eşim beni terketmek üzere ne yapacağımı bilmiyorum

canım benim eşimin benden ayrılmaması için hiçbir neden yok yani aramızdaki tek bağ sevgimiz eğer bitmişse sevgisi bunu söylerdi şimdiye kadar çünkü ben boşanmak istediğimi ona söyledim yani ortada çocuk falan da yok. ne diye devam ettirsin öyle çok toplumu takan bir tip de değil ki millet ne der desin. sadece bu taşınma işi ve isteklerimi yerine getirememsi beklediği şeylerin olmaması onu bu duruma getirdi. çünkü hiç sevgisinin bittiğini söylemedi. eğer bitmişse de göreceğiz bakalım zaman içinde.

yaşadıklarınız bana o kadar tanıdık geldi ki
ben de kısaca yaşıklarımı anlatayım.sizin eşinizden başka bi eve çıkma isteğiniz gibi benim de eşimden başka bi yere tayin istemem vardı.eşim de istemememizin daha iyi olacağını burdaki maaşının daha iyi olduğunu söyledi.ben de burda sıkıldğım için istiyodum ama eşim ikimizi düşündüğü için hiçbirşey demedim.çünkü borçlarımız vardı ve burdaki maaşı daha iyydi.ama eşim 1 hafta sonra falan acayip değişti.bana karşı ilgisiz,soğuk yabancı biriymişim gibi davranmaya başladı.evde hergün konuşmalar ağlamalar bitmez olmuştu.eşim de daha da bunalıma gimişti.hem borçlar hem benim burdan gitmek istemem ve onun elinden bişey gelmemsi çok sıkmıştı onu.4 yıllık flört+4 yıllık evlilik boyunca bir kez beni üzmeyen adam beni söyledikleriyle ağlatıyodu hergün.halbuki o güne kadar kusursuz bi eşti,bir kez bile sesini yükseltmişliği yoktur.
bu zaman içinde çok sordum beni sevmiyosan ayrılalım,çocuğumuz da yok nasılsa dedim.seni sevip sevmediğimi bilmiyorum dedi bana(o gün resmen yıkıldım.ama sonra aklım başıma geldi.eşimi tanıyodum ben,beni sevmese söyleyecek kadar ahlaklı ve dürüst bi adamdı.sadece çok acı ki benden bunalmıştı,biraz ayrı kalmak istiyodu.annemlere gitmek istediğimi söyledim bana gitme demedi.sonra beni bırakıp eve dönünce beni aradı,hüngür hüngür ağlıyoben seni nasıl bıraktım oaraya nasıl bi insanım ben diye...bişey diyemedim ağlamaktan başka....2 gün kaldım gel beni al dedim(bu hataydı işte)eve geldim çok çok pişman ama hala düzelme yok.sürekli beni şikayet ediyo,evde durmuyo,dışarıya vs gidiyo..halbuki hiç böyle şeyler yapmazdı.o kadar saçma şeylerle beni eleştiriyodu ki,5 dk sonra kendi de pişman olup ağlıyodu sonra...5 gün sonra falan ağlayarak sen yine git dedi bana,beni böyle görmeni,benden nefret ederek ayrılmanı istemiyorum dedi.seviyomusun peki dedim sesini çıkarmadı(bunu sonradan söyledi ki yaptığı haksızlıklardan dolayı söylememiş)tamam dedim ama ben seni seviyorum hem de çok.biliyorum ki şuan bunalımdasın ve sen bana bunları yapacak adam değilsin.bunalım geçince çok pişman olacak vicdan azabı çekeceksin dedim.ben dava da açmıyorum git aç,ben boşanmıyorum çünkü çok kısa süre sonra bunu söylediğine de pişman olacaksın dedim.ve yine beni babamlara bıraktı.eve döndü yine bin pişman.aynı hatayı 2. kez yaptım diye....
11 gün orda kaldım.telefon konuşmalarımız oldu,en son babam aradı ve kızımı istemiyosan ölünceye kadar ben onun arkasındayım seve seve bakarım deyince ertesi gün gelip beni aldı:)bu arada ben çok soğuk ve katı görünen birisiyimdir.ama allahın hikmetimidir nedir o süere zarfında çok anlayışlı ve soğukkanlı durdum.başka zaman olsa boşanalım diyen kocama çoktan dava açmıştım.herneyse eve geldim yine...tamam beni eleştirmiyo artık ama buzz gibi bi adam.tenim tenine deyse anında geri çekiyo kendini,yüzüme bakmıyo.en son yeter dedim.sen ailenin yanına git kafamızı dinleyelim ikimiz de.ben yine de bekliyorum ki sen de gel demesini.yok demedigitti....o yoldayken hiçbir şey demedim.ertesi gün otobüsten indi,fazla uzatmadan dedim ki,''seni birgün bile yalnız bırakmadım,ailemin yanına bile gitmedim sensiz(ki ailem yarım saat uzaklıkta bize)sensiz uyuyamazdım çünkü,seni yalnız bırakamazdım.ama sen gittin,hem de teklif dahi etmeden dedim ve kapadım telefonumu.

sonra annesi istedi,neden gelmedin kızım dedi,ben de dedim ki eşime sor,bana gel bile demedi dedim,ama senden ricam tüm yaptıklarını anlatsın sana anne dedim''sonrada eşime dedim telefonumu kapatıcam konuşmak istemiyorum ben artık seninle dedim.nasıl yalvarıyo kapatma diye.iyi tamam ama fazla arama dedim.sonra aradı özür diledi,ailem yanlış anlamasa hemen geri gelirdim yanına yaptığım büyük hataydı dedi,zaten tüm yaptıklarımı anlattım,annem çok kızıyo başımın etini yiyiyo dedi.ama tabi bu arada bu sefer ben boşanmaktan bahsediyorum bilerek:))

neyse 1 hafta sonra geldi,kedi gibi.o kadar düzelmiş ki....aldı beni karşısına''senden hiçbir zaman boşanmak istemedim,senden ayrılırsam zaten ölürüm.ama bunalımdaydım..sana çok şey söyledim seni çok üzdüm dedi,çok pişmanım ve vicdan azabı çekiyorum dedi.şimdi sen benden boşanmak istersen sana karşı çıkamam çünkü haksızım dedi.sen bana o kadar anlayışlı,sabırlı davranmama rağmen ben seni üzmeye devam ettim dedi.cevap vermedim ağlamaktan başka...
bu olayların üzerinden 2 ay falan geçti.şuan beni biraz düşünceli görse ne düşünüyosun diyo,boşanmayı istediğimi düşünüyo çünkü:))onu sevmediğimden boşanmak istediğimi sandığından o kadar çok korkuyo ki şuan...ben de bilerek sevdiğimi de boşanmak istemediğimi de söylemiyorum.söylemiyorum ki cezasını çeksin,bir daha böyle saçmalıklar yapmasın.mesela dün denedim onu,yarın ailemin yanına gitmek istiyorum haftaya bayramda da sen gelirsin dedim,olmaz dedi.1 hafta ayrı mı kalıcaz hayatta olmaz dedi...
yani demem o ki canım erkeklerin üzerine düşer ilgilenirsen kesinlikle şımarıyolar bunu öğrenmiş oldum.çünkü ilk başlarda ben de çok üstüne düştüm seviyomusun beni,sarıl bana falan...keşke yapmasaydım diyorum şimdi.çünkü erkekler anladım ki sert ve trip yapan kadınları seviyolar..ve mutlaka böyle bi bunalım zamanları oluyo.belki senin eşin de ev konusu yüzünden sıkıntıya düşmüştür.bu yüzden bi bunalım geçiriyodur.başka birisi de olamdığına eminsen kesinlikle geçici bi durum bu merak etme.ama eve dönsen bile surat asma ama biraz mesafeli dur.sensiz olamam yapamam vs hiçbir şey söyleme,tecübeyle sabit:))umarım herşey gönlünce olur.yazdıklarım biraz uzun oldu kusura bakma

orkide çok sevindim aranızın düzelmesine ve bu sunalımlı dönemi sabırla aatlatmanıza. bizim de geçecek sanıyorum. eşim dün gece gelerek sürpriz yaptı. bana sarılarak uyudu sabahta öpücüklere boğdu. şaşkınlık içindeyim şuan. bu konuyu kapatmayı düşünüyorum. ama mesafeyi koruyacağımdan da eminim. bakalım neler olacak eve dönünce yarın falan döneriz heralde. kızlar yorumlarınızı bekliyorum

ben de senin adına çok sevindim arkadaşım.eşin demek ki anladı bazı şeyleri.seni hiç istememiş,sevmemiş olsaydı dün gelip öyle davranmazdı kesinlikle.
insan sevdiğini üzermiş,canını yakarmış derler ya bizimki de o hesap oldu
galiba
bundan sonra hiç sorun yaşamayın inşallah

Son düzenleme:
yaa okuttuklarınız korkuttu beni. Ben de eşimden çok ilgi istiyorum. Sürekli sarılıyorum öpüyorum gerçi oda öyle davranıyor ama bi öpmedimi söyleniyorum niye öpmüyorsun öpsene falan diye. Ama yazdıklarınızı görüyorum ki yanlış yapıyorum. Uzak mı durmalıyım birz?
Ama o beni öpmeyince ilgi gösytermeyince ben kendimi çok kötü hissediyorum başım fln ağrıyor hemen..

canım herkes aynı olacak diye bir şey yok. ama bu huyunu değiştirmeye çalış bence. bizim de hiç problemimiz olmamıştı bu konuda ama bak neler geldi başımıza

Evet benim sevgilim de böyle, bensiz nefes almıyor nefes!
Hep dip dibe olalım istiyor, ben ki ilgiden, vıcık vıcık iliskiden hic hoslanmam o hem cok ilgi gösterir bayma derecesinde hemde benim göstermememden sikayet eder, ne yapayım yani yapamıyorum öyle olamıyorum bana fazla geliyor, abartı geliyor, daralıyorum resmen..

Ki konu sahibi arkadasım valla ben seni bir bayan olarak hiiic anlayamadım, insan bazen naz olarak hic bir sebep yokken kendini geri ceker yahu? Nedir bu yani oyalanmak icin is cok, temizlik bire bir mesela, kendine bak, süslen en önemlisi de özgüven sart!

ah arkadaşım o ruh halimi ben de anlayamıyorum ben kendimi kaybetmişim ben onsuz yaşayamama fikrini benimsemişim ama bir hafta ailemin yanında kalmam beni kendime getirdi. daha önce de kendimde özgüven eksikliği başladığını farketmiştim ama bu kadar olacağını tahmin etmiyordum. ama şimdi daha iyiyim. eşime karşıda pek birşey yok içimde tuhaf bir durumdayım sarılmak bile gelmiyor içimden insan böyle bir varlık işte.

Aslında yapman gereken cok basit, kendini geri cekiceksin ve kendine güveniceksin ne yani sen onsuz yasamayaz mısın? Bal gibi de yasarsın, dedigimiz gibi kendine bak, süslen, güzel güzel giyin, insan kendisiyle ilgilendikce kendini iyi hissediyor, evdeyken o yokmus gibi davran tek basına cık dısarı illa bir arkadasın olması gerekmez gez dolas, evdeyken kendine oyalanıcak isler bul, hatta islerini aksama biriktir ki, cok fazla muhatap olma daha resmi ol, bakalım tepkileri nasıl olacak? Birinci gün degilse ikinci gün, ücüncü gün ama mutlaka farkedecektir bence, yeter ki, kendine yenik düsüp üzerine gitme, ilgi gösterme! İlgisizlik nasıl birseymis görsün ama esinin tavırları degisince yine eski haline dönme, cünkü aynı seyler tekrar yasanır, kadın - erkek her insan fazla ilgiden bunalır, sıkılır ayarını bulmak, abartmamak lazım..

Bide maleseef bir gercek var ki, kendine deger vermeyene kimse deger vermiyor. İnsan önce kendini sevmeli, karsındaki seni kaybetmekten korkmalı. Sen böyle yaparak üzülerek söylüyorum kendi kendini degersizlestirmissin, adam seni kaybetmekten korkmuyor cünkü onsuz yapamayacagını, yasayamacagını düsünüyor. Bir an önce silkelen ve kendine gel lütfen!

Son düzenleme:

elimden geleni yapıyorum zaten yakın olmakta içimden gelmiyor bakalım ne olacak ya düzelir herşey ya da herkes kendi yoluna

Merhabalar bana burada tüm içtenlikleriyle fikir veren arkadaslar cok cok sagolun ve hic derdiniz olmasin insallah. Ne guzel seyler yazmissiniz kucakliyorum hepinizi sevgiyle. Yazdiklarimi sonuca baglamak istedim :) uzerinden tam üc yil gecti yasadiklarimin. Esim kendini o yil kasim ayi gibi toparladi çünkü ailesi gelecekti. Ben de ise durum aynen bi arkadasin yazdigi gibi 180 derecelik bir dönüs oldu ve ondan gercekten soğumaya başladim aynen burada yazilanlari yaptim. İcimden gelerek uzak durdum. Sonra yaza dogru ailesi gitti ve esim yavas yavas tuhaf hallere girdi ben de ailemin yanina gezmeye gittim tam okullarin kapandigi gun. Sonra o geldi falan neyse yeniden eylul ayi geldi ve esim ayni bir yil onceki hallerine donmeye basladi. Hic orali olmadim ben sensiz de cok cok mutluyum imaji verdim ve bu arada arkadaslar edinmistim onlarla takildim. Baktim beni yine ezmeye basladi giderim istedigimi yaparim falan. Peki dedim o zaman bugun bu is biter tam yazili haftasiydi ve okuldaki yavrularimi oylece birakmak istemedim sadece bu hafta buradayim ver su maas kartimi sen de ne istersen onu yap artik ayni evde iki yabanciyiz. Onunla uyumadim yaninda yattigim zamanlarda dokunmasina izin vermedim. Görümcem kayinvalideme anlatmis durumu beni aradi dedim boyle boyle. Allahtan belasini mi istiyor o pislik senden iyisini mi bulacak. Ben yarin onu aricam dedi. Ben de sinavlari hallettim notlarimi girdim o haftaici gitmeyi planlarken evden sali gunu falandi sanirim eve geldi beni yemeye götürdü ve ozur dilerim bana ne oldugunu anlamadim ama suc bende kendime ceki duzen vericem falan dedi. O gun son oldu ve esim eski haline yani evliligimizin ilk yillarina dondü. Arada hatirlatiyorum o günlerini galiba depresyondaydim bilmiyorum diyor. Sevgisi cok fazla ve benim isteklerimi yerine getiremedigi icin kendini eksik hissetti ve bunalima girdi. Aldatma ya da başkasina ilgi yok bundan eminim. Ve bana gelince kendimi bu kadar aşağilamam neydi bilmiyorum. Hep herşeye sahip olan ben o dönemde elinden oyuncagi alinmis bir cocuk gibi çildirdim ve sonra kendime geldim. İyi ki kadinlar kulübü var iyi ki sizler varsiniz tekrar tesekkurler mutlu kalin

Noluyoz dedim, 2012 konusunu kim hortlatti uf be dedim.
Ama bi baktim konu sahibi.
Tamda bende ayni tavsiyeyi vericektim: kendi hayatini yasa umursama diycektim.

Ne mutlu hersey duzene girmis, 3 sene sonra gelip gelismeleri yazmaniz cok ince bi davranis. Insallah hep boyle mutlu olursunz. Kk diyince hemen bdv ye girerim. Bir derdim var bolumu olmasina ragmen dert olmayan boyle mutlu hikayeleri okudukca cok seviniyorum.
Nazar degmesin size.

Peki hala ayni evdemi kaliyosunz kv deyle?

Yine eski konu.

Sevindim mutlu son olmasına. Darısı diğer problem yaşayanlarin başına.

Amin kimsenin mutlulugu bozulmasın. Evet aynı evdeyiz bir fark var önceden 6ay kalıyorlardi şimdi bir ay :)

Eski konulari acan konu sahiplerinin aradan zaman gecince geri bildirim vermesi gercekten cok hos
Konu sahibi sevindim sizin adiniza insallah hep mutlu olursunuz

Adam çoktan ayrılmış gözüküyor.

Toparlamanız çok güzel ama nasıl bir günde düğmeye basılmış gibi düzeldi anlam veremedim. Mutluluklar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…