Eşim beni kendi ilçesinde yaşamaya zorluyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi esto
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
yerinde olsam asla gitmezdim

sonradan hergün kötü olmaktansa en iyisi bastan kötü olun

sakin ama sakin esim kirildi,kavga ettik gibi sebeblerle kendinizi oraya gitmeye mecbur hissetmeyin

cunku gideceginiz zamanda kaynana-kayinpeder iliskilerinde problemler yasarsaniz(ki umarim yasamazsiniz) daha cok tatsizliklar cikar

canım esının tahsıl ve meslegını merak ettım dogrusu

genel anlamda (ıstısnalar harıc) evlenmeden evvel verılen sozlere ve vaatlere erkekler pek sadık kalmıyorlar
evlendıkten sonra ben nasılsa vazgecırırım gozuyle bakıyorlar olaya her zaman
tabıı bunda aılenın etkısı de yadsınamaz

benım esımle de aılesı konusunda evlenmeden evvel anlasmıstık ama evlendıkten sonra aılesının baskıları sebebıyle esımde yan cızmeye kalktı
sonuna kadar dırendım ve kazandıgımı dusunuyorum

bıraz da hayır demeyı ve kararlılıkla karsılarında durmayı bılmek gerekıyor sanırım
hersey bır yana verılen sozden donmeye kalkaması ıncıtıcı
sonuna kadar kendını savun derım

asla kabul etmezdim.bu erkekler kendilerini ne zannediyor sinir oluyorum varya.ne kadar bencilller böyle niye hep onların istediği gibi yaşamak zorundayız.lütfen bu kadar koca merkezli olmayın

esto benim yaşadıklarımı yaşamışsın sende ama benimki çok daha ileri durumlara vardı inşallah seninki öyle olmaz

biz de evlenmeden önce öyle bir anlaşma yaptık, eşimin ailesi de ilçe de yaşıyor. ikimizin de memleketinde yaşamamaya karar verdik. emekli olduğumuzda denize yakın küçük ama sosyal bir şehirde yaşama kararı aldık.

benim çocuğum istediği zaman tenise, yüzmeye, sportif aktivitelere katılabilmeli. biz istediğimiz zaman hoş bir restoranta gidebilmeliyiz. küçük yerlerde bunları bulamıyorsunuz.

anlaşma yapmışsınız, uyması gerekir. maalesef erkekler bu konuda mantıklı düşünemiyorlar. siz orda yaşamaya başladığınızda ev gezmelerinden ve aile büyüklerine hizmet etmekten başka hiç bir şey yapamayacaksınız. size de yazık, varsa çocuklarınıza da yazık. hani bir söz vardır "erkek adam sözünün eridir". eşinize buna hatırlatın bence.

bu durumu benim görümcemde yaşadı eşi onu kendi ilçesine götürdü görümcem hiç istemediği halde:1no2:
sonrada köyde babasının evi var oraya götürmek istedi ailesinin yanına yani beraber oturacaklardı ama bu defa görümcem kararlı bir şekile asla gitmeyeceğini söyledi.şimdi ilçede oturuyo köye gidemedi eşi
sende kararlı ol canım orda mutlu olamayacağını düşünüyorsan gitme derim ben

Sözünü tutmak zorunda kusurabakmasın enişte bey..

Zaten erkeklerin çoğu aynı mantıkta, hele bir evleneyim kabul ettiririm ben ona , eli mahkum ben erkeğim eninde sonunda dediğimi yapacak bıdıdıd bdıdıdıddı....

Dişini göster ona...

bence eşini kesin ailesi zorluyodur daha doğrusu içten içe beynini yıkıyolardır. bak yarın çocuk olursa biz bakarız,işten gelince eşinin yemeğini yaparız,haytın daha düzene oturur falan filan.

arkadaşım yok zaten hiç gitmeye niyetim yok sonunda pişman olacak olan o evimizin huzurunu kaçıran kendisi çünki bak baban anlamış ama iş işten geçtikten sonra valla kayınvalidem yada kayınpeder konusunda da hiç güvenmiyorum zaten bu meseleninde onların başının altından çıktığını düşünüyorum

yok biz burada görev yapıyoruz ikimizde öğretmeniz

eşimde bende öğretmeniz evet gerçekten çok kırıldım ama yok yani ben hiçbir yere gitmiyorum herkese çok teşekkürler yanlış düşünmediğimi bana gösterdiniz

en iyi ancak ben seni anlarım büyük şehirden sonra küçük ilçeye göçtük

çok sıkıntı çektim halende çekiyorum büyük şehrin avantajlarından artık yararlanamıyorum

market de dahi sadece 2 yoğurt çeşidi var yani öyle yer ki burası

paran olsa dahi hiç birşeyi bulamıyorsun veya çok gezmen gerekiyor ve herşeye daha fazla para veriyoruz birde burada herkes birbirini tanıyor insanlarda herklesin sırlarını biliyor ve akrabalar arasında acaip kıskançlık var

hiç kimseyi kimseye şikayet edemiyorsun anında söz yerine gidiyor

ya arkadaş ya akrabalar birbirleriyle bir denize yakın evin tek avantaj bu olsa gerek

burdaki yerliler zaten dışarıdan gelenleride sahiplenmiyor

turist gözü ile bakıyorlar yani bir kalp krizi geçirsen zaten yolda ölürsün yani hastanede

uzak bir avantajı bazen 10 veya 20 kuruş parayı kalsın diyebiliyorlar bakkallarda

arkadaşım senin istemediğini bile bile ve baştan kararlaştırdığınız şartlara uymadığına göre senin eşin kesin başka birilerinin etkisinde kalıyordur ailesi etkili olyordur üzerinde zaten bu erkekler anlayamıyorum evlenince aileleri birden değere biniyor önemseniyor.
sen kararlı tavrını sürdür bu konuda diret ama kararlı ol hiç açık kapı bırakma sendeki kararlılığı görmeli buna rağmen hala diretiyorsa sende senin onun gözündeki değerini önemini anlamış olrsun.belki de bu olay senin bunu görmen için bir sınavdır.

Bence bu eşinin değil ailesinin isteği.
Madem baştan söz vermiş, sözünü tutmak zorunda kusura bakmasın.
Göster dişini, kabul etme.
Çok istiyorsa kendisi gitsin.
Böyle tipler beni çok sinirlendiriyor ya çook kötükedihüso

valla bu zamana kadar ben de şüpeleniyordum ama buradaki tüm arkadaşlar aynı şeyi söylediğine göre gerçekten sanırım ailesinin başının altından çıktı bu ama peki ne yapmalıyım sizce yani nasıl bu fikirden vaz geçecek sizce

sen diret gitmek istemediğini söyle buradakii olanakların fazla olduğunu geleceğiniz için çocuğunuz için bulunduğunuz yerin daha elverişli olduğunu söyle sebep olarak sadece bunları sun.bu evlilik sadece bi tarafın istekleri olursa diğer taraf susarsa bir süre sonra o susan taraf patlar isyan eder bu durumu kabullenmek ilerde senin psikolojini, etkiler .sen kararlı ol kararsız görürse seni diretir .eğer sen onun için önemliysen zaten bu kararından vazgeçer daha önce dediğim gibi bu senin bazı şeyleri görmen için bir sınavdır belkide

ayy allah yardımcın olsu eşin gerçekten yan çizmiş ama sen tutumundan asla vazgeçme gidene by by gelene hay hay

olamazsa boşanalım dedik araya okadar kapanmaz uçurumlar giriyorki ben ve evliliğimiz bu kadar mı kıymetsiz badem boyle yapacaktın nıye benımle evlendin hem de yalvar yakar benim aptallığım sanki memelekette adam mı kalmamıştı ama yok çekilecek çilem var mış

canım dikkat edersen yaşadığımız yerler aynı bende aynı dertten şöyle muzdaribim
eşimle bu memlekette yüksek okul okuduk biz ancak ikimizde büyük şehirlerde yaşıyorduk fakat eşimin ailesi bu memleketin bir ilçesinin köyünde yaşıyo bizde başta başka yere yerleşeceğiz diye evlendik fakat eşimin ailesinin etkisiyle burada tıkılı kaldık eşim sözünde durmadı ben burada bi iş bulamadım üni. mezunu muhasebeciyim ayrıca kadının çalışmasının hele ihtiyaç yoksa ayıp sayıldığı bir yer köreldim gittim burada birde eşimde büyük şehirde yaşamasına rağmen buraya gelince onlardan biri oldu bakış açısı kültürü tarzı değişti ben senin gibi köyü hiç bilmem ama eşime güvendim geldim galibada güven bitti gidiyorum ayrılık noktasına gelmemize en büyük sebebtir bu olay

öyle düşünme arkadaşım üzme kendini çaresizliğini üzüntünü ona belli etme en kötü ihtimali bile göz önüne alarak hareket et.şimdi seni kırıyorsa senin istek ve beklentilerine önem vermiyorsa bu adamın ilerdeki profilini de gösterir aşağı yukarı
boşanma konusunda ne düşünüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…