Eşim bipolar boşanıyoruz

ilaçlarını kullanıp düzenli kontrollere gidiyorsa hiç korkma hiçbir sorun çıkmaz inşşş cevizin ve omega 3 ün faydalı olduğu açık fakat en önemlisi ilaçları düzgün kullanmak ve kontrol bitanemm zaten bu hastalık pek çok kişide var fakat pek çoğu gizliyor nedense neden ayıp olsun cnm benim 39 yaşındayımm eşinle birlikte ömür boyu mutluluklar cnm

evet allah şükür o konuda şanslıyım. kocam bu konuda bilinçli arada doktora gitme olayını ertelese de ilaçları düzenli kullanıyor :) mevsim geçişlerinde hipomani geçirdiği zamanlada hemen uyku düzenine dikkat edip ek ilaç kullandığında 1 2 haftada kendini hemen toparlıyor.

bipolarla ilgili olarak netten forumları takip ediyorum. açıkçası çogu zaman boşanma, ilaç kullanmayan insanların geçirdiği ataklar ciddi sorunlar vs. vs. şuan olduğu gibi. çok nadir iyi şeyler okuyorum. açıkçası 20 yıl atak geçirmeyen birini duyduğumda çok mutlu oldum. tekrar maşallah diyim nazarım degmesin

dilerim sizinde herşey gönlünüzce olsun :)

sesilya hanım,
dilerim sizinde eşiniz en kısa zamanda kendini toparlar. gerçek anlamda tedavisine devam eder ve hatalarını anlar. bir yuva kurmak kolay değil o yuvayı dağıtmakta. okuduğum kadarıyla kocanız değil ama siz çok çaba sarfetmişsiniz. dilerim bundan sonra sizin için herşey güzel olur.

çok tşk ederim canımcımmm derdi veren dermanı da veriyor yeterki dermanı doğru uygulayalım bitanemm mutluluğunuz ömür boyu sürsün inş

Merhaba psikolog hanim.simdi bu yazilanlari okuyunca acaba esimde de boyle bir hastalik olma ihtimali var mi acaba diye dusunmeye basladim.biraz aciklayici olurmusunuz.nasil yani.ataklar durup dururken mi geliyor.nasil oluyor.atak gecirdiginde ne yapiyor.benim esim alkol bagimlisi.bazen hatta cok kere bize olmayacak bir sey yuzunden bagirmaya basliyor.evi yikiyor.eline ne gecerse ofkesinden kiriyor.biz kacacak delik ariyoruz.eli bana uzanabilirse beni darp ediyor.sonra iki uc gun deli gibi kavga ediyoruz.sonra sakinlesiyor.onu anlamakta ve onunla yasamakta zorlaniyorum.

Esinize bipolar diyebilmek icin bundan fazlasini bilmek lazim. Yuzyuze bir uzmanla gorusseniz?

Ayrica objektifligi bir yana birakirsam konularinizi okudum ve kendinizi bu derece ezdirmenize anlam veremedim

Esinize bipolar diyebilmek icin bundan fazlasini bilmek lazim. Yuzyuze bir uzmanla gorusseniz?

Ayrica objektifligi bir yana birakirsam konularinizi okudum ve kendinizi bu derece ezdirmenize anlam veremedim

Tuzu kuru olana boyle soylemek kolay.hangi kadin kendini ezdirmekten zevk alir.tum yazilarimi okuduysaniz nasil biri ile ve ne oryamda yasadigimi da anlamissinizdir.neye ve nicin anlam veremediniz ben de bunu anlamadim.kotuyle siz hic karsilasmamissiniz herhalde.umarim da karsilasmazsiniz.ama bir psikologun bu kadar gaddar yakladmasi beni ayrica sasirtti.esime gelince onda zaten ciddi psikolojik sorunlar var.bunu bilmek icin ne psikolog ne de psikyatr olmak gerek.alkol bagimliligindan hele hic bahsetmiyorum

canım teşekkürler ..eşim şimdi çok iyiymiş 8 aydır hasta olmamış ...hatamı anladım ne olur şans ver diyor ilaçlarıda kendisi içiyormuş kimse hatırlatmıyor bu benim sorumluluğum artık diyor ....kzımıda seni de çok üzdüm bütün suç benin ne olur yeniden deneyelim dedi... haklısın yuvayı kurmakta yıkmakta kolay değil bide çocuk olunca iki kere düşünmek gerekiyor inşaallah eşimde çabalarda biraz benim mücadelem boşa gitmemiş olur ...

sizin eşiniz nasıl atak zamanlarında neler yapıyor ...hastanede yattımı ...benim eşim çalıamıyor sizinki çalışıyormu ...hemen sıkılıyormuş ...

merhaba sesilya,

öncelikle eşinin şuan iyi olmasına çok sevindim. dilerim şuan olduğu gibi devam eder ilaçlarını kullanmaya. benim eşim 31 yaşında. özel bir sektörde çalışıyor. 20 li yaşlarda ilk atagını geçirmiş. başlarda anlamamışlar sonra doktor doktor gezmiş en son gittikleri doktor bipolar teşhisi koymuş. sonra ilaçlar tedaviler vs vs. ama hastaneye yatma olayı olmamış hiç. eşim bu durumu kabullenmiş durumda. ilaçlarını hep kullanması gerektiğini biliyor ve bırakmayı da düşünmüyor. kontrollerine gider aksatmaz genelde...

şükür şimdiye kadar öyle ciddi bir atak geçirmedi biz beraberken. mevsim geçişlerinde uyku sorunu oluyor. zatende bilirsin ki uyku en önemli etken bu hastalıkta. hemen uyku ilacı kullanıyor. en son bi kaç önce yine uykusuzluk, aşırı sinirlilik, alakasız olayları birbirine bağdaştırma durumları vardı. onu karşıma alıp anlattım. sinirli olduğunu doktara gitmemiz gerektiğini. zaten sonra doktora gittik. tabi bi doktordan randevu alıp gidene kadar uyku ilacı kullanıp uyku düzeni eski haline dönünce şükür normale döndü. ikimizde biliyoruz ki hipomani dönemlerini önceden görüp önlem almak çok önemli. gerçi senin yazındada okumuştum bir çok kez atak geçirmesini engelledim diye. benim şansım eşim hastalığının farkında. kendini iyi hissetse bile ilaçlarını bırakmıyor.
dilerim sizin eşinizde bu durumu kabullenip ilaçlarını bırakmaz.

eşimle birlikte olduğum süre hep kendime bu soruyu sordum ya ben onun yerinde olsaydım die. kim ister böyle bir hastalıga sahip olmak. ayrıca bu hastalığa sahip olmayan ama karılarını döven, içen, şiddet uygulayan, aldatan binlerce insan var. bu siteden sizde okuyorsunuzdur her gün. peki soruyorum size. hadi bizim eşlerimiz hasta peki ya onlar. onlar sağlıklı olduğu halde eşlerini aldatıyor, şiddet uyguluyor vs vs....

belki bana polyannacılık oynuyor bu kadın diyebilirsiniz. belkide öyle evet. ama şunu biliyorum ki eşimi seviyorum. birbirimize ihtiyacımız var. elimden geldiğince yanında olacağım kocamın. ileride hayat ne gösterir bilmem ama bu konuda en azından benim vicdanım rahat olacak... bu arada sanmayın ki mecburiyetten. bende çalışıyorum. kendi ayaklarının üstünde duran bir kadınım. ailemin durumu iyi şükür. şuan eşimden ayrılıp ailemin yanına dönsem yerim hazır her zaman. ailem asla nie geldin diye sorgulamaz bile.

bu arada psikologum diyen bir bayan vardı demin yazısını okudum " böyle bir adamla aynı evde yaşayamazdım " diyor kendisi. umarım kendisine eşi bipolar hastası bunalımda olan bir bayan yada erkek muayene olmaya gitmez. çünkü bu kullandığı kelime karşısındaki insana 3 günlük ömrünüz kalmış demek ten farkı yok. insanların acılarının üstüne tuz basmanında anlamı yok. ne yapsın o zaman psikolojik sorun yaşan insanları hayattan mı soyutlayalım. bi odaya kapatıp kaçalım mı ? çocugu bu hastalıga sahip insanlar var nasıl yaşıyorlar çocuklarıyla aynı evde. onlarda bırakıp gitsin o zaman çocuklarını.

merhaba canım eşimde 31 yaşında oda 20 yaşında hasta olmuş ama manik atağı geçirdiğinde 27 yaşındaydı ...eşim şimdi kabullenmiş duruyor ama bi süre sonra bırakıyor yada eksik içiyor ...canım eşin bipolar 1 mi..benimkisi öyle buna psikozda eşlik ediyor ...atak zamanında dine takıyormu ...

bu zamana kadar düşünmem eşim çok iyi bir insan 8 yıldır elini kaldırmadı sen ona vur o kesinlikle vurmaz bi dediğini ikiletnez ama çalışmıyor buda sıkıntı oluyor yani 2 güne zar zor gidiyor eşin maşaallah çalışıyormuş ...

canım uykusuna çok dikkat ederim zaten atak gelince hemen uykusuzluk başlıyor 8 yıldır prof oldum resmen ...hastalığı en ince ayrıntısına kadar biliyorum ..

canım bende polyannacılık oynucam bundan sonra eşime şans verirsem ...ne yapalım ölüm yokya ucunda dert veren allahım dermanınıda vermiş..herşeyde var bi hayır inşaallah bu şerdede bi hayır olur ..
eşinede bütün hastalarada rabbim şifa versin ...

Ben yargilamadim gayet icten soylemistim bunu gaddarlik oldugunu dusunmuyorum ve tuzum da kuru degil. Ben de esimden siddet gordum ustelik 8 aylik evliyken. Simdi bosaniyorum. Kendinize yeni bir hayat kurabilmenizi ve kurtulmanizi dilerdim o adamdan.

Ben insanlara internet uzerinden hastalik yapistirmaya cekinirim. O insani yuz yuze gormeden, yasantisini bilmeden.. dogru olan bu bana bosuna kizmayin

O bayan benim. Laf carpitmanin luzmu yok. Siz de artik sunu anlayin BURASI DANISMA ODAM DEGIL. Kimseye psikologluk yapmak zorunda da degilim burada. Gunluk hayatimda bir legmen gibi davranma ozgurlugune sahibim! Her an her dakika herkese objektif olmak zorunda da degilim. Hani biz de insaniz ya. Mezun olurken tik diye bi dugmeye basip surekli hayatinin her dakikasinda psikologluk yapacaksin demiyorlar. Biz selisya ile uzun zamandir konusuyoruz ve bir kez gonlunu kirmadim. Yeri geldi objektif oldum psikolog gibi davrandim yeri geldi beraber dertlestik aglastik mesajdan. Siz bana gelen "danisanlarimi" (hasta kelimesini kullanmam) merak etmeyin ben nerede isimi nasil yapacagimi cok iyi bilirim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Just bosver sen ya deminden beri okuyorum surda sana yazilanlari cok komik. Konu sahibi cok akilli ve olgun bi kadin ne demek istedigini o anlar gerisi fasa fiso.

Benim babam bipolar. Ben annemi asla affetmicem beni o adamla ayni evde buyuttugu icin. O yuzden o kurdugun cimlenin ben de arkasindayim. Su an benim de bipolar egilimlerim var ayrica sosyal fobim var. Devamli depresyonla bogusuyorum. Hepsi babamin yuzunden.

Ama konu sahibi kendini de kizini da pek ezdirmiyor. Esi onlari gercekten cok seviyor. Benim annem evi terk etseydi babam gider baskasiyla evlenirdi arkamizdan aglamazdi :)

o zaman psikolog hanım, böyle hassas konularda objektif olurken yazdıklarınıza dikkat etmeniz hoş olur. çünkü bu yazılan yazıları ailesinde bipolar olan insanlar, bipolar bir insanla evlenecek olan bir kişi , belkide yeni hasta olmuş bir bipolar okuyor olabilir. hani sizde psikologsunuz ya bu insanlar için yazdıklarınız altın değerinde sonuçta. bunu unutmayın bence... yada objektif yorum yaparken ben psikologum demenin bir anlamı yok diye düşünüyorum...

bide objektif olduğunuz kadarda tavsiyem kendinizi bipolar hastaların yerine koyup empati kurun. nette dolaşırken biri ben bipolar hastasıyla aynı evde yaşamazdım diye bir yazı okusanız ne hissedersiniz. bu yazdığınız yazıyı çocugu bipolar olan bir annenin okuduğunu düşündünüz mü hiç.

size akıl vermek değil niyetim ama objektif olurken de insanları üzmenin bir anlamı da yok bunu unutmayın lütfen...

Anne okusa alinmaz ki o yazidan. Insan evladi icin alinganlik yapmaz. Zaten herkes neyin ne oldugunu biliyor. Emin ol o anne de ne kadar zor oldugunu goruyordur. Ve anne gercekten oglunu seviyorsa evlenecegi kadina oglunun bipolar oldugunu soyler. Bunu gizlemez. Belki kabul edecek kadin vardir etmeyecek vardir.

Ben etmezdim. Babam da dedem de bipolar. Ben biliyorum o hayatin ne oldugunu. Evet babami degistokus etme sansim olsaydi kucukken bipolar olmayananini isterdim. Cocuklugum babam bugun sinirli gununde mi iyi gununde mi tahlil etmeye calismakla gecti. Hayatim basarilarima ragmen babam tarafindan tenkit edilmekle gecti. Universite mezuniyetim babamin manik donemine rastladi. Gunum berbat oldu. Dugunumde manik oldu. Cocuklugum babam bana neden bagiriyor diye kendimde suc aramakla gecti. Anneme öfkem hicbir zaman gecmeyecek bosanamadigi icin.

Bipolar bu. Kanser falan degil hastalikta saglikta esinin yaninda olasin. Kimse kanset hastasi esini terket demiyir.

Son düzenleme:
benim ablacığımın da bu tarz bir hastalığı var maalesef. gerçekten çok zor katlanmak o haline. hiçbir iş yapmaz çocuklarıyla ilgilenmez eşiyle ilgilenmez. uyku hali devamlı. benim ablamın taa 15-16 yaşlarından beri var bu durumu ama evlenip çocuklara hamile kaldığında daha da arttı. ilaçlarını düzenli aldığında çok iyi. hatta eniştem o iyi haline aldanıp 2. çocuğu bile yaptı ablamla. ama hamilelikler daha çok tetikliyormuş hastalığı maalesef. şimdi ara ara gene atak geçiriyor sanırım ailemizden uzak olması da bu durumu artırıyor. ne zaman annemleri özlese ilaçlarını düzensizleştiriyor ki annemlere gelebilsin. allaha şükür eniştem idare ediyor. kayınvalidesi çocuklara bakıyor da beraber duruyorlar. çok görmüşümdür eniştemin bir su getirmesi için bile iteklediğini ablamı. yoksa yapmıyor maalesef adam ne yapsın. allahım kimsenin düzenini bozmasın herkese de sağlık versin işiniz çok zor. kadın bir şekilde dizginleniyor ama erkek zor. ailesi ne diyor bu hallerine?

sevgili dansmarue

benimde depreyon eğilimlerim var demişsin. baban bipolar olduğu için seninde bu hastalığı taşıma ihtimalin var. umarım ilerde atak geçirip bipolar hastası olduğunu öğrenmezsin. çünkü eşinde senin gibi düşünüyorsa bipolar hastası bir insanla evli olmak istemez tahminimce. senden ayrılacaktır. ( allah korusun tabiki )

peki ya sen nie bu hastalığın sende olma ihtimalini bildiğin yada çocugunda çıkma ihtimalini bildiğin halde evlendin. eşine yazık değil mi ozaman. ya ilerde çocugunda allah vermesin bu hastalık çıkarsa ve derse sana anne bu hastalığın genetik olduğunu bildiğin halde niye beni dünyaya getirdin niye babamla evlendin. ne hissedersin çok merak ediyorum....

Ha bakin burda dogru bi noktaya degindiniz o da uzmanlik etkisi insanlar uzmanlarin goruslerini daha cok dikkate alma egilimindedir ama bu konuda soylememistim sanirsam hatirlamiyorum konu eski oldugundan yigidi oldururum yine de hakkini yemem :)

Ben burada objektif degilim. Benim tepki gosterdigim sey "psikolog" adi altinda degerlendirilmek yahu siradan bir kadin gibi yorum yapmak istiyorum cunku gunluk hayatta da ustumde hep bu var. Bir insana bu kadar yuk olan bir meslek daha yoktur herhalde :) ha bir de bu sitede cakma psikolog cok birakin onlar yapsin burada psikologlugu pek seviyorlar psikologculuk oynamayi onlar oynayadursunlar ben elimde diplomam ve bilgimle gercek hayatta devam edeyim psikologluguma burada beni de siradan bir kadin gibi kabul edin ben de sacma duygularimdan bahsedeyim uzuleyim dedikodu yapayim psikologlugumu degil kadinligimi hissedeyim anlatabildim sanirim (uf ne doluymusum )

Sizin esiniz mi bipolar? Size kizmak dogru olmaz cunku siz de her insan gibi yasadigi hayati anlamli kilma cabasindasiniz o yuzden kizmiyorum. Konu sahibinin esi sorumsuzluk ediyor. Bipolarlik ilacla nispeten kontrol altinda tutulabilen bir hastalik ama kisinin sorumlu davranip tahlillerini zamaninda yaptirmasini gerektirecek kadar agir ilaclari var. Ilaclarini kullandiginda iyi oldugunu konu sahibi de soyluyor burada bosanmaya goturen selisyayi bipolarlik degil bence "sorumsuzluk" ve bir insanin bir seyi basarabilecekken eli kolu bagli oturmasi sizin icin cabalamamasi ne kadar acidir bilirim...

Benim babam da sinir hastasi ne hastasi bi fikrim yok ama sinirlerimi cok yiprattigini ve annemle bosanmis olmalarini dilerdim

Konu sahibine canim feda zaten o cok tatli cok akilli bi kadin pek severim kendisini

Basima bi deli de sen cikma ya dur durdugun yerde

sevgili sesilya,

bu forumdaki son mesajım bu. bu hastalıkla ilgili insalara laf anlatmak gerçekten zor. ya ben fazla polyannacılık oynuyorum yada insanlar gerçekten çok acımasız çözmüş değilim. ben sana başkaları gibi öyle bu insanla asla aynı evde kalmazdım, kesinlikle boşanma yada mutlaka boşan diyemem çünkü buna hakkım yok. yaşadığın hayat senin. karar senin. eşinle yaşadığın kötü günlerde biz yoktuk yanında iyi günlerde de. bundan sonrada olmayacağız. o yüzden karar senin yaşadıklarını önüne koyup iyi kötü düşünüp karar vereceksin...

insanlar burada kendi yaşadıklarıyla ilgili yorumlar yapıyor bilgiler paylaşıyor evet. ama sana x bir kişi olarak tavsiyem konu kendi hayatın olunca başkalarının seni yönlendirmesine izin verme. boşanacaksan da bu senin kararın olsun evliliğine devam edeceksen de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…