- 18 Eylül 2014
- 8.450
- 29.964
- 798
- Konu Sahibi hazychampagne
-
Kayınpederim öyle ister evet. Kayınvalidem de rahmetli öyle isterdi nurlar içinde yatsın...
Eşim söylememi istediğini daha sevgiliyken dile getirmişti... bende; "X anne", "X baba" derim ancak dediğimde, "bence anne baba" denmeli! derdi. Gel gelelim annesini kaybettikten sonra evlendik biz haliyle bakış açısı da değişti.
Merhaba kızlar.9 aylık evliyim her şey yolunda gidiyor çok şükür.
Ancak sıkıntım şu ki; eşim benim aileme hala "anne-baba" diye hitap etmiyor.
Kendi annesini 2 yıl önce kanserden ani bir şekilde kaybetti. Nurlar içinde yatsın melek gibi bir kadındı. Çok zor bir dönem geçirdik beraber. Büyük ölçüde bununla ilgili olabilir kendi anneciğinin yerine birini koyamıyordur ancak babama da hala "X amca" şeklinde hitap ediyor
Benim ebeveynlerim bana bu konuda bir rahatsızlık dile getirmedi ama ben huzursuzum.
Yakın çevremde tek bir evli arkadaşım var, onlarda da durum böyle ancak o rahatsızlık duymuyor çünkü onlarda durum karşılıklı..
Ben bir-iki kez tatlı dille sohbet arasında rahatsızlığımı dile getirdim. Birinde, daha evliliğimizin ilk zamanlarıydı annesi aklına geldi duygusallaştı konuyu kapadım. Birinde; "evet düzeltmeye çalışacağım" dedi ancak denemedi bile.
Ağzı alıştı sanki artık döndürülmeyecek gibi geliyor. Sizce bu konuya alışmalı mıyım? Tekrar konuşmalı mıyım?
Şimdiden cevaplar için teşekkürler, güzel günler diliyorum arkadaşlar..
Babam amcaya biraz bozuluyor aslında ama alıştı artık ne yapsın. :) Anneminse bir rahatsızlığı yok bu konuda. Tamamen kendi kuruntum yani :)Anneniz ve babanız ne diyor bu konuya
Onlar da rahatsız mı sizin gibi
Aynen benim Esim de çok rahat soyluyo hatta benim aileme benden cok anne baba diye hitap ediyor. Ben de soyluyorum ama nadiren hic icimden gelmiyo zorla soyluyorum kv de söylemesem uzulur. Ayri sehirlerdeyiz umarim alisacam.Bizde de tam tersi esim ilk gunden cok rahat diyo.
Benim agzimdan cikmiyo demek istemedigimden degil diyemiyorum bi turlu.
Utaniyomuyum yoksa annemden babamdan baskasina demekmi istemiyorum.
keske teyze amca denilseydi:)
Benim gibi bir tane daha varmış. Peki ne diyorsunBizde de tam tersi esim ilk gunden cok rahat diyo.
Benim agzimdan cikmiyo demek istemedigimden degil diyemiyorum bi turlu.
Utaniyomuyum yoksa annemden babamdan baskasina demekmi istemiyorum.
keske teyze amca denilseydi:)
Evet sorunum bu aslında benden beklenirken karşı tarafa anlayış göstermek.:)Bence de zaten kendi annen baban olmayan insanlara anne baba demek saçma ama biz diyoruz yani eşimle dememeyi de düşünmedik hiç. Keşke onlara yönelik hitap şekli olsa onu kullanırdık
Ama ben onun ailesine dediğim halde o benim aileme anne baba demiyorsa sanırım sorun olurdu
En basta soylemeyince sonradan cok zor soylemesi.Ben nasil kendi anneme babama demesini istiyorsam o da demeli bence biran once dedirtmeye bakin bizde olmuyo sorun orflere gore diyoruz sen diceksin ben diyorsam seninde demen beni mutlu eder disarda amca teyze cok zaten
Doguran senin annen yada baban degil kardeste degilsiniz bence sacma senin ailene baba anne demesi .Amca desin teyze desin.zorlama icinden gelmiyor demekki .Merhaba kızlar.9 aylık evliyim her şey yolunda gidiyor çok şükür.
Ancak sıkıntım şu ki; eşim benim aileme hala "anne-baba" diye hitap etmiyor.
Kendi annesini 2 yıl önce kanserden ani bir şekilde kaybetti. Nurlar içinde yatsın melek gibi bir kadındı. Çok zor bir dönem geçirdik beraber. Büyük ölçüde bununla ilgili olabilir kendi anneciğinin yerine birini koyamıyordur ancak babama da hala "X amca" şeklinde hitap ediyor
Benim ebeveynlerim bana bu konuda bir rahatsızlık dile getirmedi ama ben huzursuzum.
Yakın çevremde tek bir evli arkadaşım var, onlarda da durum böyle ancak o rahatsızlık duymuyor çünkü onlarda durum karşılıklı..
Ben bir-iki kez tatlı dille sohbet arasında rahatsızlığımı dile getirdim. Birinde, daha evliliğimizin ilk zamanlarıydı annesi aklına geldi duygusallaştı konuyu kapadım. Birinde; "evet düzeltmeye çalışacağım" dedi ancak denemedi bile.
Ağzı alıştı sanki artık döndürülmeyecek gibi geliyor. Sizce bu konuya alışmalı mıyım? Tekrar konuşmalı mıyım?
Şimdiden cevaplar için teşekkürler, güzel günler diliyorum arkadaşlar..
Bisey demiyorum.zaten farkli sehirlerdeyiz.Benim gibi bir tane daha varmış. Peki ne diyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?