- 24 Nisan 2007
- 1.620
- 1.694
- 333
Bu yaz eşimin annesinin memleketinde bi düğün var. Düğün sahibi eşime küçükken yaklaşık 2 yıl bakan bir tanıdıkları. Eşim bu tanıdığını biz evlendiğimizden beri bir kez bile aramış değil. Yani ne bir bayram kutlaması ne başka bir şey. Ta ki iki hafta önceki kandile kadar. Yani iletişimleri bu kadar.
Geleyim meseleye,
Eşim ısrarla bu yaz düğünlerine gitmek istediğini söylüyor epeydir. Fakat ben hamile olduğum için istemedim. (Çünkü zor bir hamilelik geçiriyorum. Yol da uzak)
Bu sefer de şöyle bir istek belirtti: Giderken beni annemlere bırakacak ve yola devam edecek (Ailemin evi arada bir şehirde) Bunu da istemedim. Çünkü ben olmadan düğün gezmesini istemiyorum. Sonuçta bir aileyiz,bir yerde bulunulacaksa aile olarak bulunulmalı.
Neyse, ben istemeyince 'o beni büyüten insan, tabi ki gidicem vs..' durumları oldu. Konu tartışmaya kadar uzadı.
Fikirlerinizi merak ediyorum. Etkilememek adına biraz objektif yazmaya çalıştım. Bilemiyorum oldu mu :)
Düzeltme:
Yorumlar için teşekkürler
Ancak durum şu, eşim benzer bir durumda daha önce benim gitmeme izin vermeyen ve 'biz bir aileyiz. Bu tarz yerlerde birlikte olmalıyız' tavrında bir insan. Çifte standarda vurması beni böyle tepki vermeye itiyor. Adaletli davranmıyor
Arabayı yolda çok dikkatsiz kullanıyor. Halden anlamıyor. O yüzden yolda kendime güvenmiyorum
Kadına minnet durumu yok. Parasını, hatta fazlasını almış. Kendi standartlarının üstünde yaşamış.
Eşimi sıkboğaz etmiyorum. Kaç kadın eşinin arkadaşlarıyla yurt dışında tatil yapmasına izin verir bu grupta acaba?
Eşimin asıl gitme isteği,benim varsayımım, annesine servis hizmeti. Ve buna hiç gönlüm razı olmuyor. Çünkü kayınvalidem bizi hep dışlayan sahiplenmeyen bir insan.Bu yüzden bu jesti hakettiğini düşünmüyorum
Ayrıca gelen yorumlar o kadar kaba bir seviyeye ulaştı ki..Hamileyim ve bunlara da üzülmek istemiyorum. Kaba ve çirkin bir şekilde yorum yapacak kişi doğru şeyi söylüyor olsa bile bir önemi yok benim için. Bunu da ayrıca belirteyim. Ben uygun bir dille akıl danıştım lakin aldığım yorumlar mahalle ağzı. Lütfen azıcık dikkat edelim
Hamile olmasanız haksızsınız derim ama erkekler de bazen abartıyorlar, hamile kadın biraz da el üstünde tutulmalı... hepi topu 9 ay... dünyaya bir can getireceksiniz, o kadar hakkınız olsun