- 14 Mayıs 2009
- 22.263
- 12.552
- 298
- Konu Sahibi Akuamarin10
-
Hayırda bana enayı ve hizmetçi diyenlerde prenses zannedersin..
Şöyle hayal ediyorum onları çayları yatağına gelen, hergün düzenli temizlikçileri olan,çocuklarının dadısı felan da vardır sanırsam,eşleride resturantda besleniyordur felan..
Ben mutluyum hatun kişiler..
Eşime hizmet ediyorum ve bunu severek yapıyorum..=)biline..
valla abartmasın, lazım değil onun işi, seni ezecek derecede yapıyorsa, bıraksın ya,
hiç çekemem, anlayışsız adama bak ya,ne o öyle ütü bilmem ne herşeye sarılmış..
kendi çayını doldurmak, eşine özel bişey hazırlamak sanki çok zamanını alır, bence sevgiden kaynaklı, seni sevse böyle davranmazdı.. elinden geleni yapardı,
Kesinlikle yetiştirilme tarzıyla alakalı... türk toplumunda erkek çocuğa ev işleri yaptırılmaz, çayını dökmez, suyunu kendi kalkıp almaz erkek adam ne de olsa, her zaman annesi arkasını toplar, yemeği beğenmiyorsa hemen isteği doğrultusanda başka yemekler yapılır böyle bir mantık varken ve bu mantık erkeklerin beynine yerleşmişken türk kadınları ne yapabilir ki.
başlık sahibi geldiğinde şok olcak
ya hanımlar ilk mesaja bakarsanız zaten başlık sahibi genel ev işlerini yapıyor bunu kadınlık olarak görüyor gocunmuyor, baksanıza eşinin ütü yapmasından nasıl rahatsız olmuş, onun istediği eşinin yediği tabağı lavaboya koyması gibi basit şeyler
ama erkek çocukları anaları küçük prensler olarak büyüttüklerinden çoğu erkek, kendi tabağını kaldırmaktan, çorabını kirliye atmaktan aciz
kadıncağız demiyorki ev işlerini ortak yapalım
ev hanımıyım.ama çalışmayı da düşünmüor değilim..Çalışıyormusunuz, yoksa ev hanımımısınız?
bırakın yapsın, bırakın siz vur deyince o öldürsün. hiç yapmamasından iyidir. ilk yılımızda, ben de böyle bir hataya düştüm. aman aşkıcığım dinlensin, aman elime mi yapışacak... ama sonu gelmedi işlerin. artık dengeye oturtmaya başladım. haftada bir gün yemek meselesini eşim hallediyor artık. ister kendi yapar, ister dışarıdan söyler karışmıyorum. hafta sonlarında da bir gün kahvaltıyı eşim hazırlar, ben normalde onun yaptığını yapıp tv karşısında kahvaltımı/yemeğimi beklerim. böylece kendince ona normal gelen yemek beklemenin, bekleme şeklinin, aslında ne kadar sinir bozucu olduğunu anladı ve anlıyor.
eşinizin bu bastırma, sindirmek politikası da siz umursamadıkça etkisini yitirecektir. e tükürdüğünü de yalayamaz, mecbur o "mükemmel" şekilde yapmalarına devam edecek.
Kusura bakmayın ama ben ev işi yapmayı "kadınlık" olarak görmüyorum,o zaman ev işlerinin kadınlara ait bir sorumluluk olduğunu kabullenmiş oluruz (!)
Ne kadının ne de erkeğin birbirlerine hizmetçi muamelesi yapmasını hazmedemiyorum,herkes kendine düşen görevi yerine getirecek.Bu görev nedir ev işlerden ütü mü herkes kendi kıyafetlerini ütüler,geri kalan yemek-bulaşık ve ev temizliğini de adil bir şekilde haftanın günlerine bölerek paylaşırsınız
Biz kadınlar erkeklere kul köle olalım diye evlenmiyoruz,hele ki ev işi yapmak "kadınlık" hiç değil
Erkeğin yaptığı her işin daha alasını kadın isterse yapar,yapabilir
"Ben erkeğim ev işine karışmam,sana köle gibi hissettiririm" düşüncesindeki erkeklerin cehenneme kadar yolu var
birde siz evlimisiniz acaba gerçekten böle rahat davranabiliyormusunuz eşinize.eğer değilseniz inanın bu konuşmak kadar basit bir olay değil.size kızmıyorum aksine katılıyorum ama malesef gerçeklerle hayaller farklı...Kusura bakmayın ama ben ev işi yapmayı "kadınlık" olarak görmüyorum,o zaman ev işlerinin kadınlara ait bir sorumluluk olduğunu kabullenmiş oluruz (!)
Ne kadının ne de erkeğin birbirlerine hizmetçi muamelesi yapmasını hazmedemiyorum,herkes kendine düşen görevi yerine getirecek.Bu görev nedir ev işlerden ütü mü herkes kendi kıyafetlerini ütüler,geri kalan yemek-bulaşık ve ev temizliğini de adil bir şekilde haftanın günlerine bölerek paylaşırsınız
Biz kadınlar erkeklere kul köle olalım diye evlenmiyoruz,hele ki ev işi yapmak "kadınlık" hiç değil
Erkeğin yaptığı her işin daha alasını kadın isterse yapar,yapabilir
"Ben erkeğim ev işine karışmam,sana köle gibi hissettiririm" düşüncesindeki erkeklerin cehenneme kadar yolu var
Madem işe giden elini bir ev işine sürmüyor mantığı var. Ev hanımlığı mesleğinizi bırakın bir işe başlayın derim ben..
ya inanılır gibi değil benden daha iyisin hayatım de, iyi ki seninle evlenmişim de ben de bu adam yapamıyor sanıyordum harikasın de sonra da keyfini çıkar:) nasılolsa en kısa zamanda bırakacak.
işte ben onu yapamıyorum kızlar çünkü kendimi kötü onu kullanıyorum gibi hissediyorum.zaten o da öle hissetmemi sağlamaya çalışıyor.o yüzden kendimi suçlu hissediyom.fırsatçı gibi hissediyom.ben sadece arada sırada yardım etsin. yorgunsam canım istemiyosa o yapsın falan hepsi bu.oturda çamaışır yıka bulaşık yıka diyecek kadar acımasız değilim.elbette görev değil ama kadının sorumluğu elbette evin dişi kuşu olarak ama hepbana da olmuyooo biizmkide can
Kesinlikle yetiştirilme tarzıyla alakalı... türk toplumunda erkek çocuğa ev işleri yaptırılmaz, çayını dökmez, suyunu kendi kalkıp almaz erkek adam ne de olsa, her zaman annesi arkasını toplar, yemeği beğenmiyorsa hemen isteği doğrultusanda başka yemekler yapılır böyle bir mantık varken ve bu mantık erkeklerin beynine yerleşmişken türk kadınları ne yapabilir ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?