Eşim benim aileme "anne, baba" demiyor...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
peki teyze amca şeklinde mi hitap ediyorsunuz siz de? yoksa bunun daha sevimli bir yolu yok mudur? :)
hiç bişe demiyorum .. Eğer çağırmam gereken durum varsa eşim anne yada baba diye sesleniyor ben öyle konuşuyorum.. ben nişanlıyken çok soğuttular kendilerinden.. diyemedimm

Demesin ne olacak ki zaten yalandan demesi senii mutlu edecek mi? Gonulden olmayan şey ne kadar mutlu eder.. zaten sevmediginden dememezlik yapmiyordur annesi aklina geliyordur annesine ihanet gibi düşünüyor olabilir.. hayati bu kadar basit seylerle zorlastirmayin derim..

Rahatsızlık galiba benden babasına baba demem beklenirken, onun benimkilere dememesiyle ilgili... Sanırım sırf bu yüzden :)

Nurlar içinde yatsın babacığınız.. Teşekkürler sevgiler...
Amin inşallah.
Bu konuda seni eleştirenleri anlamaya çalış.
Gerçekten de annesi yaşasaydı bile senin annen onun annesinin yerini tutamazdı. Kaldı ki bir hastalıktan kaybetmesi yarasını daha da derinleştiriyor. Annesine ihanet ettiği hissi olabilir, içi o kadar dolu ki bu duygunun. Dışarıya 1 yansıtıyorsa kendi içinde 3 yaşıyordur. Zaman sabretmeyi öğretiyor ama acısı ilk gün gibi.

bende demem,eşim yok ama deemse sorun etmem,zaten bazı erkekler hemen anne derler,alışverişte,kız arkadaşının annesıne fılan,mınıbuste,içinden gelir der,ama bızım toplum bunu pek bır öenmse,sana bır anımı anlatıyım gül,dayımın bır aile ahbapları var,çok zengınler filan,misafriliğe gittik,kadın yengeme aynen şöle ayyy (bu arada oğlu nışanlı)bılmem ne hanımcığım ne zamandır beklıyodummm ki bugunnn ağzından yavaşca çıktı,bende saf saf bakıyorum dınlıyorum,zatenn dedimkii bır kere sölese peşi gelir kolay olurrr,uzata uzata yuzunde kocaman bır sırıtık ıfade,neyseee şükür çok yaşcada olsa dedi,hımmm fılan dıyor mıllet,ben dangalak aynen şöle ne oldu fılan,neymış anne demiş,ay ben şok tabıkı,bu arada bu hanım teyze öle tatlı öle melek kalplı bır kadınkı anlatamam,içimden de diyorum ki bu servete gelin gelmiş,senın gıbı tatlı kadına tabı der fılan :),tatlım hiç takma,demesın,ben babasız buyudum,kımseye baba demem,anam garip kadın,kımseye anan demem,kocanla hzuurn olsun boşver,lafını bıle etme

Canım hiç kafana takacağın bir mesele değil ailen de rahatsız değilse...
Eşim de anneme teyze babama amca der...
Bana en başta dedi bizde herkes (akraba evlilikleri olduğu için genelde) Kv kp amca teyze der hep öyle duymuşum anne baba diyemiyorum dedi..
Bir ara çok üsteledim çünkü annesi daha söz olduğu gün giderlerken "öpeyim teyze" dedim..
"Ne teyzesi teyze mi kaldı anne diyeceksin artık" diye espri yaptı o gün bugündür öyle diyorum..
Daha doğrusu "anne" dememek için pek hitap etmiyorum yani öznesiz cümleler kuruyorum : )
Gerçekten insan kendi annesinden başkasına anne babasından başkasına baba derken çoook zorlanıyor..
Büyütme çok normal..

Bana hep itici gelmistir zaten demesin bosverin zorlamayin adami sizde israr etmeyin. Adamin kendi annesi babasi yokmu ki sizinkine anne baba diyecek kendinize sorun aramayin ailenizde birsey dememis, boyle gostermelik seylere takilmayi saygi sevgi olduktan sonra

Demesin ne olacak ki

Sizde ben diyorum o neden demiyor durumu da yok annesi yokmuş

Adam kibarca amca teyze diyormuş

10 yıllık evliyim ben de eşim de demedik işin kötüsü biz amca teyze de demiyoruz

Hiçbirşey demiyoruz yaşayıp gidiyoruz

Annem bir ara Kv hakkında konuşurken annen şöyle dedi vs diyordu ben onu bile algılayamıyordum kadının yüzüne alık alık baktım sonra da haaa X in annesi demiştim

Anne analık yapana , baba babalık yapana denir ne luzumsuz daha önce hayatında var olmayan insanlara bu şekilde hitap etmek
Heee ben demedim mi dedim demez olaydım

Canım tek derdin bu olsun ya bırak eşin nasıl rahat ediyorsa öyle hitap etsin 9 ay olmuş diyorsun alışkanlık haline gelmişki biraz zor olabilir bu saatten sonra benim eşimde anneme teyze der bi türlü anne diyemedi benim içni hiç sorun olmadı rahatsız olmadım çünkü anneme saygılı sevgili olsun teyze yada anne hiç fark etmiyor bu kadar ayrıntılara takılma derim canım

Rahatsızlık galiba benden babasına baba demem beklenirken, onun benimkilere dememesiyle ilgili... Sanırım sırf bu yüzden :)

Sizden beklenti içinde olan kim peki? Kayınpederiniz mi yoksa eşiniz mi?

Siz derken çok zorlanmıyorsanız bence demeye devam edebilirsiniz. Sizinle eşinizin ailesini yakınlaştıran bir artı olur sizin için. Ama çok çok çok zorlanıyorum aslında diyorsanız siz de demekten vazgeçin.
Ama misilleme konusuna dönüştürmeyin.

Ay anne diyen ama her tür terbiyesizliği saygısızlığı yapan damatlar da gelinler de biliyorum ben. Boşver içinden geçeni söylesin öylesi daha içten.
Bir de ölüm durumu farklı benim de babam vefat etti babasına baba derken sırf annemin anne de ayıp ısrarıyla bir kere dediğim için, babasına dememek olmaz diye diyorum.
Boşver hiç takılma demesin, sevgi o kelimeleri kullanınca olmuyor, teyze amca desin ama sıcak ilişkileri olsun daha içten.

canım benim eşimde babama baba demedi babası yeni vefat etmişti..sanırım 7 yada 8 sene sonra kendiliğinden baba demeye başladı.. kendine dert etme boş yere hiç demesede olur sonuçta bu evlendiğin kişinin anne babasına anne baba diye hitap etmek saçma bir olay ..

Benim eşimde demiyor anneme anne. Hatta hitap edemiyor. 7,5 yıllık evliyiz hiç demedi. Kendi annesini 15 yaşında kaybetmiş zamanla alışır dedim ama olmadı. Bende annemde sıkıntı yapmıyoruz. Ama tek sorun eşim anneme seslenemiyor hep yanına gidip konuşmak zorunda kalıyor. Başta dedim anne demek zorunda değilsin teyze de abla de ama bişey de ki hitap etmiş ol çok zorlanıyorsun böyle onuda beceremedi. Çocuklar olduktan sonra ananesi demeye başladı şimdi bu hitap sorunu da kalktı aradan. Annem oğlum diyor eşimin babası hayattayken ben hitap etmem gerekince baba dedim ki bende babamı evlenmeden önce kaybetmiş bi insanım. Ama eşim yapamıyor bizde sorun etmiyoruz. Söylememesi sevmediği anlamına gelmiyor gayet düşkünler birbirlerine saygıda kusur etmez annemi çok sever çok da belli eder her akşam bişey istermisin diye arar annemi eve gelmeden gezdirir tozdurur tatillerde yanımızda olsun ister. Annem gelmek istemeyince darılır hatta eşim annemsiz plan yapmaz. Sevgi saygı varken anne demeyi versin ne yapalım.

Bir de bu tip şeyler yapı meselesi kısasa kısas olmaz. Yani annesi ölmüş belli ki kullanamıyor o kelimeyi, durumlarınız çok farklıyken kendinle kıyasa girme bence.
Cidden zor bir durum çünkü vefattan sonra başkasına söylemek. Tuhaftır ihanet ediyor gibi hissediyorsun.
Seninkiler hayatta anladığım kadarıyla anlayamazsın yaşadıklarını (umarım hiç anlayamazsın) kıyaslama ondan, anlayış göster. Bırak demesin

herkesin 1 tane anne babası var.
neden desin ki
ben eşimin babasını sevdiğimden baba diyorum da (babam gibi hissetmiyorum asla, dışarıdan bi amca gibi)
annesine "siz" diyorum

Kayınpederim öyle ister evet. Kayınvalidem de rahmetli öyle isterdi nurlar içinde yatsın...
Eşim söylememi istediğini daha sevgiliyken dile getirmişti... bende; "X anne", "X baba" derim ancak dediğimde, "bence anne baba" denmeli! derdi. Gel gelelim annesini kaybettikten sonra evlendik biz haliyle bakış açısı da değişti.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…