- Konu Sahibi persephone__
-
Size laf atılmasına şaşırmıyorum. Burada kendisine laf atılmayan kadın herhalde yoktur. Laf atılmasının da kocanızın dövmesinin de romantik, onore olacak veya imkansız yanı yok.Ben de bunu diyorum, kocamın tepkisi aşırı, ona diyecek bir şey yok da sanırım burdaki herkes Stokholm'de yaşıyor ki böyle olayları romantik, onore olunacak ve çok imkansız bir şey gibi görüyorlar. Yani ya konu fake, ya da ben kocamla ilişkimizi tahir ve zühre gibi , kendimi kleopatra gibi kocamı da rambo gibi göstermeye çalışıyorum. Yok teşkilatçıları kötülüyormuşum, yok çkocam çok güçlü ben de çok güzelim diye laf atıyorlar imasında bulunuyormuşum, yok kocam bana o kadar aşık ki benim için adam dçvdü demek istiyormuşum. Halbuki yaşadığınız şehrin içinden geçmek istemediğiniz mahallelerine gitseniz bunlar her gün yaşanır. Keşke yaşanmasa, ama yaşanıyor. Ne şanslılar ki bu olanlara inanamayacak veya altında romantizm arayacak ortamlarda yaşamışlar. Şehirlerimizin bu yönlerinden bihaberler. Bi siz anlamışsınız teşekkür ederim.
Bu tacizci kişilere kimse kafasını çevirip, ne yapiyorsun arkadaşım sen diye tepki gostermediği, ayrıca hukuksal olarakta caydırıcı cezalar olmadığı ve de aman herkese laf atıyorlar, sende, onu giyme bunu giyme diyerek illa dövmesi mi lazımdı, aaa bu devirde muşta mı taşınır,diyerek konuda ki anlatılmak istenen şeyi değilde siyaset veya bir kocanın karısını savunması adına yaptığı şeyi, vahşet olarak gösterilmesi ne kadar doğru bilemedim. Hatırladığım kadarıyla, en son ozgecanin katilleri hakkında kurdugumuz,şiddet yanlısı düşüncelerimiz le bu hanımın eşinin sergiledigi tavır cokta ayrı sayılmaz.. Yer, semt,mahalle fark etmiyor bence, veya açık, kapalı,taytlı veya etekli olmamızda. Ki, bana kapalı olduğum ve kucağımda evladım olduğu halde, laf attıklarında bunu daha net anladım..! "Belirtmek isterim ki; üzerimde tayt yoktu bana da, iğrenç bir şekilde laf atıldığında. Çocuğum var dı..!"
Kocam izin vermediği için giymiyorum.Eşim tayt giymemi yasakladı, beni evden çıkarmıyor deseydiniz, nasıl katlaniyorsun, tabiki tayt giymek en doğal hakkın o nasıl karışıyor diye bir ton tepki gelecek olmasi da ayrı ironi..
bide boyle seyler normak karsilaniyor ys deli olmak icten degil bazen cocuk oldugum yillarda bu kadar siddet yok tu sanki allah sonumuzu hayir etsin o mustanin resmini gordum odum koptu ya insani bile oldurur oToplumun bütün kesimini derinden etkileyen bir olay üzerinden şiddet guzellemesi yapmanız ne kadar doğru
Bu arada o bahsettiğiniz katiller evdeki eşlerine tam da konu sahibinin kocası gibi davranıyorlarmis zamanında
Yani tacizci ile cebinde musta ile gezip her fırsatta adam döven şahıs aynıdır
Toplumun kirliligidir
Azalarak bitmeleri dileğiyle
Demek istediklerimiz aynı şey aslında. Bende buna dayanarak konu sahibi tayt giymeyi bırakması halinde taciz olaylarının biteceğini sanmıyorum. Yani tayt giyme o zaman dediğimizde sorun ortadan kalkmıyor.Kocam izin vermediği için giymiyorum.
Ben uygun bulmadığım için giymiyorum.
İki cümle arasındaki farkı anladığınızda ironi falan kalmıyor ortada.
Ben kesinlikle kavga dövüş taraftarı değilim. Hiç olmadım. Verdiğim ornekteki gencecik kızın canına mal olmuş bir taciz var ve bunun önüne geçemiyoruz ne yazıkki.Toplumun bütün kesimini derinden etkileyen bir olay üzerinden şiddet guzellemesi yapmanız ne kadar doğru
Bu arada o bahsettiğiniz katiller evdeki eşlerine tam da konu sahibinin kocası gibi davranıyorlarmis zamanında
Toplumun kirliligidir
Aynen...Toplumun bütün kesimini derinden etkileyen bir olay üzerinden şiddet guzellemesi yapmanız ne kadar doğru
Toplumun kirliligidir
Çoğu insan zannediyor ki, şiddet anca kendi başına geldiğinde olaydır.
Hayır efendim, öyle değildir mesele.
Eşyalara zarar vermek, doğadaki canlılara bile isteye işkence etmek, tanıdığı ya da tanımadığı bir insanın canına kast etmek, trafik kavgasına girmek vs vs.
Bunların hepsi birer şiddettir ve başkasına yapılırken göz yumulduğunda elbet bir gün sizi de bulacaktır.
Annesine bağırıp çağıran adamlarla evlenirken sorun yok, kendilerine bağırdığında 'ama nişanlıyken öyle değildi' mavalı okunuyor.
Bunu kadınlar biraz anlayabilse, şiddetin sözlüsü de fizikseli de kendi yaşamı ve ileride dünyaya getireceği çocukları için tehdit olduğunu bilebilse, ve yukarıda saydığım emarelerden birini gördüğünde o adamdan uzaklaşabilse en büyük hediyeyi kendine vermiş olacak ama nerde....
'Zayıfım ve taytımı giydim, vücudum da göstermiyor ama bana laf atıldı yani o kadar bakımsız halimle bile, o yüzden kocam onları dövdü ve nezarete düştü' ibaresinden çıkarmamız istenen sonuç;
1- Konu sahibi bakımsızken bile çoğumuzdan fit ve güzel.
2-Kocası ona deli gibi aşık ve ona edilen bir lafta hapiste yatmayı göze alacak kadar seviyor.
3-Bundan sonra öyle kıskanacak ki kocası onun güzelliğini, eve kapatacak, dünyadan mahrum edecek.
4-Bizler böyle güçlü bir kocaya aynı zamanda böyle bir güzelliğe sahip olmadığımız için, imreneceğiz!!!
5-Ailesinde şiddet gören, maddi imkanları sınırlı olan muhitte yaşayanlar hep şiddetle iç içedir, ne var bunda?
6-Bir daha tayt giyilmeyecek!
Bende muşta neymiş Google dan bi bakim..
(Edit:Baktım dörtlü yüzük seti çıktı..)
Yani kızcağız tayt giydiği için mi laf atılmasını hak etti, kime ne istediğimi giyerim ,laf atanıda kimseye bırakmadan paralardım ..Açıkladım ben aşırı zayıfım 173 boyunda 45 kiloyum malesef o yüzden dikkat çekici bir fiziğim yok popom bacaklarım falan yok yani tayt da hatlarımı belli etmiyor zaten hatlarım yok bende pantolon gibi duruyor
Yani kızcağız tayt giydiği için mi laf atılmasını hak etti, kime ne istediğimi giyerim ,laf atanıda kimseye bırakmadan paralardım ..
Ne kadar ilginçsiniz adam öldüresiye dövüyor tayt giyen suçlu ...
Dik durun hanımlar nasıl bakarsak öyle görürüz...
Geçenlerde izlemediniz mi kapalı bir kıza dokundu sapığın biri kız bayıldı...
Soylemeek istediğim şu kimsenin kimseye saygısızlık yapma hakkı yok , biz kadınlar kimseye göre yaşayamayız ..
Pazara gitmek istersem giderim, ezilip sustukça hep erkekler tarafından da korunmaya ihtiyaç duyuyoruz...
Alışsınlar erkek koruma altında değil , biz kendimizi korumayı öğrenelim....
Altmetin ; tayt giyenler haketmiş oluyor..ama konu sahibi haketmedi çünkü dikkat çekici fiziği yok tayt giydiği belli olmuyor,olsaydı muştayla dalmakta haklıydı..bu zihniyet tecavüzü haketti mini etek giymiş diyen zihniyet[/QUOT
Al birini vur ötekine...
Zihniyetler düzelmedikçe bunları duymaya mahkûmuz...
Neyse ki azınlık da olsa bizler gibi düşünenler olması güzel
Sevgilerimle ...
1. taytı hiç sevmem, ha taytla çıkmışsın, ha külotlu çorap bana göre aynı.
2. eşiniz neden muşta ile geziyor.
3. kahvede mahalle sakinlerine neden laf atılıyor.
4. düzenlemelerinize çok güldüm, çok masumane yazmışsınız.
anammm okurken aksıyon fılmı gıbı geldı bırde heyecan verıcıydı ne gıyersen gıy hödük çok dısarda denk gelmesi kötü olmuss neyse kavga büyümedkce aranzda sorun yokEşim giyimime çok karışıyor kızlar ben süslenmeyi falan seviyorum bide bütün gün evde yalnızım boşluktan bütün gün saçımla başımla uğraşıyorum makyaj yapıyorum napayım çok sıkılıyorum bana diyodu mahalleye böyle çıkma beni de katil etme bugün pazara gidiyodum bilerek makyaj bile yapmadım kafamda bere vardı bide tayy giymiştim ama ben zaten çok zayıfım taytla dikkat çekmiyor fiziğim kahvenin önünden geçerken bana laf attılar hızlı hızlı gidiyodum bi de ne göreyim kocam karşımda direk daldı içeri muştayla 3 kişiyi dövdü ortalık kan içindepolis geldi hepsini neazerthaneye attı kocam bide hepinizi öldürcem diye bağırdı tabii ki öyle bişey yapcak değil sinirle söylenmiş sözler ama öyle deyince işler iyice büyüdü sabah bırakacaklarmış geldiğinde büyük ihtimalle kavga edicez ve artık beni bakkala bile yollamıcak diye tahmin ediyorum napcam bilmiom bana şans dileyin içimi dökmek istedim
Düzenleme : Merak edenler için söyleyim eşim eve döndü. Yorgunluktan mı bilmiyorum enteresan şekilde bana hiç kızmadı. Senin bi suçun yok sadece bida pazara falan gitme ben alırım dedi bi üstüne başımdan öptü ve gitti uyudu. Şok içindeyim neler oluyor anlamıyorum . Neyse hayırlısı.
Düzenleme 2:
Ha bu arada son gelişmeyi de yazayım eşimin eve gelince olan tepkisi tahminettiğim gibi yorgunluktanmış. Uyanıncakızdı bana. Şimdi de balık tutmaya gitti kafa dinlicekmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?