Eşim benim aileme "anne, baba" demiyor...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok saçma buluyorum kv ve kp anne baba denmesini.Birini seviyosun evleniyosun ve paat diye bir anne ve bir de baba sahibi oluyosun(!) Bir annem ve bir de babam varken hayatıma sonradan girmiş birilerine anne-baba sıfatını yüklemek çok anlamsız ve gereksiz.. Kvme ve kpme istemeye istemeye de olsa hatta ağız ucuyla oldukça kısık bi sesle anne-baba diyorum.Mecbur kalıp direk birşey diyeceğim zaman o da..Ve demekten memnun muyum? Asla.. O yüzden buna çok takılma kimse sonradan ortaya çıkmış birilerine anne ya da baba demek zorunda değil zira herkesin anne ve babası tektir..

sen diyorsan o da demeli, neticede karsilikli bir seydir bu.
bilmem ne amca teyze nedir? komsu cocugu mu o?
kusura bakma da ister vefat ister yaşayan. kimse annesinin yerine kimseyi koyamaz zaten.
ancak her evli insan da teyze amca diye hitap eder öyle evlilik mi olur.
evlilik 2 tarafın ailecek birleşmesi demek.
sen de demeyeceksin o halde.
illa ANNE BABA degil X ANNE X BABA denebilir.
Melahat anne, Tufan baba gibi.

Bende denmemesi taraftariyim.Cunku anne baba tek sacma geliyor yillar sonra senin ustunde bir gram emegi olmayan birisine sadece gelenekler yuzunden anne baba demek.Helede esiniz annesini kaybetmis bence hic zorlayip uzulmeyin

Benim eşim anneciğim babacığım demesine rağmen ben anne baba demeyi bile zar zor öğrendim. Ayrıca babamın da şimdiye kadar anneanneme anne dediğini duymadım,kişilik melesi sanırım.

Aynı senin durumunda bi tanıdığım vardı, kimse Ada'mın üstüne gitmedi ve sanırım 1 sene den sonra kendi demeye başladı.. Paylaşılan şeyler arttıKça, sevgi saygı oluştukça, karşısındakilerden sadece iyilik ve anlayış gördüğünü anlarsa bence diyecektir, sana düşen bu konuda hiç konuşmamak ve ona saygı duymak.. Tabi ki bazı arkadaşların dediği gibi bir tercih olmalı, ama ben sırf eşime düzgün eveveynlik yaptıkları için bile derdim, onlar onu büyütmüş bu yaşa getirmiş, illa öz anne babam gibi hissetmem gerekmiyor ama onların evlatlarını Mutlu huzurlu görmek en doğal hakkı, bi aile kuruyorsan, sen ben değil biz diye düşünmelisin

Baba kavramım olmadığı için kimseye "baba" demem.
Annemin yerinede kimseye koyamayacağım için kimseye "anne" demem.
Eşimin anne babasına hiçbir hitap şeklim yoktu hatta seslenmem gerekmesin diye bir durum olduğunda yanlarına giderdim.(görüşmüyorum şu an:))

Bunu sorun etmeniz cok yersiz,ben esimin ailesine hicbi zaman anne baba demedim,o da benimkilere demez.. Eger o soylemiyorsa, siz de onun babasina baba demeyin.

Anne baba denmesine karşıyım diyorsun ama kendin söylüyorsun ilginç

Elden ne ana ne baba olur. Esiniz mantıklı biri sanırım zira kv ve kp ye ana bana deme olayının hiç mantıkli bir yani yok.

saygi sadece 'siz' diyerek olmayacagi gibi, sahiplenme de 'anne-baba' diyerek olmaz. bunu kendinize asla sorun etmemelisiniz. kaldi ki anne acisi dolayli anne demezken annenize, babaniza baba dese daha abes kacacaktir. oldugu gibi kabullenin durumu, esinizin kayyum ailesine anne-baba diyenlerden daha cok anne babanizi sevdiginden hic suphem yok.

Anne baba denmesine karşıyım diyorsun ama kendin söylüyorsun ilginç
Muhalefet olmadan önce iyice bi okusaydin keşke.. Bu durumdan memnun muyum? Asla..diye yazdım zaten.Hem insanda oluşturulan toplumsal baskı hem de eşimi kırmamak için diyorum bayıldığım için değil.. Her defasında zoraki söylüyorum.Bir de O benim aileme gocunmadan söylüyo ve bu konuda da aramızda gerginlik yaratmak istemedim.Cevabım tatmin etmiştir seni umarım!..

Bu kadar cektigi zorlugu uzuntuyu bile bile hala bu konuya takilmaniz basli basina celiski.
Benim de annem ve babam vefat etti ve kimsenin anne babasina bu sekilde hitap etmek zorunda degilim.
Farz mi şart mi kanun mu? Bu kadar huzursuz olmanizi gerektirecek bir konu oldugunu sanmiyorum.
Demesin dunyanin sonu degil. Demek zorunda da degil.

Bunun derdinden oturup ağlıyor perişan oluyor değilim zaten ben sadece fikir alışverişi yapmak istedim. Mesajlar arasında dile getirdim ama gözünüzden kaçmış olabilir; eşim ve ailesi benden dememi beklediği için ben evlendikten sonra baba diye hitap etmeye başladım babasına. Kendisi ise bu konuda bir adım atmadı.
Benim sıkıntım orda başladı.
Babama X amca şeklinde hitap etmesi de bana fazla msafeli geliyor ancak yapacak bir şey yok napalım.. bizim durumumuzda cok arkadaş varmış burda öğrenmiş oldum. Çevrede başka örnek olmayınca garipsedim demek ki bende. Yoksa kendisine bu konuda gidip bir baskı yapıyor değilim takdir edersiniz ki..
Ayrıca başınız sağolsun nurlar içinde uyusunlar aileniz..

Eşim benimkilere anne-baba diyor. Demeseydi de rahatsız olmazdım, problem etmezdim.
Ben kayınvalideme anneciğim diyorum, özellikle bir şey isteyeceğim zaman Kayınpederim rahmetli oldu süper insandı çok severdim. Anne demesem x teyze desem eşim problem etmezdi sanırım ama anneciğim diye hitap etmemden çok mutluluk duyuyordur sanırım...

İleride gelinim olursa nasıl isterse öyle hitap etsin, anne demezse bozulmam yani...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…