Eşim bensiz düğüne gitmek istiyor

Annesi servis hizmetini yani ulaşım işini haketmiyor mu? :KK20: ve buna siz karar verdiniz
iyiymiş

Hangi savunma komik gerçekten merak ettim
Kendi bana izin vermiyor ama kendisinin gitmesi sorun değil. Bu normal mi?

Benim sorunum o değilki. Adaletli davranmaması asıl mesele. İşine geldiğinde kuralları kendine göre düzenleyebiliyor

konuyu açtığınız mesajınızda kendisinin izin vermediğini yazmamışsınız.
siz gitmek istediğiniz yere izin vermiyor diye gitmiyor musunuz?
çocuk gibi birbirinizden izin istemenize gerek yok. evlendiğinize göre yetişkin insanlarsınız nereye gidip nereye gitmeyeceğinize karşılıklı kendiniz karar verebilirsiniz.

Aile olmayi da amma abarttiniz ha.

Herseyi ailece yapmayi istiyorsan sen de gideceksin
Yok gitmem diyorsan kocana karismayacaksin.

Kocan hakli.

Sana guzelce teklif sunmus annene birakayim.diye
Yine istememissin

Ben kocanin yerinde olsam seni evde birakir giderim

eşim bu yaz yakın bi akrabasını düğününe gidicek bana gider miyiz dedi bende son zamanlarıma denk geldiği için sen tek git istersen dedim tm dedi.
bende daha önce kendi akrabalarımın düğünlerinde tek bulundum yani aile bagıyla alakası yok bence düğüne tek cift gitmenin

Aile olmayi da amma abarttiniz ha.

Herseyi ailece yapmayi istiyorsan sen de gideceksin
Yok gitmem diyorsan kocana karismayacaksin.

Kocan hakli.

Sana guzelce teklif sunmus annene birakayim.diye
Yine istememissin

Ben kocanin yerinde olsam seni evde birakir giderim
Konuyu anlamamışsın cnm. Kocan benzer bir durumla sana gelirse anlarsın

Isinize gelmeyen yorumlar olunca
Konuyu anlamamissin canim vs vs.

Ben konuyu anladim da sen evliligi anlamamissin
Arkadaşım, gayet uygun ve düzgün bir üslupla derdimi anlattım. Hamile olduğumu belirttim. Lakin seninki dahil o kadar kaba ve incitici yorumlar geldiki mecburen seviyenize indim. Zaten hassas evrem, ekstra bunlara takılıp moralimi bozmak istemiyorum.
Farzetki senin kadar ‘mükemmel ‘ değilim ve beni hoş gör

Arkadaşım, gayet uygun ve düzgün bir üslupla derdimi anlattım. Hamile olduğumu belirttim. Lakin seninki dahil o kadar kaba ve incitici yorumlar geldiki mecburen seviyenize indim. Zaten hassas evrem, ekstra bunlara takılıp moralimi bozmak istemiyorum.
Farzetki senin kadar ‘mükemmel ‘ değilim ve beni hoş gör

iyi de herkes size bunu sorun etmemeniz gerektiğini söylüyor. siz inadına karşı çıkıyorsunuz. madem aksi düşünceleri duymak istemiyorsunuz, neden konu açtınız?

Benim sorunum o değilki. Adaletli davranmaması asıl mesele. İşine geldiğinde kuralları kendine göre düzenleyebiliyor
Ama siz konuyu o kadar yanlış anlatmışsınız ki herkes o yüzden böyle cevap verdi.. Mesele eşinizin sizsiz düğüne gitmesi değil de eşinizin çifte standart anlayışı o halde? Konuyu düzenlerseniz daha yararlı cevaplar alabilirsiniz bence ;)

Bence gayet güzel bir plan yapmış eşiniz, düğün yahu alt tarafı kendi başına gitse ne var sizle gitse ne var. Ne gizel sizde ailenizle vakit geçirmiş olursunuz.

Mantıklı olan eşinizin vefa borcunu ödeyip her ne kadar bu zamana kadar görüşmemiş olsa dahi o gün orada bulunmasıdır. Bu süreçte sizin de ailenizin yanında vakit geçirmeniz hem hasret gidermişte olursunuz

Ama sizin sorununuz bu değil sizin sorununuz ben gitmedim sen de gitme deyip olayı inada bindirmiş olmanız. Bunun cevabı burda değil maalesef bence buradan medet ummayım. Burdaki kimse sizin aile yaşantınızı bilmediği için üstteki seçeneği söyleyecektir.

Ama bana sorarsanız, siz de hamileymişsiniz anne olacaksınız. Bebek ve çocuk bakımı o kadar özveri ve sevgi gerektiren bir şeyki yakın zamanda deneyimleyeceksiniz... Bunu bir anne olarak gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki vefa duygusu çok önemli... Eşinize az değil koskoca 2 yıl bakmış bir aileden bahsediyoruz.

Evlilik süresince adalet duygusunu yerine getirebileceğiniz nice fırsat çıkar önünüze o zaman inat edin. Bırakın eşiniz gitsin ve orada bulunsun. Eşiniz adaletsiz olabilir ama vicdanlı bir adam belli ki..

Bu yaz eşimin annesinin memleketinde bi düğün var. Düğün sahibi eşime küçükken yaklaşık 2 yıl bakan bir tanıdıkları. Eşim bu tanıdığını biz evlendiğimizden beri bir kez bile aramış değil. Yani ne bir bayram kutlaması ne başka bir şey. Ta ki iki hafta önceki kandile kadar. Yani iletişimleri bu kadar.
Geleyim meseleye,
Eşim ısrarla bu yaz düğünlerine gitmek istediğini söylüyor epeydir. Fakat ben hamile olduğum için istemedim. (Çünkü zor bir hamilelik geçiriyorum. Yol da uzak)
Bu sefer de şöyle bir istek belirtti: Giderken beni annemlere bırakacak ve yola devam edecek (Ailemin evi arada bir şehirde) Bunu da istemedim. Çünkü ben olmadan düğün gezmesini istemiyorum. Sonuçta bir aileyiz,bir yerde bulunulacaksa aile olarak bulunulmalı.
Neyse, ben istemeyince 'o beni büyüten insan, tabi ki gidicem vs..' durumları oldu. Konu tartışmaya kadar uzadı.
Fikirlerinizi merak ediyorum. Etkilememek adına biraz objektif yazmaya çalıştım. Bilemiyorum oldu mu :)

Düzeltme:
Yorumlar için teşekkürler
Ancak durum şu, eşim benzer bir durumda daha önce benim gitmeme izin vermeyen ve 'biz bir aileyiz. Bu tarz yerlerde birlikte olmalıyız' tavrında bir insan. Çifte standarda vurması beni böyle tepki vermeye itiyor. Adaletli davranmıyor
Arabayı yolda çok dikkatsiz kullanıyor. Halden anlamıyor. O yüzden yolda kendime güvenmiyorum
Kadına minnet durumu yok. Parasını, hatta fazlasını almış. Kendi standartlarının üstünde yaşamış.
Eşimi sıkboğaz etmiyorum. Kaç kadın eşinin arkadaşlarıyla yurt dışında tatil yapmasına izin verir bu grupta acaba?
Eşimin asıl gitme isteği,benim varsayımım, annesine servis hizmeti. Ve buna hiç gönlüm razı olmuyor. Çünkü kayınvalidem bizi hep dışlayan sahiplenmeyen bir insan.Bu yüzden bu jesti hakettiğini düşünmüyorum

Ayrıca gelen yorumlar o kadar kaba bir seviyeye ulaştı ki..Hamileyim ve bunlara da üzülmek istemiyorum. Kaba ve çirkin bir şekilde yorum yapacak kişi doğru şeyi söylüyor olsa bile bir önemi yok benim için. Bunu da ayrıca belirteyim. Ben uygun bir dille akıl danıştım lakin aldığım yorumlar mahalle ağzı. Lütfen azıcık dikkat edelim
Ben izn verrrm tatile yurtdisina:)
Dugunede birakn gitsin. O szi kadin olark gondermek istemems tek basina bariz belli. Yani klask kadn erkek ayrimi. Sizde tek gitmek istedgnze gidersinz odesmiz olursunz.

Kocası götürsün. Eşimin bir kez yıllık izni var. Anasıyla kullanacaksa benimle niye evlendi?
Herkes pek bi kaynanacı bugün

ama bakın hata sizde oldu
ilk konu açarken yazdığınız mesajda ne daha önce size karıştığından ne de yıllık izinden bahsetmediniz
böyle taksit taksit olunca tam anlaşılmıyor işte sorun, herkes dönüp bu konu sahibi başka ne yazmış diye bakmıyor, bakmak zorunda da değil
sizin problem ettiğiniz şey eşinizin düğüne gitmesi değil ama öyle yansıttınız maalesef

Kocası götürsün. Eşimin bir kez yıllık izni var. Anasıyla kullanacaksa benimle niye evlendi?
İÜHerkes pek bi kaynanacı bugün
Kaynanacı yada gelinci değilim hakkaniyetli olmak amacım, peki sizin duymak istediğiniz nedir
Empati için yeterli sebebiniz var,sağlıkla kucağınıza alın inşallah

Aile olmak birbirinin dibinden ayrılmamak değil bana göre
Açıklamaları falan dikkate almıyorum eşin Öneri getirmiş bence gayet mantıklı

Hamile esini birakip düğüne gitmeye hevesliyor altinda aranacak birsey yok bence istemiyorsan bence tatli tatli anlat. Tartisip inatlasirsan oda karsiligini ayni o sekilde verir. Ayrica biz kadiniz birseyi istemiyorsak elinde sonunda allem eder kallem eder yaptiririz:halay:azicik numara yap kız Şuram ağrıyor buram ağrıyor de :ukala:

Back
X