Şu an çok mutsuz hissettim kendimi

Konu sahibinin çelişkiler içerisinde olduğunu gördüm. Önce hayat müşterektir diyor biraz da yardım etsin istiyor, ama adam herşeyi yapmaya başlayınca " kadınlığımla vuruyor" diyor.

Öncelikle ev işi yapmanın kadınlığın bir gereği olduğu düşüncesi bana göre oldukça yanlış.
İki taraf da çalışıyorsa zaten kesinlikle paylaşılmalı işler, burada hem fikiriz.
Fakat kadın ev hanımı ise , kesinlikle bütün ev işini kadın yapmalı ve erkeğe iş bırakmamalı, düşüncesi de yanlış.

Erkek çalışıyorsa elbette kadın elinden geldiği kadar zaten eşini sevdiği ve onun yorgunluğunu azaltmak istediği için ev işlerini yapıyordur. Bu kadın çalışsa erkeğin de yapacağı iç güdüsel bir durum. Sevgiden kaynaklanmalıdır.

Ancak bu demek değil ki erkek çalışıyor diye, hiçbir işe elini sürmeyecek! Ya da konu sahibinin anlattığı gibi extra iş çıkaracak!

Erkek eve gelip kıyafetlerini düzenleyebilir, kadına yemek yaparken yardım edebilir, sofrayı toplayabilir...vs.

Ben de çalışmıyorum, okuyorum. Derslerim ağır bazen sürekli masa başındayım. Eşim çalışıyor. Bütün gün evde olmama rağmen ev işlerini yapamıyorum çünkü vaktim yok. Öyle zamanlar oluyor ki eşim eve geliyor üzerine yemek yapıyor. Ya da ben yemeğe başlarsam o evi toparlıyor.
Bir kere bile şikayet etmedi, üzerine sen çalışmana devam et ben yaparım diyor. Üstelik işi de stresli.

Konu sahibi bence tadını çıkar, kendini kadınlık görevini yapmamış gibi hissetme, zaten yorulacaktır eşin, o zaman tekrar sadece yardım etmesini istediğini hatırlatırsın.

canım senin bu dediğin çalışan bayanları aşar. çalışıyorsan hayat müşterektir ve bana yardım etmesi gerekir. valla öyle yorgun geliyorum ki bide onun ıslak bprnozunu dağınık pijamasını toplayamam. sabah kalkarız kim müsaitse yatağı toplar pijamalarını çıkarır katlar dolabına koyar. anasının evinde yapmıyomuş ama karısına yapıyo çünkü bende çalışıyorum. ve benim eşimde kendi ütüsünü kendi yapar yemeği birlikte yaparız. birimiz yan gelip yatıp öbürümüz at gibi koşturmayız.
hee evde oturan hatunlar kusura bakmayın o kadarınıda yapın yani

:))))))

Bu çokkkkk ütopik birşey.

O benim sevdiğim adamsa, bende onun sevdiği kadınım.

Sevdiğin adama yemek yapmakla, sevdiğin adama hizmetçilik yapmak çok farklı.

bende bir PA hastasıyım ve seni çok iyi anlıyorum, eşin kolayı bulmuş şener şen filmlerde diyoduya yaptım ama bi sor niye yaptım diye seninkide tam tersi yaparım ama bi sor niye yapmıyorum, abartırım yaparsam kadınlar karışılmasını istemez vs, istiyosun işte daha ötesimi var

Evde olmak bence büyük bir lüks..
Yani erkek cozutmuyorsa kendini kral görmüyorsa evdeki hanım da yemeğini,temizliğini yapsın bir zahmet ne var ki bunda.
Çalışan ve çocuğu olan kadınlara ise tek laf söylemeye kimsenin hakkı yok,saygıyla eğilmek lazım önlerinde
.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…