Eşim benim aileme "anne, baba" demiyor...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Anneniz ve babanız ne diyor bu konuya
Onlar da rahatsız mı sizin gibi

Ben de teyze amca diyorum cunku ilk tanistigimizda oyle hitap ettim oyle de kaldi, yillarca teyzd amca dedigim insanlara birden anne baba demem komik olurdu zaten. Ama o benimkilere anne baba diyor. Yani nasil geldiyse oyle gidiyor takilacak bisey oldugunu dusunmuyorum.

Demesin ne olacak ki? Annesinden sonra sizin annenize anne demek belki zor geliyordur. Bence sorun yapmayın. Kocaman adam, demek isterse der zaten.

Bizde de tam tersi esim ilk gunden cok rahat diyo.
Benim agzimdan cikmiyo demek istemedigimden degil diyemiyorum bi turlu.
Utaniyomuyum yoksa annemden babamdan baskasina demekmi istemiyorum.
keske teyze amca denilseydi:)
Aynen benim Esim de çok rahat soyluyo hatta benim aileme benden cok anne baba diye hitap ediyor. Ben de soyluyorum ama nadiren hic icimden gelmiyo zorla soyluyorum kv de söylemesem uzulur. Ayri sehirlerdeyiz umarim alisacam.

Bence de zaten kendi annen baban olmayan insanlara anne baba demek saçma ama biz diyoruz yani eşimle dememeyi de düşünmedik hiç. Keşke onlara yönelik hitap şekli olsa onu kullanırdık
Ama ben onun ailesine dediğim halde o benim aileme anne baba demiyorsa sanırım sorun olurdu

Bizde de tam tersi esim ilk gunden cok rahat diyo.
Benim agzimdan cikmiyo demek istemedigimden degil diyemiyorum bi turlu.
Utaniyomuyum yoksa annemden babamdan baskasina demekmi istemiyorum.
keske teyze amca denilseydi:)
Benim gibi bir tane daha varmış. Peki ne diyorsun

Evet sorunum bu aslında benden beklenirken karşı tarafa anlayış göstermek.:)

Ben nasil kendi anneme babama demesini istiyorsam o da demeli bence biran once dedirtmeye bakin bizde olmuyo sorun orflere gore diyoruz sen diceksin ben diyorsam seninde demen beni mutlu eder disarda amca teyze cok zaten

Saygısızlık söz konusu değilse ne derse desin, ailenizde problem çıkarmıyomuş problem yapmayın bu konularda hep benim aklıma "anama ana diyesiiin" şarkısı geliyo alıyo bi gülme :) rahat olun

Doguran senin annen yada baban degil kardeste degilsiniz bence sacma senin ailene baba anne demesi .Amca desin teyze desin.zorlama icinden gelmiyor demekki .

Ya sanki kardesiz ayni ana dan dogmus gibi anne diyoruz birbirimizin ailesine mantiga bak sacma cok sacma .

benim esimde kucuk yaslarda annesini kaybetmiş ilk baslarda siz li bizli hitap etti simdi anne diye hitap ediyor..zorlamayla olucak bir sey degil bu tabi ama neden anne baba diyoruzki ne alaka falanda demem neticede sokaktaki herhangi biri degil benim esimin anne ve babası teyze amca falanmı diycez

Ben nişanlıyım.. demiyorum ve evlendikten sonra da demeyeceğim.
Benim bir annem ve babam var o kelime onlara özel olsun istiyorum.
Hatta nişanlıma sen de söyleme diyorum.. sen söylemek istemiyorsan söyleme ama bana bu konuda karışma diyor..
keyfi bilir söylesin.
Anne - baba demekle saygı olmuyor. Başka türlü göstersinler sevgisini saygısını hitapla, gelenekle değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…