- 26 Mayıs 2015
- 2.598
- 1.546
- 83
- Konu Sahibi hazychampagne
-
bende demıyorum benım ne annem nede babam onlarBende karşıyım anne baba denmesine
Toplumsal bir baskı olmuş deniyor işte
Ne kadar seversen sev anne baba gibi olması mümkün değil
Aileniz sorun etmiyorsa hiç zorlamayın derim
sen diyorsan o da demeli, neticede karsilikli bir seydir bu.Merhaba kızlar.9 aylık evliyim her şey yolunda gidiyor çok şükür.
Ancak sıkıntım şu ki; eşim benim aileme hala "anne-baba" diye hitap etmiyor.
Kendi annesini 2 yıl önce kanserden ani bir şekilde kaybetti. Nurlar içinde yatsın melek gibi bir kadındı. Çok zor bir dönem geçirdik beraber. Büyük ölçüde bununla ilgili olabilir kendi anneciğinin yerine birini koyamıyordur ancak babama da hala "X amca" şeklinde hitap ediyor
Benim ebeveynlerim bana bu konuda bir rahatsızlık dile getirmedi ama ben huzursuzum.
Yakın çevremde tek bir evli arkadaşım var, onlarda da durum böyle ancak o rahatsızlık duymuyor çünkü onlarda durum karşılıklı..
Ben bir-iki kez tatlı dille sohbet arasında rahatsızlığımı dile getirdim. Birinde, daha evliliğimizin ilk zamanlarıydı annesi aklına geldi duygusallaştı konuyu kapadım. Birinde; "evet düzeltmeye çalışacağım" dedi ancak denemedi bile.
Ağzı alıştı sanki artık döndürülmeyecek gibi geliyor. Sizce bu konuya alışmalı mıyım? Tekrar konuşmalı mıyım?
Şimdiden cevaplar için teşekkürler, güzel günler diliyorum arkadaşlar..
Anne baba denmesine karşıyım diyorsun ama kendin söylüyorsun ilginçÇok saçma buluyorum kv ve kp anne baba denmesini.Birini seviyosun evleniyosun ve paat diye bir anne ve bir de baba sahibi oluyosun(!) Bir annem ve bir de babam varken hayatıma sonradan girmiş birilerine anne-baba sıfatını yüklemek çok anlamsız ve gereksiz.. Kvme ve kpme istemeye istemeye de olsa hatta ağız ucuyla oldukça kısık bi sesle anne-baba diyorum.Mecbur kalıp direk birşey diyeceğim zaman o da..Ve demekten memnun muyum? Asla.. O yüzden buna çok takılma kimse sonradan ortaya çıkmış birilerine anne ya da baba demek zorunda değil zira herkesin anne ve babası tektir..
Elden ne ana ne baba olur. Esiniz mantıklı biri sanırım zira kv ve kp ye ana bana deme olayının hiç mantıkli bir yani yok.Merhaba kızlar.9 aylık evliyim her şey yolunda gidiyor çok şükür.
Kendi annesini 2 yıl önce kanserden ani bir şekilde kaybetti. Nurlar içinde yatsın melek gibi bir kadındı. Çok zor bir dönem geçirdik beraber. Büyük ölçüde bununla ilgili olabilir kendi anneciğinin yerine birini koyamıyordur ancak babama da hala "X amca" şeklinde hitap ediyor
Benim ebeveynlerim bana bu konuda bir rahatsızlık dile getirmedi ama ben huzursuzum.
Yakın çevremde tek bir evli arkadaşım var, onlarda da durum böyle ancak o rahatsızlık duymuyor çünkü onlarda durum karşılıklı..
Ben bir-iki kez tatlı dille sohbet arasında rahatsızlığımı dile getirdim. Birinde, daha evliliğimizin ilk zamanlarıydı annesi aklına geldi duygusallaştı konuyu kapadım. Birinde; "evet düzeltmeye çalışacağım" dedi ancak denemedi bile.
Ağzı alıştı sanki artık döndürülmeyecek gibi geliyor. Sizce bu konuya alışmalı mıyım? Tekrar konuşmalı mıyım?
Merhaba kızlar.9 aylık evliyim her şey yolunda gidiyor çok şükür.
Muhalefet olmadan önce iyice bi okusaydin keşke.. Bu durumdan memnun muyum? Asla..diye yazdım zaten.Hem insanda oluşturulan toplumsal baskı hem de eşimi kırmamak için diyorum bayıldığım için değil.. Her defasında zoraki söylüyorum.Bir de O benim aileme gocunmadan söylüyo ve bu konuda da aramızda gerginlik yaratmak istemedim.Cevabım tatmin etmiştir seni umarım!..Anne baba denmesine karşıyım diyorsun ama kendin söylüyorsun ilginç
Bunun derdinden oturup ağlıyor perişan oluyor değilim zaten ben sadece fikir alışverişi yapmak istedim. Mesajlar arasında dile getirdim ama gözünüzden kaçmış olabilir; eşim ve ailesi benden dememi beklediği için ben evlendikten sonra baba diye hitap etmeye başladım babasına. Kendisi ise bu konuda bir adım atmadı.Bu kadar cektigi zorlugu uzuntuyu bile bile hala bu konuya takilmaniz basli basina celiski.
Benim de annem ve babam vefat etti ve kimsenin anne babasina bu sekilde hitap etmek zorunda degilim.
Farz mi şart mi kanun mu? Bu kadar huzursuz olmanizi gerektirecek bir konu oldugunu sanmiyorum.
Demesin dunyanin sonu degil. Demek zorunda da degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?