Eşim beni sevip sevmediğini bilmiyormuş… boşanma süreci

Yalnis bir evlilik olmus. Iki ay icinde ne kadar taniyip sevebilir ki insan. Yani mantik evliligi yapilmis ama tutmamis. Adam baska isler pesinde. Biz kadinlarda baba evinden cikip evleniyoruz, ama hic "ohh yeterli kadar toplamadik demiyoruz". Yani bahanesini sevsinler. Sahsen uzatmazdim böyle bir adamla..

Haklısınız ama gerçekten güzel zamanlar da geçirdik. Son 1 aya kadar asla pişman olmamıştım merhametli iyi kalpli bir insandı hep.. ne olduysa annesiyle konuştuktan sonra oldu zaten:/

Bence çok alttan alıyorsunuz.
Tamam kurtarmak istiyorsunuz anlıyorum, siz yine yapıcı olun ama çizgileriniz de olsun.

Gel ne olursa olsun gel derseniz adam canı ne isterse onu yapar.

Kafan netleşene kadar gelme, beni arada bırakmaya hakkın yok, artık sana güvenebilir miyim bilmiyorum inancımı sarstın... gibi biraz merkeze alın kendinizi.

Bu adam sizi sevmiyor. Zamanım geldi diye paldır küldür hiçbir şey anlamadan evlenmiş, siz de öyle. Sizin sevgi sandığınız şey yuva kurma, aile olma isteği. Alışmışsınız da eşinize zamanla, o da var. Her şeyden çok aile olmak istiyorsunuz, anaç bir yapınız var, ama karşınızda hevesleri içinde kalmış, evliliğin ağır sorumluluğu altında ezilmiş bir adam var. Adam size bakınca sorumluluklarını hatırlıyor, sevgi olmadığı için her şeyiniz batıyor. Ve biliyor musunuz ezilmiş adam tehlikelidir. Aldatılmadan boşanın.

Doğru söylüyorsunuz

Haklısınız ama gerçekten güzel zamanlar da geçirdik. Son 1 aya kadar asla pişman olmamıştım merhametli iyi kalpli bir insandı hep.. ne olduysa annesiyle konuştuktan sonra oldu zaten:/

O olabilir, ama yinede yalnis bir evlilik oldugunun göstergesi. Belli ki ailenin size karsi farkli beklentileri vardi ve tipki evliligi aceleye getirdiginiz gibi simdi "barisma" süreci de aceleye getiriyorsunuz. 14 gün sonra bosanma davaniz var..yani sizce de sacma degil mi? Iki hafta icinde neyi nasil düzelteceksiniz? Terapiye devam edecekmisiniz?

İki ay içinde tanışılıp görücü usulü evlenildiği için çok da şaşırtmayan bir durum. Böyle handikapları var maalesef, tamamen sürpriz yumurta.

Sizi üzmek istemem ama ben adamın sizi sevdiğini düşünmüyorum, istediği hayatın bu olduğunu, hayatını yaşadığını da düşünmüyorum. Görev gibi evlenmiş sadece, gelgitlerinin sebebi aile kurumuna atfedilen kutsallık, bozulması zor bir yeminmiş gibi davranılması. Kolay kolay koparılamıyor dolayısıyla.

Çocuk oyuncağı mı yahu bu? Bi öyle bi böyle olur mu? Eşiniz olgun biri olsa, sizi gerçekten seven biri olsa başkalarının ağzına bakmaz, etkisinde kalmaz, kafası karışmaz.
Bu kadar kafası karışıksa madem sizinle önceden konuşup "ben bir süre kafa dinleyip düşünmek istiyorum geleceğimiz hakkında, kafam çok karışık, bana biraz zaman verebilir misin" deyip bir süre görüşmeseydiniz ve o geçen zamanda hissettiği duygulara göre bi karara varsaydı en azından elle tutulur bir durum olurdu. Ama adam dava açıp hala yok böyle mi yoksa böyle mi bilmiyorum tavırlarında. Sizinde kafanızı karıştırmış.
Aslında ılımlısınız, ortada çözülemeyecek bir sorunda yok gibi görünüyor. Evlilik kurtarılabilirdi. Ama adamın sevgisinden emin olunsaydı...

Ne istediğini bilmeyen, sevmeyen, kendi kararlarını almaktan aciz bir adamın iki dudağı arasında mı hayatınız... Elinde boşanma kararıyla gelen adamı tekme tokat atarım hayatımdan ne evliliği

Bence de sevmiyor,çok kısa sürede,birbirinizi tanımadan mantık evliliği yapmışsınız.Seven erkek ailesinin ağzına bakmaz,üzgünüm ama siz kendinizi bu şekilde avutuyorsunuz.Ayrılın ve herkes yoluna baksın.

Annesi neden boşanmanızı istiyor?
Annesinin psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum. Diğer gelini ile sorun yaşamışlar(ilk başta mehir davaları olmuş sonrasında kayınvalidemin anlamsız kavga çıkarmaları olmuş, zaten herkesle tüm komşularıyla vs sorun yaşayan bir insan kayınvalidem) 20 senedir görüşmüyorlar. Eşime sen de abin gibi olma gibi bir tavır sergiliyor.

o pek öyle olmuyor
ya okurken ya çalışırken insanlar genelde aileden ayrılıyor. hele erkekler %90 ayrılıyor benim etrafımda -çalışna okuyan erkek grubu içinde- ailesinin evinden hiç çıkmamış olan yok. (hatta düşündüm düşündüm belki 1000 kişide tek örnek buldum: o arkadaş da serebral palsili, tekerlekli sandalye kulanıyor, mecbur yani aile evinde kalmaya, boynunun üstünü ve kısmen 1 elini kullanabiliyor sadece çünkü).

Burası türkiye ülkemizde iç hareketlilik (yatay göç deniyor sanırım sosyolaojide) aşırı derecede fazla. aynı şehirde hep okuyan hem o şehre atanan/iş bulan ve çalışan askere bile gitmemiş birkaç sene olsun ayrı kalmamış olan çok çok azdır. Avrupa ya da ABD gibi değiliz biz.

ve bence çok da sakat bir durum. ne ev işi biliyorlarlar ne sorumluluk almayı biliyorlar. böyle erkekle evlenmek bu ülke için sıkıntı.

İki tarafta gerçekten isterse boşanma sürecinde de denenebilir ama eşinizin ne istediği belli değil.
Sevip, sevmediğimi bilmiyoruum diyen kocayla aynı yatağa girmek zorunuza girmeyecek mi? Size o lafı ettikten sonra 14 gün için bir araya gelecek olmanız doğru değil.

Siz belki alışkanlıktan ötürü sevdiğinizi düşünebilirsiniz ama eşiniz evliliğe hazır olmadan mantık evliliği yapmış. Evliliğin sorumluluğu, aile ile denge sorun derken zor geliyor belli ki. Sevmeyen insana cidden zor gelir.
Kendinizi kötü bir konuma koyuyorsunuz evlilik devam edecek bile olsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…