Eşim bipolar boşanıyoruz

merhaba canım geçmiş olsun aynı benim yaşadıklarmın başlagıcındasın senin neler yaşadıklarını hissediyorum şuan ağlamamak için kendimi tutuyorum benim eşim bipolar olduğunu söylemedi.evlendikten sonra öğrendim sen çok şanslısın başından öğrenmişin benim bi kızım var şuanda okadar zor durumdayıki 8 yıllık evliliği bitiremedim daha halen bi umut diyorum ama kendimi kandırıyorum sen nişanı attıysan sakın bidaha dönme ben keşke 10 sene öncesine dönebilsem diyorum senin yaşadığının fazlasını yaşadım şuanda halen araştırma içindeyim ama çıkar yok yapma canım kendinide onuda düşün şimdi ayrılmayıp evlenirsen sonra hiç ayrılamazsın ben eşime 3 defa şans verdim heğp yanılan ben oldum eşim ilaçları düzenli içmiyor 2 kere hastanede yattı atak zamanında bizi şeytan olarak gördüğünü söylüyor 15 defa abdest alıyor kuran okuyor ben allahın sevdalı kuluyum sizi kurtarmaya geldim diyor ben şehit oldum diyor hakkınızı helal edin ben gidiyorum daha neler neler ilk evlendiğimizde kıskançlık vardı şüphe vardı şimdi dahada kötüleri var ben oonu bırakmaya kıyamıyorum çok saygılı temiz kalpli ama atak zamanında çok değişiyor bende eşime sevgiyle bakıyordum şimdi korkuyla çünkü gözlerinden anlıyorum hasta olduğunu ..sana gelip yalvaracak ne olur bişans daha ama yapmayacak üzülen sen ve ailen olacak sakın inanma daha sormak istediğin varsa yardımcı olabilirim

Cok tessekkür ederim yazın için gerçekten insan konuştukça rahatlıyo.. Her defasında sürekli bu konuyla ilgileniyorum kendimi alamıyorum resmen. Şaşkınlık içerisindeyim beynimde bitirdim Bu saatten sonra istesemde ben mutlu olamam onu mutlu etmek içinde kendimi asla harcayamam.. Bende kaybolur giderim onunla beraber merhametli ve çokda çabuk etkilenen birisiyim.. Her gece tedirginlikle ömrümü geçiremem ki banada yazık ve çocuklarıma geçme riski de varmış.. Bende sizin gibi kıyamıyorum iste artık hasta olduğu anlaşılıyo önceden anlaşılmıyodu gözüne yüzüne heryerine vurmuş resmen bilmiyorum Allahım yardımcıları olsun çok zor ve ömür boyu taşıyacakları bi hastalık önemli olan farkında olup kendilerini daha fazla yıpratmadan tedavilerini düzenli yapmaları.. Benim nisanlım öyle diyodu ben özel insanım seçilmiş insanım zaten normaldede herseyi bildiğini zanneden dik kafalı dediğim dedik bi yapıya sahipti.. İnsanın bu hastalığa inanası gelmiyo neden bilmiyorum. Normal bi insanmış gibi gözüküyo gözüne ama biliyosunki hasta.. şimdi ailesi ona kıyamadıkları için beni arıyolar toparlanacak düzelcek falan diyolar sırf oğullarının mutluluğu için günahıma girmeye çalışıyolar halbuki karşılarına alıp oğlum böyle böyle deyip anlatmaları konusmaları gerek onlarda anne baba gerçi benim bile yüreğim dayanmıyo... oda aynı şekilde artık hersey daha farklı olucak diyo ne desem gurur yapar uzaklaşır üzmekde istemiyorum kendi kendine soğusun istiyorum ama olmuyo sen teksin meleğimsin sevenleri kimse ayıramaz tekrar seni kendime aşık edicem diyo.. çıkılması zor bi yol gerçekten..

ben gece 3 e kadar araştırıyorum aynı yazıları 100 defa okudum hepsi aynı şeyi yazıyor ömür boyu ilaç tedavisi ilaç içincede atak geçirecek bugün eşim okula geldi ama o beni görmedi dediğin gibi yüzden belli hasta olduğu telefon ederse açma hiçbir şekilde görüşme ailen tavrını koysun ortaya sakın geçecek diye inanma şimdiye kadar geçen duymadım sen neden halen karar veremedin dersen benim 8 yıllık bi geçmiş 7 yaşında kızım var kestirip atamıyorum.çocuğum olmasaydı bu kadar düşünmezdim ...bu hastalık zaman geçtikçe ilerliyor bunu komşular bile fark etmiş x 2 senedir iyi değil sen demiyorsun ama biz farkındayız görünüşünden belli diyorlar ... onunda ailesi ona kıyamdıkları için şimdi bi şans daha ver aynısı olursa biz mahkemeye gidiceğiz diyorlar kızımda anne ben evime gidip babamla uyumak istiyorum diyor ..bu çocuk yajıyor içimi biliyorum bi şans daha versem aynı şeyler yine olacak ...evlendiğimizde benim haberim yok babası eşimi doktora götğrmüş evlimi diye sormuş evet diyince çok büyük hata yapmışsınız bu hastalık evliliğin yükünü kaldıramaz demiş ..şimdi kararsızım eşimi sevip sevmediğimi bile bilmiyorum herkes hayatını mahvetme diyor sen kaç yaşındasın canım

Ben daha 21 yaşındayım.. Annem babam yıllardır ayrı olduğu halde.. Normal bi aile çocuğu gibisin derlerdi bana hep.. Ama simdi yaşadıklarım çok zor geldi ciğerimi yaktı bu çaresizlik.. Ki bu evlilik için çoğunluğu mantığa dayalı bile düsündüğüm halde.. Ama ne gelirse Allahtan önemli olan bunları şuan yaşamam şükürler olsun biyerde çok şanslıyım ya evlilikten sonra olsaydı... gerçekten çokkk üzüldüm adına Allahım yardımcın olsun bi an evvel yol göstersin ben bile evli olmadığım halde zorlanıyorum.. sözüm nekadar etkiler bilmem ama bence bitirmelisin çocuğun belki suan acı çeker ama enazından sağlıksız büyümez olayları gördükçe farklı şeyler düşünebilir korku yaşayıp içinde kalabilir iz bırakabilir bunlar sizin ayrılığınızdan daha önemli bence kendini ve çocuğunun geleceğini düsünmelisin canım. çünkü esin herzaman kendi açısından bencil düsünecektir kendi istekleri olsun isteyecektir sizi hiç düsünmeden onun için kendi duyguları önemlidir çünkü... örneğin ben bile tartışan bi anne babayla olmaktansa nasıl mutlu olurlarsa o sekilde olsunlar onların hayatı saygı duyarım diyebildim. sırf huzursuz olmasınlar ben mecbur kılmıyım buna diye.. çocuğunda büyür gün gelir anlatırsın anlar farklı şeylerle geçiştirip unuttarmaya çalışın sonuçta daha çocuk. seni büyüyünce çok iyi anlar sen onun yanında olduktan sonra bi önemi yok.. böyle babayla yaşamaktansa sağlıklı bi şekilde korkusuz tedirginsiz bi şekilde annesiyle yaşaması daha makul.. anne annelik görevinden ziyade bi baba gibi güçlü olabiliyo ama baba öyle değil.. sen kendi kıymetini bil kendine ve çocuğuna değer ver. eşine olan olmuş çünkü iş işten geçmiş ve sen yeteri kadar mücadeleni vermissin ne yazıkkki ben çok üzülüyorum içim içimi yiyiyo ama mantığımın önüne geçmemeli duygularım kendimi şartladım olacakları tahmin edebildiğim için..

canım şimdi üzülmen sonra üzülmenden daha iyi allahım onunda şifasını versin...VİCDANI VE DUYGUYU KARIŞTIRMASAYDIM şimdiye çoktan bitmişti ailem boşanmamı istiyor her sene aynı sorun sen bıkmadın mı diyormantığım bunun doğru olduğunu sonuna kadar doğruluyor duygularım kızın babasız büyümesin aile ortamlarına girince mahrum olmasın diyor eşim iyi birisi olmasa çoktan bitirmiştim ama kafasına vur ekmeğini elinden al bi eşy demez dinine düşkün bana sadık bu devirde böylesi zor ...ama atak zamanları aklıma gelince elim ayağım titriyor korkudan ...keşke evlenmeden öğrenseydim hastalığın nedenli zor olduğunu ...ama olcakla öleceğe çare yokmuş yaşayacağımız varmşı yaşadık ...ama eşimde hasta olmayı hak etmedi gençliğinde o kadar neşeli sosyal birisiymişki anlatıyorlar ben inanmıyorum çünkü çok farklı ..ben herşeyden çok eşime güvenmek istiyorum ama olmuyor hep hayal kırıklığı yaşaya yaşaya güvenim kalmadı...gitsem eskisi gibi olmayacak diye umudum yok artık kalbiim aşkla değilde korkuyla atıyor bunları kaldıramıyorum ama bırakamıyorumda allahım sen bana yardım et ...benim yaşım 24 8 yıldır sabrediyorum ömür boyu çok zor geliyor araştırmalarım sonucu bipolar kişiler hep boşanıyor

Gerçekten çok zor anlayabiliyorum seni benim nisanlımda öyleydi diyorum ya gayet saygılı terbiyeli vicdanlı cok iyi bi insan yüzüne bakmaya kıyamazsın öyle güzel daha gencecik 24 yaşında üniversite mezunu onunda haketmediğini düsünüyorum ama herşeyde bir hayır vardır çok çokk acı bişey Allahım kimseye psikolojik bi sorunla sınamasın.. bende vicdanımla mantığım arasında çok gidip geldim halada yaşıyorum değişik bi duygu bu yaşamayan bilemez gerçekten iki taraf içinde.. benim telefonum çaldığı anda yüreğime korku basıyo bide yanımda olsa... sana ne diyim Allah kolaylık versin gerçekten çıkmazın içeriisindesin ve çok zor bişey insallah sağlıklı bir karar verirsin daha çok gençsin hakkında hayırlısı olsun rahatlat kendini gerektiği yerinde kendini başka şeylerle meşgul etmeye çalış yoksa düşün düşün insan kafayı yiyo gercekten sende onunla birlikte sağlıksız oluyosun bide öyle bişeyki bilmiyorum sende yaşadınmı insanın onun her dediğine inanası geliyo çok akıllıydı benim nisanlım çok kurnaz mantıksız bişey söylese bile insanın inanası geliyo herkez böyle diyo .. ama baktığında mantıksız kendine göre konusuyo aslında.. cok garip insanları kendilerine çektikleri bi yön var çekicilik mi desem ne desem yada iyi saygılı oldukları içinmi bilmiyorum.. ataklar nekadar sürede bir oluyo.. iyileşmesi nekadar sürüyo.. atak bittiğinde iyileştiğinde yaptıklarının farkında oluyomu unutup normal yaşantısına özünemi dönüyo ben çok merak ediyorum bunları...

MERHABA BEN İNANMAZDIM DEDİKLERİNE ÇÜNKÜ HEPSİ MANTIKSIZDImesela içinize şeytan girmiş ben okuyup onu çıkarttım derdi öldüm mezara girdim sorguya çekildim derdi benim özel güçlerim var sizi iyileştirebilirim der atak geçtikten sonrada bunların hepsi gerçekti der ilk manisiylae ikincinin arasında 3 sene var ilk manide 18 gün ikincide 2 ay yattı hastanede bu 3 senede 5 hipomani sayısız deoresyon geçirdi son depresyon 6 ay sürdü sonra maniye girdi zaten genelde hep depresyon olurdu 10 gün iyiyse 10 gün depresyonda oludu son 1 senedir hiç topoarlanamadı hep hastaydı ..atak geçince normal haline dönüyor ama saKinlik durgunluk oluyor atak geçirince 4 ayda ancak kendine geliyor ..sabaha kadar hiç uyuymadım düşüne düşüne bi sonuçda elde edemedim offfffffffff

Offf ki ne oofff... Nisanlım da öyle diyodu ben özel insanım seçilmiş insanım herşeyi bildiğini hissettiğini düsünüyo... dine çok yöneldi özellikle. tespihi bile boynuna takıyodu tütsü kullanmaya basladı, kolye bileklik taktı... ellerine yazılar yazıyodu ceketine, kağıda, masalara, bulduğu heryere yazı yazıyodu 3 saat konuşuyodu susmuyodu sesi kısılıyodu artık, ne garipki düzeldikten sonra bile yaptığının yanlış olduğunun farkına varmıyo, normal geliyo, aa ben nasıl yapmışım demiyo şaşırıyorum ozaman nasıl düzelmiş oluyo... anlam veremedim bu hastalığa içinden çıkılacak gibi değil.. ayrı bi dünyaları var kendilerine has..

CANIM NİŞANLINLA EŞİMİN ÇOK BENZİYOR BİRBİRİNE DAVRANIŞLARI ben 8 senedir anlam veremedim halen nasıl bi hastalık bu diye ..atak zamanında hastaneye yatırırken doktor acil yatsın gerçeklikten tamamen kopmuş dedi dış dünyayla bağlantısını kesmiş dedi..intihar eyilimi çok olurmuş ama biz hiç yaşamadık bunu daha çok dine yöneldi...durup dururken gece kalkıp 2 de namaz kılmaya başlıyordu yada kuran okuyordu o zaman anlıyordum atak geleceğini ...bu hastalık ataklar arası tamamen normal haline dönüyor eşim şimdi senden benden iyi gidiyor çalışıyor keyfi yerinde atak gelincede bambaşka oluyor.... yüzün bembeyaz olmuş otur seni okuyayımda düzel diyor okuyunca tamam düzeldin diyor ..canım yat kalk şükret evlenmeden önce öğrendiğine ....

Evet aynı şekilde canım. nisanlım 5 vakit kılmıyodu gün içinde aklına eserse kılıyodu... bi dua kitabı alıyodu istediği sayfayı açıp okuyodu, heryere Allah yazıyodu 10 tane çoçuğum olcak 10 u da hafız olcak duyodu, ilahi çok dinliyodu.. ama biyandanda tezat hareketleri vardı hem dinden bahsediyodu hem içiyodu mesela son zamanlarda ... içerek ümreye gidicem içi içe gidicem dedi.. insan çok korkuyo gerçekten etkileniyo ister istemez 2 - 3 hafta ışıksız yatamadım o çıkacakmıs gbiydi heryerden hala etkisi var ufacık bişeyden tedirgin oluyorm.. rabbim sana kolaylık versin.. normal halinde böyle şeyler söylüyomu peki ataksız döneminde nasıl sana, çoçuğuna karşı mutlumusunuz... ?

eşimde aynı şekilde 5 vakit namazını kılar şimdide kılar aklına eserse bırajır oda ilahi söylerdi nefsim ilahisine takmıştı .içmezdi ...ben her gece sabaha kadar dua ediyordum ne olur allahım hastalanmasın benim uykumuda ona ver uyusun diye ...normalkende söylüyor ama aşırı değil bana karşı kızına karşı çok iyiydi son 1 senedir çok saldı kendini ilgisiz çocukla ilgilenmezdi devamlı uyurdu çalışmazdı sabah giderdi öğlen gelirdi yoruldum sıkıldım diye tabi ben sinirden ölüyordum ....1 senedir kendini salmasaydı kutluyduk ama o 1 sene nasıl geçti bi ben bilirim anamdan emdiğim süt burnumdan geldi resmen artık inadına yapıyordu hastayım ben diye ... 3 sene önceki atağına kadar hiç anlamazdın hasta olduğunu belli etmezdi son zamanlarda yüzünden anlaşılıyordu hastalığı ......donuk bakıyor şüpheli bakıyor çok dalgın nişanlın hastaneye yattımı ilk atağında balkona çıktı bağıra bağıra kuran okuyor saat gece 10 herkes bakıyor ne oluyor diye çok korktum kendini atacak diye sonra yatırdılar zaten

[hastaneye yatmadan evvel hepimizi arayıp sayıyodu sayıyodu en sonunda ağlaya ağlaya telefonu kapatıyodu.. agrasifleşmişti kimsenin ona hesap sormasını istemiyodu beni sorgulamayın duyodu. baktıkki eşyalarını toplayıp gidecek. banada ben sana taptım sen dünya malına taptın. git patronun sana maas versin aman ben sana mesai vermiyorum falan diyodu. çağırdık sağlıkçıları ikna etmeye çalıştık. inadınıza gidicem dedi gitti hastaneye kaçmaya çalıştı doktora asıl sen delisin tipine baksana ben normalim dedi :) bağladılar yatırdılar doktor tutun dedi yani. oraya girdi çıktı daha bi değişik oldu yüz ifadesi yürüyüşü falan .. çok kötüydü onu teller arkasında görmek ama ilk gün onların arasına gittiğinde onlar gibi davrandı bunlar benim dostlarım arkadaslarım, Allahın oğlu bunlar töbe haşa.. suları okutup içiriyomuş sigara dağıtmış 5 6 paket.. sonradan hemen düzeldi normalmiş gibi davranmaya basladı çokta uyanık çaktırmıyo alttan almayı kandırmayı biliyo. işine geldiğine işine geldiği gibi konusuyo baktıki karsısındaki ona inanmayacak bi insan düsündüklerini hiç anlatmıyo inanan varsa ozaman dökülüyo takır takır.. sonraki günler hergün beni çıkarın diye yalvardı çoçuk gibi bu delilerin arasında ne işim var diye.. görsen suan bile zor anlarsın gayet akıllı dinç gencecik adam dersin ama içine bi girsen dökmediği neler var insan şaşırıp kalıyo gerçekten. gene senin eşin daha dışa vurmuş bu bana deli derler diye söylemiyo bazı şeyleri. hastaneden çıktığı ilk gün bana sana bişey dicem ama bana deli dersin dedi söyle dedim ismimi değiştiricem mehdi koyucam demisti misal..

Selisyacım merhaba konunu yeni gördüm, k.validemin rahatsızlığı nedeni ile pc ye pek giremiyorum. Ben evlendiğimin 3.günü eşimin normal olmadığını anladım, 3 günlük evliyken beni kendisini aldatmakla suçladı sonrada dengesizliklerinin devamı geldi, küfür, hakaret, şiddet ne ararsan hep vardı, bende senin gibi boşanmayı çok düşündüm ama çocuklarımın ikiz olması, ailemin olmayışı ve belkide acıma duygusu bir türlü boşanamadım. eşim tam 8 yıl düzgün bir işte 3 ay çalışmadı, hep benim sırtımdan geçindi sonra bende senin gibi ayrılmak istediğimi söyledim sonra o ailesinin yanına geldi, ve ilk defa 1 yıl tam olarak aynı işyerinde çalıştı, normal görünüyordu bende buna inanarak memleketimi bırakıp onun yanına geldim, hem bana hemde çocuklara karşı davranışları normaldi, düzgün çalışıyordu, 5 vakit namazını kılar hiç kaçırmaz ama ağzından küfür düşmezdi. İlk yıllarımızda eşimin tek düşmanı bendim. Beni bütün ailesine kötülermiş, ailesinide bana kötülüyordu. Eşimle evlenmeden önce bana dini nikahlı biri ile evlendiğini ondan bir kızı olduğunu söylemişti, bana inandırıcı gelmemişti ama genede ses çıkarmamıştım. Oysa yıllardır ne kızını nede o eşini gören tanıyan bir kişi bile yok. Eşime önce Psikoz teşhisi kondu, daha sonra büyük bir ihtimalle Bipolar dendi ama eşim hiç uzun bir tedavi görmedi çünkü tedaviyi yarım bıraktı. Atak dönemlerinde 2 kez aldatma yaşadım tabi bu sadece benim bildiğim. son vakası için konu açmış hatta orada eşim hasta olduğu için yapıyor dediğimde tepkiler almıştım. Eşim özünde iyi bir insan son 1 yıldır özellikle çok iyi şükürler olsun ama seninde bildiğin gibi genelde ataklar ilkbaharda oluyor. Bundan 15 gün önce k.validem ölüm döşeğinde eşime hastaneye götürelim diyoruz sanki o başka bir dünyada, ruh gibi geziyor sonunda arabada hiç sorun olmamasına rağmen, araba çalışmıyor ben bir usta çağırayım dedi, güya ustayla görüştü, biz annesinin derdindeyiz o açık lambaları kapatıyor, perdeleri kapatıyor en sonunda ben tepki gösterince annesine yardım etti, anormalliğine herkes şahit oldu ama şükür kısa sürdü. 2 gün içinde toparladı, çok korkmuştum yeniden devam edecek diye. Ben boşanmayı başaramadım, keşke çocuklarım küçükken yapsaydım. Şu an 12 yaşındalar, kızım kekeme oldu, çocuklarımda da olacak diye çok korkuyorum. Allah korusun. Eşimin ailesinde kesin tanı konmuş vaka yok ama çoğu normal değil hepsi sebeplerini başka şeylere bağlasada ben inanıyorum ki genetik. Allah hem bizim hemde eşlerimizin yardımcısı olsun. Sana boşanma diyemem çünkü yaşayan bilir, eşin kaç yaşında bilemiyorum ama benim psikiyatristim orta yaşlarda bu hastalığın seyri yavaşlar demekki eşinizin ki ileri boyutta değil ya değilse çalışamazdı demişti.

Demekki hem Selisyanın eşi hemde senin nişanlınınki daha ileri dereceymiş ben eşime geçmişte yaptıklarını anlattığımda gülüyor ve bunları benmi yaptım diye şaşırıyor, Bir keresinde Çay bardağının içine okey taşını atmış ve bana ısrarla içirmeye kalkmıştı, sabah anlattığımda inanmadı ben bardağı gösterdiğimde de hem utanmıştı hemde bunu ben yapmış olamam, sen atmışsındır diyordu, Allah birdaha o günleri yaşatmasın inşallah.

Evet yaptıklarını biliyo unutmuyo hiçbişeyi ama yadırgamıyodu nasıl yaptım diye. Tabi herkeste farklı boyutlarıyla kendini gösteriyo ileri derece olanı da var olmayanı da.. Negüzel siz daha ileri derecesini görmemissiniz , İnsallah da görmezsiniz. Ömür boyu mutluluklar..

merhaba abla eşim 31 yaşında ilk hastaneye yattığında bipolar affektif dedi son yattığında psikoz olabilir demiş şimdi ne söyledi bilmiyorum ..eşimde ilaçları kullanıyordu tam iyileşiyordu bırakıyordu yeniden hasta oluyordu eşim çok dini konulara yöneliyor okumuşsundur ....eşimde birisi ölünce hemen hasta olur ölen kişiyi unuturuz onun derdine düşüreriz birisi ölünce söylemeyiz yanında vaaz verişrsen hemen hastalanır cuma günleri namaza gidince muhakkak hasta olur geldiğinde hipomani geçirmişti bi kere ...abla aynı sorun bendede var kızım da kekeliyor 2 sene önce çok tu şükür bu aralar hiç olmıyır eşimin ailesinde hasta yok eşimin ki korkuyla olmuş ...eşim şimdi iyiyim diyor ama yalancı iyilik biliyorum hastaneden çıkınca 1 sene iyi olur sonra yeniden eski gğünlere döneriz boşanmaya az kaldı ben halen karar veremedim bizde aldatma olmadı olsaydı hiç düşünmezdim şimdiye kadar biterdi hemen ..eşim çok iyi ama çok güçsüz hastalık en büyük bahanesi ...eşimde bardakla su okurdu hepniz içeceksiniz derdi zorla içirirdi senin eşin kaç yaşında

canım ya bukadar mı benzerlik olur oda arkadaş bulmuş kendine isimlerini hassan hüseyin koymuşlar birisini namaza başlatmış onlara vaaz veriyormuş her gittiğimizde seccadeyle kuran istiyordu... eşimi kandırdık ytırdık 2 sindede eeg çekerken kelimeyi şahadet getiriyormuş ilahi söylüyormuş..kızıma takmıştı kafayı onu iyi yetiştir allah kelamı öğret diye çocuk daha 3 yaşında ...oda çok yalvardı doktorlaraa onlarda erken taburcu etti durp dururken lailahe illallah diye bağırıyordu ....çok kötü günlerdi yarabbim .....

gerçekten tebrikler 20 yıl ataksız

peki ilaç kullanmak haricinde yaptığınız birşey var mı?

gerçekten tebrikler 20 yıl ataksız

peki ilaç kullanmak haricinde yaptığınız birşey var mı?

tşk ederim cnmmm her ay düzenli kontrolüm var ve her ay kanımdaki ilaç düzeyine bakılıyor bugüne kadar hiç düşmedi çok şükür bunun haricinde omega 3 alıyorum ve ceviz tüketiyorum cnm cevizin bu tür hastalıklarda faydalı olduğu açıklandı tatlım

benimde eşim bipolar hastası. şükür ileri dere değil ama. oda 3- 6 ayda bir düzenli doktora gidip ilaçlarını kullanıyor. bu arada ceviz balık olayını okumuştum ama bu kadar işe yaradığını bilmiyodum. akşam eve giderken ceviz alayım barim bu arada bayanların yaşı sorulmaz ama kaç yaşındasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…