• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim bi işletmeye ortak olmak istiyor bana soruyor ne cevap vermeliyim?

Su an ticaret icin yatirim yapmak hata olur. Ticaretle ugrasanlarin cogu kan agliyor. Fikir belki esinize cazip gelebilir ama bence hic mantikli degil. isinin basinda duramayacak. Borcla yatirim yapacak. Isler kotu giderse o borcla birlikte bir suru vergi sirketin borcunu da odeyecek. Yani borclar katlanacak. Buyuk risk. Kumar. Hatta aslinda sonu da belli. Piyassda para donmuyor cunku. Ekonomi berbat durumda. Bu riske girmeye degmex. Macera ariyorsaniz o ayri.

+1
Ülkenin durumu fena. Eşinizin geliri iyiymiş riske girmeyin.

200bine adam akıllı ev yokken fabrika almaktan bahsediyosunuz ki iş hayatında 200 bin para bile değil. Öyle söyliyim. O fabrikanın çok borcu vardır. Ayrıca %50 katılıp %33 ortak olmak çok saçma. O arkadaş çok uyanıkmış.

Evet başında duramayacagımızı bu da ilerde sıkıntı olabilecegini söyledim. Sonucta kar ederler etmedik derler bilemeyiz. Ama esim arkadaşına güveniyor bu arkadaş aynı zamanda köyden akraba falan ondan.
Yarı para verip 3te 1 ortak olmak söyle oluyor; esimin arkadaşı fabrikada boya üreten usta olarak çalışacak. Ve bu sadece fabrikanın net ucreti. Başlangıç işçi ücretleri falan ondan çıkacak. Mış...

oo uzaktan akrabalıkta varsa hiç girmeyin o işe..
kp ri 100 bin koyuyor kendi de kredi çeksin madem 100 bin niye 3.kişiyi ortak ediyor ki.. hazır müşteriside varmış madem niye kendi girmiyor bu riske?
kaç kişi çalışıyor ki maaşları o ödeyecek miş..
100 bin yapıyormu ? ortaklık parası ediyor mu?
kp riyle kendisi bir ortak olmalı siz ayrı bir ortak ..
eşiniz fazla iyi niyetli gibi geldi bana ki kandırılma ihtimalini de çok yükseltir bu..

200 bin e bir ihtimal devrediliyor olabilir ama o da pek mümkün değil, sanayi makinalari sektörüne göre 50 bin-300bin euro arasında değişiyor.
Bence ortada büyük bir yanlış anlaşılma var.
Ayrıca son zamanlarda o kadar çok sanayici is kapatıyor ki, böyle bir riske girilmez. Döviz kurları sürekli değişiyor. Hammaddeler genelde ithal ediliyor, aradaki farki piyasaya yansıtınca musteri kaçıyor vs vs...
Benden de bir negatif oy...

tabi ki hayır.

o arkadaşlar hiç bitmez. herkes havadan para kazanma derdinde. ben kendimden başkasına güvenmem. bu fabrikalar hep yalan olur boşverin gitsin.

üstelik eviniz bile yok, ev kredisi çekip elalemin işine yatıracaksınız, bu resmen kafasızlık olur. hani eviniz arabanız her şeyiniz tam olur fazladan bankada paranızı riske edersiniz daha fazla para için o başka.

ama kusura bakmayın direkt söyleyeceğim bu resmen enayilik olur.

bi de üstelik devlette çalıştığından illegal iş yapacaksınız. bu bir ortaya çıkarsa eşinizi işten çıkarırlar, bu fabrika batınca, hem işsiz hem borçlu kalırsınız dımdızlak.

Açıkçası fabrikada tekniker olan birinin bir fabrikayı yönetme olasılığı nedir? Bana güven vermedi. Eşiniz iyi kazanıyormuş ve yıllar geçtikçe daha yükseltebilir kendini. Ticarerin getirisi de var ama götürüsü sadece para götürmüyor. Üstelik ev kredi alıp ödeseniz sizin için daha iyi değil mi? Diyelim ki bu iş tutmadı. Hem eviniz kirada hem borç ödüyor olcaksınız. Riske değmez bence. İnsanlar daha fazlasını isterken elindekini de yitirebiliyorlar. İşi bilmeden çok zor başarmak.

bence ev kredisi alıp, kira yerine krediye ödeyin daha iyi.

eşiniz de böyle arkadaşlara yem olmaz hem. elinde parası olmadığından.

bu tip arkadaşlar hep olur, hep cin fikirler, ticaretler, alıp satarak para kazanma hayalleri vs. ve etraftan para yatıracak enayi ararlar bunlar hep.

bunu bilmeyen de yoktur, bu derece riskli bi işe arkadaşına güveniyor diye giriryorsa eşiniz biraz saf gibi geldi bana.

200 bin liraya fabrika varsa ben alayım.
Nasıl fabrika o öyle 50 metre kare alan galiba.
200 bin liraya 3 odalı ev zor alınıyor yerine göre değişir tabi.
Ki 200 bin liraya fabrika olcak iş yapacak birde kimse talip olmicak bir siz mi talipsiniz.
Ayrıca o tekniker olan arkadaşın ortaklığı nolacak. Sadece akıl mı vercek. Onuj vereceği akılı bende veririm.
Bu işte 2 kişi ortaktir oda parayi verenler. Hem adam sermaye koymuyor hem kar 3 e boluncek.
Iş baştan batık bence.
Ustelik bilmediginiz iş.
O tekniker anliyor mu bakalım yoneticilik kolay mı.?
Çok pisman olabilirsiniz.
Illaki kendi isinizi yapacaksaniz baska seyler arastirin derim.
Ayrıca ben şunu öğrendim iyi iş yapan yeri kimse kolay kolay birakmaz. Biraksa bile sana bana birakmaz. O işi sessiz sedasiz kaparlar.

Kemdi yağınızda kavrulurken mutluysanız gerek var mı? Ortaklı işi hiç sevmem zaten o ayrı. Tabi detayları siz daha iyi bilirsiniz.

Birde boya fabrikası dediniz. Boya fabrikalarını paravan kullanırlar pek güvenli gelmedi. Benzin istasyonları için solvent falan kolay iş değil. Altından kalkacak alt yapı yoksa zor. Ortaklar belli belirsiz. Eşinizin arkadaşı biraz uyanıkmış belli.

Ticaret hayatında olan biri olarak yazıyorum. Eşin kendi başında olmadığı işe girmesin! Sakın ama şakın! Hele ki şu dönemde.

Dolar olmuş 3.40, Türk lirası değersizleşti. Banka kredileri bir düşüp, bir yükseliyor. Stabil giden birşey yok.

Çevremde o kadar çok kamuda çalışıp da özelde iş yapmak isteyen var ki. Ama sonuç olamıyor. Serbest meslek 7/24 ilgi alaka ister. Müşteri aramak, müşteri bulmak, mal satmak, parayı almak. Bu devirde kime güveneceksin de bunları emanet edeceksin.

Ben bulaşma derim ;)

Evimizi satip bi kac tane fabrikami alsak :KK70:

Bulasmayin para vermeden akliyla ortak olmaya calisan kisiden hayir gelmez.Esinizin abisinide zora sokmayin.

Bilmediğiniz ve başında durmadığınız işe girmeyin.. o işler parayı yatırırım kar ortağı olurum şeklinde yürümüyor.. eşim babasıyla ortak iş yapıyo ablasını da geliri olsun diye ortak ettiler ama bin pişman.. siz bi de yabancı birinden bahsediyosunuz varın siz düşünün.. eşimin saçları döküldü stresten işi bozup sadece kendime kurucam diye yiyip bitiriyo kendini..

Velhasılı nerden tutsanız elinizde kalır.. ortak iş mi dinlenip dinlenip kaçın

Back
X