eşim beni kadınlığımla vurmaya kalkıyor:(

sevgiyle pek alakasi yok gibi aslinda :)
kocan seni sevmiyo dersek biraz agir kaçar gibime geliyor konu sahibine:44:

Valla ben sevdiğin adama yemek yapmakla, hizmetçilik yapmak farklı diyenim.

Hiçte öyle prenses falan değilim olsam olsam ana kraliçe olurum :)) Sabahta akşama kadar haftanın 6 günü eşek gibi çalışıp, birde kimsenin peşinden döküntü toplayamam.

Ama tepki alan mesajınızı lütfen tekrar okuyun, evhanımı olduğunuz yazıyor mu ? Yoksa gayet romantik romantik yazılmış bir mesaj gibi mi duruyor.

Evhanımıyım tabi ki bunları yaparım eşim gelip işmi yapacak deseniz, herkes sizi anlardı. Siz ne olduğunuzu çok sonra yazmışsınız ki, o arada gelen tepkilerde gelmiş.

Aslına bakarsanız yazdıklarınıza istinaden evli falan değil, yeni sevgili bulmuş bir genç kız sanmıştım sizi.

Konu sahibi şimdi de oturup, kocam beni sevmiyo diye ağlasın. Bu mu istediğiniz?
Ne kadar kolay yazıyorsunuz ya. Lütfen biraz sağduyulu olun

Kesinlikle yetiştirilme tarzıyla alakalı... türk toplumunda erkek çocuğa ev işleri yaptırılmaz, çayını dökmez, suyunu kendi kalkıp almaz erkek adam ne de olsa, her zaman annesi arkasını toplar, yemeği beğenmiyorsa hemen isteği doğrultusanda başka yemekler yapılır böyle bir mantık varken ve bu mantık erkeklerin beynine yerleşmişken türk kadınları ne yapabilir ki.

ve bu anneler bi de erkek çocuklarını kayırmadıklarını idda ederler ne kadar komik
yani şuan benim yaşıtım arkadaşlarım bile daha küçükten bu ayrımı yapıyorlar ve hayır ayrım yapmıyoruz diyorlar,
kız çocuk, baba evinde çeksin koca evinde çeksin

abartsa ne kadar abartabilecek ki eni sonu pes eder sonra siz "ben senden iş değil ufak tefek şeylerde bana yardımcı olmanı beni düşündüğünü hissettirmeni istemiştim" dersiniz hala inat edip yapmaya devam edeceğini sanmıyorum eni sonu kabullenir durumu :)

Ev işi yapmak hizmetçilik değildir tabi ki, ama bazen hizmetçilik gibi de gelir kadına. Erkeğe bağlı bir durum bu...
Ben çalışıyorum sen çalışmıyorsun mantığıyla bakan adam hissettirebilir. Karısını takdir etmez ise bir çeşit yemek eksik olsa bütün gün evde ne yaptın derse, her şeyi karısından beklerse üstüne üstlük karısının işine burnuna sokar homurdanıp durursa o adamın karısı kendisini hizmetçi gibi hissedebilir...

Uzun olduğu için okumadım...
Valla Chescim eğer böyle ise konu sahibinin hakkı var. Bazı adamlar abartıyor.
Kadın evde çalışmıyor diye adam çöpünü de yere atsın o zaman kadın toplar nasıl olsa...

Son düzenleme:
canım bak ben diğer yorum yapan arkadaşlar gibi düşünmüyorum.
ben evleneli 3 yılı geçti. benim eşimde tıpkı seninki gibi evlendiğimizde hiçbi işe elini sürmez herşeyi benden beklerdi.
hatta çayı biter koyayım diye bardağını uzatırdı bana.
bu sebeplerden öyle kavga ettik ki ayrılık aşamasına geldik resmen.
ailem yanımda oldu. hem çalışmasını istiyorsun hem de hiç yardı etmiyorsun dediler.
onun ailesi de onun tarafını tuttu tabi ama ailesinden kaynaklanan bi sorun bu.
onlar çocuklarına hiç iş yaptırmamışlar. alışmamış. askerdeyken bile eşyarını parayla katlatırmış arkadaşlarına.
bak mesela ramazan ayıydı o evdeydi o dönemde (3 yıl önce) ben işten döndüğümde bir çorba bile yapmamış oluyordu iftar sofrası için.
ve daha neler neler anlatmakla bitmez. sonra barıştık ve ben ne yaptım peki biliyor musun?
her işi yaptım ama her işi ...
kalk yap demedim ona bi kere bile o kavgadan sonra.
bi kere de bana yardım et demedim. ama yüzüne bile de bakmadım.
sonra baktı bana hep izledi hep izledi.
ve hiç bişey demeden geldi bana yardım etmeye başladı. çamaşır katladı yemek sofrasını kurup kaldırdı
bulaşığını sudan geçirdi ve bulaşık mak.ne koydu.
çamaşır serdi ve hatta ütü yaptı biliyor musun.
her işi yaptı her işi.
bence sen hiçbişey yap deme ona bırak zamana biraz. ısrarcı olma. erkekler bundan hoşlanmıyorlar maalesef.
zamana bırak hatasını anlayacaktır.
deneyim konuşuyor burda.
benden çok büyük ablalarımın tecrübelirini dinledim ben de.

teşekkür ederim günü gelip başıma kaksa da en azından biraz dinlenmiş olurum bende bu dünyaya iş yapmaya gelmedim yani benimde keyif yapma özgürlüğüm olabilmeli ev hanımıyız ama köle değiliz!

inanın sizin her kelimenize katılıyorum aynen sizin gibi düşünüyorum elbette kadınlık bunla sınırlı değil aslın abakarsan kadınlık bu değil kadın ilgi ister sevgi ister zaten bunları veren eşe kul köle olur içinden gelrek yapar.ayettemiydi hadistemi tam olarak bilmiyorum ama orada bile kadının evini temizlemesi yada yemek yapmasının kadınlık görevi olmadığını ,kadının kocasına ikramı olduğunun altını çizmiş ama erkekler bunu işlerine geldiği gibi yorumluyor işte..eşime haksızlık etmek istemem bu derece ağır vaka değil ama bana sarfettiği sözleri yazdım.ne yapcağımı nasıl takdik uygularsam hem onu hemde kendimi ayaklar altına almadan bu durumdan kurtulacağımı sormuştumdediğim gibi HAYAT MÜŞTEREK!

Madem işe giden elini bir ev işine sürmüyor mantığı var. Ev hanımlığı mesleğinizi bırakın bir işe başlayın derim ben..

birde siz evlimisiniz acaba gerçekten böle rahat davranabiliyormusunuz eşinize.eğer değilseniz inanın bu konuşmak kadar basit bir olay değil.size kızmıyorum aksine katılıyorum ama malesef gerçeklerle hayaller farklı...

eşinin annesine sinir oldum.
evt hiç bahsetmemişsin ondan ama böyle evlat yetiştirdiği için tabikide..

Madem işe giden elini bir ev işine sürmüyor mantığı var. Ev hanımlığı mesleğinizi bırakın bir işe başlayın derim ben..

işe başlayınca ev işi olmayacal diye bir durum yokki aksine yük artacak hem ev hem iş arasında sorumluluk artıcak ama en azından ben de çalışıyorum dinlenmeliyim deme hakkım doğuyor.. yani çalışmayınca evde boş oturuyoz sanıyorlar erkeklerde öle bir psikoloji var ısrarla anlamak istemiyorlar.ev hanımlığını küçüsüyorlar ben buna bozuluyorum.

ya inanılır gibi değil benden daha iyisin hayatım de, iyi ki seninle evlenmişim de ben de bu adam yapamıyor sanıyordum harikasın de sonra da keyfini çıkar:) nasılolsa en kısa zamanda bırakacak.

işte ben onu yapamıyorum kızlar çünkü kendimi kötü onu kullanıyorum gibi hissediyorum.zaten o da öle hissetmemi sağlamaya çalışıyor.o yüzden kendimi suçlu hissediyom.fırsatçı gibi hissediyom.ben sadece arada sırada yardım etsin. yorgunsam canım istemiyosa o yapsın falan hepsi bu.oturda çamaışır yıka bulaşık yıka diyecek kadar acımasız değilim.elbette görev değil ama kadının sorumluğu elbette evin dişi kuşu olarak ama hepbana da olmuyooo biizmkide can

ayrıca sonrada bana tembel yada evin işini bile bana yaptırıyor ne biçim kadınsın derse çok kırılırım tuhaf hisederim yeni evliyiz daha .gururumu onurumu kırsın istemem.

Aslında bu mantık sadece erkek çocuklarının değil,kız çocuklarının da beynine işlenmiş.
Ben mesela öyleyim;
Ev hanımı ,çok anaç bir annenim kızıyım.
Bizim evimizde herşey düzenli,tertipli,yemekler çeşit çeşit,herşey anne kokardı
Babam işe gider,gelincede annem onun ve bizlerin etrafında dört dönerdi.
Bende evlendiğimden beri hep o sıcak ,anne kokan yuvayı tattırmak için uğraşıp duruyorum çocuklarıma.
Çalışmadığım dönemde öyle bir alıştırmışım ki evdeki herkesi ,5 yıla yakın oldu çalışmaya başlayalı ,hala aynı düzeni sürdürmeye çalışıyorum.
Bizim evde hiç kimse buzdolabını açmaz mesela(eşim dahil),meyvelerini bile ben soyar,doğrar yanlarına götürürüm.
Bunu görev edinmişim kendime.
Yaptığım şey doğrumu?
Değil aslında,ama ben böyle mutluyum.

Biz kadınız hani ' bi evlenelim elin sıcak sudan soguk suya girmiycek' dediğinizz kadınlar.
Ananız değil.
Hizmetçiniz hiç değil.
Zorunluluk sahibi değil sorumluluk sahibiyiz biiz.

Sizinle evleniyorsan karnınız doysun keyfinizi Bizimle yapın laf söyleyeyin diye değil...

Siiznle hayatıpaylaşıyoruz Çocugum olucak işler uygun şekilde paylaşılır.

Benim ellerim bulaşık yıkamaktan kurursa , çocuk bakmaktan gözlerim uykusuzluktan şişerse, hangi yemeği yapıcam diye kendimi paralarsam, Hepsinin üstüne birde senın gönlünü yapmak için ölceksem hiç evleneyel,m aslan Hayat böyle değil

Hani yeri gelince hayat müşterek dersiniz ya hani anlamını bile bilmeden söylersiniz ya ya işte ben biliyorum Hayat müşterek (anlamını bilerekten )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…