slm canım bipolar genetik geçiş gösteren bi hastalık benimde kızım var ben bundan dolayı çok tedirgin oldum ve eşimin doktoruna sordum oda bana dışarıda gezen insan senin çocuğundan daha çok risk taşıyor demişti.babasında ve abisinde olması biiraz genetik olduğunu gösteriyor benim eşimin ailesinde kimsede yok ama eniştemin ailesinde bipolar değil ama başka rahatsızlık var eniştemde abisinde 2 kız kardeşinde 1 erkek kardeşinde ve yeğeninde var doktor bunun genetik olduğunu söylemiş....bi doktor tanıdığım vardı eşimin durumunu anlattım erkek veya kız hangisi olursa olsun 25 yaşından önce evlendirmeyin dedi çünkü kişinin karakteri o zaman otururmuş o kişinin hastalığı bu yaşa kadar çıkar demişti. sevgilin 25 yaşında diyorsun eşim 21 yaşında hastalanmış bipoları araştırdığımda genelde 17 ve 22 23 yaş aralığında çıkıyor. sevgilinin abisi kaç yaşında hastalanmış babası kaç yaşında hastalamış onu öğren sevgilinin ailesinde başka kişierde varmı onu sor ve doktorla görüş bilgi almak için en iyi psikiyatri yardıncı olur size
sevgilim polis sakin biri ve bir ay sonra 26 yaşında olcak ve öyle her şeyi çok kafaya takan biri değil , abisi 23 yaşında hasta olmuş, babasını sormadım hani aklına da düşürmek istemiyorum boyle bişeyi konuşursam kendinde olacağını düşünür etkilenir diyeruh eşimi buldum diyorum ve böyle bi pürüz beni korkutuyor, sırf ihtimal var diye de ayrılmak gerçekten çok zor çünkü çok seviyorum
canım ileride bizim ne olacağımız belli mi sanki dediğim gibi doktorla görüş sevgilinin hareketlerini kontrol et netten hastalık hakkında bilgi edin nasıl davranıyor bipolarlar diye ama içnide ferah tut olsaydı şimdiye kadar çıkardı diye düşünüyorum zaten şu anda böyle birşey yok sevgilinin biz zaten ihtimali konuşuyoruz olsa bile ilacını içtiği sürede fazla etkilemiyor benim eşim ilacı düzenli kullamadığı için hastalık sık tekrarlıyor allahım kimseye bu hastalığı vermesin sende kafanı faxla takma aklında kalırsa sevgilinin abisinin doktoruyla görüşürsün şuanda abisi nasıl hiç hastaneye yattı mı çalışıyormu
O kadar çok yazı okudum ki sevgilimden daha bilnçliyim bu hastalık konusunda. Haklısınız yarın ne olcağımızın garantisi yok. Çok ayrıntılı soramıyorum maalesef, abisi hastanede yatmış ama doktoruyla nasıl konuşabilirim, sevgilime daha ayrıntılı nasıl sorabilirim bilmiyorum. Her gün dua ediyorum inşallah bişi olmaz diye. Cevabınız için çok teşekkürler içim ferahladı Allah razı olsun
sevgilinden abisi hangi doktora gidiyor öğren netten araştır telden yada hastaneye git konuşabilirsin doktoru aileyle ilgili bilgisi vardır içinin rahatlaması için ama dediğim gibi olsaydı şimdiye kadar bi belirtisi olacaktı sen canını sıkma en azından 2 senede daha tanı hemen evlenme son duruma göre hareket edersin ... sevgilin sana kendisimi söyledi ailesindeki rahatsızlığı tebrik ediyorum onu açık konuştuğu için
Evet kendisi söyledi, ciddi düşündüğüm için bilmeye hakkın var, şimdi iyiyim ama ilerde bende de olabilir bilemeyiz dedi. Hatta ayrılırsan seni suçlamam dedi ama bırakıp gitmeye gönlüm elvermiyor işte. Tekrar konuyu açmak da istemiyorum, kafasında yer etmesin diye, yakın zamanda evlilik düşünüyorduk hakkımızda hayırlsı artık :/
ancak çeken bilir canım şuanda o kadar kötüyüm ki anlarsın halimi sen evlimisin boşandın mı eşin kaç senedir şizofren benim eşim 10 yıldır bipolar
9 yıl çektim sen çekme yoksa sende delirirsin ben travmaları atlatanadım daha deliler asla düzelmez kimseye inanma. Benimki beni öldürmeye kalktı oğlum perişan oldu
Çocukların asıl ayrılmazsan zarar görecek ben 7 yıl oldu boşanalı iyiki boşandım boşa geçen yıllarıma yanıyorum
bana kalırsada boşan. çünkü bu hastalığın tedavisi yok ve çoğunluklada genetik. benimde uzun süreli ilişkim vardı ve bipolar olduğunu öğrendik. ciddi bi travma sonucu ortaya çıkarmş yani öyle belli yaşta çıkcak diye bi durumda yok. ailesine herkesine karşı şiddet uyguladı, bana hakaretler. bi an çok neşeli hiç durmadan konuşuyor, allahla konuştuğunu iddaa ediyor bi an geliyo aşırı sinirli ve şiddet eğilimli. kesinlikle çekilcek dert değil. o günleri hatırlamak bile istemiyorum. sende çocuğunu düşün boşan onun ruhh sağlığı için. düzeldi düzelcek diye bi durum yok çünkü.
eşimde bizleri şeytan olarak gördüğünü söylüyor kendisini hoca evliya zannediyor dine aşırı derecede çok yöneliyor eşimin ailesinde böyle hastalık yok eşimde korkuyla başlamış dediğin gibi sabah kalkıyo çok neşeli dans falan ediyor akşama atak geçiriyor hastaneye götürüyoruz şiddet eğilimi yok genelde depresif 6 ay depresyondan çıksın diye bekledim....kızım için bu kararı vermeliyim zaten eşim şu anda çok iyiymiş ama doktor hersene atak 1 kere tekrarlıcak dedğin gibi tamamen geçmiyor
çok zor gerçekten, kendisiyle görüşmüyorum ama arkadaşlaryla hala görüştüğüm için biliyorum. hala aynı durumdaymş. düzenli ilaç kullanmasına rağmen. ve beni takntı haline getirdi aradan 5 yıl geçmesine rağmen hala arıyo soruyo. tek parmağıyla eşyaları kaldırdığını, allahın onu dünyaya yeni peygamber olarak yolladığını falan iddaa ediyodu. şiddet şuan olmayabilir ama illaki bigün onu terslediğinde yada dayanamadığın bi noktada sana yada allah korusun kızına uygulama ihtimali çok yüksek. sizi bağlayan bi çocuğunuz var ama en azndan o ortamda büyümek zorunda kalmasın. çünkü ben o günlerimi hatrlıyorumda korkudan çok silik bi insan haline gelmiştim. psikolojimin düzelmesi zaman aldı. sen kızına bunu yaşatma. nacizane fikrim bu.
eşim son atağında biraz atıştık o zaman elini kaldırdı vurmadı ama biraz daha tartışsaydık vuracağından emindim ...korkudan çok silik bi hale geldim dediniz aynı şeyleri bende yaşadım eşim işi bırakıp gelirdi ben utancımdan dışarıya çıkamazdım yinemi işi bıraktı diyecekler diye eşim hastaneden çıktığında doktorların araba kullanma demesine rağmen kızımı alıp gezmeye götürdü ben arabayla giderken gördüğümde şok geçirdim peşinden yetişmek için balkondan kendimi aşağıya atacaktım neredeyse kızım anne ben o günleri bi daha yaşamak istemiyorum diyor yavrum korkudan 2 ay yanımda yattı
aynı şekilde çalışmıyordu çalışmak istemiyordu.hem kızınız hem siz yaşamayın bu durumu. böylece kızınız babasından korkmak yerine onu sevmeye devam eder. onun geleceği her şeyden önemli. asosyal kendine güvenmeyen bi kız olmasın gelecekte. aynı şeklde sizde. zorlu bi süreç belki vicdanen ama sonradan geriye dönüp baknca doğru karar olduğunu anlıyosunuz mutlaka.
babası hasta olunca kızımı devamlı uzaklaştırmak zorunda kalıyorum anneannesine yolluyorum ama ne zamana kadar evde yaşadığımız hiç bişey normal değil kızım etkilenmezmi bu durumdan kızıma zorla lailaheillallah demezsen senle oynamam diyor ...ben toplum arasına girince kendimi ezik hissediyorum toplumada girmiyorum bu yüzden kendime güvenim gitti ...şu içimdeki vicdana merhamete bi engel olabilsem boşanmadan fazla etkilenmicem herkes sende peygamber sabrımı var diyor nasıl idare ettin 8 sene diyorlar arkadaşımın eşide kişilik bozukluğu vardı o boşandı çok mutluyum diyor benim eşim seninki kadar ağır değil diyor bi dakika durma boşan dedi
arkadaşınız doğru söylüyor. hiç bi durum bu ankinden daha zor olmayacak ilerde böyle düşünün. bende 1 yıl sabretmiştim ama şiddeti bana yöneltti sözlü olarak, gözümün önünde annesini dövdü. şimdi o günlerime çok yanıyorum. . kızınızın zaten sağlıksız bir babası var, annesi olarak sizinde sağlıksız olmanız ruhsal manada onun yaşamayı hiç haketmediği bişey. kendinizden ve kızınızdan vazgeçmeye değer mi böyle düşünün. eşinize değil kendinize ve kızınıza merhamet gösterin öncelikle.
Bence aile ici siddete ugrayan kadinlarda stockholm
Sendromu oluşuyor bazen.
Bende de ayni sey oluyor bagimlilik var onca seye ragmen tehliklesine ragmen acaba mi diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?