Eşim beni kendi ilçesinde yaşamaya zorluyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi esto
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

esto

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2010
33
1
86
Yozgat
merhaba arkadaşlar.Benim derdim de bu .Biz başta eşimle anlaştık ikimizin de memleketlerine yakın başka bir yere yerleşeceğiz diye hatta benim tek şartım buydu eşimd bunu seve seve kabul etti ama 1 yıl sonra çark etti benim derdim onun memleketine gitmek değil onun memleketinin küçük bir ilçe olması ben hayat boyu hep büyük şehirlerde yaşadım eşim köyde buyumuş ben koyu hiç görmemiştim şimdi bu konuda çok sorun yaşıyoruz hiç evimizde keyif kalmadı ben bana verilen söz tutulsun istiyorum ama eşim çok inatçı bana yardım edin lütfen ne yapmalıyım benı bu konuda hiç dinlemiyor

şimdi niye sözünde durmuyor? gerekçesi ne?

tatlı dilden anlamıyorsa

blof yapacaksın... simdiden size verdiği sözde durmuyorsa ilerde kim bilir hangi sözlerinde durmaz ...gibisindenkaydirigubbakcemile3

vallla ben sevgi falan eş meş dinlemem giderim ev tutarım tabi işim gücüm varsa gelmek isteyen gelir derdim bende çok mu kafama göre davranıyorum ne yani konuş adam akıllı öyle seni üzmesin

oo onlar fayda etse neler demedimki ağladım sızladım
ama yok ben çok kararlıyım gitmem hiç heveslenmesin yok illa gidecekse yolu açık olsun

Kıyamam cok zor bi durum...
Eşin bunun gerekçesi olarak ne sunuyo sonucta verilmiş bir söz var ortada...
Eşinin ailesinin baskısı mı var acaba..?

olabilir tek oğlan orada birde ev var demişlerdir bana öyle geliyor ama bana niye baskı yapıyor teklif ettin kabul etmedim tamam artık uzatma işte aileside biliyor benım düşüncemi tabi benim düşüncemin onlar için önemi yoktur ama eşim nasıl böyle olabiliyor hayatımızı zindan etmeye değer mi anlamıyorum ailemede anlatamıyorum onlarıda üzmek istemiyorum çok hayal kırıklığı yaşıyorum

erkek egemen bir toplumda yaşıyoruz
genelde ewlerde ortak akrarlar alınır ama çocu ewde nedense
ortak bir karar alınmaya çalışsada erkeklerin son karar ları olur
( istisnalar olabilir)
senin yerinde olsaydım
önceden bu konuda eşimle anlaştıgımız için kesinlikle kabule etmezdim /B]

Ozaman pes etme düşünceni savunmaya devam et..
Eşinde gerçekten sana değer veriyosa bi zaman sonra düşüncene saygı duyacaktır
Zorla güzellik olurmu hiç sen hem sözünü ver daha sonra gideceğiz diye diret
Oh ne ala...Bu erkekler neden böyle...:çok üzgünüm:

Son düzenleme:
valla bende aynen öyle yapıcam arkadaşım benim hiç suçum yok en başta herşeyi açıkça söyledim o zaman aklı nerdeydi yok binbir bahanesi var yok butun arkadaşları kendi memleketlerine yerleşiyormuş yok falan mış yok filanmış orada evimiz var mış orası da nerdeyse şehir kadar buyukmüş aman tek sebebep bence ailesi sizce zamanla bu durumu kabullenirmi yoksa bu inat boyle boşanmaya kadar gider mi

ya bu erkekler varyaa
köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyolar
sonra dayı kendilerinin oldumu
herşeye mahkum görüyolarr
bak durduk yere sinirlendim
benima dam tam arkamda kalksam bi bagrsam çagırsamda rahatlasamm akannehir

vallaya bu ne bu böyle ne zannediyorlar ki bizi bu kadar aptalmıyız aa tamam kocam istedi tamam o zaman hemen kabul edeyim yok oyle yağma

eee ögretmen sin köye gidersen ordan isine nasil gideceksinbilmiyorumkismile
isin zor valla, ben asla gelemezdim öyle emri vakilere
öf böyle konular okuyunca icim sIkIliyoÇok üzgünüm çoook valla nerden aliyo bu erkekler bukadar yüz:umursamaz:

yok koye yerleşelim demiyor ilçeye yerleşecekmişiz onun koyu de ilçenin dibinde zaten yani daha gelişmiş yerler varken küçük yerlere gözünü dikmesi çıldırtıyor benı ya sen hiç mi ilerisini düşünemiyorsun ileride çocugunu alıp bir sinemaya bir tiyatroya götürmek istemezmisin ya bu kadar mı sığsın

arkadaşlar fikirlerinize çok ihtiyacım var lütfen her okuyan görüş yazsın okadar sınırlıyım kı eşime ben ağlıyorum o nun umurunda değil ya bu işin bir de kul hakkı kısmı var bunu neden düşünen yok anlamıyorum

Söz vermiş sözünde durmalı ve senin fikrinede saygı duymalı, ortak alınmalı karar.
ıstisnai durumlar olabilir ve başka bir yere gitmek isteyebilir bu durumda da yine sana sormalı ve senin fikrini almalı, istemiyorsan yine saygı duymalı. Sonuç olarak seni ezip geçmemeli.

Zorla olmaz bu işler. Nasıl anlatacaksın zor iş. Erkeklere birşeyleri kabullendirmek zor iş, benim dediğim olacak mantığındaysa.

Allah yardımcın olsun.

erkek adam verdigi sozu tutar, tutmayana namert denir. esinize aynen boyle soyleyin bence vazgecer kaydirigubbakcemile5 uff saka maka cok buyuk bir problem bu...esinizin bu teklifini kabul etmeyin kesinlikle...artik eslerimize de guvenemiceksek kime guvenicez bilmiyorum, onlar bile verdikleri sozu tutmuyorlar...esinin gitmek istedigi ilce de kim var? eger akrabalari annesi babasi carti curtu falan varsa hic gitmeyin derim...erkek tarafi nedense gelinlere izdirap cektirmeyi sever, onlarin icinde tek basina uzulursun, yalniz kalirsin. sakin gitme. nerden biliyorsun dersen annem bu konuda bir ornek diyebilirim. babamin memleketinde yasiyorduk bir ilcede, babaannem, yengem(yani eltisi) kadini sinir hastasi yaptilar. anneme karsi saygisizliklarini , laf sokmalarini, kiskanmalarini, ikisinin bir olup babami doldurup doldurup anneme yolladiklari zamanlari cok iyi bilirim. aklin varsa kabul etme derim. sonuc belli boyle olacak. kayinvalidem, kayinpederim cok iyi insanlar yapmazlar boyle sey diyebilirsin belki bu yazdiklarima ama emin ol o insanlara ne kadar yakin olursan sana o kadar zararlari olur. sukur ki benimkiler Turkiye'de. uzak ol kafan rahat olsun...ne yapacak esin, hayir oraya tasinmam dersen seni zorla mi goturecek? konussun konussun dursun...sen istemedikten sonra...

boyle bir koca icin kilini kipirdatma hic bir yere de gitme!!! simdi sen aglarken umrunda olmayan adam icin mi bu kadar tasalaniyorsun tatlim. salla gitsin...kendisi gitmek istiyorsa ceksin gitsin ilcesine ama sen gitme...benim fikrim boyle...bu arada annemden bahsetmistim ya bir onceki mesajimda, babam da 20 yil boyunca annemi sinir hastasi eden insanlarin ne mal oldugunu ogrendi ve en sonunda o ilceden tasindik canim. cunku yillarca huzurumu bozmuslardi hep. babamin kafasi cok genc dank etti...annem panik atak olduktan sonra! yakinlik iyi degil canim, bu benim dusuncem...:teselli:

yapılacak şey belli hiçbiryere gitmeyeceksinyasakkelimesen en baştan dürüstçe anlatmışsın fikrini söylemişsin oda kabul etmiş itiraz etmemiş şimdi böyle söylemeye hakkı yoklmaz:çok sinirlendim biz kadınlar hep boyun mu eğeceğiz yani erkeklerin saçmalıklarına,dengesizliklerine.çok istiyosa kendi gitsin

canım hiç kabul etme bende eşimle o yüzden çok problem yaşadık tabii onun dediği oldu geldik memleketine ama bin pişmanım ben illaki benim aileminde olduğu yerde olsun demedim aynen senin gibi iki yerede yakın olsun dedim ama dinlemedi şimdi kötü oldu ailesi her şeye kaşıyor özelimiz denen bi şey kalmadı yani ne yap et gitme......mesafe her zaman iyidr..

ne denir,,,
eşiniz resmen yan çizmiş.
çok üzücü ve evlilik açısından yıpratıcı bir durum.
nasıl bir yapınız var bilmiyorum ama ben olsam önce tatlı dille yaklaşırım, anlamıyorsa; her gün hergün bunun kavgasını yapamam, gitmiyorum o kadar der, restimi çekerim. bir daha konuyu açarsan mahkemede hesaplaşırız, der geçerim. cidden katlanmak zor ..
gitmek istediği yer yozgatın ilçesi mi?
yozgat zaten küçük yer. bir de onun ilçesi peh..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…